2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Bazi ilaclari yikamaya gerek yok bazilarini ise yikamalisin.kardesim eczaci bi ilac verdi kapederm onu basliyacam 1 ay oncesinden yikamayada gerek yok tamamen dogalmis.ama benim icime sinmez yine silerim islak peceteyle falan
Kapederm tamam canım bana verilen mustelayıda bi araştırayım silmeme gerek varsa seninkine bakayım napak!

İzin konusunu arkadaşlar ben Dr dün sordum 24 Kasım'da gel dedi... Tam 32+0 oluyor tabii ben çalışabilir raporu için sordum... Ama 24 Kasım pazara geliyor... Ya Cumartesi ya Pazartesi gideceğim... Küçük kızımın 32. Haftasınındolduğu gün büyük kızımın doğum günü...

Bana doğumdan bir hafta önce başla dedi eczacı sen şimdimi başlıcan?

Canım bankada lansinoh isimli kremi çok övdüler ve silinmesine gerek yokmuş emzirebiliyomuşuz sürdükten sonra. Deneyiml annelerden kullanan varmı aramızda acaba lansinohu. Ben bu hafta içi alıcam inşallah. Banada doğumdan 1 ay önce başla göğüs uçlarını anca hazırlarsın demişlerdi

Ay ipadden yazıyorum kafasına göre düzenliyo bankada değil banada yazacaktım :)

Benim işimde çok yoğun sürekli ayakta sunum yapıyorum, 32. Haftada çıkıcam inşallah. Son 2 haftam ama sanki hiç geçmiycek gibi

Selam kizlar pazar olmasina ragmen bu saatte uyandim

selam kızlar nete pek gıremıyorum ama yazdıklarınızı takıp etmeye calısıyorum belkı hatırlamazsınız ama eskı uyelerdenım gebelık haftam senınle beraber gıdıyoo son gıttıgım ultrason kontrolunde dr. bebegın basının yukarıda oldugunu 1 ay daha yukarıda olursa normal dogumun zor olacagını soyledı aranızda boyle bı durumu olan varmı??

Aynen bende bu durumdaydım bide artık gece kaburga kemiklerimin batmasıyla uyanıyorum sırtıma batıyo resmen. Yanlız 1 haftadır osteocare diye bi vitamine başladım magnezyum kalsiyum ve d vitamini var içinde. Artık çok fazla hissetmiyorum ağrıları daha iyiyim

Rabbim kolaylık versin tatlım sana ve tüm 37 de ayrılıcaklara inşallah!

Sağol canım, Allah herkese dayanma gücü versin, çalışanlara da evdekilere de. Evde kalan da akşama kadar bacaklarını yayıp yatmıyo biliyorum, kadının işi bitmez, ne dışarda, ne evde

Bazi ilaclari yikamaya gerek yok bazilarini ise yikamalisin.kardesim eczaci bi ilac verdi kapederm onu basliyacam 1 ay oncesinden yikamayada gerek yok tamamen dogalmis.ama benim icime sinmez yine silerim islak peceteyle falan

Kapederm listeye yazıldı :) bakalım hangisi iyi gelecek, birsürü krem ismimiz oldu, deneye deneye bulcaz bakalım hangisi iyi gelecek. Herkes farklı bir kremden derman bulabilir. İnşallah hiçbirine ihtiyacımız olmaz

Kızlar lansinoh da cok iyi geliyor ben ilk oglumda kullanmıştım hemen iyilestirdi ben çok memnun kalmıştım tavsiye ederim simdi yine onu kullanicam

Ben de bu kremi çok duydum, görümcem de onu kullanmış, yıkamaya da gerek yokmuş bunu öyle diyolar.

Anladım canım ben senin ne demek istediğini. Mümkün olduğunca geç almak istiyorsun çalışabilir raporunu ki mecburi izne ayrılacağın vakit erken gelmesin, doğum sonrası izninden yemesin.
Şimdi 31+1 de 32. haftanın içi, 31+6 da. Çalışabilir raporunu 31+1'de alsan da, zorunlu izne ayrılma işlemini 37+6'da yapabilirsin bence. Ben açıkçası 37. haftayı bitirebileceğimi sanmıyorum. Ocak 1 36+0 oluyo benim o zaman ayrılmayı düşünüyorum, 1-2 hafta da kendime hediye olsun diyorum:)
Diğer soruna gelince, doğum öncesi 8, doğum sonrası izni 10 hafta biliyosun, kendi hesabıma göre örnek vereyim ben 1 Ocak'ta 36 haftalıkken izne çıktım diyelim ki, normalde 8 hafta doğum öncesi iznim var ama ben 32'den 36'ya kadarını çalıştığım için bu çalıştığım 4 haftası daha doğum sonrasına ekleniyor. 36'dan 40'a kadar da doğum öncesini kullanmış oluyorum. Doğum sonrası iznim 14 hafta olmuş oluyor böylece. Ama diyelim ki ben 36'da izne ayrıldım 38'de doğum yaptım, kullanmakta olduğum o 4 haftalık doğum öncesinin 2 haftası daha geçmemiş olduğu için o da doğum sonrasından sayılıyor. Etti 16 hafta, 15 Ocak'ta (38. haftada) doğum yaparsam 16 hafta, 15 Mayıs'a kadar doğum sonrası izni kullanmış olcam yani. Karışık olmamıştır umarım:44:

32. haftanın tamamlanmış olması gerekir diye biliyordum. ben ancak 32+5 de alabilecem o zamana randevu alabildim doktorumdan. 5 günlük kayıp mı olmuş olur yoksa

Ceviz attım ağzıma kalk sende at aç bırakma mideni varsa evde tabi bebişlerimizin beyni gelişsin!

Cevızı tek yıyıncede mıdem bulanıyor ben hurma arasına koyup yıyorum twsıye ederım tatlım kızlarımızın huyları guzel olsun..hurma yemenın cok faydası warmıs hamılelıkte:)

Slm kızlar doğum izni ile ilgili yazdıklarınızı okudum da 32 haftanın tamamlanmasına gerek yok diye söledi doktorum benşm hatta 3 aralıkta başlıcak hafta için 1 aralıktan itibaren verebiliriz dedi gerçi ben raporla geçiriyorum hamileliğimi ama bununla bi alakası varmı bilmiyorum.

32. haftanın tamamlanmış olması gerekir diye biliyordum. ben ancak 32+5 de alabilecem o zamana randevu alabildim doktorumdan. 5 günlük kayıp mı olmuş olur yoksa

Bence 31+6'ya kadar almak gerekir çünkü 32+0'da 33 haftalık hamile sayılıyoruz. Ben böyle biliyorum en azından, yanlış biliyorsak bilenler aydınlatsın bizi. Ya da şöyle bişey de yapabiliriz, 32 haftayı bitirdiğimiz tarihi yazdırarak 'şu tarih itibarıyla 32 haftalık gebe olup, çalışmaya devam etmesi uygundur' gibi bişey yazdırsak olmaz mı ki rapora? Yani tam aldığımız tarihte artılı martılı hafta yazdırmaktansa. Anlamazlar ki 31+2'ymiş 5'miş.

Doğum günü kutlu olsun prensesinin nice sağılıklı mutlu senelere inşallah!

bana sadece boyumun uzun olmasından dolayı bebeğin yukarıda olduğunu söyledi ama başı yukarıdamı onu söylemedi ama bildiğim kadarıyla bizim için başın aşağıya geçmesi için henüz erken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…