2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

oww kotu bı durum bbayılcam ya sıkıyorum ıstıfra etmeyı sewmedıgım ıcın sureklı mıgdem agrıyo ama bulantı hapı wersede doktor içmem gereklı degıl yaa

inşallah şekerim ilk bebegimi hapşururken düşürmüştüm ama şimdide hapşuruyorum rabbımın ıznıyle bırşey olmaz perşembe doktora gıtcem cok merak edıyorum heycanlıyım

Allah esirgesin canım ya.
hadi o zaman güzel haberlerini bekliyoruz. :) kalp atışlarını felan dinlediniz mi hiç ilk mi olacak.

Son düzenleme:
canım ya internette birileri yenir diyo birileri yenmez diyo. benim de kafam karıştı haliyle.
en iyisi balık yemeyelim :124:
biri erikmi dedi taze annişler bayılırııımmmm babişe diyelimde alsın gelsinn ohhh missssssssssssssss
annişler kaçıncı haftadasınız nezaman doktora gideceksiniz migedniz bulanyormu benım bulanıyor ama ben istifra etmek istemıyorum sewmıyorum yaaa
alsın tabi
benim 8 hafta yarın bitiyor,düşük tehlikem var
cumartesi gidip son duruma bakıcaz
zaten 1 ayda 6 kere doktora gittim adam beni görünce noldu kelebek ne var sorun ne diyo
kusamadığım için gözümden yaş geliyo benim öyle bi huyum var
kızlar ya son soru . bende sürekli hapşurma başladı birşey olmaz dimi. kendimizi sıkmadığımız sürece
canım dizlerini karnına doğru çek ve kendini sıkma hapşururken daha kolay oluyo
yoksa çok fena sancı giriyo

şu senin profil fotona bayılıyorum ya
ben 2 haftadır sadece peynir ekmek domates arada bi erik yiyebiliyorum o kadar

oww kotu bı durum bbayılcam ya sıkıyorum ıstıfra etmeyı sewmedıgım ıcın sureklı mıgdem agrıyo ama bulantı hapı wersede doktor içmem gereklı degıl yaa

ya parmağını sok onlar çıkar.:) hapı yutmaktansa daha iyi bence. alıştır kendini bu kusma olayına. sürekli sıkman gerekecek ama sonunda yine kusacaksın.

Dokuz saat yolculuk ha, aman allahım asla cesaret edemezdim. Geçen hafta iş icabı Edirne'ye gitmem gerekiyordu, oraya bile gitmedim. Başkasına yıktım işi.

rabımın izniyle birşey olmadı doktorumda gıt enımde semınerım war orda dedı bende cesaretlendım gıttım :) 2 satte bır durduk bı 5 dk falan yurudum sureklı

annişler kaçıncı haftadasınız nezaman doktora gideceksiniz migedniz bulanyormu benım bulanıyor ama ben istifra etmek istemıyorum sewmıyorum yaaa

6+2 deyim bu cumaya randevu aldım pıt pıtlar için çok şükür bulantı yok ama bazı yiyeceklerden irkiliyorum

ya canım doktora ne zaman gideceğin zaten gebe takip şemasında yazar.
acil durum olmadıkça.

GEBELİK HAFTASI NELER YAPILIR
TARİH
GEBELİK ÖNCESİ
ANNE VE BABA ADAYININ GENEL SAĞLIK KONTROLÜ
GEBELİK ÖNCESİ DANIŞMANLIK
KIZAMIKÇIK, HEPATİT B GİBİ ENFEKSİYON VE BAĞIŞIKLIK KONTROLÜ ( GEREKİRSE AŞILAMA)

ERKEN GEBELİK DÖNEMİ
KAN GRUBU KONTROLÜ
bHCG (GEREKİRSE)
ANNE-BABA ADAYININ SAĞLIK KONTROLÜ,
SMEAR
EKSİK TESTLER
ULTRASON İLE GEBELİK TESPİTİ
Gebelik kesesi tespiti
kalp atışlarının tespiti

SAT: . . . . . . . . . . . . . . .
TDT:. . . . . . . . . . . . . . . .
USG’YE GÖRE TDT: . . . . . . . . . . . . . . . .

10- 14 HAFTA
ENSE KALINLIĞI ÖLÇÜMÜ
İKİLİ TEST
BURUN KEMİĞİ

16– 18 HAFTA
ULTRASON İLE ANOMALİ TARAMASI
ÜÇLÜ TEST

20- 22 HAFTA
ULTRASON İLE ANOMALİ TARAMASI
TETANOZ AŞISI

24– 28 HAFTA
ULTRASON İLE BÜYÜME-GELİŞME İZLEMİ
TETANOZ AŞISI TEKRARI
GLUKOZ TARAMA TESTİ (50 GRAM )
OGTT (100 GRAM)

32- 38 HAFTA
ULTRASON İLE BÜYÜME-GELİŞME İZLEMİ
GEREĞİNDE FETAL MONİTÖR (NST)

39 HAFTA
FETAL MONİTÖR
DOĞUMUN PLANLANMASI
DOĞUM, EMZİRME VE DOĞUM SONRASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

40 HAFTA
DOĞUMUN PLANLANMASI
DOĞUM, EMZİRME VE DOĞUM SONRASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

bu şekilde bir şema. tabi doktora ve sana göre değişiyor bu durum

Allah esirgesin canım ya.
hadi o zaman güzel haberlerini bekliyoruz. :) kalp atışlarını felan dinlediniz mi hiç ilk mi olacak.

dinledik ya teyzesi heycanlı heycanlı atıyorsu 6.haftadayken simdi 8 olduk rabbım saglık wersın herkezede benım bebebgımede

arkadasa katılıyorum.ben de sıkıyodum kendimi,daha fena oluyodum.çıkarıp rahatlıyorum ,sonra azar azar yemeye devam,sonra yine cıkarıyorum falan

geçmiş olsun canım.kötü şeyler aklına getirme,bak ne güzel kalbi atıyor bebişinin.gerçekten mucize.umarım bu mucizeye ben de cuma günü tanık olurum.randevum cuma günü.benim de kanama alanım vardı geçen kontrolde ama kanama yaşamadım.iğne oluyorum.bakalım cuma günü durum ne olacak.

canım balık yiyelim de, biraz daha interneti az karıştırırsam sorun çıkmayacak. yarım yamalak bilgiler kötü oluyor gerçekten.
profil fotomu yollayım sana, ama yollanmıyor:) çok tatlı dimi hayırlısıyla bizim bebişlerimizde öyle pasaklı bir şey olacak inşallah:)

Son düzenleme:
merhabalar kızlar. siz siz olun dışarıda yağda kızartılmış abur cubur bişiler yemeyin. ertesi gün acı acı çıkıyor hepsi. bembeyaz bi surat. bozulmuş bağırsaklar ve yükselen ateş olarak geri döndü bana. sonradan öğrendimki benzer şeyleri hep yaşamış çevremdeki çocuklu insanlar hamileyken yediklerinden. dikkat edin olurmu

geçmiş olsun canım ya . inşallah bir aksilik çıkmaz. bol dua et ve yat.

Son düzenleme:
haklısın...kardeşimn hanımı bi börek yapmıstı yaglıydı biraz ..bayıla bayıla yedim o bile dokundu...yaglı şeyler ,özellkle cips falan beni çok kötü yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…