2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
merhaba arkadaşlar doğum yaklaşınca ve doğumdan sonra bir süre annenizi ya da kayınvalidenizi çağırmayı düşünüyor musunuz? benim annemin gelip kalma şansı yok, kayınvalidemle de anlaşamazsak diye tereddüt ediyorum ne yapsak

Deneyimli anneler, nolucak ne gelicek başımıza :)) korkutmayın bizi. Bebişler hiç ağlamıycak, altını ıslatmıycak sabaha kadar deliksiz uyuyucaklar dimi :) biz öyle biliyoduk amaaaa
Ne deneyimi tatlım, bir çocukla deneyim mi olur.. Şöyle dört beş tane doğuracaksın ki...

Aynen senin dediğin gibi oluyor canım hiçkorkma.. Hastaneden çıkarken format attırıyorsun, akşam sekiz sabah sekiz uyuma saatleri, diğer tüm isteklerini de böyle yüklüyorlar...bu iyiliğimi unutma bak, kimse söylemez sana...

Şaka bir tarafa tüm bunlar olacak da önemli olan bunlar olurken bizim takındığımız tavır.. Bebek ağlayacak ve muhtemelen biz neden ağladığını anlayamayacağız... Gazı olacak, pişik olacak, hasta olacak... Ama bu çocuk ağlıyor ve ben anlamıyorum, öyleyse kötü bir anneyime gelirsek sorun başlar...

Mesela Ben bu bebeği sevmiyorum diye ağlamıştım...sütüm gelmedi diye bebeğime yetemiyorum diye düşünmüştüm...Meğerse bu duygular normalmiş, annelik sanıldığı gbi ram olarak karşılıksız değilmiş, alışma süreci varmış, bunları farkedince, duygularımı kabulnettim ve her şey kolaylaştı...

Mükemmel anne sendromuma girmemek gerekir, bunalınca yardım istemek gerekir, benim tek bir çocuktan edindiğim yegane tecrübe bu, bir de bu da geçer ya hu... Dilimizde beynimizde dönmeli... Onlar büyüyecekler ve biz onların bu hallerini özleyeceğiz bile... Zaten çekilen sıkıntılar anneliği güzel yapıyor...

Son düzenleme:
Çok oyalanma istersen canım bak bugun bi saat perde bakam dedim demez olaydım ayak bileklerim hala zonkluyor sanırsın 150 kilo taşımış:)kremi çinko içeren alcakmışız doktor tawsiyesi aklında olsun .

valla canım benim işim biraz zor
burdan alamayacam ancak internetten alıyorum
günlük 7 saat derse girdiğimden ayakta kalmaya alışığım

bence chıcco tekstıl alanında daha ıyı sanırım sampuan falan sonradan mu uretmıs o yuzden bence chıcco tercıh edılmemelı... ben ya sebamed ya mustela ya da bübchen duyuyorum..

benım annem 15 gun oncesınden gelecek. kayınvaldem de 2 3 gun oncesı gelıcek. bırının olması sart tabıı.tabı annemızle daha rahat ederız emzırcen falan ben cok cekınırım mesela hatta annemden bıle emzırırken cekınırım normalde annemle cok samımıyım arkadas gıbıyım canım annem benım:) dogumdan sonra ne kadar kalacaklar bılmıyorum. bunu konusmadık.. sen de mecbur cagıracaksın ya da ablan ya da yengen falan yok mu? kayınvalden ne kadar kalacak pekı gelınce?

bu arada kızlar sıze dogum ıcın kım gelıcek ve ne kadar kalıcak????

gebeliği haftasından önde giden arkadaşlar var mı?

Benim 10 onde gidiyormus.. Bir kac kontrolde hep ayni soyledi.. Kafa tasindan olcerek soyluyor..
Yediklerimle alakali degilmis.. Anne ve baba uzun iri ise olasi ve normalmis tabi eger seker testi normal cikmissa...
Seker varsa mudehale ediyorlar sanirsam diyetle yada ilacla..

ablam yok zaten mecbur kayınvalideme kalıyorum, biraz da sivri dilli bakalım yaa daha 11 aylık evliyiz huyunu yeni yeni öğreniyorum kayınvalidemin, huzurumuzu bozarsa diye takılıyorum aslında

Canım ne güzel yazmış ne güzel tariflemişsin duygularını eline sağlık ! Bende de hafiften tırsma başlamadı değil durmadan ağlayan bir çocuk karşısında ne kadar sakin kalıcam telaş yapmadan nasıl hareket edicem bazen diyom 31 yaşında değilde 24 veya 25 inde anne olaydım sanki daha az panik olurdum :)

ben en azından 1 ay annemde kalacağım canım
sonra da kayınvalidemi getirecez yanımızda

ablam yok zaten mecbur kayınvalideme kalıyorum, biraz da sivri dilli bakalım yaa daha 11 aylık evliyiz huyunu yeni yeni öğreniyorum kayınvalidemin, huzurumuzu bozarsa diye takılıyorum aslında
Ewet kızlar haklısınız ya bu konuda çok önemli bence hele bide yeni doğum yapmış olcaz kendimizinin en çok ilgiye ihtiyacımız olduğu dönemde kv ile nasıl olcak düşünmüyo değil insan:)

benim kilosu, baş çapı ve suyu fazla çıktı
kesin şeker dedi doktor
hatta insülin kullanman gerekmezse şanslısın dedi
meğer şekerim de yokmuş bugün açığa çıktı
yediklerimden midir nedir onu da bilemiyorum
ama annem annannem hep iri bebek doğurmuşlar, genetik olabilir diyor
annemin suyu da 2 kat fazlaymış mesela, doktor kalıtsal olabilir dedi

evet chıcco yuksek.. kızlar ben valla cogu seyı ıdıl babyden aldım ve dokuları guzel geldı bana... bır de englısh home... aslında markaya cok takılmamak lazım onemlı olan pamuklu olması

ben uyku setini english home aldım ve tek kelime ile ba-yıl-dım
çok çok güzel geldi bana
tavsiye ederim uyku seti alacaklara

Ewet kızlar haklısınız ya bu konuda çok önemli bence hele bide yeni doğum yapmış olcaz kendimizinin en çok ilgiye ihtiyacımız olduğu dönemde kv ile nasıl olcak düşünmüyo değil insan:)

kendi annem gelir ama bir iki günden fazla kalma şansı yok, mecbur kv'ye kalıyorum, biraz da sivri dilli yani, eşim de annesine laf söyletmez ne olcak bilmiyorum ne yapmalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…