2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
maalesef Türkiye bu konuda çok denetimsiz.
müslüman ülkeyiz güyaa
Iyi ki konuyu actin simdi sitelere bakiyordum malum turk markalari yok pregvit varmis ve helal yazmis biri aklinda olsun.Ben spectrum almistim ama cok da bilincli degil... ((
Yorumlara bakarken ne farkettim biliyormusun guluyorum kendime :)) aman demirle kalsiyum karismasinda demir emilimi artsin diye etle salata tuketen ben ki normalde ayran tercih ederim multivitaminde hepsini birden aliyoruz...Onlar birbirini etkilemiyor mu ki??? Yabanci bir siteydi herkes ayri ayri kullanin yazmis multivitamin almayin falan...Mantikli vallaha

acıbadem mesut beye gidiyordum hep.ama son ay fakülteden ercan beye gittim

bende hümada tek bayan dr hülya koç var ona gıdıyorum erkek dr a rahat edemedım nedense gıdemıyorum arkadaslarımda yenı dogum yaptılar hülya hanım çok güzel yapmış amelıyatlarını sanırım ona yaptırıcam fakulteye ercan beye de kızamıkçık görülmüştü bnm baslangıçta o zaman yolladılar yanlış çıkmıs sonuç yokmuş öylelıkle gıttım çok ıyı dr aslında.. ayrıntılıyıda fakultede serdar kutuk çektı ama fakulte bana cok kötü gelıyo hıç sallamıyolar ılgılenmıyolar devlet hast bırınde yaparsam en ıyısı dogum evı orayı çok ısterım ama dogum evıde genel anestezı yapmıyo lokal yaptılar arkadasımı 15 20 gün bası agrımış ve 1 yıla yaklastı belımın agrısından duramıyorum en ıyısı genel anestezı dıyo.. dogumevının drlarını ve ebelerını çok sevıyorum özelleri 5 e katlar tertemız ilgi çok güzel....

kızlar merhaba sizler bebekerinizin hıçkırıklarını hissettiğiizi yazmıssınız ben hıssetmıyorum ( nasıl bir şey tam olarak :26:
Vallaha bizim teshis komik oldu cunku ben degil esim anladi :))) esime hergun oda bebegi hissetsin diye elini karnima koyduruyorum konus diyorum.Gecen haftaydi 28 e tekabul ediyor Allahim seri halde tip tip bisey atiyor kalp degil dedik.Tekme desen boyle duzenli bir aralikla vuramaz kiii ne eliyle ne ayagiyla Derken esim dedi hickirik olmasin bu :)))
Yani duzenli araliklarla hani sk sk hickiran bir insan nasil otomatige baglar onun gibi pit pit bir hareket var :)))) cok komik

Çok saol canım pregviti marketlerde bulurmuyum acaba?
Haklısın bu konuda. Şöyle bişey diyebilirim. Demir ile beraber c vitamini alınınca , demir emilimî artıyor. Fakat demirle beraber kalsiyum alınca , demirin emilimi azalıyor.
Zaten multivitaminlerin içindeki demir oranı bizîm için yetersiz. Extra demir tableti alıyoruz. Ben kalsiyum magnezyum ve dvitaminini ayrı bir tablet olarak alıyordum. Çokta şart değil bence multivitamin.

Buarada kızlar bebeğime kavuşmama 96 gün kalmış , öyle yazıyor gebelik takvimimde
Sonunda 3 hanelilerden 2 hanelilere düştük. Hayırlıdıyla kavuşalım

ya bende 27+2 deyim ama hiç öyle bir şeye rastlamadım üzüldüm acaba bir sorun mu var ki diye illa hıçkırması mı gerekiyor acaba ?

hayırlısı artık bakalım sağlıkla doğum yaparız inşallah.senin ilk bebeğin mi.benim ilk doğumum sezeryandı bende çok sorun yoktu ama bebeğim 36 hafta sonunda doğdu onun için küvez falan aramak gerekti.ilk haftamız bayağı zor ve arayış içinde geçti.

ıyı aksamlar kızlar,

nasılsınız? kızlar ben gecenlerde agdaya gıttım... ayyy ne kadar kotuuuuu acıdı:)))) bagırdım bgırdımmm:))))ve utandım:) ama gene gıdıcem:)))

Kızlar Elevitte domuz jelatini varmış. Firma bunu reddedememiş.
Bu nasıl insanlıktır vicdandır yaa.
Allah onları bildiği gibi yapsın. Bu kadar bebenin de hakkına giriyorlar

benim hiç içime sinmemişti zaten, Allaha havale ediyorum hepsini ne diyebilirim ki bi sürü gerzek doktora doğmamış çocuklarımızı emanet ediyoruz hangisi Müslüman, hangisinin helal haram umurunda. bunlara dikkat eden doktorları bulmak zor. o elevit zımbırtısını veren doktor içeriğini bilmiyorsa niye doktor olmuş :95: biliyorsa niye bizi uyarmıyor :95: o kadar sinir oldum ki, yazıyı bende okudum ve bu pisliğe ön ayak olan herkes için yazmak istediğim o kadar çok küfür var ki Allah affetsin kızlar bilmeden içtik, Allah bebişlerimizi korusun hepimize sağlık versin, bilmeden de olsa hiç bir haramı ne bize ne de gelecek nesillerimize nasip etmesin

kendimiz hıçkırdığımızda su içince geçiyor ya, kızım da hıçkırmaya başlayınca su içiyorum hemencecik geçsin diye

Dinimizde bir şey haram ise, hikmetini bilmesek de onun haram olduğuna inanmak gerekir. Muhammed aleyhisselamın peygamber olarak bildirdiği şeylere akla uygun olduğu, yahut tecrübe ile anlaşıldığı için inanmak iman olmaz. Çünkü bu, aklı tasdik etmek demektir. Haramlarda muhakkak vücuda zarar veren bir şey aranmamalıdır!

Domuz, her türlü necaseti yiyen çok pis bir hayvandır. Zararlı olduğu için yalnız Türkler değil, Avrupalılar da, bir kimseye hakaret etmek için “Domuz” derler.

Tevrat’ta domuz eti yasak edildiği için, bugünkü Yahudiler bile domuz eti yemezler.

Bugün tıp, insana en çok zarar veren ve hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu tespit etmiştir.

Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, bağırsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır.

Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedavisi yoktur.

Domuz şeridi [tenya], mide ve bağırsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hatta ölüme sebep olmaktadır.

Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder.

E vitamininin noksanlığında erkeklerde kısırlık, kadınlarda çocuk düşürme hastalığı ortaya çıkar. E vitamini yağlardaki acılaşmayı önler.

E vitamini tükenince A vitamini acılaşmayı önleyemez. A vitamininin yokluğunda da cinsiyete menfi yönde etki eder. Domuz eti ve yağı yiyenlerde karakter değişikliğinin ortaya çıktığı da tespit edilmiştir.Domuz etinin, diğer hayvan etlerine hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstelik hazmı güç, protein değeri çok düşüktür.

Domuzun daha başka zararları da tespit edilse, yine de (Mutlaka bu veya şu sebepten dolayı domuz haram edilmiştir) denilemez. Fakat hiç zararı tespit edilmese de dinimiz yasak ettiği için, domuz etini yemek haramdır.

canım bunda doktorların bi hatası yokki. ilacın içeriğinde sadece vitaminlerin olması gerekiyor normalde zaten. asıl suçlu , bu ilacı üreten firmada. müslüman bir ülkeye , bu ilacı, içeriğinde domuz ürünü olduğunu bile bile pazarlamışlar. sonuçta prospektüsünde yazmıyorki domuz ürünü kullanılmıştır diye. yazılsaydı zaten emin ol, hiç kimse almazdı. üç kağıdı firma yapmış, kullanmış ama kullandım diye yazmamış.
Allahım İnşallah affeder bizi. Kimbilir daha neler neler yedirdiler bu vicdansızlar bize

Herkese selammm, bugün yorulduk bebişimle. İkea ya gittim. 3 tane ufak sepet aldım bebişin şampuan krem vs koymak için bezlerini ıslak mendil elimin altında bulunsun diye. Bide çekmece içi düzenleyicisi aldım bi arkadas bahsetmişti almıştı hatırlamıyorum kimdi. 3 tane aldım. Kirli sepeti istiyodum bulamadım onu. Yarında doktorda randevum var bakalım sağlıklıdır inşallah bebişim..

canım prospektüsünü okudum yardımcı maddeler kısmında jelatin yazıyor. ama ne jelatini bilmiyoruz tabi. haklısın canım Müslüman ülke ama ülkesine ne giriyor ne çıkıyor takip etmiyor demek ki. gavur adı üstünde gavur zaten bu onlara haram satmıyım demez ki parasına bakar o. bizim yetkililerimizin uyanık olması lazım bu konuda. adamlara ülkemizden bişey gönderirken kırk takla attırmıyorlar mı , bizim de aynı biçimde ince eleyip sık dokumamız lazım, ayrıca bu bilince sahip yetkililer lazım. evet hazır herşeyden korkar oldum iyice Allah affetsin, hepimizi kötü niyetli insanlardan korusun

Herkese iyi akşamlar kızlar
Bu vitamin hapı olayını endişeyle okudum bir elevit kullanıcısı olarak :44: eşime söyledim o da biliyorum yeni öğrendim dün bir eczanede konuşuluyodu, eşim kullanıyo deyince anlattılar, şirket açıklama yapmış doğrulamış kullanıldığını dedi, canım sıkıldı ama yapacak bişey yok, bilmeden kullandık bundan sonra devam etmicem randevuda doktoruma sorcam, ben yediklerime dikkat ediyorum almasam olmaz mı hapı diye, olur derse bırakcam doğal yollardan tamamlamaya özen göstercem.
Benim bu aralar geceleri uyku sorunum var kızlar ne yapacağımı şaşırdım:44:
Gece yattığımda kızım uyanıp kıpırdamaya başlıyo. ne tarafıma yatsam o tarafımı yatağa doğru tekmelemeye başlıyo, dönüyorum diğer tarafa bu sefer oraya girişiyo ve artık eskisi gibi de değil çok güçlü vuruyo ve canımı yakıyo. Dün gece en son saate baktığımda 1.30'du ne zaman uyudum Allah bilir, sabah 6.30'da da kalkıp işe gittim
68 günüm kaldı izne Allah kolaylık versin bana da çalışan herkese de, hamileyken çalışmak çok zormuş onu anladım

Son düzenleyen: Moderatör:

2 milyar falan sanırım ama fakültedeki doktorda o civar istiyor.bencede çok pahalı ama ilk kızımda ağzım yanınca bunu çok inceler oldum

Canlarımm hemşehrimiyiz yoksa kayseriliyim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…