2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Canım kadındoğumcudan sıra almanın imkanı yok burda
beklenen doğum tarihi gelmiş kadınlara bile öncelik tanınmıyor üstelik
bir kere gittim yanına dedim böyle böyle böyle
ben senin şekerinle mi uğraşcam banane dedi
dahiliyeye git belki o yaptırır diyo
ordaki doktorda ben senin şekerine bakmak için doktor olmadım
git şeker hastalarının kullandığı aletlerden al açken ölç
sonra eczaneden aldığını iç ve saatte bir kere ölç anlarsın zaten diyo
sanki ben tıp okudum
bayramda ailemin yanına gidip orda yaptıracaktım hangi hastaneyi aradıysam bayramda hekimlerimiz çalışmıyor
acil ve doğum dışında dediler

ya inanılır gibi değil....şaka gibi....nasıl doktor olmuş bunlar şikayet etsen kimi kime edecen o da ayrı mesele...Canım Allah kolaylık versin.....

sanki ben tıp okudum
bayramda ailemin yanına gidip orda yaptıracaktım hangi hastaneyi aradıysam bayramda hekimlerimiz çalışmıyor

Canım sen çalışıyo muydun ?

canım bız de bayramdan once bu cumartesı cıkacagız alısverıse erkenden cıkacagız...bız bebek arabası almayacagız sımdılık gerek yok. zaten ılk 3 ay coksoguk dısarı falan cıkarmayız cıkarsak da battanıyeye sararım kucagımda durur. oto koltugu da almaycam bır yakınım kendı ana kucagını vermıstı. bıraz cokmus ama ıcıne satılıyor mınderınden alacam onunla ıdare ederım dıye dusunuyorum.arabaya bınerken yanımıza alırız o ana kucagını. evde kullanmam zaten 3 ay olana kadar sureklı yatagında yatacak.dıger tekstıl urunlerı banyo urunleru-ı ve kendıme alacagım ben de 3 mılyar tutarmıdıyorum..... butcemız gercı sımdlılık 2ye yakın

Canım ne aldığın hangi marka aldığın çok etkili, tüm tekstil ürünlerini ve ihtiyaçlarını 2 ye tamamlayabilirsiniz, her kıyafeti marka alırsın. 7, 8 e de çıkar... Hatta yetmez bile...

%100 pamuklu elleyince yumuşacık olan ürünleri tercih et... Sonuçta en fazla bir iki ay giyecekler, çok çok marka olanlar da kuş kondurmuyorlar ya...

Size kolay gelsin',Bebek alışverişi çok zevkli, ben de iki tulum iki de beşli takım aldım, şikızımdan kalanlarla şimdilik yeter, almaya heveslendikçe kızımınkileri çıkarıp seviyorum, hevesim geçsin diye....:1:

Son düzenleme:
canım bız de bayramdan once bu cumartesı cıkacagız alısverıse erkenden cıkacagız...bız bebek arabası almayacagız sımdılık gerek yok. zaten ılk 3 ay coksoguk dısarı falan cıkarmayız cıkarsak da battanıyeye sararım kucagımda durur. oto koltugu da almaycam bır yakınım kendı ana kucagını vermıstı. bıraz cokmus ama ıcıne satılıyor mınderınden alacam onunla ıdare ederım dıye dusunuyorum.arabaya bınerken yanımıza alırız o ana kucagını. evde kullanmam zaten 3 ay olana kadar sureklı yatagında yatacak.dıger tekstıl urunlerı banyo urunleru-ı ve kendıme alacagım ben de 3 mılyar tutarmıdıyorum..... butcemız gercı sımdlılık 2ye yakın

Doğuran arkadaşım ilk 3 ay bebek arabası çok kullanılmıyor dedi bana da
oto koltugu da yenidoğan için sıkıntılı
önce oturur pozisyona gelsin öyle alacağım dedi
portbebeden çok memnun, hatta onun aldığı portbebeyi inceledim bende bayıldım
kısmetse ondan alacağım
bizim de maddi olarak durumumuz pek el verişli değil ama bebişim için kredi çekeceğim mecbur
o iyi olsun da tüm eksiklerini zamanla tamamlarım Allah'ın izniyle

şekeri iyi çıkanlar tebrik ederim, darısı başımıza:nazar:

zırsızdeli benim de 28 haftaya yakın yapılacak şeker yüklemesi. doktora gidemiyorum diye üzülme, Allah yardımcın olacaktır. Sen yeter ki güven ona.

pijamalı giymek zor oluomuş kaynanam öyle dio bende donarım dedim hastaneler çok sıcak olur daralırsın dio en iyisi 2 sindende almak sabahlıklı şart bide

aslında hastanenin sıcak olduğu çok doğru. ama şimdi gelen giden de olur odaya sürekli, gecelik tarzı nasıl olur ki bilmem, hani kanamamız falan olur illa ki, altımızda pijama tarzı bişey olması daha doğru olmaz mı? en iyisi dediğin gibi ikisinden de almak belki:44:

İyi aksamlar kızlar, şeker yüklemesinden olumlu sonuç alan arkadaşlar hadi gözünüz aydın, darısı başımıza:)

Yüksek çıkanlar da üzülmesinler lütfen en azından dikkat ederek önlenebiliyor.

Bugün ben bir hata ettim sabah kahvaltımı iyi yapmadım ara öğün yemedim 10da poğaça yedim sonra 1 gıbı elma muz ve taa aksam 6 bucuga kadar 1 dılım ekmek peynır ve bebegım vurdu bayagı bana:) acaba ıyı beslenemeyınce onlar da etkılenıyormudur yoksa zaten vücut depolarından alıyorlar mıdır? Gene sağlık ocagından aradılaryarın vurulacam aşımı yanı 24. hafta umarım gec kalmadım.....Şeker yuklemem de 25 ekımde olacak yanı daha ıkı haftam var yanı 26. haftam hatta 27de olacam

tatlım ben de dün geceden beri rahatsızım, mide bulantısı terleme şeklinde. bugün iyi yiyemedim. dünden beri 1 kilo vermişim. acaba bebeğim etkileniyor mudur diye endişeleniyorum. inşl benden besleniyordur.

bu arada 27-28 haftalarda bebeğin beyni gelişiyormuş. bu haftalarda bol ceviz, balık yiyin diye okudum. ama ben pek dikkat edemiyorum bu aralar:50:

bu arada 8. hafta ya da 9. hafta yaptırıdgım seker yukleme testının sonuclarını buldum.(75grlık)

açlık 89

seker yukleme
1. saat 132

2. saat 116

??

ya inanılır gibi değil....şaka gibi....nasıl doktor olmuş bunlar şikayet etsen kimi kime edecen o da ayrı mesele...Canım Allah kolaylık versin.....

Saol canım
Allah cümlemize kolaylık versin
baş hekim diyor ki hocam yapmayın elimdeki tek kadındoğumcu
sürekli istifa ediyor ben kabul etmiyorum, yanına birini daha gönderecek Sağlık bakanlığı diye oyalıyorum diyor
günde 150 hastaya bakıyor psikolojisi bozuldu doktorumuzun diyor
eeee dedim ben ne yapayım
o bana bakmak zorunda dedim, nazını mı çekelim yani yeni doktor gelene kadar dedim

zırsızdeli benim de 28 haftaya yakın yapılacak şeker yüklemesi. doktora gidemiyorum diye üzülme, Allah yardımcın olacaktır. Sen yeter ki güven ona.

aslında hastanenin sıcak olduğu çok doğru. ama şimdi gelen giden de olur odaya sürekli, gecelik tarzı nasıl olur ki bilmem, hani kanamamız falan olur illa ki, altımızda pijama tarzı bişey olması daha doğru olmaz mı? en iyisi dediğin gibi ikisinden de almak belki:44:

tatlım ben de dün geceden beri rahatsızım, mide bulantısı terleme şeklinde. bugün iyi yiyemedim. dünden beri 1 kilo vermişim. acaba bebeğim etkileniyor mudur diye endişeleniyorum. inşl benden besleniyordur.

bu arada 27-28 haftalarda bebeğin beyni gelişiyormuş. bu haftalarda bol ceviz, balık yiyin diye okudum. ama ben pek dikkat edemiyorum bu aralar:50:

Canım rahat olmaya çalışıyorum ama evham yaptım
bu arada ben gebeliğim boyunca bir tane bile balık yiyemedim
kokusu bile çok fena yapıyor
sadece balık olsa iyi tavuk, et de yiyemiyorum
yumurtayı yeni yeni yiyebilir oldum
sebze ağırlıklı besleniyorum mecburen midem sadece onları alıyor
bebeğim besleniyor mudur ki bu halimden
:44:

Canım ne aldığın hangi marka aldığın çok etkili, tüm tekstil ürünlerini ve ihtiyaçlarını 2 ye tamamlayabilirsiniz, her kıyafeti marka alırsın. 7, 8 e de çıkar... Hatta yetmez bile...

%100 pamuklu elleyince yumuşacık olan ürünleri tercih et... Sonuçta en fazla bir iki ay giyecekler, çok çok marka olanlar da kuş kondurmuyorlar ya...

Size kolay gelsin',Bebek alışverişi çok zevkli, ben de iki tulum iki de beşli takım aldım, şikızımdan kalanlarla şimdilik yeter, almaya heveslendikçe kızımınkileri çıkarıp seviyorum, hevesim geçsin diye....:1:

tesekkur ederım canım... marka olarak ıdıl baby mını damla var gıdecegım yerde onlardan alacagım.... bır de chıcco ve kanz panço joker cıvılım magazası var sanırım bı bakacagım. ya nette de degısık markalar var ıcerıgınde yuzde yuz pamuk dıyor ama dogru mudur acaba emın olamıyorum.aslında dedıgın gıbı %100 pamuk olsun da markası onemlı degıl belkı de degıl mı? sonucta marka gıyenemeycen durumu musaıt olmayan maddeı durumu elveremeyen bır cok ınsan belkı de markasız normal ucuz seyler gıydırıyor onlar da bebek ve bır sey olmuyor.

canım ben de 1 haftadır cevız badem yıyemedım ıhma ettım. balık da haftada bır yemege calısıyorm somon.

Kızlar bayramdan sonra slışverişe çıkıcaz inşallah, şimdi eşimle konuştukta ne kadar bütçe gider karar veremedik. Kıyafetlerini aldım, park yatak ve odasını annemler alıcak geri kalanı ne kadar tutar acaba.
-Bebek arabası oto koltuğu
-Bana alınıcaklar (gecelik pijama emzirme sudyen atletleri göğüs kremleri)
-Nevresim takımları bi kaç takım, yorgan yastık
- banyo malzemeleri ( küvet şampuan kremler kova termonetre vs)
-emzik biberon kremler pudralar bez
- emzirme pompası, vs
- bebek çantası,bebek telsizi

Bunlar için 2000 lira yetermi sizce, yetse keşke yetmeli yada :)

Bu listedekilerin bazilarini ben aldim, 2000 yeter diye dusunuyorum. Ama alacagin arabaya bagli canim, 700 tl civari bir araba travel set vs alirsan yeterli olur.

tesekkur ederım canım... marka olarak ıdıl baby mını damla var gıdecegım yerde onlardan alacagım.... bır de chıcco ve kanz panço joker cıvılım magazası var sanırım bı bakacagım. ya nette de degısık markalar var ıcerıgınde yuzde yuz pamuk dıyor ama dogru mudur acaba emın olamıyorum.aslında dedıgın gıbı %100 pamuk olsun da markası onemlı degıl belkı de degıl mı? sonucta marka gıyenemeycen durumu musaıt olmayan maddeı durumu elveremeyen bır cok ınsan belkı de markasız normal ucuz seyler gıydırıyor onlar da bebek ve bır sey olmuyor.

canım ben de 1 haftadır cevız badem yıyemedım ıhma ettım. balık da haftada bır yemege calısıyorm somon.

Ben bizzat tecrübe eden biri olarak netten aldıklarımıza dikkat etmek gerekiyor canım
%100 pamuk ve iyi su emer diye aldığım havlu bi geldi bildiğin ip dokuması ve asla su çekmez
bebeği kurulamayı bırak hiçbir yerde kullanılmaz o kadar kötü

Canım rahat olmaya çalışıyorum ama evham yaptım
bu arada ben gebeliğim boyunca bir tane bile balık yiyemedim
kokusu bile çok fena yapıyor
sadece balık olsa iyi tavuk, et de yiyemiyorum
yumurtayı yeni yeni yiyebilir oldum
sebze ağırlıklı besleniyorum mecburen midem sadece onları alıyor
bebeğim besleniyor mudur ki bu halimden
:44:

Bizim diyetisyen beslenir merak etmeyin diyor. Afrikadaki kadinlar bile cok saglikli bebekler dogurutormus cunku minikler annenin depolarindan besleniyor. Sen yine de et yumurta balik gibi proteinli gidalari tuketmeye calismalisin, kendi kemik ve kan yapinin zayiflamamasi icin. Bozim vucudumuz ne kadar guclu olursa bebislerimizi o kadar iyi besleriz canim. Benim de pek cok seyi yiyince midem bulaniyor ama zorluyorum kendimi.

Aldığım kıyafetler bin lira tuttu şuana kadar ama battaniyler bornoz fialanda var 6 aya kadar giyeceği şeyler. Hastane çıkışları organik diğerleri klasik pamuk.. 2000 yetmez o zaman kalanlara neyse sağlıkla doğsunda

sanki ben tıp okudum

Şaka gibi inanamıyorum, hepsi bi an önce atamaları yspılsın diye bekliyolar ama sonuçta sen onların çocuklarını okutuyosun uğraşamam demiyosun, ne diyim Allah merhamet versin kalplerine. Sen kaç yıl daha ordasın? Eşinde öğretmenmi

Bu listedekilerin bazilarini ben aldim, 2000 yeter diye dusunuyorum. Ama alacagin arabaya bagli canim, 700 tl civari bir araba travel set vs alirsan yeterli olur.

Beğendiğim araba oto koltuğuyla 1000 lira civarı, yetmez o zaman.. Biraz daha çalışalım :)

evet canım çalışıyorum
bi aksilik çıkmazsa 37ye kadar çalışmak istiyorum

Hani bayram sonrası birkaç gün ailenin yanında kalıp orda güzel bir doktor bulsan, tahlil mahlil ne varsa yaptırsan mümkün olur mu diye sordum var mı öyle bir şansın? Sen nasıl bir yerde yaşıyorsun arkadaşım Allah sana sabır versin.

Ben bizzat tecrübe eden biri olarak netten aldıklarımıza dikkat etmek gerekiyor canım
%100 pamuk ve iyi su emer diye aldığım havlu bi geldi bildiğin ip dokuması ve asla su çekmez
bebeği kurulamayı bırak hiçbir yerde kullanılmaz o kadar kötü

Bazen mağazada bakıp beğendiğin bişeyi internette arayınca daha uyguna bulunabiliyo, hem dokunup test etmiş oluyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim diyetisyen beslenir merak etmeyin diyor. Afrikadaki kadinlar bile cok saglikli bebekler dogurutormus cunku minikler annenin depolarindan besleniyor. Sen yine de et yumurta balik gibi proteinli gidalari tuketmeye calismalisin, kendi kemik ve kan yapinin zayiflamamasi icin. Bozim vucudumuz ne kadar guclu olursa bebislerimizi o kadar iyi besleriz canim. Benim de pek cok seyi yiyince midem bulaniyor ama zorluyorum kendimi.

sadece peynir yiyesim geliyor proteinli gıdalardan
ceviz ye dedi doktorum
onu da yiyemiyorum , sorunluyum sanırım psikolojik olarak
:9:

slm annişler benim karnım çok sivrildi yaa herkes erkek gibi diyor nefes almakta zorlanmaya başladım.bu arada ben de aldıklarımın hepsini internetten aldım ilgilenenlere söyleyeyim fikir olsun şampuan ıslak mendil biberon göğüs pedi pişik kremi bebek parfümü hepsini chicco aldım hepsiburada da indirimdeydi.hastane çıkışını markafoni de disney vardı bugün oradan aldım,havlu ayakkabı bakım kremi unnado dan disney onlarda,emzik nuk aldım başka da bir şey almayacağım kızımdan bir sürü şey saklamıştım..kendime pijama alacağım sadece elbise gibi olanlardan almam ama sezeryan da zaten hasta bezi bağlanıyor dr arada gelip kanamaya bakıyor elbiseyi sıva dur işin yoksa

Aldığım kıyafetler bin lira tuttu şuana kadar ama battaniyler bornoz fialanda var 6 aya kadar giyeceği şeyler. Hastane çıkışları organik diğerleri klasik pamuk.. 2000 yetmez o zaman kalanlara neyse sağlıkla doğsunda

Şaka gibi inanamıyorum, hepsi bi an önce atamaları yspılsın diye bekliyolar ama sonuçta sen onların çocuklarını okutuyosun uğraşamam demiyosun, ne diyim Allah merhamet versin kalplerine. Sen kaç yıl daha ordasın? Eşinde öğretmenmi

Beğendiğim araba oto koltuğuyla 1000 lira civarı, yetmez o zaman.. Biraz daha çalışalım :)

Canım şaka yapıyolar sanıyorum bazen
bugün eve alışveriş edecemtim kepenkler kapalıydı, dedim doktor yok, bizi adam yerine koyan yok, açız bir yudum malzeme alacak yer yok , istifa mı etsem
bıktım gerçekten artık bende
Allah merhamet versin diyorum bende ne yapayım
Canım bu yaz tayin isteyecem kısmetse, olur mu bilemiyorum tabi
evet maalesef eşim de öğretmen

Ben chicco'nun bi arabasını beğendim indirimli 2500 yazıyor nette
portbebesine bayıldım aslında bütün niyetim ordan çıkıyor, travel sistem ve üç parçalı
alamam bu fiyatla olursa, mecbur indirime girmesini bekleyecem
o zamana kadar da tabana kuvvet çalışacam artık napalım

Hani bayram sonrası birkaç gün ailenin yanında kalıp orda güzel bir doktor bulsan, tahlil mahlil ne varsa yaptırsan mümkün olur mu diye sordum var mı öyle bir şansın? Sen nasıl bir yerde yaşıyorsun arkadaşım Allah sana sabır versin.

Bazen mağazada bakıp beğendiğin bişeyi internette arayınca daha uyguna bulunabiliyo, hem dokunup test etmiş oluyorsun.

Canım bayrama gidebilecek miyim belli değil işte
gidiş dönüş yol paramız en az 600 tutacak
o parayı bebişime mi ayırsam bayramama mı gitsem karar veremedim
malum aldığımız maaşlar ortada, bebişin de birsürü ihtiyacı var
ailemin yanında doktorum var, iyi de sağolsun
tek sıkıntı ben ona gidemiyorum aramızda epey mesafe var
mağazada baktıklarını internetten almak en mantıklısı tatlım
mesela ben kraftın park yatak ve bebek arabasını beğenmiştim mağazada
elimle dokunmuş hoşlanmıştım da
şimdi internetten takip ediyorum park yatak indirime girerse alacağım mutlaka

Önemli değil canım, yardımcı olabilirsem ne mutlu...

İdil babynin ürünleri çok güzel, yeğenimin kıyafetleri ondandı, ablam göndermiş çok güzeller...,

Mini damlanınkiler de en az onun kadar iyi ve biraz daha uygun...

Chicco, kanz bayağı pahalı... Tasarım olarak kanz benim favorim, ama ben o kadar para veremiyorum, bir tulum 40L...ayağı yorgana göre uzatmak gerekir değil mi?:16: arada bir iki parça alıyorum, ama tümünü oradan alamam...

Bunun dışında ben ilk kızımda flexy bebe almıştım, hastane çıkışını o da çok güzeldi, üç bebek büyüttü... Hiç bir şey olmadı...:16:

Civildekilere dikkat etmek gerekir, bazı ürünleri çok sert oluyor...

Back
X