2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım üstünde %100 pamuk yazıyor ama pamuktan yorgan yapılmıyor dedi geçen gittiğim bi mağazadaki
dış kısmı pamuk oluyo pamuk diye satıyolar dedi
elyaf, boncuk elyaf, yün, kaz tüyü gibi maddelerden dolduruluyo dedi

tatlım anlattıkların bana çok tanıdık geldi
aynen benim eşimde öyledir ama annesinin yanında hayatta bardağını bile alıp mutfağa götürmez
baştan diyim ben sana

canım senin suyun gelmişti biraz değil mi?şimdi iyisiniz inşallah?
neyse ki suyun çokmuş canım herşeyde bi hayır var işte.

evet canım, hala da gidiyor suyum
fazla olduğundan atıyor vücudun dedi doktor
o da ne demekse
akıntıyla bari azalsın kız bu ne su böyle dedi direk
çok şükür sağlıksal olarak bi sorunumuz yok

kızlar nasılsınız doğuma gidiş çantada olması gerekenleri düzenlice yazıp paylaşırmısınız ben bilmiyorumda
selam canım çok şükür iyiyim sen nasılsın?
ben bi liste paylaştım yine kurcalayıp buldukça yazarım

biraz rahat bi karaktere bürünmenin zamanı geldi sanırım canım
ben de çocuğun eline çikolata verip içeri odaya giden annelere hep şaşırmışımdır
demek ki zamanla insan alışıyo

slm :) zeytinyağının hangisini sürdüğünün bir önemi yok aslında.ben daha sağlıklı olsun diye sızma zeytinyağı kullanıyordum.yağı ısıtmaya falan gerek yok.asidik değerinin bu anlamda bir önemi yok aslında.sadece belli bir kabın içine bir miktar yağı koyup hep oradan kullandım.bittikçe üzerine takviye yaptım.
nasıl kullandığıma gelince;bebeğin her altını açtığım yada açacağım zaman yağ dolu kabı hemen yanıma aldım.altını temizledikten hemen sonra 2-3 parmağımı kasenin içine batırıp poposunun her yerine sürdüm.sonrasında da bezini bağlayıp giydirdim.ama her alt açtığımda bunu tekrarladım.zaten poposu bir müddet sonra pamuk gibi oluyor.banyo sonrasında da başka temiz bir kaba koyduğum zeytinyağını yine altına temiz havlu yada temiz alt açma bezi üzerindeyden bebeğin her yerine masaj yaparak uyguladım.illa vücut emsin diye de çok beklemedim.ama kesinlikle vücut onu emiyor ve hem sağlıklı kalmış hem rahatlamış hem de yumuşacık olmuş oluyor.yağı sadece soğuk yerde tutmayın derim o da çocuğun vücuduna soğuk gelmesin diye.
ama hastalıktan dolayı ishal yada başka bir mikrobik nedenden dolayı altı piştise yağın yanında ekstra olarak hamaten pişik kremini de sürdüm.

eneeee valla mı ya ben aldığım yorganı yırtıp bakacam

evet canım, hala da gidiyor suyum
fazla olduğundan atıyor vücudun dedi doktor
o da ne demekse
akıntıyla bari azalsın kız bu ne su böyle dedi direk
çok şükür sağlıksal olarak bi sorunumuz yok

aman çok şükür hep takip ediyodum seni
demekki fazla gelince vücut onu ayarlıyo makine gibiyiz valla

öncelikle şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz Allah kucağınıza almayı nasip etsin inş.yalnız ben yukarıda yazdıklarınıza baya bi takıldım.çünkü gerçekten bu kadar eşyayı yanınıza almayı düşünüyorsanız kocaman bir valizle falan gitmeyi düşünüyorsunuz ve 1 hafta falan kalıcaksınız.
bu kadar eşyayı hem sizin hem de bebeğinizin kullanması imkansız.zaten maksimum 2 gün hastanede kaldığınızı düşünürsek bu yazdıklarınızın sadece 3 de 1 ini anca kullanabileceksiniz.tüm bunları nereden biliyorum derseniz bu benim 2.hamileliğim ve inanın neredeyse yarıdan fazlası gereksiz.

çok teşekkür ederim sizin de inşallah.
zaten bunları ben yazmadım netten bulduğum bi örnek liste bu.bazılarında eksikler bazılarında fazlalıklar var.
karşılaştırıp bi çanta hazırlicaz artık
deneyimli annelerden yardım bekliyoruz

öncesinden deneyimli bir anne olarak tavsiyem,en azından ben şimdikini öyle hazırlamayı düşünüyorum :)
bir adet lohusa yada önden düğmeli pijama takımı.ki sezaryan da olsa normal doğumda olsa en rahatı o.
sonrasında 1 veya 2 tane iç çamaşırı.emzirme sütyenine inanın hastanede hiç gerek bile olmuyor zaten kullanmıyorsunuz.ama illa çıkışta takıcam derseniz rahat penye sütyen bile olur.
1 çift terlik,1 takım hastane çıkışı bebek takımı ve battaniyesi. oda hastaneden çıkarken bebek üşümesin diye.oto koltuğu yada ana kucağına hemen doğumdan sonra gerek bile yok.zaten büyükler ya da siz kucakta götürüyorsunuz.
hele göğüs pedleri,pompası bunların hepsi gereksiz.özel hastanede yapıyorsanız bebeğinizin alt bezine kadar herşey veriliyorken
artık devlet hastanelerinde bile sizin için pamuklu gazlı bezler ve gereklibütün herşey veriliyor.belki devlet hastanesi için bebek bezi alınabilinir yanınıza oda 3-4 tane.
hastaneden çıkarken hemen ped takamıyorsunuz.gazlı bezlerle eve gidiyorsunuz.ama ıslak mendil gerekli.belki toka oda saçınızdançok bunalırsanız.ve yine devlette yapıcaksanız havlu.özelde ona da gerek yok
yani demek istediğim çoğu şeyi boş yere götürüp hamallık yapıyorsunuz.zaten ben hiç bir doğum yapmış kadını da hastaneden normal kıyafetlerimi giyiyim de öyle çıkıyim diyen görmedim.herkes pijamasıyla sadece üstüne kaban yada trrençkotla eve gidiyor.

kızlar ayva yemeye basladınızmı bır de hurma yemek lazım mıs ama son bır ay kalamı baslasak sımdı baslasak erkenmı olur erkenden dogurmayalım :) bıde bebegın damagına hurma surmek ıyı gelıyomus annesını emmeden önce sabırlı sakın oluyomus deneyenler hep cok duzenlı uyudugunu soyluyolar bebeklerın

Zincast da sudokrem gibi ithal bir krem. Turkiyede de vardir diye dusunuyorum ama eczaneye sormak lazim. Ben de arkadasimdan duydum ve gordum, ama cok eski bir kremmis annem bile biliyor. Biz sudokremi evde hep bulundururuz, krndimiz icin de kullaniriz. Ama zincasti daha cok begendim. Zaten dr her alt acmada degil gunde 3 defa falan kullanin dedi. İlik zeytinyagini ben de kullanicam, saf ve yerli uretim zeytinyagi. Baslangicta zaten sampuan ve zincast haric baska bir urun almayacagim, zeytinyagi olmazsa olmaz :)

Merhaba ) yazdiklarinizi okudumda hep ayni dert.. Bende kara kara dusunuyorum, o donemde birak kv yi kendi annemi bile kaldiracak gucum olmayabilir. Bide bizim ev cok kucuk cocuk odasi bile yapamicaz suan.. Vallaha ikiside gelecek kacari yok.. Hatta kayinvalidem 15 gun once gelicem dedi.. Ne dicen gelme denmez ki... Yani kizlar ben sinirden erken dogurucam belli oldu ) esime soyledim Allahtan orta yolu bulmaya calisiryor ( ama bu benim alt yapim yoksa anneci olmaya musait :)) dogum tarihini gec soyleriz sen dogurursun erken dogurdu deriz o gun gelirler dedi.. Aslinda kayinvalidem bir canavar olsada hic sorunum yok, beni cani gibi sever suan.. İlk baslarda oylemiydi, degildi.. Gardi kuvetlidir..ama tatli dil yilan misali sineye cekee cekee simdi 3 oglundan en sevdigi gelini ben oldum.. Hakkaten hic biseyde yapmadim ha :)) sadece arkadas oldum dinledim.. Ama bu donemde dinleyebilir miyim bilemiyorum...
Benim esimde seninki gibi, ben kayinvalidem gelince hicbirsey yaptirmiyorum esime.. Ne de olsa 3 erkek evladin annesi.. Ana Kralice kendisi :)) kendi lafiyla ''ben anneyim!" kismanmasi dogal.. Vallaha gozumuzu yumucaz bu donemde... Bebege bakmasada gelecek baksada gelecek..

Günaydın Anneler ve tatlı bebişleri

İnş herkes iyidir. kızlar bişi sorcam bu doğum izni 32.hafta girer girmez başlıyor dimi? yoksa 32nin sonunda mı başlıyor? doktora sormayı unuttum.

hurmayı biliyorum, ama çok erken yenmemesi gerekiyor, erken doğum olmasın diye, ama ayvayı duymadım o ne işe yarıyormuş?

ithal deyince aklıma geldi, bi alman kremi vardı penaten diye. bizim çocukluğumuzda annem ondan kullandı. ablam da aramış taramış bulmuş yeğenime ihtiyaç halinde ondan kullandı. ben de belki ondan alırım, nette satan bi firma buldum. ama dediğin gibi ihtiyaç olmazsa zeytinyağı kullanırım sadece, onun da biraz asitini almak lazım diye biliyorum. ablam zeytin yağını boşalmış gül suyu şişesine doldurdu, kullanımı çok rahattı. ben de bebeyağım bitsin onun kabının içine koymayı düşünüyorum.

peygamber efendımız cocuklarının guzel olmasını ısteyenlere gebelıgınde ayva yemelerını önermiş genelde gamzeli oluyomuslar

Gunaydin heyecanli anneler ve ozlenen kuzucuklari!! Gunaydin Azurem :))

Ben dr penateni hic duymadim, gerci zincasti da duymamistim. İhtiyac olunca ogreniyoruz :) az once sudokremin icerigine baktim, cinko imis. Zincast da cinkodan. Bir arkadas pisik icon cinko bazli krem kullanin demisti, demek ki bunlari kullanabiliriz. Bizim ailede zeytinyagi ureten kisiler var, ben de bu amac icin iyi kalite bir sise zeytinyagi alacagim.

Dun kizimin prima bezini aldim. Kendime chicco gogus pedi. Dalin sivi deterjanda kampanya vardi, bir tane daga aldim uygun fiyata bulunca. Ve arzum'un sicaklik ve nem olcerini aldim. Odadaki nemi olcup eger azsa buhar jeneratorunu calistiririz. Benim arkadaim el yordamiyla banyo suyunun odanin sicakligini kontrol ediyormus. Ben kendime guvenmiyorum vallahi :) belki zamanla ben de anlarim, tecrube kazandikca :)

Çok akıllı bi kadınsın sen hayatta aç kalmazsın valla:)) bu şeytanlık değil bence kavga etmeden hissettiklerini açıklamaya çalışıyosun bişe yok bunda . Erkekler bizim gibi değil özellikle anneleriyle ilgili bi mevzu olduğunda direk savunmaya geçiyolar. Karşındaki o güçlü kişilik gidiyo yerini huysuz bi çocuk alıyo huysuz bi çocuklada ancak senin yönteminle konuşunca anlaşılır bence !

bnm annemde bı kaç günlüğüne gelebılır zaten kayınvalıdemde ben cagırmasamda kosar gelır de kalırda bıraksan bebegı bıle emzırmeye kalkar yanı ikinci cocugum oldugu halde ne yasarım belırsız... bıde şimdiden basladı büyügü ben götürürüm dıye büyük de daha 2 bucuk yasında inşallah bebegım huzursuz yaramaz olmaz da iki çocugumada yetebılırım ılgılenebılırım yoksa oğlusumu basımdan atıyo gıbı hissederım ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…