2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Canım eczaneler yapmıyor
sağlık ocaklarının da laboratuarı falan yok
sadece devlet hastanesi idrar ve kan testi yapabilecek imkana sahip maalesef
kilo alımım 20. haftaya kadar hiç olmamıştı , sonra aniden aldım hem de epey aldım
:43:

Canım zor gerçekten şartların ama nediyim bebişlerimiz için güçlü olucaz. Ben normalde kendimi çok dinleyen biriyim son 1 aydır ben tatlı şeyler yedikten sonra bi baş ağrısı 1 saat filan sonrasındada halsizlik olurdu, şekerdenmiş. Sende böyle şeyler varmı? En son Doktora ne zaman gittin sen ve bundan sonra ilk ne zaman gidiceksin? İllaki 28. Haftaya kadar olucak diye bişey yok sadece 24-28 arası plesanta hızla büyümeye başladığı için varsa diyabet bu haftalrda ortaya çıkıyormuş. Yani sen 30. Haftalarındada gidersen doktora yaptırırsın..

Canım aman dikkat et yaaa
kahvaltısız hele hiç gezme yaaa
çocuğunu aç bırakma aman diyim, artık depolardan ziyade yediklerimizden de besleniyor

evet canım yaa açlıktan çok kötü oldum zaten karnım nasıl gurulduruyrodu:( ne yapayım evde de yemek daha yapamamaıstım esım gelmesmıstı demın yedım de Allah kımseyı aç bırakmasın ınsallah

Teşekkür ederim canım, kurtulduk çok şükür:)
Aynen öyle olmuş heralde canım, komple şekeri kesmedim test yaptırcam diye ama çıkmadı çok şükür. Darısı başınıza inşallah :16:

Sağol canım çok şükür kurtuldum. İnşallah senin de diyetle düşer de insüline falan gerek kalmaz. bir süre sonra yiyeceklere de alışılıyor mecburen elden bişey gelmeyince, zaten şunun şurasında kaldı 3 ayımız, sonra yine normal düzenine dönebilceksin inşallah.

Canını sıkma hiç, senin de yapılır 28. haftaya kadar vakti var nasıl olsa. Ayrıca şekeri komple hayatından çıkarmana gerek yok, sadece benim yaptığım gibi kuru üzüm, kuru incir gibi tamamı şekerden oluşan şeyleri aşırı tüketmemeye dikkat et, çünkü burdaki arkadaşların bana da dediği gibi, sen şekerli yesen de yemesen de eğer rahatsızlık varsa çıkacak, yoksa çıkmayacak. Çünkü vücut şekerle ilgili bir rahatsızlığı yokken alınan şekeri tolere edebiliyor. ama şekerli şeylere zaten normalde de fazla yüklenmemek lazım, hamilelikte ve hatta normal hayatta da herşeyin aşırısı bir şekilde zararlı:44:
Bu limonlu suyu da kokuyosa su, kokusunu bastırır diye dedim, gayet hoş oluyor zaten tadı da.

Canım 28. haftaya ne kaldı ki şurda
ne yapacam bilemiyorum ki, canım sıkılıyo biraz
ben zaten kuru incir ve kuru kayısı yemiyorum
ama canım çikolatayı çok istiyor
sürekli yiyesim geliyor
limonu sıkıp içmeye çalışayım bari suyu
kusuyorum su içince

Canım zor gerçekten şartların ama nediyim bebişlerimiz için güçlü olucaz. Ben normalde kendimi çok dinleyen biriyim son 1 aydır ben tatlı şeyler yedikten sonra bi baş ağrısı 1 saat filan sonrasındada halsizlik olurdu, şekerdenmiş. Sende böyle şeyler varmı? En son Doktora ne zaman gittin sen ve bundan sonra ilk ne zaman gidiceksin? İllaki 28. Haftaya kadar olucak diye bişey yok sadece 24-28 arası plesanta hızla büyümeye başladığı için varsa diyabet bu haftalrda ortaya çıkıyormuş. Yani sen 30. Haftalarındada gidersen doktora yaptırırsın..

Canım güçlü olmaya çalışıyorum
ama bıktım artık canımdan
benim şeker yiyince hiç başım falan ağrımıyo
tam tersi sürekli canım çikolata istiyo olsa da yesem diyorum
su içerken midem bulanıyo sadece, içemiyorum son günlerde
limon sıkıp deneyecem birde
en son 29 ağustos da gözükebildim, çocuğumu en son o zaman gördüm
bi kaç sefer su geldi diye doktora gittim ama ilgilenmediler burda
bu cumartesi doktor bulursam başka bi şehirde muayene olacam inşallah
inşallah bi sıkıntı çıkmaz da yaptırabilirim şeker yüklememi

evet canım yaa açlıktan çok kötü oldum zaten karnım nasıl gurulduruyrodu:( ne yapayım evde de yemek daha yapamamaıstım esım gelmesmıstı demın yedım de Allah kımseyı aç bırakmasın ınsallah

Valla açlık beni de çok etkiliyor
yemek yediğim saatler sabit olduğu için o saatlerde guruldamaya başlıyo gurrr gurrrrr
bende bugün senin gibiydim aama bizim burda kepenkler kapalıydı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümünden dolayı
bizim evde de malzeme yoktu ve alamadım heryer kapalı olduğu için

bu arada şeker yüklemesini yalnız yaptırmamak gerek dimi?
vücut çok etkileniyor diyor kime sorduysam

yemek yediğim saatler sabit olduğu için o saatlerde guruldamaya başlıyo gurrr gurrrrr
bende bugün senin gibiydim aama bizim burda kepenkler kapalıydı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümünden dolayı
ayy canım yaa baska doktor yok mu taa agustos ayından berı gormyormusun bebısı oyy nasıl ozlemıssındır yaa:( senı cok ıyı anlıyorum ben 17 eylulde gordugum halde cok merak edyorum

Canım 28. haftaya ne kaldı ki şurda
ne yapacam bilemiyorum ki, canım sıkılıyo biraz
ben zaten kuru incir ve kuru kayısı yemiyorum
ama canım çikolatayı çok istiyor
sürekli yiyesim geliyor
limonu sıkıp içmeye çalışayım bari suyu
kusuyorum su içince

Canım endişelenme, Aysbozz'un da dediği gibi bunu yaptırmanın sınırı yok, bundaki amaç ortaya çıktığı dönemde teşhis edilsin ki geç olmadan önlem alınmaya başlansın. Yoksa sende çıkmayadabilir. 28. Hafta diye kısıtlayıp kendini strese sokma. Kendine bir an önce bir doktor bul, yaşadığın yer sıkıntılı biliyorum ama kontrollerin için doktor lazım :44:
Yüklemeye de yalnız gitmezsen rahat geçer, yoksa öyle ayılıp bayılmıyosun ama fenalık geçirme olasılığın var kısa süreliğine de olsa.

Son düzenleyen: Moderatör:

canım çeşme suyu mu kullanıyosun? belki o yüzden kokuyodur sana. hazır su içiyosan diğer markaları dene istersen. suya bi çözüm bulmalı. bebeğinin o suya ihtiyacı var. şeker yüklemesinden de korkma. herkesin vücudu, direnci farklı. ben 50 lik yaptırdım. rahat içtim. bahçede bekledim. bi kaç bulantıya atlattım. çok koşullama kendini. inşallah hiçbi sorun çıkmadan alırız bebeklerimizi kucağımıza.

canım ac oldugumuz ıcın bas donmesı halsızlık yapabılır ama yanında kımse yoksa en kotu hastanede hemsıreler vardır senı bır yere alırlar dınlenırsın yardımcı olurlar herhlde o kadar.... ben gebelıgımın 8. haftasında her ıhtımale karsı doktorum 75 gr seker yuklemesı yaptı bırer saat arayla ıkı kez actım ama cok cok etkılenemıstım sanırım hatırladıgım kadarıyla. esım yanımdaydı.. beklıyorsun zaten oturup. sadece cok acıkmıstım.ama herkesın bunyesı farklı bır de kan alıyorlar ya ıkı saatte bır ondan aclık da olunca baygınlık hıssı gelebılır...

Canım güçlü olmaya çalışıyorum
ama bıktım artık canımdan
benim şeker yiyince hiç başım falan ağrımıyo
tam tersi sürekli canım çikolata istiyo olsa da yesem diyorum
su içerken midem bulanıyo sadece, içemiyorum son günlerde
limon sıkıp deneyecem birde
en son 29 ağustos da gözükebildim, çocuğumu en son o zaman gördüm
bi kaç sefer su geldi diye doktora gittim ama ilgilenmediler burda
bu cumartesi doktor bulursam başka bi şehirde muayene olacam inşallah
inşallah bi sıkıntı çıkmaz da yaptırabilirim şeker yüklememi

Gidersen eğer direk 75 lik yaptır , 50 likle tanı koyulamıyo ve yüksek çıkınca tekrar gitmen gerekir. 50 likte 1 saat bekliyorsun 75 likte 2 saat yani fazladan 1 saat beklemiş olucaksın git gel olmaz en azından

Ben yalnız yaptırdım canım, çok şükür fenalaşmadı kötü de olmadım.... Ama herkesin bünyesi farklı... Kızımda da rahattım, ellilik hiç sarsmadı, 75 likte başımda hafif bir ağırlık vardı... Oruç tutarsın da ilk gün biraz etkilenirsin ya öyle oldu... Çok çok rahattım yani.. Bir tek beklemek sıkıcı oluyor, onu da intle filan geçirdim... Çıkar çıkmaz bür yerde sulu bir şeyler yedim, eşim geldi...

Ben açlıktan çok etkilenen biri değilim, belki ondan rahattım, şerbeti de bekarken adet sancılarında annem hep yapardı ondan alışığım... Sarsmadı beni vesselam...

Kızlar bayramdan sonra slışverişe çıkıcaz inşallah, şimdi eşimle konuştukta ne kadar bütçe gider karar veremedik. Kıyafetlerini aldım, park yatak ve odasını annemler alıcak geri kalanı ne kadar tutar acaba.
-Bebek arabası oto koltuğu
-Bana alınıcaklar (gecelik pijama emzirme sudyen atletleri göğüs kremleri)
-Nevresim takımları bi kaç takım, yorgan yastık
- banyo malzemeleri ( küvet şampuan kremler kova termonetre vs)
-emzik biberon kremler pudralar bez
- emzirme pompası, vs
- bebek çantası,bebek telsizi

Bunlar için 2000 lira yetermi sizce, yetse keşke yetmeli yada :)

Kızlar herkese selam:16:

Tahlil sonucunu öğrenmek için telefonda uğraşırken geçirdiğim sinir harbi ve ağlama krizine rağmen sonuçlarımı aldım.

açlık: 78.4 / 105
1. saat: 169 / 190
2. saat: 143 / 165
3. saat: 112.9 / 145

Şu yanındaki üst sınırlar bana biraz yüksek geldi, Türk Klinik Biyokimya Derneği diye bir site buldum, devlete ait bir site (Trk Klinik Biyokimya Dernei) burdaki değerler de 95-180-155-140 şeklinde gidiyo. Test edildi onaylandı, nereye bakarsam bakayım değerlerimin 4'ü de sınırların altında. Allah'ıma şükürler olsun, herkes böyle güzel haberlerle gelsin inşallah..
1 haftadır bu testle yatıp kalktım,o kadar şapşallaşmışım ki eşime 'ee naapcam ben şimdi bişey yapmam gerekmiyo di mi' diye soruyorum :44:

Gözün Aydın, çok sevindim... İkimizin 50liği çok yakındı, şükür asıl test iyi çıktı...

bak o kadar üzüldüğünle kaldın, yıpratmayın kendinizi de bebişinizi de.. Hadi bakalım geçmiş olsun...

Şeker yüklemesi yapılıpta yüksek çıkmayan arkadaşlar çok çoookk sewindim sizin adınıza ! Bende bu cuma 100 grlık yaptırcam inşallah bende sizin gibi güzel haberlerle dönerim.Rabbim nasip eder inşallah.Aranızda benim gibi daha önceden iştahı çok açık olupta hamilelikte kapanan arkadaşlar varmı? Hiçbirşeyi iştahla istiyerek yiyemiyorum malesef buda çok üzücü bi şeymiş gerçekten hamilelikte.

ayy canım yaa baska doktor yok mu taa agustos ayından berı gormyormusun bebısı oyy nasıl ozlemıssındır yaa:( senı cok ıyı anlıyorum ben 17 eylulde gordugum halde cok merak edyorum

Canım burda doktor yok
eeee en yakın şehirdekiler de biri doğum iznine diğeri de yıllık izne ayrılınca kaldık böyle
öyle özledim ki yavruşumu anlatamam
en son 450 gramdı şimdi kimbilir nasıldır yavrum

canım bız de bayramdan once bu cumartesı cıkacagız alısverıse erkenden cıkacagız...bız bebek arabası almayacagız sımdılık gerek yok. zaten ılk 3 ay coksoguk dısarı falan cıkarmayız cıkarsak da battanıyeye sararım kucagımda durur. oto koltugu da almaycam bır yakınım kendı ana kucagını vermıstı. bıraz cokmus ama ıcıne satılıyor mınderınden alacam onunla ıdare ederım dıye dusunuyorum.arabaya bınerken yanımıza alırız o ana kucagını. evde kullanmam zaten 3 ay olana kadar sureklı yatagında yatacak.dıger tekstıl urunlerı banyo urunleru-ı ve kendıme alacagım ben de 3 mılyar tutarmıdıyorum..... butcemız gercı sımdlılık 2ye yakın

Canım endişelenme, Aysbozz'un da dediği gibi bunu yaptırmanın sınırı yok, bundaki amaç ortaya çıktığı dönemde teşhis edilsin ki geç olmadan önlem alınmaya başlansın. Yoksa sende çıkmayadabilir. 28. Hafta diye kısıtlayıp kendini strese sokma. Kendine bir an önce bir doktor bul, yaşadığın yer sıkıntılı biliyorum ama kontrollerin için doktor lazım :44:
Yüklemeye de yalnız gitmezsen rahat geçer, yoksa öyle ayılıp bayılmıyosun ama fenalık geçirme olasılığın var kısa süreliğine de olsa.

Canım kadındoğumcudan sıra almanın imkanı yok burda
beklenen doğum tarihi gelmiş kadınlara bile öncelik tanınmıyor üstelik
bir kere gittim yanına dedim böyle böyle böyle
ben senin şekerinle mi uğraşcam banane dedi
dahiliyeye git belki o yaptırır diyo
ordaki doktorda ben senin şekerine bakmak için doktor olmadım
git şeker hastalarının kullandığı aletlerden al açken ölç
sonra eczaneden aldığını iç ve saatte bir kere ölç anlarsın zaten diyo
sanki ben tıp okudum
bayramda ailemin yanına gidip orda yaptıracaktım hangi hastaneyi aradıysam bayramda hekimlerimiz çalışmıyor
acil ve doğum dışında dediler

canım çeşme suyu mu kullanıyosun? belki o yüzden kokuyodur sana. hazır su içiyosan diğer markaları dene istersen. suya bi çözüm bulmalı. bebeğinin o suya ihtiyacı var. şeker yüklemesinden de korkma. herkesin vücudu, direnci farklı. ben 50 lik yaptırdım. rahat içtim. bahçede bekledim. bi kaç bulantıya atlattım. çok koşullama kendini. inşallah hiçbi sorun çıkmadan alırız bebeklerimizi kucağımıza.

Canım hazır su kullanıyorum
hatta bazı içeriklere alerjim olduğundan sadece erikli içebiliyorum
yeni çıktı bu kokması olayı nedense
inşallah güzelce alırız bebişlerimizi
şu belirsizlikler çok korkutuyo çünkü beni

Gözün Aydın, çok sevindim... İkimizin 50liği çok yakındı, şükür asıl test iyi çıktı...

bak o kadar üzüldüğünle kaldın, yıpratmayın kendinizi de bebişinizi de.. Hadi bakalım geçmiş olsun...

Sağol canım, Allah'a şükür kısa süreli endişeyle kurtulduk. Allah herkese güzel haberler nasip etsin.

Şeker yüklemesi yapılıpta yüksek çıkmayan arkadaşlar çok çoookk sewindim sizin adınıza ! Bende bu cuma 100 grlık yaptırcam inşallah bende sizin gibi güzel haberlerle dönerim.Rabbim nasip eder inşallah.Aranızda benim gibi daha önceden iştahı çok açık olupta hamilelikte kapanan arkadaşlar varmı? Hiçbirşeyi iştahla istiyerek yiyemiyorum malesef buda çok üzücü bi şeymiş gerçekten hamilelikte.

Sağol arkadaşım, umarım senin de sonuçların iyi gelir, sen de bizimle paylaşırsın :16:

Back
X