Günaydın arkadaşlar
Yorumlarınızı okurken aklıma geldi de sezeryan doğum yaptırcaklara da çatı muayenesi yapmazlar dimii :))
Günaydın kızlar
ben de çatı muayenesinden tırsıyorum ama kasmazsak daha rahat geçer sanırım
ben düşük yaptığımda doktorum hep alttan usg baktı kasmamaya alıştım rahat oluyodum artık
doktorların elleri de ultrason probu gibi küçük olaydı iyiydi
Tamam Canım hemen anlatayım...yemek filan yedik, ancak gelebildim...
37. Haftada çatı muayenesi oldum... Ve o ana kadar vajinal muayene vajinal ultrasona bile girmemiştim... Dr eldiven takıyor ve sanırım kayganlaştırıcı kullanıyor... İster istemez kasmışım galiba kendimi, rahat ol tatlım dedi Dr... Çok da bir şey anlamadım... Çatım için ne çok dar ne de çok geniş, normalin bir derece altı ama doğum sırasında da açılabilir dedi...
39 hafta geldiğinde kızım hala aşağı inmemişti açılma yoktu yumuşama bile yoktu... 3.500 gr dı ultrasona göre ve dört olursa Dr dediğine göre doğumum zor olurdu...
Pazar günü kansız ama tuhaf bir akıntım geldi bu yapışık tuhaf bir şeydi... Meğerse rahim ağzı tıkacıymış... Ara ara sancılarım vardı ama çok düzensizdi.. 40. Haftamın bitiminde olan son kontrolüme kadar biraz da sezeyan olacak diye kendiml hazırlamıştım... Dr gittik tam iki saat Dr doğumdan çıkmasını ve sıramın gelmesini bekledim... Bu sırada nst deli hemşire senin sancın var mı diye sordu, ben de evet biraz var dedim... Sıram gelince Dr, önce nst sonuçlarına baktı sonra tekrar alttan muayene, iki hatta üç cm açıklığın var, sancın ara ara yüzü başlıyor doğumun başlamış dedi... Ben eve gitsem, sancım sıklaşassa dedim ama izin vermedi,,, bebek strese girebile dedi...
Saat on iki sancı odama gittim, annem ve eşim var, lağman yaptılar, bunda da hiç zorlanmadım... ama benim bu konularda canım pektir... damar yolu açtılar, serum takıyorlar bu ne dedim, suni sancı dedi ebe... Ama benim sancım var dedim, yetersiz dei...
Bu arada eşim eve gitti eşyalarımızı alacak... Malum kontrole gelmişiz... İlk zaman fazla sancım yok, gülerek poz veriyorum... Sonra sancılar başladı... Zaman zaman sezeryan yapın, ben bu işi beceremeyeceğim diyorum.. Sağolsunlar eşim ve annem hiç taraftar değiller... Dr geldi.. 7 cm açıklığın var, normal doğurabilirsin diyor... O meşhur sandalyeye ikinci çıkışımda saat tam 16.35 de kızım dünyaya geldi.. Ikında süreci bana çok zor gelmedi, asıl açılma dönemi zorladı...
Asla unutamayacağım bir süreç kızımın doğumu... Hani en güzel günlerimiz bile zamanla hayal meyal hatırlanır ya, puslu görüntüler kalır insanın gözünde... doğum sonrası o kadar net ki... Şu anda bile gözümün önünde, önce Drun elinde ince bacakları, ve ilk düşüncem dr dediği kadar kilolu değil... sonra kara kara bakan gözleri... Hemşire getirdi, yanağına bir öpücük kondurdum....dikişlerim yapıldı... Önce doğumhanenin yanındaki odaya aldılar, sonra tertemiz yeni odama... Kızım ilk emmesini hemşire yardımıyla yaptı, sonra ben yaptım.. O da zorlanmadı bende...
Hemen yemek getirdiler, acıkmıştım yedim... Sonra sağolsun hem annem, hem eşim uyudu, söylediklerine göre onlar dokuz doğurmuş...kızım ağlıyor duymuyorlar da... Hemen kalktım, beşiğinden aldım emzirdim ve yanıma yatırdım... Hemen yüzünü bana çevirdi... O kadar mutlu olmuştum ki beni kokumdan tanıyordu kuzuşum... Ertesi gün evimizdeydik, kızım sürekli emiyor ama meğer benim sütüm yokmuş... İkinci akşam hiç uyumadı, sürekli ağlıyor, ninni söyleyince susuyor ama ben de yorgunluktan arada sızıyorum o tekrar ağlıyor... Yani sesimi de tanıyor... Başkasında sakinleşmiyor... Ertesi gün pompaya süt gelmeyince anladık tabii.. Mama verdik, ama biberon kullanmadım...
Size tavsiyem baktınız sütünüz yok hiç bebişinizi üzmeyin, kaşıkla yahut damlalıkla mama verin hem sarılık da olmasın...biz de olmadı... Ama emzirmeye de devam edin ne kadar çok uyarılırsa o kadar çabuk gelir çünkü....
Hikayem bu kadar...
Günaydın arkadaşlar.
İlaçlara fazla yüklenmeyin derim.
Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Zehirlemeye anne karnında basladılar
Çok geçmiş olsun tatlım bende iki tüp bebek bir dış gebelik yaşadım Allah düşmanıma vermesin o dış gebelik sancısını hastanede yatarken yere kapaklanıp acıdan kurtulayım diye bayılmak için dua ettiğimi bilirim . Ama sonra bir tüp bebek daha yaptırdım yeterki Rabbim bi bebiş nasip etsin diye ! Hayat işte şimdide soruyom ben sezeryan istiyom bana çatı muaynesi yapmıcaklar dimi diye bu neyin kafası bende bilmiyom:))Allahım sağlıklı uzun ömür versin çocuklarına ağlayarak okudum.galiba ben bu çocuğuda ağlayarak doğrurum.sancımı zor bebeğin çıkış anımı???
Çatı muayenesinden korkmuyrm çünkü 5 yıldır doktorların sokmadığı demir sokmadığı patmakları kalmadı.aşılamada doktorun biri rahmi göremiyrm dışarı çıkarmalıyım dedi ağlayarak ve bağrarak aşılama oldum ondan sonrada kanamam oldu onun kadar acıtmaz heralde.kendi adıma çocuğum olsun die neler çektimmm ahh gitsin gelmesin o günler
Saol bebişim içimi açtın:):)) hayır canım planlı ise yapmıyorlar
Merhaba Kızlar ,
32. hafta raporumuzu 31+0 'da mı yoksa tam 32+0 da mı almamız gerekiyor.
amin canım haklısın şartlamamak da lazım ben şimdi sezercik derlerse üzülürüm açıkçası şartlamışım kendimiİnşallah canım, Allah gönlüne göre verir
İ
, aslında ben son anda biraz su koy verdim ama nazlayan olmadı... Dr ben sezeryan istiyorum deyince ailenle görüş, bu doğumu yapabilirsin dedi... Galiba eşin de imzası gerekşyormuş...Ben hevesle aşağı iniyorum, aklımda bana kıymazlar, ne eşim ne annem hiç seslerini bile çıkartmadılar, iyisi de çıkartmadılar ki zaten bu olaydan yaklaşık bir buçuk saat sonra kızımı kucağıma almıştım...
İlk doğum biraz acemilik oluyor ve çokça da korku oluyor... Yoksa benimki kolay bir doğumdu...hastaneye yatışımdan Dört buçuk saat
Saat sonra oldu.... Süreç çok hızlıydı... Ve bunun dört saati sancı çektim... Zehir olsa yenir derler ya onun gibi...
Bir de kendini çok şartlandırmamak gerekir, normal yahut sezeryan önemli olan sağlık..küçük Ablamın ilki normal, ikincisi sezeryan... Ebe bile üzülmüş canım senin çatın o kadar geniş ki çok kolay olurdu doğumun diye... Ama açılma olmadı onda.... O kadar sancıdan sonra sezeryan oldu, çok şükür sağlıklıyız ya dedi... Hakkımızda hayırlısıı neyse o olsun inş...
az önce bi arkadaş dedi ki 2 çocuk doğurdum ama hiç hissetmedimBen de hissediyorum hıçkırığını... Ciğerleri gelişiyormuş diyorlar ama tam da bilemiyorum...şimdi ne hissediyorlar bilmem de İşin kötüsü doğduktan sonra da devam edecekler ve o zaman hıçkırığa kızıp ağlayabiliyorlar....
2 parmakla bu işi yırttık o zamanben hamile kalmadan 5 ay önce ufak bi septum aldırmıştım doktor elle muayenede farketti septumu 4 parmak birden bakmıştı çatı muayenesi 2 parmak oluyo sanırım daha kolaydır heralde
ben haftaya cumartesi günü raporumu alıcam canım.31+3 oluyorumMerhaba Kızlar ,
32. hafta raporumuzu 31+0 'da mı yoksa tam 32+0 da mı almamız gerekiyor.
zaman ne kadar çabucak aktı ve gitti. ilk amanları hatırlıyormda öğrenen sevincini paylaşmıştı. şimdi gün sayar olduk. herşeyimz hazır olmaya başladı. benim kızımın herşeyi hazır çok şükür. odası pazartesi teslim oluyor. çamaşırlarını yıkadık anneannesi ütüledi. allah annemden bin kere razı olsun. 4 koca hurç bebek kıyafeti ne demek ya. ve ben sadece 1 adet elbise aldım 1 yaş için oda. teyze babanne anneanne derken sapıtmışız...pazartesi akşamı odası yerleşicek perdeleri falan geldi zaten. sonrada doğum öncesi fotolarımız çekilicek odası eşimle biz falan teyzesi organizasyonunu yapıyor. hastane odası süslemeleri serbet bardakları mevlüt şekerleri falan. el eeği göz nuru. ismide belli kızımın. hatta eşim yıldönümümüzde boynuma kolyesine bile yaptırmış kendi ismi ve kızımın ismi. bu arada tatilimide yaptım kendime geldim dinlendim yüzdüm süper geldi. evet sıkıntılarım var. gece uyku desen en fazla 1 saat deliksiz. allah bozmasın kızım çok hareketli. artık canımı biraz biraz acıtsada çok seviyorum oynamasını. allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. huzur bu be kızlar. sizcede öyle diilmi?
bu arada kızlar hıçkırıkları hisseden var mı?
bizim oğlan 1 haftadır hıçkırıyo.dün gece de sallanıp durdu garibim şimdi de hıçkırıyor
doktorlar iyi bişey diyolar da ben korkuyorum
yani ben olsam o kadar hıçkırmaya fenalık gelmişti
Hıckırıgı nasıl hıssedıyorsun cnım ? ılk bebiş olunca malum hıcbıseyı anlayamıosun
canım benim de ilk bebek de arkadaşlar anlatmıştı ordan biliyodum
kalp atışı gibi ritmik olarak 3-5 saniyede bir pıt pıt atıyo ama hareket halindeyken hissetmek zor gibi.
tekme kadar sarsmıyo hafif hafif atıyo
Birazda kendini şartlamakla ilgili ağrır dersek tabi ağrırr.sen dış gebelikten dılayı sezeryan istiosun?Çok geçmiş olsun tatlım bende iki tüp bebek bir dış gebelik yaşadım Allah düşmanıma vermesin o dış gebelik sancısını hastanede yatarken yere kapaklanıp acıdan kurtulayım diye bayılmak için dua ettiğimi bilirim . Ama sonra bir tüp bebek daha yaptırdım yeterki Rabbim bi bebiş nasip etsin diye ! Hayat işte şimdide soruyom ben sezeryan istiyom bana çatı muaynesi yapmıcaklar dimi diye bu neyin kafası bende bilmiyom:))
Bizde duvar kağıdı düşünüyoruz kızım için perdeler pahalımı odadının küçük bi camı var zaten perdem yeni ama bebek oetdesi değil ilk bebek birde ele zor geçince insan herleyi tam olsun istio ama madiyatımuz el verdilçeTeyzeler biz doktordan geldik, pitircik kizim 1091 gram olmus :))
bir sonraki dr kontrolumuz 15 gun sonra
demir dusuklugu icin gyno ferro sanol verdi. Vitaminleri ic ic balon olacagim. Fazla dusmemis, toparlar uzulme dedi. Mide yanmasi icin gaviscon verdi, cok kotu oldugunda icecegim.
Esim ben artik dogdugunda mi gorecegim kizimi diye sitem ediyor. Dra dedim yuzunu nasil gorecegiz. 3 hafta sonra 4 boyutlu ultrasona gonderirim, sansliysaniz gorursunuz dedi.
8 kg aldim, cok iyi gidiyorsun dedi. Yani benimle ayni giden arkadaslar uzulmeyin.
Yarin kizimin odasini boyatacagiz, kursunsuz ve kokusuz bir boya aldik. Acik pembe mi alsam diye cok dusundum, cok pembe olursa diye cekindim, deniz kabugu diye acik bir renk aldik. Bizden haberler simdilik bu kadar.
zaman ne kadar çabucak aktı ve gitti. ilk amanları hatırlıyormda öğrenen sevincini paylaşmıştı. şimdi gün sayar olduk. herşeyimz hazır olmaya başladı. benim kızımın herşeyi hazır çok şükür. odası pazartesi teslim oluyor. çamaşırlarını yıkadık anneannesi ütüledi. allah annemden bin kere razı olsun. 4 koca hurç bebek kıyafeti ne demek ya. ve ben sadece 1 adet elbise aldım 1 yaş için oda. teyze babanne anneanne derken sapıtmışız...pazartesi akşamı odası yerleşicek perdeleri falan geldi zaten. sonrada doğum öncesi fotolarımız çekilicek odası eşimle biz falan teyzesi organizasyonunu yapıyor. hastane odası süslemeleri serbet bardakları mevlüt şekerleri falan. el eeği göz nuru. ismide belli kızımın. hatta eşim yıldönümümüzde boynuma kolyesine bile yaptırmış kendi ismi ve kızımın ismi. bu arada tatilimide yaptım kendime geldim dinlendim yüzdüm süper geldi. evet sıkıntılarım var. gece uyku desen en fazla 1 saat deliksiz. allah bozmasın kızım çok hareketli. artık canımı biraz biraz acıtsada çok seviyorum oynamasını. allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. huzur bu be kızlar. sizcede öyle diilmi?
Birazda kendini şartlamakla ilgili ağrır dersek tabi ağrırr.sen dış gebelikten dılayı sezeryan istiosun?
Bizde duvar kağıdı düşünüyoruz kızım için perdeler pahalımı odadının küçük bi camı var zaten perdem yeni ama bebek oetdesi değil ilk bebek birde ele zor geçince insan herleyi tam olsun istio ama madiyatımuz el verdilçe
canım ben evimi döşerken o adaya beyaz desensiz tül ve stor yaptırmıştım. şimdi sadece kadife fuşya fon yaptırdım. 150 tl ye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?