2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
İyi geceler kızlarrrr erken kaçmış herkes yarın tatil yahu

Iyi geceler kızlar , geç oldu ama yatmadan önce günümü anlatım istedim :)
Bugün doktor randevum vardı , kan grubum negatif olduğu için test yaptı Dr . Pazartesi iğne olmam gerekiyormuş. Bebeğin kilosu 1524 kg çıktı haftasına göre önde gidiyor.bebeğim erkenden doğum pozisyonunuda almış , miyomum olduğu için normal doğum yapmamı öneriyor doktor ama fazla kilo almamam gerekiyor benim ve oğlumun. Ben hamilelikte toplam 7 kilo aldım ama umarım 10 kg geçmem
Hastaneden sonra bebek beşiği aldık eşimle sadece beşik yapan bir mağazadan aldık piyasadaki küçük sepet beşiklerden değil tamamen ahşap sabitlenebilir bir beşik, mağazada en az 1 yaşına kadar kullanırsınız dediler. Umarım öyle olur.Sonra hızımızı alamadık e bebekte nuva bebek arablarında indirim vardı kırmızı bebek arabası ve puset aldık çok içime sindii çok kullanışlı ve malı güzel öneririm. Yoğun bir gün oldu bebeğin haftasına göre önde oluşu bizede hız kattı :) şuan çok yorgunum, yarın pazar olması ne güzell, size ve bebişlerimize tatlı rüyalar.

Bende dikkat ediyrm cnm hayvan figürü olmamasına nevresim takımında ve kıyafetlerinde hem sevmiyorum o figürlerş hemde gö tesmi olan yere melek inmezmiş bebek uykusunda korkar rahat edemezmiş.

canım figür olmamasına dikkat edince de hiç nevresim takımı bulamıyorum işte. biyerlerde bulabilirsen bana da haber verir misin

Canım nereye melek inmezmiş ben anlamadım ya ! Rabbim hepsini korur kollar melekler hiçbirinin başından eksik olmaz inşallah. Bunuda ilk duydum böyle şeylere yakılmayalım bence yani siz bilirsiniz tabi.

Bende dikkat ediyrm cnm hayvan figürü olmamasına nevresim takımında ve kıyafetlerinde hem sevmiyorum o figürlerş hemde gö tesmi olan yere melek inmezmiş bebek uykusunda korkar rahat edemezmiş.
Arkadaşlar, bir konuyu düzeltmek istedim... Bebek kıyafetlerinde ve eşyalarında olan resimler sebebiyle melek inmeme gibi bir durum yok... Bizzat çocuk oyuncakları birer figür o zaman onları ne yapacağız,

Hz Aişe'nin oyuncaklarının olduğu hadislerde geçiyor... Hatta peygamber sormuş, bunlar ne filler demiş Hz aişe, peygamber hiç kanatlı fil olur mu deyince Hz Süleyman'ın filleri kanatlıydi yadiyse cevap vermiş Hz Aişe ve peygamber as gülmüş... Bebekleri olduğu da rivayetlerde geçiyor...

İlk zamanlar da bir yasaklama var ama çocuk eşyalarına yine yansımamış... Genel hayattaki Yasaklama sebebi de puta tapınmanın geri döneceği korkusu...

Tercih sizin ama bunu dini bir tercih olarak göstermek yanlış...

Gunaydinnn iyi pazarlar anneler ve kuzucuklar!!!

Ben mothercare'dan iki nevresim takimi aldim, ikisi de hayvan figursuz. English homeda da bulabilirsiniz sanirim. Ama ben kizima tavsancik seklinde tulum, ayicik kulakli sapka ve bi suru hayvanli kiyafet aldim. Umarim kizim da hayvanlari sever benim gibi :)

Odayi pembeye boyattim kizlar, boyaci isr baslayinca pisman oldum gidip pembe boya aldik :) cilekten begendigim besik de ellerinde bir tane varmis, ocak-subattan once de yeni urun gelmezmis. Guya kayinvalidem alacakti besigi, ama tabii soylemekle kaldi bir hareket yok. Aradim anne ellerinde bir tane kalmis, satilmadan almak istiyorum siz de almak istedigini soylediginiz icin aradim dedim. Guya aybasi alacaklarmis. Onlari beklersem cocugum hastaneden cikinca yatacak yatagi olmaz. Bir hafta kadar bekleyip gidip alacagim, umarim satilmaz.

canım figür olmamasına dikkat edince de hiç nevresim takımı bulamıyorum işte. biyerlerde bulabilirsen bana da haber verir misin

Arkadaşlar englısh homede ben grdum resmsız nevresım takımı :) weya kuması kendınız alıp cokda guzel dıkebılır weya dıktırebılırsınız Ben kendım dıkıcem bbannesı bızım prensese yorgan yapmıs onun ölçulerıne gore dıkıcem :)

Canım nereye melek inmezmiş ben anlamadım ya ! Rabbim hepsini korur kollar melekler hiçbirinin başından eksik olmaz inşallah. Bunuda ilk duydum böyle şeylere yakılmayalım bence yani siz bilirsiniz tabi.

Canım Allah elbette korur bebeklerın kendısı zaten melek...Ama resım bulunan odaya melekler gırmezmiş.dıkkat ettysenız haywavn fıgurlerı bebek kıyafetlerının hep kalbının ustunde o yuzden ben şu zamana kadr resımlı hıc bırsey almadım bebegımı rahatsz etmesın dıye :)

bizimkilerde alcaklar ama hala gidelim bakalım diyen yok

merhaba arkadaşlar.doğumumdan sonra ikram etmek için lohusa şerbeti hazırlayıp bırakmayı düşünüyorum.sunum için de lohusa şerbet takımı yapmak istiyorum.malzemeleri alıp kendim yapmayı planlıyorum.siz ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşım niyetim polemik yaratmak değil ama bu konu benim alanım olduğu için rahat konuşuyorum, melek girmeme gibi bir durum yok, eğer böyle bir şey varsa kaynak göstermeniz gerekir... Kıyafetleri hallettik diyelim Oyuncakları ne yapacağız, onlar resimden daha çok canlıya benziyor..

Senin diyanetle ilgili bi görevin vardı sanırım öyle hatırlıyorum. Bu konu benimde kafamı meşgul ediyordu hatta ne almaya kalksam ailem resim var diye engelledi. Aydınlatman çok iyi oldu teşekkür ederim kendi adıma. Ailemede okudum yazdıklarını

Canım elbette polemiğe gerek yok yetişkin insanlar konusuyoruz burda ama öncelikle yaratmak bıze mahsus degıl ALLAHdan baska kımse hıc bırsey yaratamaz :) şimdı kısa bı arastrma yaptım ve şunu buldum

Oyuncak varsa
Sual: Bebek, ayı oyuncakları gibi çeşitli oyuncaklar bulunan odada namaz kılmak mekruh olur mu? Böyle bir odaya rahmet melekleri girer mi?
CEVAP
İmam-ı Ebu Yusuf’a göre, çocukların oyuncakla oynaması caizdir, o odaya rahmet melekleri de girer, o odada namaz da kılınır. Namaz kılarken, oyuncaklar kıble tarafında olmamalı. Kıble tarafında ise üstü örtülü olmalıdır.

Dinimiz slam | Merak ettiiniz btn dini konular

Ayet meali; Allah yaratıcıların en hayırlısıdır... Müminun suresi 14..

Eee allah tek yaratıcıysa nasıl en hayırlı oluyor.... bu tamamen arapçanın bu konudaki kelime zenginliği ile alakalı.... halega, bedea gibi kelimeleri türkçeye çevirdiğimizde ise maalesef tek bir kelimemiz var; yaratmak bu yüzden yaratmak kelimesini kullanmam herhangi bir imani probleme sebebp olmaz benim açımdan.. Uyarınız için teşekkür ederim ama allah kuranında kullanmış, hz isaya hitaben sen çamurdan kuş yapıyordun... mealindeki yapıyordunu da halega (yani yaratmak) kelimesiyle buyurmuş... İnsanı bir nutfeden yarattım derken de halega kullanıyor... Neden çünkü halega kelimesinde bir şeyden bir şey yapma anlamı var...

Resim konusunda da fikirlerimi söyledim.... Tekrara gerek yok..

Evet canım hem ilahiyat eğitimi aldım hem de görevim gereği beş senedir de hep bu tarz sorularla muhatabım... Aklınıza bir şey tkılırsa Diyanetin cevapları var int.. Ama ben şahsen diyanet olmasına dikkat ediyorum çünkü bazı siteler dini çok zorlaştırıyor bazısı da çok genişletiyor...

vıtamını kullanmıyorum bakalım 3 hafta sonra nasıl olucak saglıklı olsunda ben sezeryanda olsam sorun deıl hayırlısı artık

Masallah canim demek bebege yariyor sen kac kilo aldin? Varis corabini ben bir kere giydim ucak yolculugu yapacagim icin kaldi ki 11 saatlik direk ucus ve ayaklarima iyi geldi sislik olmadi ama her gun kullanilir mi ben dayanamam skioo...
15 .5 tum bır kac gun once :) bende sıkıyodur dıye dusundum varıs corabını almadım dıkkat edıyorum az zaman kaldı bakalım dogumdan sonra gecmesse lazer falan bıseyler yaparım artık

ben kılo aldıkca aslan parcasmı dogurcan napıcan dıyolardı dogsunda alın sıze derım artık aslan parcası

bende bunun malzemelerını aldım emınonunden bır tane yaptım dıgerlerının hepsınınde kokusunu koydum tulune dıger malzemelerının yapıstırması kaldı ara ara yapıyorum vaktımde cok oldugundan sorun olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…