aman ıyı olmus canım sevındım çok kötüydün öncekı aksam ıyı olmuş allah esırgesın bebişe bişi olmaz:)
evet canım benim evdeki sırf saten o yüzden memnun değilim.o yüzden pamuk saten arıyorum zaten
canım adı ne olcak bebegının bnmde oglum olacak da isim soruyorum herkese?
niye bana kımse cvp vermiyor yaa
arkadaşlar neredeyse hamileliğimin 20. haftasından beri akıntı problemim var.üşütmemeye falan çalışyorum ama 27. haftada böyle şikayetler yaşayan var mı merak ediyorum. normal mi
arkadaşlar neredeyse hamileliğimin 20. haftasından beri akıntı problemim var.üşütmemeye falan çalışyorum ama 27. haftada böyle şikayetler yaşayan var mı merak ediyorum. normal mi
musab ın anlamını bilmiyorum ama sanki telafuzu zor gibi .ahmet benim favori isimlerimden .oğlum olsaydı düşünüyordum koymayı
bende de var canım doktorum normal dedi, benim bayadır var hem yanlış hatırlamıyorsam 16. haftada başladı bazen çok bazen az oluyor. bir ağrı, renk değişikliği, koku rahatsızlık verici bişey yoksa normalmiş öyle dedi doktorum, günlük pedlerle idare ediyorum işte
bende de var canım doktorum normal dedi, benim bayadır var hem yanlış hatırlamıyorsam 16. haftada başladı bazen çok bazen az oluyor. bir ağrı, renk değişikliği, koku rahatsızlık verici bişey yoksa normalmiş öyle dedi doktorum, günlük pedlerle idare ediyorum işte
canım kuzenim dr yanında calısıyodu günlük ped kullanmayın demiş bende bıraktım kullanmayı sende kullanmasan hamilelik döneminde iyi olur
benim de bazen azalıyor ama tekrarlıyor.beni rahatsız eden bir yanı yok ama sürekli devam etmesi normal mi diyede merak ettim canım.
neden ki canım zararlı mıymış?? korktum bak şimdi, napalım eski ninelerimizin usül bez mi kullanalım ki o zaman :44::44:
neden olduğunu bilmiyorum canım söylemedi kadın doğum uzmanıydı söyleyen bende o yüzden bıraktım kullanmayı
neden olduğunu bilmiyorum canım söylemedi kadın doğum uzmanıydı söyleyen bende o yüzden bıraktım kullanmayı
hmm tamam canım bir araştıralım merak ettim, (( biz lisedeyken bir dedikodular gezerdi bundan 8 sene kadar önce o geldi aklımabir ped markası türkiyede sattığı pedlere bişeyler katıyormuş bu yüzden kadınlarda kısırlık, adet düzensizliği falan oluyormuş özellikle yapıyorlar bunu diyorlardı, ülkenin genetiğini bozmak için falan diye ama bana abartılı gelmişti )) bana bu söylentileri hatırlattı da paylaşmak istedim. şu günlük ped konusunu da merak ettirdin
hmm bak canım şunu buldum ;;;
Çok sık akıntısı olan ve iç çamaşırı sürekli ıslanan kadınlar için günlük pedler büyük kolaylık. Ancak dikkatli kullanılmadığı takdirde mantar oluşumu gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gökçen Erdoğan, günlük ped kullanımına ilişkin uyarılarda bulunuyor.
“Kısa sürede yani 1-2 saatte bir değiştirilmesi, çok koku veren pedlerden kaçınılması ve hassas ciltlerin kullanmamasını öneriyorum. Günlük ped kullananlarda, özellikle ped yüzeyine hem sürtünmeden dolayı hem de sürekli ıslaklıktan dolayı mikropların yerleşimi kolay olacağı için mantar enfeksiyonuyla sık karşılaşılır. Bu yüzden mümkün olduğunca ped kullanmak yerine çamaşır değiştirmeyi, kullanılacaksa da sağlıklı üretilen pedlerin kullanılmasını ve sık sık değiştirilmesini önemlidir.
Ped alırken paketinin üzerinde %100 organik koton” yazısı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yine paketin üzerindeki “içindekiler” kısmında bulunan maddelere bakıp naylon oranı en düşük pedlerin sağlıklı olacağı unutulmamalı. Çünkü naylon oranı arttıkça enfeksiyon riski de artıyor. Tabii bu ibareler birçok markada bulunmuyor olabilir, bu durumda deneyimle anlamaktan başka şansımız yok. Naylonu en az (naylonu çok olan pedler yürürken hışırdar), pamuğu en çok olanlar alınmalıdır.”
Annelere öneri…
“Annelerin, adet görmeye başlayan kız çocuklarının ped seçimiyle bizzat ilgilenmesi ve onları bilgilendirmesi önemli bir ayrıntı. Çünkü yaşları itibariyle pedlerin kalitesinden ziyade ambalajına bakarak seçim yapabiliyorlar. Ayrıca alerji yapan bir pedin alerji yaptığını dahi anlamayıp ciltlerindeki değişimleri normal karşılayabiliyorlar.”
Bunu duyduğuma çok sevindim, ben de öyle bişey isteyeyim bari doktorumdan. Zaten bu domuz momuz olayından sonra vitamini bıraktım sadece Demir ve balık yağımı alıyorum. Randevum da taaa 13'ünde, çok var. O zamana kadar çok olmasa bari kasılmalar:44:Benimde kramplarım için magnezyum suda eritilen magvital verdi içemedim tuhaf bi tadı var. 2 gün önce tekrar gittiğimde hapını istedim yazdı hem bunun içinde magnezyum d vitamini ve kalsiyum varmış. Kemik ağrılarına filanda ii geliyo
canım güzel duaların için teşekkür ederim dr ilaçtan bahsetmedi rahim boyu kısalıgı var erken dogum riskin var yat hiç bir iş yapma dedi bende merak ediyorum bu durumda kullanılacak bir ilaç varmı acaba
Bunu duyduğuma çok sevindim, ben de öyle bişey isteyeyim bari doktorumdan. Zaten bu domuz momuz olayından sonra vitamini bıraktım sadece Demir ve balık yağımı alıyorum. Randevum da taaa 13'ünde, çok var. O zamana kadar çok olmasa bari kasılmalar:44:
Canım demek ki senin durumun için kullanılacak bir ilaç yok, olsa verirdi. Hormonlar bişey olsa ilaçla kontrol edilir de fiziksel bir durum olunca demek ki dinlenmek yetiyor. Allah yardımcın olsun, iyi düşün iyi olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?