senin hemşire işi biliyormuş ne güzel,benimki de bilseydi de ikinci yüklemeye gerek kalmasaydı keşke
Kızlar bugün 75 lik yükleme yaptırdım sabah yazmıştım. Açlık 85, 1. Saat 201 ve 2. Saat 145 çıktı. Bi kaç gündürde dikkat etmiştim şekerli yememeye. Direk dahiliyeye yönlendirdi doktorum ve gebelik diyabeti dendi. Diyesisyenede gönderdiler liste verdi diyetisyen 1 hafta diyabet diyeti yapıcam ve şu parmaktan şeker ölçen aletlerden aldırdı doktor onunla günde beş kere ölçüm yapıp yazıcam . Düşerse diyete devam ama düşmezse diyetle birlikte insülin iğnesine başlıycakmışım. Çok kötü oldum hastanede başım döndü bayılıyodum az daha. Aslında çokta kilo almamıştım ama ne biliyim hayırlısı herşey Allahtan. Kramplarım için magnezyum verdi. Kasık ağrımda idrar yolunenfeksiyonu olmuşum bu enfeksiyon ilk haftalardan beri var yine bi toz ilaç verdi. Normalde şeker yüklemesini 24-28. Haftalar arası yapıyolar ben bayramdan sonra 27. Haftamda giderim diyodum ama iyiki erken yaptırmışım 24+1 deyim. Tavsiyem yaptırmayanlar geç kalmasın. Hayırlısı 1 hafta diyeti deniycem sonra insüline kara verilicek..
( insallah diyetle kontrol altina alinacak canim, insuline gerek kalmayacak.
Ben henüz şeker yüklemesi yaptırmadım ne yapsam ki
Canım senin düzenli gittiğin bir doktor yokmu takiplerini yapan ? Yaptırmalısın yaptır yani sen bilirsin tabide yaptır bence:)
Kızlar anayasa mahkemesinden son karar çıktı
hekim ya da anne adayının isteği ne olursa olsun zorunlu haller dışında sezeryan doğum yapmak yasaklandı
hekim ya da anne adayının isteği ne olursa olsun zorunlu haller dışında sezeryan doğum yapmak yasaklandı
merhabalar
benim ikinci olduğu için zaten yine sezeryan olacak kısmetse .
bugün şeker yüklemesi yaptırdım 50 lik çok kötü oldum mide bulantısı falan değilde gözlerim karardı başım döndü fenalaştım
sonucumu doktora gösterdim iyi dedi sınırda açlık 72
50 likten 1 saat sonra da 132 çıktı
nettende baktım 140 tan yüksek olmayacak yazıyor yani sınıra yırtttım vallah
soğuklardan da üzerime bişey uyduramıyorum birşeyler alayım diyorum aynaya bakıyorum giydiğim şeylerle kendimi top gibi hissediyorum vallah ocak annesi olacaz önümüzde de 3 ay var daha hafta sonu hırka falan bakacam pantalon badi herşey almak gerekecek .hamile kıyafetleri satan yerlerde de hırkalar 150 den başlıyor vallah birazda fırsatçılık bu ya
Bu zorunlu haller neymiş bilgin varmı ??
merhabalar
bugün şeker yüklemesi yaptırdım 50 lik çok kötü oldum mide bulantısı falan değilde gözlerim karardı başım döndü fenalaştım
soğuklardan da üzerime bişey uyduramıyorum birşeyler alayım diyorum aynaya bakıyorum giydiğim şeylerle kendimi top gibi hissediyorum vallah ocak annesi olacaz önümüzde de 3 ay var daha hafta sonu hırka falan bakacam pantalon badi herşey almak gerekecek .hamile kıyafetleri satan yerlerde de hırkalar 150 den başlıyor vallah birazda fırsatçılık bu ya
neeyyyyama benım pskolojım normal doguma el vermezkı bende panık atak var kontrole gıttıgımde bıle heycandan dudaklarım morarıyo nabzım yukselıyo normal dogumda bebegımı strese sokarım e nolcak sımdı !!!
NAsil kontrol altina alacaklar cok merak ediyorum.
Benim arkadaslarima soylenen sezeryan nedenleri: kordon dolandi, bebegin basi buyuk, bebek kakasini yapti. Kordon dolandi dese mesela, kim nasil teyid edebilecek?
canım boşver öyle de böyle de yapılacak artık 75lik ya da 100lük.canını sıktığına değmez.ben de aynı durumdayım seninle.ilk gün nasıl ağladım üzüldüm.ertesi gün anladım ki üzülmeye değecek bişey yokmuş.sadece diyetimizi yapıcaz yüksek çıkarsa.ben şimdiden pilav,makarna,patates,tatlı kestim hepsini haftaya kadar düşürürüz inşallah.
aranızda 50 liliği normal çıkıp 100 lük yaptıracak olan da bi ben varım sanırım. ya benim doktorum da bi çok konuda çok rahat aslında. ayrıntılı şeyler yapmaz pek. şimdi beni şaşırtıyor gerçekten. ben de eşime dedim tatlıyı keseyim haftaya kadar diye, yok öyle ne yiyorsan o dediben kahvaltı da bile pekmez içen bi insanım. meyve, tatlı, patates çok yiyiorum. bakalım hayırlısı. bu arada ben hastanenin kantininden alıyorum şekerli suyu, içinde limon da var. biraz gazoz gibi sanki
Daha doktor bulamadım İstanbul da maalesef. Gecici olarak gitmiştim o hastaneye devlet hastanesine benziyodu zaten. ama napcam nereye gitcem bilemiyorum.
Kızlar bugün 75 lik yükleme yaptırdım sabah yazmıştım. Açlık 85, 1. Saat 201 ve 2. Saat 145 çıktı. Bi kaç gündürde dikkat etmiştim şekerli yememeye. Direk dahiliyeye yönlendirdi doktorum ve gebelik diyabeti dendi. Diyesisyenede gönderdiler liste verdi diyetisyen 1 hafta diyabet diyeti yapıcam ve şu parmaktan şeker ölçen aletlerden aldırdı doktor onunla günde beş kere ölçüm yapıp yazıcam . Düşerse diyete devam ama düşmezse diyetle birlikte insülin iğnesine başlıycakmışım. Çok kötü oldum hastanede başım döndü bayılıyodum az daha. Aslında çokta kilo almamıştım ama ne biliyim hayırlısı herşey Allahtan. Kramplarım için magnezyum verdi. Kasık ağrımda idrar yolunenfeksiyonu olmuşum bu enfeksiyon ilk haftalardan beri var yine bi toz ilaç verdi. Normalde şeker yüklemesini 24-28. Haftalar arası yapıyolar ben bayramdan sonra 27. Haftamda giderim diyodum ama iyiki erken yaptırmışım 24+1 deyim. Tavsiyem yaptırmayanlar geç kalmasın. Hayırlısı 1 hafta diyeti deniycem sonra insüline kara verilicek..
Canım geçmiş olsun benimde 50 gr lık yüksek çıktı muhtemelen 100 lükte yüksek çıkıcak(inşallah çıkmaz tabi de) stres yapmıcaz ve yememize acayip dikkat edicez insüline gerek kalmadan düzene sokucaz inşallah .insülin başlansada çok üzülmicez çünkü insülin zaten vücudumuzda bulunan bi hormon takviye edicez sadece !Şeker düzene girince kesiliyor zaten .bunları düşüncez ok
merhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?