2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

İkinci aşı ilki gibi ateş ve ağrı yapmıo cnm
Sende tedbir amaçlı doğumdan bi kaç hafta önce git

Canım benim ilk aşıda 1 hafta çektim ağrı ateş halsizlik aşı yerinde sertleşme kızarma ne ararsan yani çok ağır yaşadım ama ikincide hiç bişey olmadı en ufak bi ağrı bile

Benim kadın doğum Dr um ikinci dozu zaten yaptırmadı. Ağır gelebîliyor dedi. Tek doz yeterli imiş. Güvenilir bir doktor o yüzden ben de olmadım ikinci dozu.

mrh ocak anneleri nasılsınız ? ben de 28 haftalık hamileyim ve RABBİM nasip ederse paşam olcak
benim çok sıkıntılı geçiyo hamileliğim

Benim dr da 32.haftadan sonra yapalim demisti.Kasim 15 te gidicem ben hafta ile ilgili oldugunu sanmiyorum.
Ama bu iki doz olayindan bahsetmedi sadece bir asi olacagim ben insallah agir gelmez

Güzel anneler herkese selam
Öncelikle hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu mutlu olsun, Allah vatanımıza zeval vermek isteyenleri ıslah etsin. Vatanımız, milletimiz daim olsun inşallah..
Kaç gündür yazamıyorum ama yazdıklarınızın hepsini okudum, sessiz takipçiyiz bu aralar
Dün bir arkadaşımızın bebek mevlidi vardı oraya gittik, kuzum bir an önce sağlıkla sıhhatli doğsa da biz de böyle dualarını etsek diye özendim :)
Bizim derdimiz de bu aralar doktorumuza randevu bulamamamız:44: çok yoğun bir doktor sağolsun kendisi. o kadar çok oldu ki, bebişimi en son gördüğümde 400gr'dı nasıl olsa bulurum diye almamıştım randevumu, şimdi de taaa Kasım'ın ortasına buldum. Kuzumu özledim ama göremiyorum
Bi de kızlar Kipa'da prima bebek bezlerinde indirim var, prima premium care paketleri 22 küsür liraydı. Ben prima premium care 1 beden almıştım 1 paket, indirimi görünce dayanamadım 2 ve 3 bedeninden de aldım birer paket. Aslında çok kişi bana alma öyle fazla fazla bez belki çocuğun cildi istemicek onu falan dedi ama ben dinlemedim aldım. Prima'yı istemeyen bebişim hangisini isticek yahu

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba; çok fazla yazamıyorum ama her gün okumaya özen gösteriyorum.Sizlerin hazırlıklarını gördükçe daha çok heyecanlanıyorum ve aklıma gelmeyen şeyleri listeme ekliyorum Ben 29.haftamdayım 2 doz tetanoz aşısını yaptırdım,50 lik şeker yüklemesi (116 çıktı( bebeğimizin kilosu 1.200 gramdı İlk hamileliğim, oğlumuz olacak inşallah.Bir sonraki periyodik kontrolümüz 1 ay sonra 50 kilo ile hamile kalmıştım 8 kilo aldım şuana kadar Doktoruma ilk gittiğimde 63 kilo da doğum yaparsan iyi olur demişti Ben de o zaman hayırrr 63 çok fazla 60 olsun diyordum ama şuan umarım 63 le biter die dua ediyorum :))) İsmini de çook önceden düşünüp karar vermiştik eşimle Yiğit Ali.
Hazırlık aşamasına gelince kıyafet işi tamam gibi Ağız bezi,kundak,battaniye,alt üst pijama,yelek... bir kaç ıvır zıvır kaldı Evimiz müsait olduğu için ayrı bir oda hazırlıyoruz Şuan sadece 3 kapılı dolap ve şifonyer almaya karar verdik Aslında ürünü de beğendik bi kaç gün içinde alacağız inşallah dolap ve şifonyer düz beyaz renkte Perde halı ve duvar kağıdı ile mavilik vereceğiz odamıza Yatak olarak da park yatak almaya karar verdik ilk 1 yıl yada 6 ay bizimle kalacağı için odasına yatak yada büyüyen beşik almak istemedik Hastane çantası olarak da küçük bi çantamız var onu kullanacağım Günlük bebek çantası olarak da sırt çantası almayı düşünüyorum Yandan kola takılanlar zor dedik
şimdilik bu kadar tekrar görüşmek üzere kendinize ve bebeğinize iyi bakın . . .

Naılsınız arkadaslar :) bugun doktra gıttık prensesımı gormek ıcın kızım buyumus bı hareketli pek yaramaz :) 29+1 , 1.530 gr olmusuz maşallah :)

Merhaba kızlar
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun evlatlarımız vatanına hayırlı evlatlar olsun inşallah
Bu arada benden 7 hafta önde olan bi arkadaşım dün doğum yaptı gittim bebeği gördüm anammm çok ufak çok güzel
bi an önce doğurasım geldi valla

sağol canım dagi den aldık kırmızıyı,aslında geceliğini alacaktık ama üstüme giydim gecelik dar oldu
normal doğum olursa öncesinde giyicem göbeğim içine sığmaz diye doğum sonrasında giyinmek için pijama aldım
sen de alır almaz çantanı hazırlarsın canım gecikmezsin korkma
canım yapman gereken herşeyi yapmışsın tertemiz olmuştur bence
minik minik herşey ütüsü de oyalar yerim ben onları yaaa
güle güle giy canım. ben bebişimin eşyalarını aldım ama daha kendime hiç birşey almadım bir an önce başlasam iyi olacak.
sağol canım ben de kendime bişey almamıştım ama artık başlamak lazım
zaten bebeklere alalım derken kendimizi unuttuk
canım benim arkadaşlar kesinlikle sırt çantasını öneriyolar
hatta geçen bi tanesi şu bebek bakım çantası diye satılan çok kullanışsız çöpe at gitsin dedi.
nike dan kenarında biberon koyabileceği file gözü olan siyah sırt çantası aldı ve çok memnun.herşeyini alıyomuş hem eşi de taşıyomuş şık da duruyo dedi.ben de öyle bi sırt çantası alıcam
bende kendıme
Eki Görüntüle 842233 Eki Görüntüle 842234 bu ıkısını aldım...
bı de kırmızı pıjama yeterde artar emınım.....
güle güle kullan canım
Canim zaten sabun toz nasil erimez ki o sicaklikta suyla birlesince ben anlamadim :)
ne bilim şekerim öyle diyolar
hani sabunla duş alınca da kalıntı oluyo ya banyoda belki öyle oluyodur
Canim Güle güle giy. Fiyatları ne kadar onu da yazar misin?
sağol canım lacivert gecelik ve kırmızı pijama ve sabahlık toplam 280 di sanırım,k validenin aldığı.
beyaz sabahlığı ben 50 küsür e aldım.ekru olanı annem doğum günümde almıştı onun fiyatını bilmiyorum :44:
2 hafta eklendi çok şükür kötü konuşçam bu ne yaaa sadaka gibi oldu

kız şekerim daha fazla bez alma bazı bebeklerin totosu sevmiyomuş naparsın
bana da arkadaşlar demişti her bez her bebeğe iyi olmuyo diye
ben de deneme yanılma yoluyla ilerlicem
sadece unibaby ıslak pamuk stoğu yapmayı düşünüyorum

Kizima primanin en iyisini almistim pisik yapti.pudrali falan diyorlarya ondan.sonra primanin turuncu renkli bi bez cesidi var fiyati bayagi uygun onu kullandim.cok iyi geldi.kizim cok beyaz hersey tahris ediyordu cildini.

33 yasindayim matematik ögretmeniyim 2.hamileligim 5.5 yasinda kizim var mucize bir sekilde hamile kalmisim oglusuma.erken dogum riskinden dolayi 1 aydir evde yatiyorum

İkinci aşı ilki gibi ateş ve ağrı yapmıo cnm
Sende tedbir amaçlı doğumdan bi kaç hafta önce git

Canım benim ilk aşıda 1 hafta çektim ağrı ateş halsizlik aşı yerinde sertleşme kızarma ne ararsan yani çok ağır yaşadım ama ikincide hiç bişey olmadı en ufak bi ağrı bile

Benim kadın doğum Dr um ikinci dozu zaten yaptırmadı. Ağır gelebîliyor dedi. Tek doz yeterli imiş. Güvenilir bir doktor o yüzden ben de olmadım ikinci dozu.

içimi rahatlattınız bende ıstemıyorum vurulmak zaten doktorumada soylıycem onemlı dıılse vurulmıyım bıde bır gun öncemı vurulcam dedım yok doguma gırmeden dıyolar ınsan daha cok korkuyo ıns hıc vurulmam

Benim dr da 32.haftadan sonra yapalim demisti.Kasim 15 te gidicem ben hafta ile ilgili oldugunu sanmiyorum.
Ama bu iki doz olayindan bahsetmedi sadece bir asi olacagim ben insallah agir gelmez

hamılelıkte 2 doz dogumdan sonrada devam edıyor uzun zaman aralıklarda toplam 5 tane vuruluyo dıye bılıyorum canım doktorun gercı ayarlamıs dememkı hamılelıgınde 1 tane dıgerlrını dogumdan sonraya attı belkı inş agır gelmez ama eger ateslenırsen cok ateslı durmamaya calıs 38 uzerındekı ates yuksek sayılıyor uzun zaman o sekıl kalırsan beebge zararı oluyomus ben ogun doktora gıtmıstım doktor parol ıc dedı hıc bır sakıncası yokmus yeterkı ateslı durma gunde 3 defaya kadar ıcebılırsın demıstı

33 yasindayim matematik ögretmeniyim 2.hamileligim 5.5 yasinda kizim var mucize bir sekilde hamile kalmisim oglusuma.erken dogum riskinden dolayi 1 aydir evde yatiyorum

hayırlı saglıklı olsun gununde dogar ıns vardrı herseyde bır hayır ne guzel kızın varmıs sımdı oglunda oldu Allah tamamına erdırsın ıns nasıl anlasıldı erken dogabılecegı nst demı goruluyor suyuda bol bol ıcmek lazımmıs erken dogumu onlemek ıcın

arkadaslar dogumu nasıl dusunuyosunuz bır aksılık olmazsa yanı ben normal dogurabılırsem dogumdan cok korkuyorum ama normal dogum daha ıyı dıye ıstıyorum canımda cok tatlı epidural normal dogum olabılır eger oyle olursa sezeryan olursada epidural sezeryan ıyı dıyolar anestezıyle olunca uyanma aşaması zormus bıde agrın cok oluyomus hangı hastanelerde dogum dusunuyousnuz fiyatları hakkında bılgınız varmı zaman daralıyor dogum telası basladı bende arastırıp duruyorum

İnş bende normal istiyorum.normal doğumda bebek doğum kanalından çıkarken bi sıvıyla kaplanıyormuş o sıvı onu hastalıklardan koruyormuş.ve doğum kanalında yuttuğu sağlıklı bakteriler yaşamı boyunca onu daha sağlıklı yapıomuş.

Ben hep pızitif doğum hikayelerini okuyarak tv de profların nırmal doğumun bebek ve anne sağlığı için önemini anlatmalarını dinleyerek ve o anda çektimiz sıkıntıların günahlarımızı döktüğüne inanarak kendimi motive ediyorum.
Tabiki benimki yalnızca temenni son anda nolur bilmiyorum.

inş istedıgın gıbı olur kudret narı varmıs mekkeden getırıyorlar suya koyuyosun cıcek yavsa yavas acılıyormus onu deneyen bırı cok kolay dogum yapmıs hastaneye gıtmıs 15 dk ya dogurmus :)

inş istedıgın gıbı olur kudret narı varmıs mekkeden getırıyorlar suya koyuyosun cıcek yavsa yavas acılıyormus onu deneyen bırı cok kolay dogum yapmıs hastaneye gıtmıs 15 dk ya dogurmus :)

Yok canım kudret narı degıl o Hazretı Fatımanın eli dıye bır bıtki Mekkeden getırıolar.bızde wardı ablamın ıkı dogumundada kullandık maşallah cok rahat dogum yaptı.Nasıp olurda norml dogum yaparsam bende kullncam.Eki Görüntüle 843248

Kızlarr ben Kasım annelerinde yazılan birkaç doğum hikayesini okudum, direk ağlamaya başladım çok fena oldum ya kendi doğumumuzda nasıl olcaz bakalım :44:
Bu arada o Fatma ana eli otundan ben buldum, annem buldu daha doğrusu. Kısmet olur da normal doğum yapabilirsem kullancam bakalım.

Kızlar selam ben de uzun zamandır takip ediyorum ama yazamadım.Umarım tüm annişler ve bebişler iyidir.

Ben tetanos aşısı olmadım, doktorum gerek görmedi.7 Kasım'da bebişimi görmeye gideceğim, çok merak ediyorum kilosu sağlığı nasıl :)
Bu arada ben artık kıyafet almamaya karar verdim en son organik hastane çıkışı, iki yelek, 2 tane alt üst takım ve bir tane peluş tulum aldım.

Bugün de 5-6 ay yanımda yatabilmesi için çilekten şu beşiği aldım. Sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum.Bu arada bu beşik bile 1 ayda geliyormuş.
Çilek > Beşik White

Bu hafta sonu da karyolasının ve dolabının siparişini vereceğim o da 40 günde geliyormuş. Çok da geç kalmamak gerekiyor bu işler için ama henüz bebek arabası konusunda kararsızım. Bebeklerimiz kışın ortasında doğacak, bir kaç ay çıkarmayız diye düşünüyorum. Ya hafif ve 1000 TL'yi geçmeyecek bir travel sistem almayı düşünüyorum ya da eltimin bebeklerinden kalan araba koltuğunu kullanıp Maclaren Techno XT diye bir araba var onu almayı düşünüyorum. İkincisine araba koltuğu monte edilmiyor ama tam yattığı için doğumdan itibaren kullanılabiliyor. Diğer travel sistemler de gereksiz hantal ve pahalı. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz. Aklımda olan iki model.

http://www................/luks-bas...vel-sistem-baston-bebek-arabasi-new-2013.html

http://www................/luks-bas...o-xt-baston-bebek-arabasi-puset-new-2013.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…