Selam kizlar doktordan geldim 1600 gr civari ymis oglum nasil sizce haftalari benle yakin olanlar sizde durum nasil eleviti sordum cogu gidada var zaten senin tercihine birakiyorum dedi napalim simdi icmeyelimmi icmeyim diyorum fikrim bu
canım ne kadara satıyosun ben çalışıyorum almam lazım ama şimdi alsammı bilmiyorumMerhaba kızlar, Bende 2013 nisan annesiyim. Zaman o kadar hızla geçiyor ki ,hamileliğin ,lohusalığın her anın keyfini çıkarın hiç kafanıza detayları takmayın , bebeğinize zaman ayırın doya doya yaşayın onu :)
Bebeğim 6 aylık oldu ananesiyle bırakıp işe başlamak durumda kaldım.
Ben bebeğime emzik verdim. Aslında benim açımdan iyi oldu ama emmeini azalttı sanıyorum. çünkü tanıdığım emzik kullanmadı onun bebeği benimkinden sık emdi. sizler bilirsiniz ama bunu düşünün derim.
Ben bilmiyordum hastanelerde ilk hafta pompa kiralanabiliyormuş. Kanalları açmak için düşünün derim. hem uç çıkarabilmek hemde sütün devamlılığı için.
Ben basit el pompası ile bebeğin emmediği fazla sütü hep çektim. Ne kadar çekerseniz o kadr iyi yerine göğüs hemen süt üretiyor. biraz kararsızlıktan el pompası aldım.Ama keşke başta elekt. alsaymışım . Şu an bende bir medela elekt. bir avent elekt. birde lansinoh manuel pompa var :)))Medelayı aldım önce sonra onunla kaynaşamadık aventi aldım.
Vee asıl diyeceğim ünlü bebek firması yarışmasında birinci oldum ödül avent elkt. pompa idi:) Şaka gibi iki hafta önce aldığım ürünün aynısı ve promalt içecek.
İsteyen olursa tabiki piyasa altında fiyata satıcam ödülleri çünkü ihtiyacım yok. Özelden yazarsanız konuşuruz.
Bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın .Bol sütün olsun. Ve lohusayken gelen misfirlere güle güle demeyin( eskilerin söylemesi. Süt gidermiş )
:))) geçen gecede siyah kapşonlu yeşil yüzlü biri yaklaştı eşimin arkasından bana bakıyodu böyle rüyalar son dönemlerde normalmiş canım
Günaydın canım :) bende dün gece ruyamda catışmadaydım katlıam wardı ne oluyo bıze ılgınc ruyalar goruyoruz
kızlar çok fena yaaa evet normalmiş acaba neden oluyo kiBbde kabusla uyandım tatlım ya ter içinde niçin böle oluyoz hakketten!
Selam kizlar doktordan geldim 1600 gr civari ymis oglum nasil sizce haftalari benle yakin olanlar sizde durum nasil eleviti sordum cogu gidada var zaten senin tercihine birakiyorum dedi napalim simdi icmeyelimmi icmeyim diyorum fikrim bu
Günaydın canım.. İi o zaman herkesler alıyo bende bi an önce bakayım. Halı perdeyi ne yaptın ? Farklı sade halı istiyorum ama bulamadım hep arabalı çizgi filmli mavi , değişik bişeyler yok.. Evet artık yürüyemiyorum, görsen bi öne 2 yanlara doğru adımlarım paytak paytak :))
biberon için erken deil canım bazen süt gelmediginde bebege mama takviyesi yapıyolar ben 1 adet yeni dogan almayı planlıyorum chicco avent arasındayım birde brown umarım yalnış yazmamaışımdır aventte gaz yapıyo diolar bakalım hangisi olursa artık
:))) geçen gecede siyah kapşonlu yeşil yüzlü biri yaklaştı eşimin arkasından bana bakıyodu böyle rüyalar son dönemlerde normalmiş canım
Bbde kabusla uyandım tatlım ya ter içinde niçin böle oluyoz hakketten!
amin canım. jelatin konusu bir kaç yıl önce Türkiyede gündem oldu ama ilaçlarda değil, jelibon haribo tarzi jelatinli abur cuburlarda.. herkes ayağa kalktı nasıl olur da domuz jelatini kullanırlar diye. zaten "sığır jelatini" yazmıyorsa, "domuz jelatinidir" dediler. şimdi artık dikkat ediyorum " sığır jelatini, yiyilebilir sığır jelatini veya bitkisel jelatin" yazıyor. çok şükür onları düzelttiler ama demek daha neler nelere katıyorlarmış.canım prospektüsünü okudum yardımcı maddeler kısmında jelatin yazıyor. ama ne jelatini bilmiyoruz tabi. haklısın canım Müslüman ülke ama ülkesine ne giriyor ne çıkıyor takip etmiyor demek ki. gavur adı üstünde gavur zaten bu onlara haram satmıyım demez ki parasına bakar o. bizim yetkililerimizin uyanık olması lazım bu konuda. adamlara ülkemizden bişey gönderirken kırk takla attırmıyorlar mı , bizim de aynı biçimde ince eleyip sık dokumamız lazım, ayrıca bu bilince sahip yetkililer lazım. evet hazır herşeyden korkar oldum iyice Allah affetsin, hepimizi kötü niyetli insanlardan korusun
Teyzeler biz doktordan geldik, pitircik kizim 1091 gram olmus :))
bir sonraki dr kontrolumuz 15 gun sonra
demir dusuklugu icin gyno ferro sanol verdi. Vitaminleri ic ic balon olacagim. Fazla dusmemis, toparlar uzulme dedi. Mide yanmasi icin gaviscon verdi, cok kotu oldugunda icecegim.
Esim ben artik dogdugunda mi gorecegim kizimi diye sitem ediyor. Dra dedim yuzunu nasil gorecegiz. 3 hafta sonra 4 boyutlu ultrasona gonderirim, sansliysaniz gorursunuz dedi.
8 kg aldim, cok iyi gidiyorsun dedi. Yani benimle ayni giden arkadaslar uzulmeyin.
Yarin kizimin odasini boyatacagiz, kursunsuz ve kokusuz bir boya aldik. Acik pembe mi alsam diye cok dusundum, cok pembe olursa diye cekindim, deniz kabugu diye acik bir renk aldik. Bizden haberler simdilik bu kadar.
Kızlar merhaba,
Bende 28. haftamdayım.Yarın Eminönüne alışverişe gitmeyi düşünüyorum.Bebek şekeri kapı süsü gibi şeylerden neler almak gerekiyor?Hastanede ve çıktıktan sonra evde ziyarete gelenlere neler ikram edilir ne hediye verilir ona göre bişeyler alayım bende
bende bu konuyu çok merak ediyorum. bebek şekerini ilk hastaneye geldiklerinde mi ikram etmek gerek , yoksa görmeye eve geldiklerinde mi?
kapı süsünü evin dış kapısına assam nasıl olur bi de? ikramlık ne yapılır ne edilir ??
amin canım. jelatin konusu bir kaç yıl önce Türkiyede gündem oldu ama ilaçlarda değil, jelibon haribo tarzi jelatinli abur cuburlarda.. herkes ayağa kalktı nasıl olur da domuz jelatini kullanırlar diye. zaten "sığır jelatini" yazmıyorsa, "domuz jelatinidir" dediler. şimdi artık dikkat ediyorum " sığır jelatini, yiyilebilir sığır jelatini veya bitkisel jelatin" yazıyor. çok şükür onları düzelttiler ama demek daha neler nelere katıyorlarmış.
Bir grup müslüman ise, sığır jelatininde haram olduğunu savunuyor, çünkü helal koşullarda kesilmeyen sığırın jelatininde haram olacağını söylüyorlar.. ya artık ne yiyeceğimiz şaşırdık Türkiyede bile.
Amerika da Yahudiler domuza okadar önlem almışlar ki, özel simgeleri var tüm ürünlerde. bu simgeler domuz ve ürünlerinin olmadığı anlamına geliyor. Biz bu amblemi gördüğümüzde daha güvenle tüketebiliyoruz. yahudi kadar özenli olamadık değerlerimize, daha ne diyeyim
Selam Atlanta,
Ben ikisini de yapacağım. 2 tane buyuk kavanoz almayı düşünüyorum, ustune ince mavi kurdela takacağım, tabi erkek renginde. Birinde lokum, birinde ise mavili - beyazlı draje seker alacağım, şekerci Cafer Erol'un web sitesinde var sekerler. Ayrıca mavi renkli sopada bebek kurabiyelerinden yaptıracağım , bunları da şık cam kaplara koyacağım. Ayrıca odada mavi- beyaz balonlar olacak, sekerler gibi. Ayrıca bizi hastanede ziyaret edenler için mavi renklerde ,uçları beyaz dantelli lavanta keseleri yapacağım. Allah kısmet ederse tabiki hepsi .. Eki Görüntüle 839174 Eki Görüntüle 839173 Eki Görüntüle 839176
Yogurtta bile jelatin var !!!! Saka gibi burda danonenin meyveli yogurtlarini aliyorduk malum turkiyeden biliyoruz bagirsaklara da yardim eder diye bir baktim birgün jelatin yaziyor ...!!!
Turkiyede gercekten cok denetimsizmis...Guya musluman ulkeyiz
Süpersin canım. Mükemmel olur yaa.
Beni taş çatlasa 5 aile gelir ziyarete, o da en fazlamemlekette değilim çünkü. ama yinede yapmak istiyorum, gözümde kalır yoksaa
Yap bence de, kac kere doğuracaksın ki sonuçta.. Bunların hepsi cook basit seyler ve maliyetleri cok az. bu lavanta keseleri için kumaş almam lazım,lavanta almam lazım .. Daha bir suru sey.Allah hep böyle güzellikler yasatsın bize.
Selam Atlanta,
Ben ikisini de yapacağım. 2 tane buyuk kavanoz almayı düşünüyorum, ustune ince mavi kurdela takacağım, tabi erkek renginde. Birinde lokum, birinde ise mavili - beyazlı draje seker alacağım, şekerci Cafer Erol'un web sitesinde var sekerler. Ayrıca mavi renkli sopada bebek kurabiyelerinden yaptıracağım , bunları da şık cam kaplara koyacağım. Ayrıca odada mavi- beyaz balonlar olacak, sekerler gibi. Ayrıca bizi hastanede ziyaret edenler için mavi renklerde ,uçları beyaz dantelli lavanta keseleri yapacağım. Allah kısmet ederse tabiki hepsi .. Eki Görüntüle 839174 Eki Görüntüle 839173 Eki Görüntüle 839176
canım ne kadar da ince düşünmüşsün. hayran kaldım gerçekten, ben de bunlardan en azından bir kaç tanesini yapabilmek isterdim. doğuma yakın hazırlanabilir ama o telaş anında bunlarla ilgilenecek birisi lazım değil mi? bi taraftan ben de yapsam diyorum, bi taraftan da bebişim doğsun da gerisi önemli değil diyorum.
ay bu arada Cafer Erol'un sitesine bi göz attım dahepsi çok güzeller, olsa da yesek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?