2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
aklimdaydin bi bakim bura dedim gelmisinnn

masaALLAHH

gözünaydin kiscemmm

aminnnnn

sasirin birbirinizeeee tanidik birine rastlamakta iy oluyoooo

ben alıyorum sanıyorum bukadar kalsiyum kimbilir kaç kiloyla doğuma giderim

benimde daha bulantılar başlamadıinşallahta başlamaz çünkü normalde bile midem bulansa tutarım çıkaramam
hamilelikte nasıl tutacağımki

aman tutma öyle bisey olursa birak ciksin hayalotummmm

Son düzenleme:
hayalotummm senıı burdaa görüncee öncee şaşırdımm dedimm yanlışmıı görüyomm baktımm doğruu çokkk sevindimmmmmmmm yaaaa hayırlıı ugurluu olsunnnn bebişinn

zeynebnurummmm

kiscem ben sana demeyi unuttum yaw hayalotumuzun hamile oldugunuuu

gerci sende memleketindeydin daha bu gün geldinnnn

bak ikiniz ne güze ayni topikte bulustunuz nasip isteee

kuzummmmm görmüşsünnnnn keseyiiii gözün aydınn ..
darısı kalp atışlarını duymaya inşallahn.:26:
hangi doktora gidiyosun cnmm

kuzummmmm görmüşsünnnnn keseyiiii gözün aydınn ..
darısı kalp atışlarını duymaya inşallahn.:26:
hangi doktora gidiyosun cnmm

sağol bitanem çok şükür flzaskım gördük bi pıtpıtlarımız kaldı
amin kuzumnasıl benim teyzoşum
umuta gitmiyorum bitanem ben yunus emreye gidiyorum
topiğe gelemedim daldım yazılara netten

sağol bitanem çok şükür flzaskım gördük bi pıtpıtlarımız kaldı
amin kuzumnasıl benim teyzoşum
umuta gitmiyorum bitanem ben yunus emreye gidiyorum
topiğe gelemedim daldım yazılara netten

onlarıda görüceksin inşallah tatlımm..
bende iyiyimm uyumakla geçiriyorum gündüz mutlaka uyuyorum bi kaç saat.
halsizliko oluyo..
anladım cnmm..bu üsküdardaki yunus emremi..
evttt topiğede yaz cnmm kızlarrde görsün merak ederler..
bide şimdi senin bebiş kaç haftalıkk oluyoo

Son düzenleme:
Günlük alınması gereken kalsiyum miktarı 1000-1200 mg‘dır. Çocuklukta, hamilelikte ve yaşlılıkta ise yaklaşık 1500 mg’dır.

Kalsiyum yeterli alınmadığında ya da bağırsaklarda emilimi tam gerçekleşmediğinde raşitizm, osteoporoz, dişlerde çürüme, saçlarda ve tırnaklarda kırılma, eklem ve kas ağrıları, sinir sisteminde sorunlar, kalp çarpıntısı, uykusuzluk ve depresyona neden olabilir.

Kalsiyum fazla alındığında ise, böbrek taşı ve kireçlenmesi, kemiklerde kireçlenme ve kas güçsüzlüğü gibi rahatsızlıklar görülebilir.

Piyasadaki kalsiyum takviyelerinin çoğunluğu, kalsiyum karbonat formundadır. Genelde mide asidine gereksinim duyar, bu nedenle gıdalar ile tüketilmesi uygundur.

Kalsiyum sitrat ise en iyi emilen kalsiyum formudur. Aç karnına alınabilir, çünkü mide asidinin fonksiyonunu gerektirmez. Yaşlı kişilerde mide asidi üretimi azaldığı için bu durum bu kişilerde avantaj yaratır.

Kalsiyum Emilimini Azaltan Faktörler:

Gıdanın lif yüzdesinin yüksek olması (lifler kalsiyum bağlayıcıdır; emilmeden vücuttan atılmasına yol açar)

Oksalik asit içeren gıdalar kalsiyumu bağlar ve vücuttan atar (çikolata, ıspanak, havuç, kabak)

D vitamini yetersizliği

Fazla miktarda çinko ve alüminyum (preparat olarak) alımı

Östrojen hormonu salgılamadaki azalma veya durma

Sigara (nikotin Ca bağlayıcı), çay (tanen Ca bağlayıcı), kahve (kafein Ca bağlayıcı), kola ve alkol kullanmak

Kalsiyum Emilimini Arttıran Faktörler:

Besinlerdeki kalsiyum-fosfor dengesinin uygunluğu

D vitamininin varlığı

Laktoz varlığı (Sütteki laktoz ve az miktardaki D vitamini sayesinde, kalsiyumun emilim oranı daha yüksektir. Sütteki kalsiyum, diğer tüm bitkisel kaynaklı besinlerdeki kalsiyumdan daha iyi emilir.)

Brokoli, brüksel lahanası, soya ve tahıllar kalsiyumun kemiklere bağlanmasını arttırıcı özelliktedirler.

Kalsiyum tablet şeklinde alınacaksa; en iyi fayda için A vitamini, D vitamini, C vitamini, K vitamini ve magnezyum, boron, fosfat ve manganez içeriği olmalıdır.

Gıdalarda Kalsiyum

En iyi kalsiyum kaynağı süt ve süt ürünleridir. Tabloda 100 gram ürün içindeki kalsiyum miktarları mg olarak verilmiştir:
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} table.MsoTableGrid {mso-style-name:"Tablo Kılavuzu"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; border:solid windowtext 1.0pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-border-insideh:.5pt solid windowtext; mso-border-insidev:.5pt solid windowtext; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
İnek sütü
122
Yoğurt 120
120
Beyaz peynir (yağlı)
162
Beyaz peynir (yağsız)
96
Beyaz peynir (Edirne)
430
Krem peynir
80
Çökelek
505
Kaşar
700
Süt tozu
950

Kalsiyum açısından zengin olan diğer besinler tabloda verilmiştir (mg Kalsiyum/100 gram besin):

Üzüm pekmezi 400
Asma yaprağı 392
Ebegümeci 250
Badem 234
Soya fasulyesi 226
Fındık 209
Roka 205
Maydanoz 203
Nane 200
Madımak 165
Nohut 150
Antep Fıstığı 131
Barbunya 128
Susam 120

Ayrıca kemikler kırılıp, sirke ile kaynatıldığında, kalsiyum kemiğin suyuna geçer. Yumurta kaynatıldığında kalsiyum suya geçer. Kalsiyum içeren sular, gıda üretiminde kullanılarak, kalsiyumdan yararlanılabilir.

. kızlar bebişlerin kalp atışları ne zaman duyulmaya başlar. buhafta randevu alsam acaba duyarmıyız yoksa erken mi. sizler kaçıncı haftada duydunuz.(5. haftadayım bu arada)

. kızlar bebişlerin kalp atışları ne zaman duyulmaya başlar. buhafta randevu alsam acaba duyarmıyız yoksa erken mi. sizler kaçıncı haftada duydunuz.(5. haftadayım bu arada)

cnm bence biraz erken bence bu hafta duyman zor ben haftaya gidicem.
ama herkesin farklı olabilir gene net bişey demek zor. ben olsam bi hafta daha beklerdim ama.

merhaba kızlar bende merakla kalp atışlarını bekliyorum hayırlısı bakalım perşembe gidicem bakalım duyabilecekmiyiz hafif bulantılar başladı bende de sabahları biraz zorluyor Allah' tan sene sonu geldi o kadar mutluyum ki derslere girerken resmen sürünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…