2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Selam kizlar nasilsiniz bakalim.biz bugun doktora gittik cok sukur hersey yolunda.yalniz ben 1 bucuk kilo vermisim bir ayda ama doktorum sikinti yok bebek iyi dedi.oglusum 980 gram 35 cm geldi.cok kiloya gerek yok benim esim 8 kilo aldi dedi doktor bende su ana kadar 3 kilo almis oldum.bebegim iyi olsunda gerisi bos

2 ellere ben de baktım ama insanın içine sinmiyor sanki yaaaaa aslında maddi durumum çok yok ama ne bileyim ilk bebeğimiz insanın özenesi geliyor sanki birşey bulamadım uygun ebebekte tekmele ve oynanın fiyatı 189 indirimli hali 136,08 e gelecek canım sen de takip et derim
Canim tam olarak hangi tarih indirim gunu bilgin var mi?

okurken o kadar duygulandım ki anlatamam. mucızen ne güzel gelmiş.psıkolojı cok önemli. ben cok kafaya takardım..drlar kafandan cıkart kendılıgınden olabılır derlerdi. ılaç tedavısı sonra asılama dedıler. kafam rahatlasın dıye tüp bebek yaptık.hadı dra gıtmeyeyım derdım. heray elımde gebelık testı negatıf görmekten bıkmıştım. hatta bır kere adetım 7 gun gecıkmıştı cok umutlanmıştım testı yaptık negatıfı gördum. ınanmadım on tane daha yaptım negatıff gene. sonra alttan bırseyın sızdıgını hıssettım lavboya gıttım hemen adet olmuşum. yanı psıkolojı cok öenmlı haklısın

melegım19 arkadasım buyuk gecmış olsun ben de tedırgın oldum haklsın ufak ufak baslamak lazım yıkamaya hastane cantası hazırlamaya

köseden arkdasım, senı sankı temmuz agustos tup bebeek topiğinden hatırlıyorum ozaman yazmazdım sadece okurdum..insallah bız de kavuşacagız bebişlerimize
Evet canım Ağustos tüp bebek topiğindeydim ben de, ilk tüp bebek denememdi. Çok gergin ve huzursuzdum bu süreçler nasıl işler bilmiyordum. Çok uğraşmadım ilkinde geldi meleğimiz, Allah hayırlısı ile kucağımıza almayı da nasip etsin hepimize inşallah. Ben çocuğumuzun olmadığını çok uzun bir süre kabullenemediğim için, biraz geç gittik doktora fakat geç oldu güç olmadı çok şükür.

Hamişler , dıyebet dolayısı ile malum diyetisyenın yazdıgı programa göre besleniyorum . Şekerimde yuksek cıktıgı için tatlı şeyler yasaktı bugun dıyetisyenimle görüştük , yogun ısrarlarıma dayanamadı ısrarla bır barça bıtter cıkolata yada sutlu tatlı dıye aglayınca gunde 1 etı stıcks bıtter veya aksam yarım porsıyon cok az sekerlı sutlu tatlı yazdı :) Yuuuupppyyyy mutluyum huzurluyum oleyyy
Oglum- Bebişim de cok sevınecek buna emınım ılk cıkolatada tekmelerle kutlayacagız bu haberı :)
Hatta sımdıden anladı oda taklalar atıyor içerde :)
Canım çok sevindim süper bir haber bu sen yine de canın istemedikçe tatlıya çok yüklenme, annesi sevinince o da çığlıkları basıyordur içerde tabi :)

dikkat ettimde son günlerde bir çoğumuz aynı sorunla yazdık buraya acaba bebkler büyüdükçe hareketleri mi azalıyor sanırım daha çok uyuyorlar artık yada daha kontrollü hareketler yapıyorlar.
Canım dün benimki çok hareketliydi biliyorsun hep söylüyordum zaten, bir kaç gündür benimki de aheste aheste hareket ediyor. Dün niye hareket etmiyorsun kızım diye sohbet ediyordum, idrar torbama öyle bir bastırdı ki Allah'ım sana geliyorum dedim :27:

kızımın park yatağı şimdi geldi ay sevindim akşama eşim gelsede açıp kursak :)
Hayırlı olsun presesin yatağı annesi..

Ben e bebekten anne çantası aldım ama indirimde değilken 170 liraya aldım. Ama içinde okadar çok göz varki çok kullanışlı annemde çok beğendi onlar almıştı da :):1:
Hangisini aldın canım, ben de bakınıyorum da bulamadım yardımı olur belki

mimarsın sen de sanırım. ben hastane çizerken ki yaklaşık 4 senedir çeşitli hastane yapan firmalarda çalışmıştım hem çizim hem şantiye olarak birgun patronla dalaşınca(kişiliğim biraz sivri neyazıkki) işten çıkarıldım. korkunç bir gundu. eve nasıl gittiğimi Allah biliyor. nişanlım da yeni iş kurmuştu duğun öncesi gelirimiz böylece 0 indi. neyse tam temmuzdu ablamın yazlığına gittim. söyleyemdim isten çıktığı mı bile öyle huzunlu huzunlu tatil yapıp eve döndüm. cv yollayayım diyordum ki telefonum çaldı. bandırma da bir hastane var çizermisin dedi bir buyuğum, yaparım yapamam girdim çizim işine, şantiye sorumluluğunu da al dediler hop bandırmaya gittim 6 ay surekli 6 ay aralada otelde kalıp işi götürdüm. diğer yaz yaz düğünümüzü yaptık, eşim işini oturttu. herşeyin hayırlısı. arkasından sürekli işler geldi. hamileyken medikal park bahçelievlere kontrollük, bebek olduktan 6 ay sonra başka hastane projeleri geldi evden çizdim. böyle gidiyor. ama 3 ay boş kalıp 3 ay yoğun çalışıyorsunuz, duzen pek yok, ben çok memnunum.

Allah buyuk ama birinin beni denize atması gerekiyordu. o gun çok buyuk bela okuduğum patronuma şimdi mutesekkirim. sayesinde kaç senedir kurallarını kendim koyduğum mesleğimi zevkle yapıyorum:nazar::nazar::nazar::nazar:. darısı tum isteyenlerin başına.
Mimarım canım, ben artık o kadar korkuyorum ve çekiniyorum ki projelerden ve şantiyelerden sanki 4 yılı ben okumadım, dersleri ben geçmedim gibi geliyor. Üstelik okulu bursumu hiç kaybetmeden ve üçüncülükle bitirdim. Bakalım belki seçimden sonra beni de denize atarlar belki de senin gibi o zaman el mahkum mecbur tutunmaya çalışacağız bir yerlerden piyasaya.

:48:
Kizlar merhaba 26 haftalik gebeyim ya bikac gundur karnimda gobek cevremde sertlesmeler oluyo normalmi? Stres oldum bitek siz yardimci olabilirsiniz bana .birde karnim hep semsert davul gibi gergin yuruken zorlandigim bile oluyo buda normalmi?doktorum.izinde 2hafta var kontrole.endiselenmelimiyim.sizde yasiyomusunuz bu haftalarda bole seyler

Kizlarrr nolur yardim.edin yaa kimse yasamiyomu bu kasilmalari bitek benmiyim..kasilmami ondanda emin degilim boykr gobek cevrem yatay srkilde sertlesiyo bikac saniue sonra geciyo.magnezyumda kullaniyorum buarada ama fayda etmiyo buara sıklasti off yaa

günler geçtikçe doğum anına biraz daha yaklaşmış oluyoruz.tabi buda beraberinde biraz korku biraz heyecan getiriyo.meraklanıyo insan.acaba nasıl olacak neler yapacam.çok canım yanacakmı diye binbir türlü soru dönüyo kafamda
şu hamilelik beni nasılda duygusal yaptı ya.biraz doğum hikayeleri okuyayım dedim.bi baktım hüngür hüngür ağlıyorum.içim bi tuhaf oldu.YARADAN hepimize hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inş. ben normal doğum yapmayı çok istiyorum.inş çok ağrı çekmeden bir iki ıkınmayla meleğime kavuşurum. aynı şekilde tüm hamilelerin gönlünde nasıl bi doğum varsa ALLAH öyle bi doğum nasip etsin.

bide şu varki bazen çok bilmek hiç iyi değil.ben sağlıkçıyım.daha önce bebek doğurttum.ama ne biliyim herkesin beklentisi şuanda çok ya iş başa düştüğünde ne yapacam hiç bilmiyorum.ablamın yavrularında sanki daha önce annelik yapmış gibi bakımlarını yapardım.her sorusu olana muhakkak yardımcı olacak cvplarım vardır.öyleki görümcemin kızı hem yenge sen tecrübelisin sen biliyorsun şunu nasıl yapayım şu şöyle mi olsun diye hep sorar.bende yardımcı olurum sonra durur düşünürüm.benim tecrübem hastaneden o da hastanede kaldı.şimdi ilk bebeğim olacak hayırlısıyla.beni neyin beklediğini düşündükçe bazen stres olmuyor değilim.diyorum ya aslında etrafımdaki insanların beklentileri çok yüksek.belkide o beni bu strese sokuyor.bazen diyorumki annelik içgüdüseldir.herkes nasıl baktıysa bende bakarım.ama işte soru işaretleride hiç bitmiyorki

Kizlarrr nolur yardim.edin yaa kimse yasamiyomu bu kasilmalari bitek benmiyim..kasilmami ondanda emin degilim boykr gobek cevrem yatay srkilde sertlesiyo bikac saniue sonra geciyo.magnezyumda kullaniyorum buarada ama fayda etmiyo buara sıklasti off yaa
Canım ben yaşamıyorum öyle bir ağrı ya da kasılma diyeyim. Bebek hareket etmek ya da iç organlarına vurmak için karnına yaslanıyor olabilir mi acaba?

arkadaşlarr bana yardım edin sabah uyandıqımda kasıklarımda ve belimde sancı vardı 1 saat sonra falan geçti sonra kasılma başladı hafif ağrılı belim agrısıda bi geciyor bi tekrar başlıyor korkmaya başladım ilk hamileliqim acaba yalancı doğum sancısı falan mı bu bu arada 30+5 günlük hamileyim

Canım ben yaşamıyorum öyle bir ağrı ya da kasılma diyeyim. Bebek hareket etmek ya da iç organlarına vurmak için karnına yaslanıyor olabilir mi acaba?

Ya canm bilmiyorumki yani bebek yaslansa ole olabilirmi acaba gobek cevresi yatay bisekilde sertlesiyo geriliyo bole nasil anlatsam bilmemki.onceleri tek tarafli sivriliyodu suan her iki tarafta.peki senin karninda hep gergib ve sertmi? Evhammi yapiyorum acbaa yaa

Aksamlari ve yoruldugum zaman venim de karnim cok geriliyor. Dedigin gibi karnima sanki on kilo baglamisim gibi yurumekte zorlaniyorum. Asiri yedigimde de oluyor. Onun disinda gayet hafif ve rahatim. Kendini takip et neden oldugunu anlamaya calis. Bir neden bulamazsan doktoruna basvur canim ama kafana fazla takma. Zaman gectikce hepimizin ayri bir derdi olacak. Hamilelik boyle birsey. Uzme kendini.

Hamişler , dıyebet dolayısı ile malum diyetisyenın yazdıgı programa göre besleniyorum . Şekerimde yuksek cıktıgı için tatlı şeyler yasaktı bugun dıyetisyenimle görüştük , yogun ısrarlarıma dayanamadı ısrarla bır barça bıtter cıkolata yada sutlu tatlı dıye aglayınca gunde 1 etı stıcks bıtter veya aksam yarım porsıyon cok az sekerlı sutlu tatlı yazdı :) Yuuuupppyyyy mutluyum huzurluyum oleyyy
Oglum- Bebişim de cok sevınecek buna emınım ılk cıkolatada tekmelerle kutlayacagız bu haberı :)
Hatta sımdıden anladı oda taklalar atıyor içerde :)

senin ve miniğinin adına çok sevindim :) bence akşama bi sütlaç la kutla üstü fındıklı :)

Aksamlari ve yoruldugum zaman venim de karnim cok geriliyor. Dedigin gibi karnima sanki on kilo baglamisim gibi yurumekte zorlaniyorum. Asiri yedigimde de oluyor. Onun disinda gayet hafif ve rahatim. Kendini takip et neden oldugunu anlamaya calis. Bir neden bulamazsan doktoruna basvur canim ama kafana fazla takma. Zaman gectikce hepimizin ayri bir derdi olacak. Hamilelik boyle birsey. Uzme kendini.

canm benm okadar güzel yazmışsınki ferahladım bi nebzede osla..ben genelede yatıyorum yorulmuyorum fazla ama dewamlı sertim..belki yemek çok yiyincede oluyodur bilemiyorum ilk gebeliğim tedirginim kontrole 2 hafta var..benm endişem bişiler için geç kalmak hani artık gün içinde sıksık sertleşemelerde oluyo genel sertlik harici göbek çevrem sertleşiyo.korkuyorum inşallah miniğimdir o sertlik ne diyim..allah yardımcımız olsunn..26 haftalığım henüz yapı olarak zayıfım ama karnım çıktı baya belkide karnım geriliyodur bebek büyüdükçe diyorum teselli için böle işte canm...

arkadaşlarr bana yardım edin sabah uyandıqımda kasıklarımda ve belimde sancı vardı 1 saat sonra falan geçti sonra kasılma başladı hafif ağrılı belim agrısıda bi geciyor bi tekrar başlıyor korkmaya başladım ilk hamileliqim acaba yalancı doğum sancısı falan mı bu bu arada 30+5 günlük hamileyim

duzenli sancıysa dr gitmelisin nst bağlar sancı varmı görür. ben hiç hissetmemiştim. neredeyse doğum başlayana kadar. sakince saat tut. eğer ağrılar duzenli başlıyorsa 10 dk 1 geliyorsa falan dikkat etmek lazım.

Ya canm bilmiyorumki yani bebek yaslansa ole olabilirmi acaba gobek cevresi yatay bisekilde sertlesiyo geriliyo bole nasil anlatsam bilmemki.onceleri tek tarafli sivriliyodu suan her iki tarafta.peki senin karninda hep gergib ve sertmi? Evhammi yapiyorum acbaa yaa

kızlar ben dr sordum 2 hafta önce hiç sancım ağrım yok ama karnım top gibi sert oluyor ve yuvarlaklaşıyor dedim o bu önemli direk manezyuma başla dedi. arada gecen gun konuştuk sıklaştımı sertleşmeler dedi evet dedim gunde 2 doza çıkar dedi.(magnezyum diasporal şase)

Canim tam olarak hangi tarih indirim gunu bilgin var mi?

27 Şubat'ta indirime giriyor canım bu arada şubat boyunca hergün bişeylerde indirim var ben baya bişey aldım hepsi iyi çıktı takip et bence sitesinden. Siteden ana kucağı, oto koltuğu, bebek arabası, 4 tane ayakkabı, aventin biberonlarını aldım hele dünden önceki gün tek numaralı ayakkabılarda %80 indirim vardı 9 TL 'ye o kadar şirin ayakkabılar geldi ki anlatamam ayak numaralarını büyüklü küçüklü aldım değişik dönemlerde giysin diye yani şimdiye kadar memnunum aldıklarımdan allah utandırmasın :) takip etmekte fayda var önümüzdeki günlerde yine bebek arabalarında vs indirim var

ya sorma aslında bencede 16 haftamı verseler ne olur sanki ama başta öyle konuşmadık işte.şu andada ben bişey diyemiyorum ne yapayım.

Ya tabi sen şuan öyle bi durumda senin işe aldıkları için haklı olarak bişey demiyorsun ama insan kıyamaz ya bi buçuk aylık çocuğa.. SEN diyemesende insanın vicdanının el verememesi lazım ama neyse işte..
Peki öncesinde ne zaman ayrılacaksın onda da mı az kullanacasın??

Evet canım Ağustos tüp bebek topiğindeydim ben de, ilk tüp bebek denememdi. Çok gergin ve huzursuzdum bu süreçler nasıl işler bilmiyordum. Çok uğraşmadım ilkinde geldi meleğimiz, Allah hayırlısı ile kucağımıza almayı da nasip etsin hepimize inşallah. Ben çocuğumuzun olmadığını çok uzun bir süre kabullenemediğim için, biraz geç gittik doktora fakat geç oldu güç olmadı çok şükür.

Canım çok sevindim süper bir haber bu sen yine de canın istemedikçe tatlıya çok yüklenme, annesi sevinince o da çığlıkları basıyordur içerde tabi :)

Canım dün benimki çok hareketliydi biliyorsun hep söylüyordum zaten, bir kaç gündür benimki de aheste aheste hareket ediyor. Dün niye hareket etmiyorsun kızım diye sohbet ediyordum, idrar torbama öyle bir bastırdı ki Allah'ım sana geliyorum dedim :27:

Hayırlı olsun presesin yatağı annesi..

Hangisini aldın canım, ben de bakınıyorum da bulamadım yardımı olur belki

Mimarım canım, ben artık o kadar korkuyorum ve çekiniyorum ki projelerden ve şantiyelerden sanki 4 yılı ben okumadım, dersleri ben geçmedim gibi geliyor. Üstelik okulu bursumu hiç kaybetmeden ve üçüncülükle bitirdim. Bakalım belki seçimden sonra beni de denize atarlar belki de senin gibi o zaman el mahkum mecbur tutunmaya çalışacağız bir yerlerden piyasaya.

Canım benim resmi internetten bulamadım ama ben 2014 Mayıs annelerinin aldığı cicilere eklemiştim resmi ordan bakabilirsin.

Bu arada bi poğaça tarifi buldum ama deneyeyim önce sonra güzel olursa sana veririm

çok guzel cevaplamış guneş ekliyecek birşeyim yok(sorunu görmemişim ben) benimde 3 değerden 1 yuksek çıktı ölçup kontrol ediyorum. sınırların altında ama sekeri kestim. için rahatlatmak istersen çok fazla tatlı gıda tuketme. teste çıkar ne olacağı. gerilme şimdiden. benim bebek 2 hafta önde suan tırsıyorum sekerden mi yoksa yalnızca iri mi diye ama dikkat etmek sart.

Çok saolsın cnm vevabın içiin, kimse kimseye cvp vermek zorunda değil tabi ama birden aklıma gelince varmıdır bunun bi formülü diye heves ettim birden :)
Dediğin gibi dikkat etmek lazım, en azından cumaya kadar dikkat etsem belki biraz düşük çıkar değerlerim :1: çok saol tekrar cvbın için :)

Back
X