Sağol şekerim evet ben güçsüz kaldım karnım gurulduyo açlıktan vallaallah iyiyligini versin bebek için endişelenme o senden alıyodur alacagınıda sen halsiz güçsüz kalıyosundur geçmişcikler olsun
sabah kendimi balkona zor atıyorum bikaç öğürüyom ama midede bişey yok tabi çıkamıyogünaydın bulantımı uyandırdı şekerim bende sabahları uyuyamıyorum bulantıdan erkenden uyanıyorum valla ben erik yiyorum bol bol ve yarısı tuzlu iyi geliyor birazcık ....
doktor sadece sevdiklerini ye dedi canım boşver ne seviyosan onu yeevet sevmiyorum ben beyaz et sevmiyorum haşlanmış tavuk ıyyyy berbat kokusunu duymak istemiyorum
çok açsam başka sansımda yoksa yerim tattıgım balıklarda hamsi-çupra-karagöz-alabalık bilmem oda ızgara olcak yoksa gene yok
günaydın hamişcikler nasılsınız ... ayyyyyyy bu bulantılarla başımız dertte ne yapacagız bilmem perşembe randevumuz var inşallah pıt pıtları duyacagızzzzzzzz............ bize dua edinn .. daha önceki bebişimin pıtpıtları durmuştuuuinşallah bu defa rabbim nasip eder.
Ben yedim somon balığı bir kaç kez bişey olmadı ne oluyormuş ki yiyince ?bilgim yok yedimk rahat rahat eşim çok ısrarcı balık yemem konusunda özellikle somon da ....
kızlar ton balığı da yiyebilirmişiz.
Gebelikte ton bal yenebilir mi?-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url]
Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.
Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.
Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir
yok canım riske atmam hele bi ogune gelelimde hayırlısı ile
hımm denerim yemeyi bakalım
çok üzüldüm allah yardımcısı olsun rabbim saglıklısından tekrar nasip etsin iş.
yat canım bol bol dinlen rabbim saglıkla gelmesini nasip ettiyse şakır şakır kanaman olsada o bebek dogacak sen iyi düşün iyi olsun emi canım
Sağol şekerim evet ben güçsüz kaldım karnım gurulduyo açlıktan valla
sömürdü beni bu çocik
sabah kendimi balkona zor atıyorum bikaç öğürüyom ama midede bişey yok tabi çıkamıyo
erik de yiyorum bazen zaten çok severim eskide olsaa aaah 1 kilo yerdim
doktor sadece sevdiklerini ye dedi canım boşver ne seviyosan onu ye
inşallah 3 ay dolunca herbişeyi yicez
günaydın,bu defa güzel haberlerle geliceksin
iyi düşünelim iyi olsun canım
ben de 2 düşükten sonra hala iyi şeyler düşünebiliyorum bazen
ama sekerım kalmış yicekler koruyucu maddesi içerdiginden uzak duralım yaa sucuk hamburger wer dondurulmuş ürünlere hayır hepsine bayılırım ama yemıyorum yemeyın yaa
kızlar ya son soru . bende sürekli hapşurma başladı birşey olmaz dimi. kendimizi sıkmadığımız sürece
ya zaten konserve ürünleri hamilelikte yasak. ancak bir balığı alır dolaba koyar 2 günbekletir yersen zehirlenme olabilme ihtimali varmış, ancak konserve ton balığını alıp salatana açtığın gibi koyarda yersen bir zararı olmazmış. yani ne yediğinden ziyade taze yemekte çok önemli....
yaa bos werelım konserweleri babişşler taze alsın ole yıyelim ama degilmi :)
sekerım bende hapsuruyorum sureklı hatta sımdıde hapsurdum yaa az once bı arkadas yıyecek ekmegı warsa bu dunyada hıcbırsey engel degıl dedı dogru dedı bırsey olmaz
tabii canım haklısın. şu dokuz ay hayırlısıyla hızlı şekilde geçsede. bizde hayırlısısyla sağlıklı şekilde bebişlerimizi kucağımıza alsak
3 hafta önce 2 kutu ton balığı birden yemiştim biraz abartmışım galibakızlar ton balığı da yiyebilirmişiz.
Gebelikte ton bal yenebilir mi?-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url]
Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.
Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.
Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir
ciko yat kalk dua etyaa benim hiç midem bulanmıo,sanırım bulanırsa çok sevinecem
çok üzüldüm yaaO arkadas bebgini kaybetmiş canım((Öteki topikten gördüm...
Ben heyet raporu aldim evdeyim 1ay.. hayal kuruyorum, sonra ya giderse diyorum. Tek yaptigim dua etmek.. 6mm boyundayken kalbinin atması organlarının oluşması inanilmsz bir mucize... Rabbimin büyüklüğüne 1kez daha şahit oldum. .
egumuscum dün sana mesaj yazdım ama gönderilemedi neden bilmiyorumGunaydin kizlar. Yine kanamalı bir gece gecirdim.halbuki daha dun iğne oldum. Kanama kese yanindaymis. Doktorum olacak kanama korkma dedi ama ne zaman kan gorsem elim ayagim tutmuyor. .
kız yavaş napıyon sengünaydın güzel hamişlerrrrrr
nasılsınız? benim bugün biraz kasık ağrım var.dün eşimle abant gölüne gittik. temiz hava oksijen çarptı. ee bide çok fazla yürüyüş yaptık halim kalmadı. bel ve kasık ağrım doğal olarak.onun dışında hamilelik güzel geçiyor.
benim bebeğim altaki takvime göre daha küçük 2 hafta falan. 10 haziranda gitttiğimde tam kaç haftalık ve doğum tarihini tam öğrenirim.
benim başka çarem kalmadı yoksa yemin ettim kalmicam diyeValla patron sürekli söyleniyor ama asla mesaiye kalmıyorum. Zaten evim işe uzak. Altı buçukta işten çıkınca sekizden önce gelemiyorum eve. Dolayısıyla altı buçuğu bir dakika bile geçirmiyorum.
canım benim midemde öyle hiç birşey yemek istemiyordum. 10 günde 2 kilo verdim. dr gittim mide bulantısı için ilaç verdi.biraz düzeldim benim ki çok tuhaf annemlerde yemek yiyorum onun dışında heryerde midem bulanıyor:)
annişler kaçıncı haftadasınız nezaman doktora gideceksiniz migedniz bulanyormu benım bulanıyor ama ben istifra etmek istemıyorum sewmıyorum yaaa
kasık agrıların gecer ınsallah sekerım oluyor normal ben 8 haftalık hamıleyım 9 saat arabayla yolculuk yaptık rabbımın ıznıyle ıyıyız eger cok uzun yolculuklar yapıyosan 2 saatte bir durup on dk yurumenı tawsıye ederım
:)
ee kızlar beslenmeniz ne durumda. günlük tercihiniz ne yönde. mesala ben her gün taze yeşil yapraklı sebzeler tüketemeye çalışıyorum. çayı kahve tamamen bıraktım. sıcak su içiyorum aklıma gelirse.
ee kızlar beslenmeniz ne durumda. günlük tercihiniz ne yönde. mesala ben her gün taze yeşil yapraklı sebzeler tüketemeye çalışıyorum. çayı kahve tamamen bıraktım. sıcak su içiyorum aklıma gelirse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?