2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar eşimle sürekli tartışıyoruz daha doğrusu tartışıyorum sebep saçma sapan şeyler. Çok çabuk sinirleniyorum. Kendime yakışmayan şeyler yapıyorum bugün gereksiz bişeyden sinir krizi geçirdim resmen. Herşeyi fırlattım kırdım döktüm. Niye böleyim niye sakinleşemiyorum (

slm kızlar,
herkesin geçmiş bayramı mubarek olsun. buralarda yoktum, kendimce bol gezmeli bi bayram geçirdim. bugün döndüm evime. bugün sabahtan öğlene kadar hastanedeydim.

önce şeker yüklemesi yapıldı. 50lik normal çıkmasına rağmen 100lük istemişti doktorum, baya bi gönülsüz yaptırdım nasıl olsa 50lik normaldi diye. şekeri içtikten sonra 3 tane kan istedi doktor saat başı. ama 3. saati bekleyemedim, doktordan izin alıp çıktım hastaneden. çok şükür iyi çıktı sonucum.

bu arada bi kaç hafta önce dişimin yarısı kırılmıştı benim, ve gittikçe az az kırılıyordu. şeker için beklerken diş doktoruna görüneyim dedim. doktor mutlaka şimdi yapmam lazım yoksa dişi çekmemiz gerekir dedi. kendi doktorum da izin verdi, hiç bişi olmaz diyerek içimi rahatlattı. velhasıl uzun tereddütlerin sonucunda koltuğa oturdum. kanal tedavisine başladık. doktor röntgen çekmeden başladı tedaviye. ama meğer dişim o kadar kötü olmuş ki, resmen diş falan kalmamış hamile olmasa çoktan çekmiştim ama kıyamıyorum, sen nasıl dayandın buna diye söylene söylene yaptı. 1 seans daha var. gelince içimi bi korku bastı acaba bebeğe zararı var mıdır, sonuçta lokal anestezi var diye , netten araştırdım bi zararı yokmuş çok şükür. doktorum da demişti, onlar çok farklı bölgeler, etkilemez bebeği diye.

ben ki ağrı kesici bile yutmadım şu vakte kadar, ama şimdi kanal tedavisi yaptırıyorum. kendi açımdan bi tabuyu daha yıkmış oldum böylece.

neyse çok uzattım herkes iyidir umarım

Birim olarak farkli sonuclarimiz, benim de en dusuk deger 11 olmaliyken hemoglobinim 9.6 cikmis. Benim dr um da rahat biri canim, degerlerim normal diye vermemisti hicbirsey. Ben de yiyeceklerime dikkat ediyorum, demek ki sadece yediklerimle olmuyor, takviye gerek. Aslinda doktorlar da hakli, her ilacin artilari ve eksileri var. Cok gerekli olmadikca vermekten kaciniyorlar sanirim.

Cok dogru soyluyorsun. Kendimi bildim bileli hep kansizlik cekiyordum. Sonra 3-4 yil once vitaminlerle yukseltebildim, bu bana +7-8 kilo getirse de hic hasta olmuyordum, cildim saclarim bile daha saglikliydi. Kac senedir nezle olmadim, simdi nezleyim dedigin gibi olan bana oluyor, duzeltmem lazim kan degerlerimi.

( hormonlarimiz yuzunden olmali. Tum dengelerimiz sasmis durumda. Ama senin ve bebegin icin sakinlesmelisin. Seni rahatlacak seylere yonelsen, muzik, kitap, yuruyus gibi? Eslerimiz de daha anlayisli olmalilar. Benimki normalde prk sakin degildir ama bu donemde sinip kaliyor ben sinirlenince. Rahatlatici ugraslar bul canim.

Bizde de arada sirada gerginlik oluyor boyle tartismalardan sonra Esinede durumunu anlat ki o da anlayisli olmaya calissin...Malum kafada bir suru dusunce var bebislerimizle ilgili zaten hormonlar halaya durmus bebislerimiz buyudukce heryerde basinc artio bizede daralma geliyor uyku problemleri basladi.Hoop alsana gergin anne birde calisiyorsan ustune tuzu biberi oluyor...Normal tahammulsuz olman ama esinin kalbini kirmamaya dikkat et...Birde ben kendime gerildigim zaman bebegim hissediyor ve duyuyor diyorum kontrol etmeye calisiyorum...

Aslında sürekli şükrediyorum insanlar ne mücadeleler veriyolar bi bebek sahibi olabilmek için, ama şu dönem kötüyüm. Geriliyorum eşime patlıyorum onunda kalbini kırıyorum sonra bebeğim etkileniyo diye üzülüyorum bu yüzden bunları bana hissettirdiği için tekrar eşime kızıyorum. Yani kısır bi döngü.. Sakinleşmem lazım ama saolsun eşimde çok anlayışlı değil. Her zaman çok iyi, çok sağlıklı, full hizmet bekliyor. Dediğiniz gibi birazda hormonlar galiba herşeyi üstüme alınıyorum. İşyerindede yoğunum, bide önümde çok önemli bi sınavım var. Hepsi üst üste geldi. Şuan tek hissettiğim değersizlik..

Doktorum bana multivitaminin içindeki değerleri bi şekilde karşılarsın demişti mesela günlük 2 bardak sütle kalsiyumu, 2 cevizle başka bişeyi vs. Ama demir için günde kilolarca et yemen gerekiyo ki mümkün değil demişti. Pazartesi olmadı hemşireyi ararsın doktorunu beklemek istemiyosan. Bazen bu doktorları anlayamıyorum uygulamaları farklılaşabiliyor

Eşine de aynen böyle belirt bitanem ne hissettiğine neler düşündüğüne dair bi fikri olsun tabi biraz sakinleştikten sonra :)

Eşine de aynen böyle belirt bitanem ne hissettiğine neler düşündüğüne dair bi fikri olsun tabi biraz sakinleştikten sonra :)

Şimdi internetten bazı yazılar buldum hamilelik psikolojisi ile ilgili, durumumu anlatan ve onun üzerine düşen görevler bu konuda. Bilmiyorum ne kadarını anlar ve uygular

Hersey ustuste gelmis, bunca sey bir anda oluyorken gerilmemen mumkun drgil zaten esin konusunda ise evdeki durumu tahmin edebiliyorum, eslerimiz benziyor. Benimki hizmet beklentilerini azaltti, umarim seninki de artik 7. Ayinda hamile bir esi oldugunu fatkeder. Onun disinda rahatlatici birseylere zaman ayir canim.

Haklisin mutlaka pazartesi arayacagim. Sonuclari bugun gostermedigime pisman oldum zaten. Halsiz oldugum icin sonuclari alir almaz eve geldim, keske hemsireyle konussaymisim.

valla benim ilk doktor tok al demişti
diğer doktorum olur mu hiç öyle şey kan ilacı aç alınır demişti
şimdi sütte yasak bana demir de
nasıl beslenecek bebeğim merak ediyorum
Evet canım aç karnına olucak. Demir ve süt neden yasakki?
Demir ilacı eczaneden al bi kutu, içmeye başla sen. Evde bulunsun. Gynoferon ucuzdur mesela.
Benimde ilk zamanlar normaldi, sonra düşmeye başladı. Normalde böyle oluyo zaten. Çünkü bebekte kullanıyo demirlerîmizi. Neyse canım, en kusa zamanda başlarsın demire. Düzenli kullanınca artar değerlerin. Bol kırmızı et ye.

canım bebek kilolu ve kanım fazla diye yasak

ayyy canım benim yaaa
öyle hassas bir dönemdeyiz ki bunların yaşanması normal
karşımızdakilerin bize anlayışlı olması gerekiyor
maalesef eşlerimizden de ailelerimizden de istediğimizi bulamıyoruz tam olarak
umarım eşin düşünür ve farkeder hislerini

Zirsizdeli, sen sut yasak dedin. Ben artik nasil okuyorsam yumurta olarak algilamisim onu :)))

Bu wei-b nin bebek arabasini almamis miydi birileri? İyi bir marka diye hatirliyorum. Kraftin park yataklarindan cok memnunlar ama degil mi?

canım süte bilem yasak var işte nasıl bi dünyaysa
canım kraft'ınkinden memnun olmayanı duymadım
ama wei-b ilk kez baktım da cibinlikli olan bi modeli çok hoşuma gitti
ama güvenemiyorum

Canim belki de dr un gecici olarak demiri biraktirip yumurtayi yasaklamistir. Bebis onde gidiyor ya, kilo versin diye. Eger besleneneyecek olursa veya senin degerlerin de benimki gibi duserse tekrar baslatir diye dusunuyorum.

canım kanım gene 14 çıkmış
o yüzden bıraktırdı
bakalım pazartesi şeker yüklemesi yaptırınca kan değerlerimi de görürüz sanırım
ona göre doktora söylerim yeni bi yol çizer

Günaydın kızlar kızımın karnını doyurduk tekmelerini de saydık herşey güzel maşallah maşallah :) Bi yine kilo almamışım ona taktım kafayı ama eşimin niye tartılıp duruyosun kızımıda benide üzüyosun nidalarıyla çabuk kendime geldim çok şükür:) Tatilde bittimi ne bugün son gün uyuyabildiğiniz kadar uyusaydınız:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…