2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Ben günde bir tane ile basladim son haftalarda arttircam süte de iyi geliyormus :))

Ben de bir ara yiyodum ama doğumu başlatan hormonu salgıladığını duyunca bıraktım, 36. haftadan sonra alıp poşeti önüme Allah ne verdiyse başlicam

evet şimdiye kadar normaldi 4 haftada bir konturole gidiyorum geçen ay kilosu 644gr dı yani 346gr almış dört haftada

teşşekkürler canım inşallah önemli bişey çıkmaz

çok sağol canım drum yemeyle çok alakalı değil demişti bebeğin kendisiyle alakalıymış ama gene tavsiyene uymaya çalışıcam

Son düzenleme:
Her şey çok güzel canım, güzel günlerinde güzel insanlara ikram edersin inş....

En tatlı alışveriş ve uğraş bu bebeklere yapılanlar herhalde.... Her şey o kadar sevimli ki...

Herkese iyi geceler, ben yatıyorum, ama ufaklığın pek yatmaya gönlü yok gibi....

çok sağol canım drum yemeyle çok alakalı değil demişti bebeğin kendisiyle alakalıymış ama gene tavsiyene uymaya çalışıcam

Doktorun daha iyi bilir tabi canım. Ben de duydum hamilelerden de ondan dedim, yoksa senin durumun başka bir şeyle de alakalı olabilir. Hani bazı şeyler vardır sırf anneye kilo aldırır çocuğun işine yaramaz, bunlar da çocuğun ağırlığının artmasına yarıyo diye duymuştum. Umarım bebişin bir an önce haftasına yetişir

Son düzenleyen: Moderatör:

maşallah senin kızçede büyümüş benim sezeryan olacak heralde eşi rahme yakınmış bebişin bide ters duruyo benim oğlan yaramaz işte:) kızlara slm söle paşam nasıl iyidir inşallah günler nasıl geçti ya hala inanamıom 30 lara geldik:) ama zaman geçmio artık son haftalar bitmek bilmio sen iştende çıkınca bi garip olmuştur o kadar koşturmacadan sonra evde oturmak zor bi bakımada tatil gibi tadını çıkar ihtiyaçları bitirmeye çalışıom bende

arkadaslar merhaba...tam 30 haftalık hamileyim ve doktora gittiğimde kilosu az çıkıyo hep geride 1 hafta( sizlerin tam 30 haftalıkken bebeklerinizin gelişimi nasıldı? rahimiçi gelişim geriliğinden korkuyorum ben

Iyi yapmissin canim gule gule kullan :)) hepsi lansinoh marka dimi bir de pompayi manuel mi aldin?
Cok tesekkur ederim tatlim :) evet hepsi lansinoh marka. Hosgeldin bebek paketi diye birsey vardi. 95 tl icinde manuel pompa, krem, gogus pedi ve saklama posetleri dahil. Onu aldim. Acikcasi elektrikrikli pompa mi manuel mi daha kolay kullanilir ve etkilidir bilmiyorum. Bu pompa 40 tlye gelmis oldu simdi, umarim kullanmayi becerebilirim.

günaydın kızlar nasılsınız? girmeyeli gene bir sürü şey konuşulmuş :) öncelikle aldıklarınız hayırlı olsun.. havuzlu hana ben de gitmeyi düşünüyorum hatta görümcem çok istiyor ama anca hafta sonu gidebiliriz o zaman da acaba eziyete mi dönüşür bilemedim :S bu arada park yatak aldık biz kraftan onu da ekleyeyim aklımdayken.. 70*110 ölçülerinde aldık 60*120 olanların hareketli bebeklere dar geldiği söylendi biz de büyük aldık.. zaten bir süre yatırmayı düşünüyorum sonra kendi odasına geçiricem bebişi inşallah..yazlığa ya da tatile filan giderken yanımıza alabilelim diye sepet yerine park yatak tercih ettik

Son düzenleme:
Herkese günaydın güzel annelerr.. dr. geldi izinden ama bu defa randevu bulamadık.. herşeye rağmen iş çıkışı gideceğim zaten 2 haftaya yakın geçti randevu ağrılar filan beklemeye tahammülüm yokk

Benimki normal doğum gibi görünüyor şimdilik ama korkuyorum biraz İşten çıkınca tuhaflaştım sıkıldım falan ama daha rahatım valla. Bu halde gitmek daha zordu

garmastan bitkiselmıymış ne silmeye gerek olmuyo bebege zararlı degıl bende oğlumda kullandım hiçfayda etmedı zaten devlet karsılamıyo ozaman 30 tl ıdı 2 sene önce....

bence en önemlısı derınlıgı biliyomusun çünkü 6 7 ay olunca ayaga kalkıyo bebek ablamınkı ahsap besıkler var ya ondandı derın olmayan yegenım kaçkere düştü ondan bnm park besıgımde babyhope ve iki aşamalı küçükken derın yapmadık sonra ındırdık bı kat daha çok ıyı oldu bnmkıde uzunlardan degıl enı genış olandan ama dedıgım gıbı 2 buçuk sene yattı oglum şimdi kardesı gelıyo dıye ona oda takımıaldık bazalı park besıgımız ınş ikinciyi büyütecek:)))

bu izin olayıyla ılgılı tecrübelı oldugum için acıklama yapmak ıstıyorum
ilk dogumumda 37 ye kadar çalıştım bunun için 31+6 da dr a söledım doğuma 8 haftası var ancak 3 hafta kalana kadar calısabılır yazan yanı buna benzer standart bişi yazıyo siz yazdırmıyosunuz raporu ordan basıp herkese verdıgı çıktıyı sızede verıyo dr raporu verıyo bu rapor cepte bunu muhasebecınıze verıyosunuz işleme koyuyo. bundan sonra 37 de yanı 36+6 yada 37 +0 farketmez gıdıp işgöremez raporu alıyosunuz ve izne çıkmış oluyosunuz bu raporu aldıktan sonra artık 16haftalık izin baslamıs oluyo ister 38 de dogurun ister 39 da 40 da farketmez.dıyelımkı 37 de ızne cıktınız 38 de dogum yaptınız ıznın sadece bı haftasını dogumdan once kullanmıs olursunuz dogumraporunu muhasebecınıze verıyosunuz gerı kalan 15haftanın hepsını dogumdan sonra kullanıyosunuz ama dıyelımkı 40 da dogurdunuz 3 hafta kullanılmıs olur 13 hafta kalır dogum sonrasına yanı 37 den sonra nezaman dogum yaparsan yap 16haftadan düşerler artan izni dogum sonrasına aktarırlar...

bu dogumumda 32 de izne cıkıcam işgöremez raporumu 32 de alıcam 32 den sonra artık dogum yapana kadar ne kadar
zaman gecerse o kadar izin kullanmışolucam mesela ben 39 da dogum yapıcam sezaryenle 7 hafta kullanmış olucam dogum sonrasına 9 haftam kalıyo.. yanı raporunuzu alınca ne zaman dogum yaparsanız yapın dogum belgenız oldugu için artan ızınler günü gününe aktarılıyo....

aslında normal degılmı her bebek aynı olmaz zaten ama yıne de renklı usgn cektır sen dr dedıyse yıne de korkma derım çunku çok az degıl kılosu 1 kılo normalı yanı ortalaması 1100 olmalı demış çok fark yok 100 gr....

arkadaslar merhaba...tam 30 haftalık hamileyim ve doktora gittiğimde kilosu az çıkıyo hep geride 1 hafta( sizlerin tam 30 haftalıkken bebeklerinizin gelişimi nasıldı? rahimiçi gelişim geriliğinden korkuyorum ben

1 hafta gerıydı bnmde hepşimdiye kadar. şimdi tam uyumlu dedıler tam 30+0 da gıttım 1350 1400 gr boyu 40 falanmışnormal dedı dr....

Selam Hopesss,

Bence gereksiz panik yapıyorsun. Benim bastan beri 1 hafta onde gidiyor ama doktor 1 hafta onde/geride gitmeye takılma, gayet normal ,can sıkılacak bir sey yok dedi. Bazen ileri gider, bazen geri gidermiş. Birde hamilelik haftan hesaplanırken son adet tarihin baz alınıyor, sen o gun hamile kalmıyorsunki aslında. Belki bir hafta öncesinde kalmışsındır, ustune gormussundur. Sıkma canının arkadaşım.

slm annecikler nasılsınız ?
ya benim paşam dündn beri az hareket ediyo sizin bebeklerinizin hareketleri nasıl ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…