ooo ıyı almıssın cnm. hm gecen sevı bebe de bana da adam yorgan ve yastık boncuk elyaf onerdı ama pek anlamadım ne bılım elyaf dıye ıcıme sınmedı ama sen guzel dıyorsun ne bılım acaba pamuk mu olmalı tam...
amınnn canım. hos geldın hayırlı dogumlar hepımıze
hahahaa :) bana taktik lazım tabi çok toyum yaa hem daha 22 yaşındayım hem de insanlarla hiç atışmam kavga tecrübem yok yaniEşimle bizde 2 yıl flört 1 yıldır da evliyiz, yalnızız burda karışan görüşen yok süper anlaşıyoruz, sağolsun yardımcı da oluyor herşeye, ben bu rahata alıştım. Mesela canım istemiyor yemek yapmıyorum ya dışardan getirir, ya dışarı çıkarır ya da oturur yemek yapar. Şimdi kaynanam bunları görünce kabullenmez ve kıskanır gibi geliyor. Çünkü tek sözünü nazını geçirebildiği 4 çocuğundan tek benim eşim gerisi hiç iplemiyor.
canım senin suyun gelmişti biraz değil mi?şimdi iyisiniz inşallah?
neyse ki suyun çokmuş canım herşeyde bi hayır var işte.
selam canım çok şükür iyiyim sen nasılsın?kızlar nasılsınız doğuma gidiş çantada olması gerekenleri düzenlice yazıp paylaşırmısınız ben bilmiyorumda
bu arada ben de bugun okulda bırden ayaga kalktım bıcak gıbı bır sey saplandı kasıgıma. hatta bırden ayyy demısım:)) ee buyyuyor bebısler...
kızlar bu arada bende temızlık takıntısı var yaaa bebısımın altını nasıl alıcam ya da baskası alıyorsa o bezı saga sola koymalarına karısıyım yok efendım hemen el yıkancak falan nasıl yapacam sımdıden kafama takıyorum evde annem ve kayınvaldem olacak ben deneyımsız oldugumdan cok mu bır sey derler acaba ama ben sınırlı bırıyım lafa gelemem.. bır de temızlık ıste offf
tatlım anlattıkların bana çok tanıdık geldi
aynen benim eşimde öyledir ama annesinin yanında hayatta bardağını bile alıp mutfağa götürmez
baştan diyim ben sana
Canım bu zeytin yağını bir çok formda okudum ama nası yapcaz bazı arkadaşlar zeytinyağını ısıtıp soğutuyolarmış asit içeriği azalsın diye sende öylemi yapıyosun hangisi iyi sonra herhangi birini kullanabilirmiyiz bebişin her altını temizledikten sonra pişik kremi yerine onumu sürüyoruz ? Çok oldu sanırım:)
ben sinir olurum işte iki yönlü davranırsa deli olurum
eneeee valla mı ya ben aldığım yorganı yırtıp bakacamcanım üstünde %100 pamuk yazıyor ama pamuktan yorgan yapılmıyor dedi geçen gittiğim bi mağazadaki
dış kısmı pamuk oluyo pamuk diye satıyolar dedi
elyaf, boncuk elyaf, yün, kaz tüyü gibi maddelerden dolduruluyo dedi
evet canım, hala da gidiyor suyum
fazla olduğundan atıyor vücudun dedi doktor
o da ne demekse
akıntıyla bari azalsın kız bu ne su böyle dedi direk
çok şükür sağlıksal olarak bi sorunumuz yok
tatlım annelerinin yanında hala çocuklar
bunu kabullenirsen herşey daha kolay olur
ama senin eşin belki farklı çıkar
Doğum Çantasına Anne Adayı İçin Konulması Gerekenler :
Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant, kırmızı taç :)
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, mp3 çalar, teyp, radyo, cd vb.
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık
Doğum Çantasına Bebişiniz İçin Konulması Gerekenler :
2 tane badi (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3–4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası
Bebek yatağı için çarşaf
öncelikle şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz Allah kucağınıza almayı nasip etsin inş.yalnız ben yukarıda yazdıklarınıza baya bi takıldım.çünkü gerçekten bu kadar eşyayı yanınıza almayı düşünüyorsanız kocaman bir valizle falan gitmeyi düşünüyorsunuz ve 1 hafta falan kalıcaksınız.
bu kadar eşyayı hem sizin hem de bebeğinizin kullanması imkansız.zaten maksimum 2 gün hastanede kaldığınızı düşünürsek bu yazdıklarınızın sadece 3 de 1 ini anca kullanabileceksiniz.tüm bunları nereden biliyorum derseniz bu benim 2.hamileliğim ve inanın neredeyse yarıdan fazlası gereksiz.
Zincast da sudokrem gibi ithal bir krem. Turkiyede de vardir diye dusunuyorum ama eczaneye sormak lazim. Ben de arkadasimdan duydum ve gordum, ama cok eski bir kremmis annem bile biliyor. Biz sudokremi evde hep bulundururuz, krndimiz icin de kullaniriz. Ama zincasti daha cok begendim. Zaten dr her alt acmada degil gunde 3 defa falan kullanin dedi. İlik zeytinyagini ben de kullanicam, saf ve yerli uretim zeytinyagi. Baslangicta zaten sampuan ve zincast haric baska bir urun almayacagim, zeytinyagi olmazsa olmaz :)canım ya ben de bugün aynı şeyi fark ettim,ayaktayken karnım futbol topu gibi duruyor, dün bu kadar değildi sanki
ben de zeytinyağı kullanıcam nasipse, fakat yine de kenarda bi tane pişik kremi olsun, ihtiyaç halinde hemen kullanırız. ama ben zincast die bi krem hiç duymadım, nete yazınca da çıkmıyor:44::44: chicco falan alsam, ya da sebamed olmaz mı acaba? zaten ilk aylar kullanmam diye düşünüyorum.
lansinoh krem aldım ben de doğumdan sonra kullanırım diyodum, önce mi başlamak gerekiyormuş? belki de hiç ihtiyaç olmaz? ablam almıştı hiç kullanmadı, bana da o verdi zatenmadecassol'u bi araştırayım sağolasın canım.
ya canım ben de şampuan chicco aldım, ama acep sebamed mi alsaydım diyorum, yoksa bi de sebamed alsam chicco yu az büyüyüncemi kullansam diyorum, çünkü yenidoğanlarda hep sebamed duyuyorum:44: off bebkler bi gelse zaten bu tür kararsızlıklar yaşamaya fırsatımız bile olmycak bence, şimdi hep boşluktan bu kararsızlıklar
hahahaa :) bana taktik lazım tabi çok toyum yaa hem daha 22 yaşındayım hem de insanlarla hiç atışmam kavga tecrübem yok yaniEşimle bizde 2 yıl flört 1 yıldır da evliyiz, yalnızız burda karışan görüşen yok süper anlaşıyoruz, sağolsun yardımcı da oluyor herşeye, ben bu rahata alıştım. Mesela canım istemiyor yemek yapmıyorum ya dışardan getirir, ya dışarı çıkarır ya da oturur yemek yapar. Şimdi kaynanam bunları görünce kabullenmez ve kıskanır gibi geliyor. Çünkü tek sözünü nazını geçirebildiği 4 çocuğundan tek benim eşim gerisi hiç iplemiyor.
kızlar ayva yemeye basladınızmı bır de hurma yemek lazım mıs ama son bır ay kalamı baslasak sımdı baslasak erkenmı olur erkenden dogurmayalım :) bıde bebegın damagına hurma surmek ıyı gelıyomus annesını emmeden önce sabırlı sakın oluyomus deneyenler hep cok duzenlı uyudugunu soyluyolar bebeklerın
Zincast da sudokrem gibi ithal bir krem. Turkiyede de vardir diye dusunuyorum ama eczaneye sormak lazim. Ben de arkadasimdan duydum ve gordum, ama cok eski bir kremmis annem bile biliyor. Biz sudokremi evde hep bulundururuz, krndimiz icin de kullaniriz. Ama zincasti daha cok begendim. Zaten dr her alt acmada degil gunde 3 defa falan kullanin dedi. İlik zeytinyagini ben de kullanicam, saf ve yerli uretim zeytinyagi. Baslangicta zaten sampuan ve zincast haric baska bir urun almayacagim, zeytinyagi olmazsa olmaz :)
Gunaydin heyecanli anneler ve ozlenen kuzucuklari!! Gunaydin Azurem :))Günaydın Anneler ve tatlı bebişleri
İnş herkes iyidir. kızlar bişi sorcam bu doğum izni 32.hafta girer girmez başlıyor dimi? yoksa 32nin sonunda mı başlıyor? doktora sormayı unuttum.
hurmayı biliyorum, ama çok erken yenmemesi gerekiyor, erken doğum olmasın diye, ama ayvayı duymadım o ne işe yarıyormuş?
ithal deyince aklıma geldi, bi alman kremi vardı penaten diye. bizim çocukluğumuzda annem ondan kullandı. ablam da aramış taramış bulmuş yeğenime ihtiyaç halinde ondan kullandı. ben de belki ondan alırım, nette satan bi firma buldum. ama dediğin gibi ihtiyaç olmazsa zeytinyağı kullanırım sadece, onun da biraz asitini almak lazım diye biliyorum. ablam zeytin yağını boşalmış gül suyu şişesine doldurdu, kullanımı çok rahattı. ben de bebeyağım bitsin onun kabının içine koymayı düşünüyorum.
Çok akıllı bi kadınsın sen hayatta aç kalmazsın valla:)) bu şeytanlık değil bence kavga etmeden hissettiklerini açıklamaya çalışıyosun bişe yok bunda . Erkekler bizim gibi değil özellikle anneleriyle ilgili bi mevzu olduğunda direk savunmaya geçiyolar. Karşındaki o güçlü kişilik gidiyo yerini huysuz bi çocuk alıyo huysuz bi çocuklada ancak senin yönteminle konuşunca anlaşılır bence !bak tatlım bizim evliliğimiz 2 yılı geçti , flörtü de sayarsam benim sessiz sakin kocişim bir kez bile annesine laf söyletmez
o yüzden sana nacizane fikrim annesine laf söyleme, yani söyle de açık açık deme
böyle canın sıkkınken annesiyle ilgiliyse eğer sana sorduğunda hafif ağlayarak biliyorum kötü niyetli değil ama ben şuna çok kırıldım de mesela
sonra bi kaç sefer oldu mu annesini suçlamadığından sana bişey diyemez hem de annesinin davranışlarına bakmaya başlar
benim kayınvalidenin yoktur çok şükür sıkıntılı durumu ama akrabalarından hiç laf ettirmediği insanlara karşı bu taktiği kullandım ve işe yaradı da
suçlamıyorsun, o an çok mutsuzsun kötü niyetli olmadığını düşünüp yaptıklarına üzülüyor gibi yapıyorsun
arada şeytan olmakta fayda var demedi deme
merhaba arkadaşlardoğum yaklaşınca ve doğumdan sonra bir süre annenizi ya da kayınvalidenizi çağırmayı düşünüyor musunuz? benim annemin gelip kalma şansı yok, kayınvalidemle de anlaşamazsak diye tereddüt ediyorum ne yapsak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?