2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım demır hapı kullanıyomusun ben demır hapına baslamadan once cok nefes nefese kalıyodum eger hapı kullandıgın halde oluyosa bebek buyudugunden olabılır

hangi ildesiniz nerelerde yaptırabiliriz bunları?

kızlar benim oglan bır hafta daha ılerde göruluyor doktor normale göre bıraz tombul bır bebek 1700 gr olması lazımmıs 2078 gr gelıyor dedı sekerinde ıyı cıkmıs ama dıkkat et dedı vıtamın ıstahımı acıyor bıraz dedım aama ben yınede dıkkat edıyorum dedım vıtamını bır gun al bır gun alma o zaman dedı boyle gıderse normal dogum yapamıycam benım gıbı vıtamın ıcıp bebegı buyuk olan varmı bide varis corabı önerdı kullanıyomusunuz nasıl bısey sıkıyorsa ben devamlı gıyemem zaten onu

hangi ildesiniz nerelerde yaptırabiliriz bunları?

Selam Mevhibe,

Ben Istanbul'dayım. Kendim yapacağım cogunu.

kavanozları gordun mu? 2 tane oyle sekerci kavanozu alacağım, pasabahce'de 40 TL tanesi , Bir mutfak mağazasında daha gormustum aynısından evve miydi, evce miydi neydi, onda da var. Orada da 40 kusur lira. Bunun ustune kurdela koyacağım. Mavi renkte ve beyaz renkta olacak kurdela ama cooook ince kurdela.. sadece siseye renk vermek için. Birinin içine lokum koyacağım, malatya pazarında kilosu 14 TL ve süper güzel. Digerine beyaz ve mavi draje sekerleme koyucam - bunuda sekerci cafer Erol'dan alıcam, bir kilosu 30 TL falan yapar sanırım.

Bir arkadaşım bebek kurabiyesi yapıyor, bu sekilliler var ya , mavi renke olacak,cubuga takılı olacak. Cubuklarıda pasabahceden alacağım bir cam kasenin içine koyacağım, 15 TL kasenin birisi.

Lavanta keselerini gordun mu? Onunda fotosunu koymuştum, piti kareli falan kumaş almam lazım, bir de kenarları için beyaz dantel , ve 1-2 cesit kurdela.. Bunları kumaş satan heyerde bulabilirsin. Annemden dikiş makinesini alıcam, kendim yapıcam. Sepetini de buluruz bir yerden , Allah kerim :) Aynen koyduğum fotodaki gibi beyaz dantel ve mavi fiyonk.

Ayrıca mavi - beyaz balon alıcam , bunlarda her yerde var.

Bebek mevludunde dağıtılmak için de bebek sekeri - hediyesi yaptırmam lazım, gecen arkadaşım tanesini 2 TL'den yaptırdı ama biz gerçekten cok kalabalık bir aile olduğumuz için 100 tanesi için 200 TL vermek istemiyorum, Eminonunden alır, kendimiz yaparız belkide.

Bak sana bebeğin odasındaki süsleme fotolarından koyuyorum. Bunlar internette cook ucuza satılıyor, siparişte edebilirsin. Benim acilen bir seylere sarmam lazım, kendimi oyalamak adına, o yüzden ben kendim yapmak istiyorum cogunu.Kendin de Google'a bebek odası süsleme, baby shower süsleme falan yazarsan güzel seyler gorursun.

Ugurbcegi,

Sen benden baya bir öndesin ama benim bebekte olması gerektiğinden buyuk, 1 hafta ilerdeymiş. Doktor sıkma canını, bir hafta ilerden gider, geriden gelir bunlar normal dedi. Cook onden gitmediği surece bence de sorun yok. Ama arada bir goruyoruz yaa, 6 kiloluk bebek dogdu diyorlar, tosun gibi bir sey goruyoruz, o tamamen şekerden o kadar iri doguyor. 4 kilonun üstünde doğan bebekler ileride maalesef şeker hastası olabiliyor. Endiseni anlıyorum ama doktoruma gore bu oldukça normal. O yüzden sıkma canını.

Ne diyeyim canım süpersin tek kelimeylee
Bunları nasıl düşündün nerden aklına geldi bilmiyırum ama şahane ve pratik fikirler.

Canım bi doktora belki kardiyoloğa görün derim. Bebek baskı yapıyor muhtemelen ama daha 6. Ayda erken bunun için. Boyun kilon nasıl?

Canım bi doktora belki kardiyoloğa görün derim. Bebek baskı yapıyor muhtemelen ama daha 6. Ayda erken bunun için. Boyun kilon nasıl?

canım 20. haftaya kadar 3 kılo almısım sımdı yarın doktora gıdıcem ustune 6 7 hafta gectı bakalım kac oldum...yanı 73tum...boyum 1.60

merhaba sevgili anneler bugün bebişimi öğlene kadar hissetmedim doktora gideyim mi diye düşünürken bir iki kıpırdandı, gün içinde çok endişelendiğimde çok hafif kıpırdıyor sonra duruyor, niye böyle oldu anlamadım :44::44::44: kıpır kıpırdı normalde bir de ben bir haftadır nezleydim eşim çocuk senin hastalığından yorulmuş dinleniyordur diye takılıyor ama yine de ben oğluşumun taklalarını istiyorum aksi korkutuyor beni bir de artık dayanılmaz bir kaburga ağrım var sağ göğsümün altında bıçak saplanıyor sanki oturunca ayaktayken çok kötü sadece uzunca dümdüz yatarsam rahatlıyorum hep de yatamam ya geçer inş diye dua ediyorum

Bebek mevllidinden bahsetmişsin. O nezaman ve nasıl yapılıyo?

Selam Atlanta,

Ben 40'ı çıkınca yapıcam inşallah. Akraba ,es -dost cagırıcam. Tum aile eşrafı gelecek. Cami hocasını çağıracağız, Rabbime sukur olsun diye mevlut okutturacağız, hep birlikte yemek yiyeceğiz, herkes dağılacak.

Ben bu sene aşure ayında da evimde okutmuştum. Benzer sekilde, yemeğin yanında aşure de vardı.

Siz eger kalabalık değilseniz bu kadar buyuk organizasyona gerek yok, bir hafta ici 8- 10 kişi bir hoca ile mevlut okutturabilirsiniz.

Masallah canim demek bebege yariyor sen kac kilo aldin? Varis corabini ben bir kere giydim ucak yolculugu yapacagim icin kaldi ki 11 saatlik direk ucus ve ayaklarima iyi geldi sislik olmadi ama her gun kullanilir mi ben dayanamam skioo...

Zaman zaman degisiyorlar canim bir gun hic rahat vermiyor bir gun daha az hareketli oluyor. Doktorum 2 saatte 6 kez hareket yapmasi gerek demisti.Bende hareket etmedigi zaman iskilleniyorum napiim o zaman telden muzik aciyorum karnima koyuyorum hareket ediyor. Dr da tatli seyler ye demisti bir arkadasim da soguk su ic demisti...
Kaburga benimde sol genellikle agriyor ( sekilden sekile giriyoruz vallaha canlari sagolsun hareket etsinlerde az kaldi )

bizimki de dün çok durgundu moralim bozuldu,gece de uyandıkça dikkat ettim oynamadı pek
bugün öğlene doğru bi başladı tepiklemeye şimdi çılgın parti var içerde
kaburga ağrısı bende de var canım sanıyorum artık daha fazla yer kapladıkları için ağrıyor
ay maşallah size bu gidişle 5 kilo olcak tosuncuk
4 ü geçince pek normal yapan duymadım ama doktora göre değişiyodur sanırım
bende de aynı sorun var canım bi de oğlan kaburgama vurunca neye uğradığımı şaşırıyorum
sağ kaburgama vurmaktan çürüttü zaten
yatarken çok fena oluyorum.ama bence normaldir yani bebekler büyüdü içerde yer kalmayınca baskı yapıyodur
canım hastaneye de lazım eve de lazım.ben bikaç seçenek buldum bi ara paylaşıcam hepinizle
kapı süsünü dış kapıya asan çok burda hatta apartmanda merdivenlere pembe veya mavi tül sarıyolar
ama eşim bu işe karşı.çünkü hırsızlara davetiye oluyomuş gelin bu evde bolca çeyrek altın var der gibi oluyomuş
paranoyak bu benim adam
evet böyle olunca 3500 3800 olur diyorlar sezaryanmı önerilir o zaman ben bi yandan normal doğumu çok istiyorum ama bebeğim tosuncuksa sezeryan mı olayım diye düşündüm bugün

kilo çok olursa ben cesaret edemem sanırım.ben de çok istiyorum normal hayalimdeki
ama gel gör ki hem kendime eziyet edemem hem de allah korusun çıkaramazsam bebecik zor durumda kalmasın

tatlı yedim bugün pek kıpırdanmadı, şimdilerde iyi maşallah hafif de olsa kıpırdıyor :) evet artık az kaldı hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım da inşallah ağrılarımız da geçer zamanla

canım 20. haftaya kadar 3 kılo almısım sımdı yarın doktora gıdıcem ustune 6 7 hafta gectı bakalım kac oldum...yanı 73tum...boyum 1.60

Boyuna göre kilon fazla ama obezde değilsin sonuçta. Bence kardiyoloğa görün bi hafta içi. Kardiyoloğa gitmiyceksende kadın doğumcuna bahset bu durumundan mutlaka.

Kızlar benim aklımda şu aynalar var,mevlitte olabilir mesela.
Bunlardan birini mutlaka istiyorum.Şekerli olarak ikram ederim.Bi toptancı bulmam lazım aynayı ucuza getirmek için
internette fiyatlarına hiç bakmadım bakıcam

Hmm çok güzelmiş yaa. Teşekkür ederim seni de çok meşgul ettim.
Ben mevlit işini memlekete bırakayım en iyisî. Akraba eş dost çağırırım , daha eğlenceli olur. Annemin veya kayınvalidemin evinde olur artık veya bir pastanede olabilir. Çok kalabalık olmayız 20-30 kişi anca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…