• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
hmm ben de annem de kalsam ama eşim tek kalır yeni doğmuş bebişinden ayıramam onu olmaz ki

bende aynen öleyım ilkınde dogum yapınca bıle ayrı yatmadık annen yatsın yanında eşin salonda yatsın dedıler ama ben ıstemedım bı gecebıle ayrı yatamam valla eşimde çoooook yardımcı oldu saolsun yıne aynı öle planlıyoruz eşimle o yardım edıyo bebek uyanınca alıyo getırıyo benım kalkmama yardımcı oluyodu hatta sezaryendan mı neden bılmem çok terlıyodum gece sık sık pijama degıştiriyodum üstümü bıle degıştirmeme yardım ettı canımaşkım şimdi alışkın bı de tecrübelı baba inşallah yıne böle olcak ama gündüzlerı kv annemı hiç istememişti sen varken benden bişey istemıyo senden istiyo dıye homurdanmış ama ınsan o durumda bı annesıne rahat oluyo yaaaa.....

Çok akıllı bi kadınsın sen hayatta aç kalmazsın valla:)) bu şeytanlık değil bence kavga etmeden hissettiklerini açıklamaya çalışıyosun bişe yok bunda . Erkekler bizim gibi değil özellikle anneleriyle ilgili bi mevzu olduğunda direk savunmaya geçiyolar. Karşındaki o güçlü kişilik gidiyo yerini huysuz bi çocuk alıyo huysuz bi çocuklada ancak senin yönteminle konuşunca anlaşılır bence !

bnm annemde bı kaç günlüğüne gelebılır zaten kayınvalıdemde ben cagırmasamda kosar gelır de kalırda bıraksan bebegı bıle emzırmeye kalkar yanı ikinci cocugum oldugu halde ne yasarım belırsız... bıde şimdiden basladı büyügü ben götürürüm dıye büyük de daha 2 bucuk yasında inşallah bebegım huzursuz yaramaz olmaz da iki çocugumada yetebılırım ılgılenebılırım yoksa oğlusumu basımdan atıyo gıbı hissederım ben...
Böle şeylere ayar oluyorum ben ya! nası' büyüğü götürürüm ben 'büyüğü götürürüm istersen demeli belki iyi niyetli ama sonuçta emrivaki yapılmıyomu çok sinirleniyorum çok!

günaydın kızlar nasılsınız benim bu aralar akıntım çogaldı sizdede varmı böyle bişe koku yok ama bazen seffa baze sarı oluyo

bak tatlım bizim evliliğimiz 2 yılı geçti , flörtü de sayarsam benim sessiz sakin kocişim bir kez bile annesine laf söyletmez
o yüzden sana nacizane fikrim annesine laf söyleme, yani söyle de açık açık deme
böyle canın sıkkınken annesiyle ilgiliyse eğer sana sorduğunda hafif ağlayarak biliyorum kötü niyetli değil ama ben şuna çok kırıldım de mesela
sonra bi kaç sefer oldu mu annesini suçlamadığından sana bişey diyemez hem de annesinin davranışlarına bakmaya başlar
benim kayınvalidenin yoktur çok şükür sıkıntılı durumu ama akrabalarından hiç laf ettirmediği insanlara karşı bu taktiği kullandım ve işe yaradı da
suçlamıyorsun, o an çok mutsuzsun kötü niyetli olmadığını düşünüp yaptıklarına üzülüyor gibi yapıyorsun
:1:
arada şeytan olmakta fayda var demedi deme :47::47::47:

çok fenasın bende yapmıştım benzerını bunun evet işeyarıyo direk suçlamak bizi haksız duruma düşürüyo ama bu dedığın işe yarıyo......

Böle şeylere ayar oluyorum ben ya! nası' büyüğü götürürüm ben 'büyüğü götürürüm istersen demeli belki iyi niyetli ama sonuçta emrivaki yapılmıyomu çok sinirleniyorum çok!

yok canım bizde öle istersen falan gıbı şeyler ancak ben normalden bı tık daha sert öle hanı çirkince degılde kesın bı şekılde hayır dıyorum istemedıgım şeylere yoksa bızde tatlı tatlı olmuyo hiçbişey tatlı tatlı oluyomus gıbı rol yapıyoruz:))))

Gunaydin heyecanli anneler ve ozlenen kuzucuklari!! Gunaydin Azurem :))

Ben dr penateni hic duymadim, gerci zincasti da duymamistim. İhtiyac olunca ogreniyoruz :) az once sudokremin icerigine baktim, cinko imis. Zincast da cinkodan. Bir arkadas pisik icon cinko bazli krem kullanin demisti, demek ki bunlari kullanabiliriz. Bizim ailede zeytinyagi ureten kisiler var, ben de bu amac icin iyi kalite bir sise zeytinyagi alacagim.

Dun kizimin prima bezini aldim. Kendime chicco gogus pedi. Dalin sivi deterjanda kampanya vardi, bir tane daga aldim uygun fiyata bulunca. Ve arzum'un sicaklik ve nem olcerini aldim. Odadaki nemi olcup eger azsa buhar jeneratorunu calistiririz. Benim arkadaim el yordamiyla banyo suyunun odanin sicakligini kontrol ediyormus. Ben kendime guvenmiyorum vallahi :) belki zamanla ben de anlarim, tecrube kazandikca :)

bebek bezini kaç paket aldınız? ben 1 numara prima netten alıcam, yani hepsi buradadan alıcaklarım vardı, baktım hesaplı bebek bezini de attım sepete. marketlere bakıyorum genelde 1 numara prima pek bulunmuyor. bi de küçük biyerde yaşıyoruz. acaba 2 paket mi alsam netten? ne düşünüyorsunuz? ablam 2 pakette bir numarayı büyütmüştü. nem ölçeri iyi yapmışsn, ben de her gün bakıyorum, çok işe yarıyor. zeytinyağını ben de marketten almıyorum, balıkesirden getirtiyoruz, sen de şanslıymışsın o açıdan. banyo suyu için derece almadım ben, zaten annemler olcak ilk zaman herhalde onlar analar, sonra da ben alışırım herhalde :16:

ablam sanırım 4 aylıkken falan küvet kullanmayı bıraktı, bebeği kucaklarına oturtup yıkamaya başladılar:1: ayy böyle düşündükçe heyecanlanıyorum ben yaaaa, erken de gelmesinler ama zaman geçse bir an önce:16:

günaydın kızlar nasılsınız benim bu aralar akıntım çogaldı sizdede varmı böyle bişe koku yok ama bazen seffa baze sarı oluyo

oluyo oluyo olmazmı sen 31 haftalıksın 26 27 den berı arttı bnmde günlük ped de kullanamam süreklı çamasır degısıyorumbi yere giderken cantama kilot :))) koyuyorum azıcık nembıle benı rahatsız eder:))) hele de bu yapışyapış..

bebek bezini kaç paket aldınız? ben 1 numara prima netten alıcam, yani hepsi buradadan alıcaklarım vardı, baktım hesaplı bebek bezini de attım sepete. marketlere bakıyorum genelde 1 numara prima pek bulunmuyor. bi de küçük biyerde yaşıyoruz. acaba 2 paket mi alsam netten? ne düşünüyorsunuz? ablam 2 pakette bir numarayı büyütmüştü. nem ölçeri iyi yapmışsn, ben de her gün bakıyorum, çok işe yarıyor. zeytinyağını ben de marketten almıyorum, balıkesirden getirtiyoruz, sen de şanslıymışsın o açıdan. banyo suyu için derece almadım ben, zaten annemler olcak ilk zaman herhalde onlar analar, sonra da ben alışırım herhalde :16:

ablam sanırım 4 aylıkken falan küvet kullanmayı bıraktı, bebeği kucaklarına oturtup yıkamaya başladılar:1: ayy böyle düşündükçe heyecanlanıyorum ben yaaaa, erken de gelmesinler ama zaman geçse bir an önce:16:

ilkınde 1 numara hiç almadım ben 1 numara prematüre bebekleriçin, 2 numara bez 3 6 kılo için oğlum 3 buçuga yakın dogdu dırek 2den basladık 2 paket 2 numaradan sonra 3 e gecmıştım ama oğlum çok hızlı büyümüştü bu sefer bebegım bıraz küçük gibi 3 paket 2 numara aldım sonrasını bebegın durumuna göre alırım...
ama sen şimdiden bez bırıktırıyım dersen 1 almışsın 2 numarayı1 2 paket 3 numarayı 4 5 paket al....gerçi çoooook bezler alıcaksınızda daha yınede hazırda bulunması da ıyı.....

ilkınde 1 numara hiç almadım ben 1 numara prematüre bebekleriçin, 2 numara bez 3 6 kılo için oğlum 3 buçuga yakın dogdu dırek 2den basladık 2 paket 2 numaradan sonra 3 e gecmıştım ama oğlum çok hızlı büyümüştü bu sefer bebegım bıraz küçük gibi 3 paket 2 numara aldım sonrasını bebegın durumuna göre alırım...
ama sen şimdiden bez bırıktırıyım dersen 1 almışsın 2 numarayı1 2 paket 3 numarayı 4 5 paket al....gerçi çoooook bezler alıcaksınızda daha yınede hazırda bulunması da ıyı.....

canım prematüre bebekler için 0 umara prima var, 2,5 kilo ve altı için diyor. 1 numara 2-5 kilo arası diyor. yenidoğan için ideal olmaz mı? 5 kilodan çok olmıycağına göre? bilemedim şimdi. daha hiç almadım ben. büyük numaralar heryerde bulunuyor onları biriktirmem zaten ama yenidoğanlar ancak büyük marketlerde bulunuyor bizim buralarda.

canım prematüre bebekler için 0 umara prima var, 2,5 kilo ve altı için diyor. 1 numara 2-5 kilo arası diyor. yenidoğan için ideal olmaz mı? 5 kilodan çok olmıycağına göre? bilemedim şimdi. daha hiç almadım ben. büyük numaralar heryerde bulunuyor onları biriktirmem zaten ama yenidoğanlar ancak büyük marketlerde bulunuyor bizim buralarda.

Canım bence 1 numaradan 1 paket , 2 numaradan 2 paket yeter ilk etapta. Zaten içinde 80 tane var ilk 10 gün 1 numara kullanırız bebekler hızlı kilo alıyo diyolar sonra 2 numaraya geçeriz inşallah.

kızlar 2013 ocak annelerine sordum. herşeylerini chiccodan almışlar ve çok memnun kalmışlar. bebek şampuanlarını bile..
bizde o markaya yoğunlaşalımm

büchlen aldım ben herşeyini. ablam emnun kalmıştı bide en sağlıklı olanı o yazıordu internette yaptığım araştırmada.

hımmm doğru o zaman daha fazla 1 numara alma derım ben gerısını zamanla alırsın ama bazı arkadaslar bez masrafı zor oluyo dıye önceden alıyo ıyı de oluyo ablam alıp bırıktırmışti sonra çok ıyı oldu dıyodu.....

oluyo oluyo olmazmı sen 31 haftalıksın 26 27 den berı arttı bnmde günlük ped de kullanamam süreklı çamasır degısıyorumbi yere giderken cantama kilot :))) koyuyorum azıcık nembıle benı rahatsız eder:))) hele de bu yapışyapış..

hakikaten bende iç çamaşırı yetiştiremiyorum

acaba çalışabilir raporu alsak sonrada dogum öncesi izni 9 hafta olsa sonrasına 9 hafta olarakmı eklenir kızlar fikriniz varmı

bnmde hemen herseyım hazır erken hazırladım ama ıyıkı öle yapmışım şimdi hiç halim yok valla.... bı kapı süsü yapıcam hazırımız var ama nette keceden çok güzel bi kapısüsü gördüm ondan yapıcamda bana acıl bı erkek ısmı bulmassanız eşimin istediği ismi koyacaz yaptıgım süse ad da yazıcam eşim mehmet dıyo ben aralarda kaldım lütfen güzel şöyle tuhaf uzaylı isimlerine benzemeyen hoş bı erkek adı bulun bana....
keçe aldım yapacagım süs buEki Görüntüle 835430

şimdi dogum izni onaylaırsa 9 haftaya çıkıyorya onaylanmadıgı için bizimkisi 8 hafta olcakya 5 hafta çalışabilir raporu alsak o arada onaylanırsa 9 haftamı haketmiş oluruz acaba diyorum milletin zekisi benim ya :1::1::1::1:

canım o izin uzarsa, isnin istediği kadarını önce istediği kadarını sonra kullanma hakkı olcak yani, isteyen 40'a kadar çalışıp tamamını aktarabilecek, eklenen 2 hafta da bizim doğum sonrasına eklenir bence. yeter ki doğum iznimiz bitmeden çıksın.

bnmde hemen herseyım hazır erken hazırladım ama ıyıkı öle yapmışım şimdi hiç halim yok valla.... bı kapı süsü yapıcam hazırımız var ama nette keceden çok güzel bi kapısüsü gördüm ondan yapıcamda bana acıl bı erkek ısmı bulmassanız eşimin istediği ismi koyacaz yaptıgım süse ad da yazıcam eşim mehmet dıyo ben aralarda kaldım lütfen güzel şöyle tuhaf uzaylı isimlerine benzemeyen hoş bı erkek adı bulun bana....
keçe aldım yapacagım süs buEki Görüntüle 835430

isim konusunda bi fikir yok aklımda şu anda. kapı süsü harika, ama hayvanları nasıl yapacaksın? benim de keçeden çalışmalarım var ama hayvanlar zor göründü.

Back
X