2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

bende su anda 100'luk test oluyorum hastanede.. sekerli suyumu içtim, ilk kanımı içmeden once aldılar, 9.30'da ikincisini alacaklar.

sporla ve diyetle kuzenim dusurdu. spor dediğim yuruyus. bizde yapabiliriz bence.

günaydın canım dün akşam ilk kez benim de oldu. tam vajinamın içlerinde batmamı desem kasılmamı değişik bir ağrı hissettim. yemek yemiştik masadan kalktım tabakları topluyordum bir anda girdi sancı oturdum kaldım, bende daha sancı falan yok çok şükür bir rahatsızlık yok. galiba sancı kasılma dedikleri şey bu dedim kendimce bir saat falan karnımda bir huzursuzluk oldu sancıdı sağı solu, uzanınca geçti yavaş yavaş. tecrübesizlik komik yaa sancımı ne oldu ne yapsak diye panik olduk eşimle

hakikaten ne yapacagını bilemiyosun neyin normal neyin anormal oldugu bilemiyosun hayırla tamamlayalım inş. hepimiz

canım ya benim de aynı oluyor korkuyorum valla bazen. vajinamın içine parmakları giriyor sanki öyle hissediyorum. benimki en son ters duruyordu. yarınki kontrolde görecez bakalım doğum pozisyonunu almış mı. sağa sola dönüşlerde bikaç gecedir bende de aynı sıkıntı var. bacak arasına yastık koyunca rahatlıyorum biraz. işimiz zor gerçekten. uykusuz her gece moduna girecez galiba şimdiden :)

benimde kontrolum cumartesi geçen kontrolde bebiş baş aşağıdaydı bakalım şimdi ne durumda daha çok var ama 2 ay varr allah yardımcımız olsunn

çok sevindim senin adına. umarım bende de işe yarar diyet. 2-3 haftadır kendim dikkat ediyorum. bayram falan derken diyetisyene gidemedim. geçen endokrinolojiye gittim. şeker ölçüm cihazının raporunu yazdı. diyet yaparken 10 gün boyunca günde 6 kez parmaktan kan alıp rapor edicem ve sonra tekrar diyetisyene gidicem. duruma göre insülin durumuna bakacak. umarım gerek kalmaz benim de.

canım günaydın geçmiş olsun kabızlık mı var sende de? magnezyum kullanıyor musun?

ah olmaz olur mu canım ya kayısı falan yedım faydası yok karnımın içi gaz dolu gaz da çıkmıyor bebeğe baskı yapıyo olabilir mi ? magvital kullanıyodum 1 haftadar kullanmıyorum

ahh cnım o baskı bende de var bi gece korkuyla kalktım paşam çıkıyo sandım kendimi sıktım çıkmasın die
bebek ters olduğu zaman aşağıya baskı yaparmış yada plesentası aşağıda olursa bende korkuyorum artık gece uyku yok agrı olur sancı olur die :18::18::18:

ah olmaz olur mu canım ya kayısı falan yedım faydası yok karnımın içi gaz dolu gaz da çıkmıyor bebeğe baskı yapıyo olabilir mi ? magvital kullanıyodum 1 haftadar kullanmıyorum

canım başka bir arkadaşa tavsiyelerde bulunmuştum sana da aynısını kopyaladım bir dene istersen;;;

""" bu aralar magnezyum vermişti doktorum el uyuşmalarım için onun faydası oldu galiba kabız olmuyorum artık çok şükür, yalnız ben bekarken çok kabız olurdum ordan tecrübemle sana önerim 1) sabah kalkınca ılık su iç yani biraz sıcak olsun çok da soğuk olmasın, aç karnına bağırsaklarını yumuşatır 2) bu ılık suya 1 tatlı kaşığı bal koyarsan daha hızlı etki eder 3) gece yatarken 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı iç, üzerine bişey yeme tam yatarken iç tuvaletini yapmanı kolaylaştırır 4) eğer tuvaletini yaparken zorlanıyor ağrı duyuyorsan bir pamuğa zeytinyağı batır makat girişine o pamuğu sür ve koyup biraz beklet sonra wcye git kayar gider rahat yaparsın 5) karnın gerildiğinde karnını dairesel hareketlerle uzun uzun ov ve sıcak tut. Biraz fazla rahat anlattım kusura bakmayın ben çok çektim de kimse kabız olmasın diye dua ediyorum başka vardı yöntemlerim ama şimdilik aklıma bunlar geldi, sorun olursa cevaplayabilirim canım. Ama en ilginci yaklaşık 2 sene falan kabızlık problemi çektim ilaçlardan çok bu yöntemlerin faydasını gördüm evlenince düzeldim sebebini ben de bilmiyorum il değiştirdim buranın havasından ya da suyundan olabilir diyor annem neyse geçmiş olsun canım haa bu arada bol zeytinyağlı pırasayı da menünden eksik etme haftada 2 gün yersen bağırsaklarına çok faydasını görürsün inşallah"""
DİĞER YAZIM DA ŞUYDU;;; """ evet aslında erik çok iyi geliyor, kuru erik bol suyla yiyeceksin. Benim annem erik marmelatı yapar yaz sonlarında o da çok faydalı. yaz sonu ekşi erikler olgunlaşır yani yumuşar ve sarar-kızarır. onları bir güzel kaynatır, sonra kevgirden geçirir çekirdeği kabuğu ayıklanır, o kıvamdayken çok ekşi olur sonra süzdüğü püreye çok az ekşiliğini kıracak kadar şeker ilave edip kaynatır sıcakken hemen kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirir ve ertesi gün kavanozları düzeltir konserve yapar gibi yani. kış boyu biz bu kavanozları açar açar ekmek banar yeriz, kabız olan suyla karıştırır günde 2-3 bardak içer meyve suyu gibi çok etkili bişey. çok arkadaşıma içirdim böyle 2.bardakta wcye koşuyorlar """""

çok tşk ederim canımmm denicem çok bulantım oluyo bişey yiyemiyorum ondan da oluyorum galiba birde üşüttüm erzurumdayım ve hala kaloriferler yanmadı ne kadar sıkı giyinrsem giyiniyim üşütüyorum

biraz ani kilo almışsın sanki, artık sona yaklaştıkça kilo alımları daha hızlı oluyor tabi, ama bi şekerini ölçtür istersen. benim 15 günde 1-1,5 kilo şeklinde gidiyor şu anda.

kızlar ne olur cvp verin ya benim paşam hareket edderken sertleşip kasılıyo sizde de oluyo mu normal mi ??

normal canım bende de çok oluyor. doktora sormuştum ben. normal demişti. özellikle ayakta çok kalınca oluyor benim. ya da dışarıda çok kaldıysam, malum sütyendi, hamile pantalonu falan derken pek rahat edemiyorum dışarıdaki kıyafetlerimle, eve gelince çok rahatlıyoruz

ilk hamileliğim çok korkuyorum canım herşeyden artık yemek yok uyku yok evdeyim yatıyorum tüm gün

çok sağol canım
yok bende demirden başka bişi kullanmıyorum bunu doktoruma danışacağım ama kalsiyumu doğru düzgün tüketemiyorum çünkü günde en çok bir bardak süt içebiliyorum bazen ekstra iki bardak ayran ama bunun dışında maleseff

günaydın kızlar, son haftalarda iş yerinde bayağı yoğunum.daha da böyle devam edecek gibi görünüyor.artık çok çabuk yorulur oldum.
ağrılar, sızılar, zorlanmalar oluyor elbet ama benim en büyük derdim kalça kemiklerim.azıcık yürüsem, azıcık iş yapsam hemen acımaya başlıyorlar.dinlenmek çözüm olmuyor.yürürken, yatarken batıyor resmen.aynı sıkıntıyı yaşayan var mı?

çok tşk ederim canımmm denicem çok bulantım oluyo bişey yiyemiyorum ondan da oluyorum galiba birde üşüttüm erzurumdayım ve hala kaloriferler yanmadı ne kadar sıkı giyinrsem giyiniyim üşütüyorum

off Erzurum gibi yerde hala kalorifer yakılmaz mı yaa bizim buralarda bile gündüz yakmıyoruz hava çok güzel güneşli ama akşam yakıyoruz. bulantı psikolojik biraz da benim de vardı geçti çok şükür. yanlış anlama canım ama yazdıklarını okuyorum da sen çok kaptırmışsın kendini, hamileden çok hasta muamelesi yapıyosun kendine. nerden biliyosun diceksin ben de öyleydim ilk aylarda. bulantım hiç geçmiyor, hiç bişey yapamıyorum elim kalkmıyor, sürekli biyerlerim ağrıyor falan hastalık hastası olmuştum. eşim bir randevumda benle geldi doktorum bir şikayetin var mı diye sordu bana. eşim benden önce atladı şu var bu var....sıraladı bir de hiç kalkmıyor yürüyüşe bile çıkmıyor benle falan diye. Doktor beni bir fırçaladı sen hasta değilsin hamilesin dedi, şimdi şu odadan çıkacaksın ne bulantı ne ağrı ne sızın kalacak, işin gücün yok evde kendine hastalık buluyosun, bir daha duymıcam hergün yürüceksin kendine dikkat ediceksin, yürümezsen kolay doğum yapamazsın, sürekli yatarsan bebek de bıkar senden zaten böyle hastalık hastası bir psikolojiyle çocuğu da olumsuz etkiliyosun dedi. sonra hakikaten dediklerini düşündüm ve sonra bir daha ne ağrı ne sızı arada hamilelik sonuçta bazı pürüzler çıkıyor tabi ama gülüp geçmeyi öğrendim. Sana da tavsiyem illaki rahatsızlıkların vardır bi sürü sorun çıkıyor gün içinde evde oturduğumuz yerde bile ama hiiiç birini takma eski günlük yaşantına devam et bak daha rahat edeceksin ve mutlu olacaksın, sen rahatlayınca bebişin de otomatikman rahatlıcak sonra gelsin tekmeler, yumruklar oynar durur huzurdan

lojmana çıktık canım sorun varmış yanmıyor ufoyla ısınıyoruz düşün artık nasıl üşütmeyelim
ahh beni nasıl da bildin eşim işe gidiyorum işde huzur yok eve geliyorum evde huzur yok diyoo
çok korkağım pimpirikliyim ben ondan böyle oluyorum sürekli kendimi dinliyorum :26:
bayramın 2. günü çamaşırım da ıslaklık oldu ben erken doğum mu yapmadım suyum mu gelmedi bebeğe bişey mi olmadı kurdum da kurdum benim durum vahimm

Seiss,

Cok kotu yapıyorsun ama yapma böyle. Sen hayatı nasıl algılıyorsan hayat oyledir. Derhal kendini oyalayacak seyler bul, orgu or mesela, resim yap, kaneviçe işle ama bir sey yap. boş olan insan pimpirikli insandır. Kendine de bebeğine de kocana da eziyet etme güzelim. bende kendimi bıraksam senden kotu olucam ama birseylere sarıyorum. Mesela okumaya verdim ben kendimi.Benim 1 aydır kanamam var aslında, her gun kalkıyorum ic camasırımda kan var. Rahimde bir et beni var o kanıyor, bebekle alakası yok ama takacak olsam çoktan takmıştım buna.. düşünsene her gun kalkıyorsun ve ic camasarında kan.

Evet canım suda eriyen bişey ve çok kötü bir tadı vardı bana verdiğinin hiç içemedim maden suyu çok iyiymiş ben onuda içemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…