2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Misaaaa sana bakıyorum ne zamandır nerelerdesin? Nasıl gidiyor hamilelik, oğluşun nasıl?

ya şöyle söyliyim normalde zayıf biri değilim kilom var epeyce. o yüzden rabbim yardım ediyo heralde. akşam işten eve gidince canım hiç bişe yemek istemiyor meyvayla filan geçiştiriyorum. öyle misafirlikte filan olursa oturup yemişliğim vardır akşam yemeği.canımda öyle bişi çekmez. kahvaltımı güzel yaparım. idare ediyoruz. evet çok düzenli besleniyorum bu bi gerçek. çok şükür bebekde sağlıklı. doktorumda fazla kilo almasan iyi zaten diyo. her ay 1 kilo diyo:)

Merhaba arkadaşlar;

Gebeliğimin 30. haftasındayım. Kasıklarımda, özellikle de sol tarafım çekiliyor gibi ağrıyor. Ayrıca sabahları ellerimi hareket ettiremez şekilde şişiyor ve gün içinde yavaş yavaş iniyor. Bir de sol göğüs kafesimde sanki kaburga kemiklerim batıyormuş gibi ağrı oluyor. Bu arada ben bilgisayar aşında sürekli çizim yaparak çalışan biriyim. Bundan da kaynaklanıyr olabilir mi?

Böyle sıkıntılar çekenler var mı?
Teşekkürler arkadaşlar...

ben de 28. haftadayım kasığımda uzun zamandır ağrı oluyor ellerim gece yatarken kendimi sıkıp yumruk yapıyorum sanırım sabahları çok ağrıyor gün içinde de yumamıyroum acıyo resmen. bende sürekli bilgisayar başındayım ayaklarım da çok şişiyor. doktorum evde olsan bu kadar olmaz dedi. Doğum iznine çıkınca bir de havalar serinleyince biraz daha rahatlayacağız inşalah canım. Allah hepimize yardım etsin sağ salim kucağımıza alalım :)))

Kızlar bu el şişliğinin tansiyonla ilgisi olabilir bi ihtimal. Günde iki kez 5 dk kadar bi dinlenme halinden sonra tansiyonunuzu ölçün bi.

merhaba canım bende aynen kasık, kaburga ağrıları var. ellerimde de aynı biçimde şişme ve hatta keçeleşme uyuşma var. ellerim için magnezyum kullanıyorum daha iyiyim şimdilerde ellerimizde hamileliğe bağlı karpal tünel sendromu oluşuyor korkacak bişi yok doğumdan 1-2 ay sonra kendiliğinden kaybolacak inşallah. kasıklara gelince artık bebiklerimiz daha hızlı gelişiyor düşünsenize her ay 300-500 gram alıyorlardı şimdi şu kalan son iki ayda inşallah 2-2,5 kilo alacaklar bu yüzden rahmimize organlarımıza yükleniyor ve ağrı olması çok normal. kaburga batması herkesde var aşağı yukarı o da yine tombiklerimizin büyümesinden oluyor. sol kaburgan ağrıyorsa sağ tarafına yan yat ve kolunu yukarı doğru kaldırıp biraz öyle yat çok rahatlatır hatta o pozisyondayken eşine kaburgana masaj yaptır bir nebze rahatlatır başka yapcak bişey yok canım. ben de evdeyim çalışmıyorum ama tüm şikayetler bende de var hamilelikte oluyor böyle ufak tefek ağrılar dayanın kızlar son aylar

Kızlar bu el şişliğinin tansiyonla ilgisi olabilir bi ihtimal. Günde iki kez 5 dk kadar bi dinlenme halinden sonra tansiyonunuzu ölçün bi.

selam tatlım korkutma hamişleri tansiyondan değil ooo tamamen hamilelikten. el ayak şişmesi kadar hamilelikte doğal bişey yoktur. özellikle son aylarda artar hormonlardan kaynaklanıyor. magnezyum kalsiyum takviyesi iyi geliyor tabiii doktorunuzla bir görüşün öncesinde. bir de şişmelerinize küçük bir öneri; tuzu ne kadar kısabilirseniz o kadar rahatlıyorsunuz bilginiz olsun

selam kızlar bebeğimin son olarak battaniyelerini yıkadım şimdi balkonda kuruyorlar bu son posta çamaşırda bitti öğleden sonra ütümü yaparım yarında valizimi hazırlarım kenarda dursun

Sıkışma hepimizde var fakat eğer ödem çok oluyorsa mutlaka tansiyonuna baktır. Tansiyon takibi bu zamanda bebeğin sağlığı için çok önemli canım.

Korkutma diilde canım nolur nolmaz diye dedim bende yaşadım aynı şeyi hatta kalp damar cerrahına gittim tansiyonum yüksek çıktı hatta büyükte 18 i gördüm düşün yani. Tuzu azalt dedi doktor günde toplamda 1 tatlı kaşığı tuz yeterliymiş. Ben onun 2,3 katı alıyodum günde hatta daha fazla. Azalttım geçti çok şükür şişme filan kalmadı

Canım Aysboz haklı. Her ödem tansiyon değil tabii ki ama dikkatli olmak lazım benim bir arkadaşımda bu haftalarda gebelik tansiyonu çıktı. Normalde çok zayıf bir kızdı ama elleri ayakları şişti hemen tansiyon takibine aldılar. Tuzu kesti, neredeyse gebelik zehirlenmesi geçiriyordu.

hmm geçmiş olsun canım, benim de aksine tansiyonum düşük ona rağmen şişmelerim oluyor, tuzu kestim magnezyum kalsiyumla rahatladım çok şükür. demek ki herkeste farklı tepkiler oluşturuyor senin yüksek benim düşük tansiyonum

öyleymiş canım benim tansiyonum düşük onun ki yüksekmiş, herkeste değişik oluyormuş demek ki

Maşallah gayet normal seninki, fazla galiba benim bebiş

Aynı bizimkiler bu durumda 2 hafta önden gidiyo, inşallah kontrollü gider artık. Doktorun neye bağladı normalmi dedi bu duruma

ben toplamda 5 kilo aldım ama doktor yinede dikkat et yediklerine talı yeme dedi.eşin veya sen kilolu doğduysanız olabilir dedi.

selam kızlar nasılsınız? artık çalışmak iyice zorlaştı bide idrar torbama baskı yapıyo sanırım bebek azcık da sıkışsam çok rahatsız oluyorum sizde de oluyor mu?

Merhaba kızlar ve cücüüücük bebikleri
Doğumuma bugün tam 2 ay kaldı.Çok heycanlandım böle bi tırsıyom arada bi sonra geçiyo
Kasım sonu izne çıkıyorum.1 ay daha çalışıcam.
Çok yoruluyorum ama dayanıcaaam
Bu hafta sonu bebemin odasını bi sileyim diyorum koku çıktı zaten.
bi de doğum çantasını hazırlamaya başlarım.eksikler var ama olsun aldıkça eklerim
kırmızı tatil bavulum var onunla gitsem ayıp olur mu acaba

oyyy canım ben de şu yazdıklarında kendimi görüyorum
belim ağrıyo sırtım ağrıyo ve unutkanlık başladı,haplarımı unutuyorum
gece çişe kalkıyorum ya 3 defa işte o zaman aklıma geliyo içiyorum

selam kızlar bebeğimin son olarak battaniyelerini yıkadım şimdi balkonda kuruyorlar bu son posta çamaşırda bitti öğleden sonra ütümü yaparım yarında valizimi hazırlarım kenarda dursun

oy ne güzel sen işini bitirmişsin sayılır darısı başımıza

selam kızlar nasılsınız? artık çalışmak iyice zorlaştı bide idrar torbama baskı yapıyo sanırım bebek azcık da sıkışsam çok rahatsız oluyorum sizde de oluyor mu?

merhaba canım ben akşam uyuyamıyorum gece dönemiyorum sabah kalkamıyorum
işe geliyorum ama kafam allak bullak herşeye sinir oluyorum çalışmak istemiyorum.
geçen gün ev işi yapayım dedim,işe dalmışım çişe gitmeyi unutmuşum.benim oğlan idrar torbama bi tekme indirdi ve maalesef tutamadım çişimi birascık kaçtı :18:
şimdi gelmeden gidip yapıyorum

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. evimiz kaloriferli sabahları uyandığımızda bizim bile burnumuz kapanıyor gibi oluyor . bebeğimiz için buhar makinesi öneriyor musunuz? var mı alan? ya da alternatif çözümleri olan?

Merhaba bayanlar ben de 27+6 günlüğüm. Yaklaşık 22. Haftadan beri karnımda sertleşme oluyor. Bebek toplanması değil, karnımın heryeri bi anda tahta gibi oluyor özellikle merdiven çıkarken yere eğilince filan. Size de oluyor mu böyle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…