bacak kramplarım olduğu zaman magnezyum kullanmıştım. daha sonra doktorum kramp olunca içersin dedi bıraktım.etkisi olabilirmi acaba tekrar kullanayım olmazsa.doğum sancısının neye benzediğini de bilmeyince korktum işte ben :18: bir doktor ziyareti daha göründü ban. sağol cnm
herkesin derdi başka işte.herkes izin alıp evde oturmak istiyo.ben de keşke bi işim uğraşım olsaydı da kendimi dışarı atsaydım diye dua ediyorum.kaynanam kayınbabam geldiler.doğuma kadar da bendeler.sözde bana yardıma geldiler.kahvaltı hazırlıyosa toplamayı benden bekliyo.yemek yapıyosam o da ucundan toplamaya yardım ediyo.bide ben yardım etmezsem surat beş karış oluyo.sanki keyfimden yapmıyorum.dün bütün gün diş tedavisi oldular.yemek yapmaktan akşama kadar 5 dakka oturmadım.ayak üstünde durmaktan ayaklarım balon gibi şişmiş.çok bunalımdayım.ağlamak bile yasak hamileyken yaa.eşimede bişey diyemiyorum.ne acı ağlamaya bile hakkımız yok....Allah yardımcım olsun.
herkesin derdi başka işte.herkes izin alıp evde oturmak istiyo.ben de keşke bi işim uğraşım olsaydı da kendimi dışarı atsaydım diye dua ediyorum.kaynanam kayınbabam geldiler.doğuma kadar da bendeler.sözde bana yardıma geldiler.kahvaltı hazırlıyosa toplamayı benden bekliyo.yemek yapıyosam o da ucundan toplamaya yardım ediyo.bide ben yardım etmezsem surat beş karış oluyo.sanki keyfimden yapmıyorum.dün bütün gün diş tedavisi oldular.yemek yapmaktan akşama kadar 5 dakka oturmadım.ayak üstünde durmaktan ayaklarım balon gibi şişmiş.çok bunalımdayım.ağlamak bile yasak hamileyken yaa.eşimede bişey diyemiyorum.ne acı ağlamaya bile hakkımız yok....Allah yardımcım olsun.
aynen bende çıldırıyorum bebeğinle zaman geçirirsin diyenlere evde oturmak güzel saban 7 de başlıyor talim akşam 7ye doğru karanlıkta eve git yemek yap uğraş bu halinle kolaydı sanki
hele kayınvaldemin şu sözü sinir ediyor beni biz hep tarlalarda geçirdik hamileliklerimizi eeee ben napıyorum acaba ben sanki evde yayıp oturuyorum bende çalışıyorum
1 hafta gerıydı bnmde hepşimdiye kadar. şimdi tam uyumlu dedıler tam 30+0 da gıttım 1350 1400 gr boyu 40 falanmışnormal dedı dr....
Selam Hopesss,
Bence gereksiz panik yapıyorsun. Benim bastan beri 1 hafta onde gidiyor ama doktor 1 hafta onde/geride gitmeye takılma, gayet normal ,can sıkılacak bir sey yok dedi. Bazen ileri gider, bazen geri gidermiş. Birde hamilelik haftan hesaplanırken son adet tarihin baz alınıyor, sen o gun hamile kalmıyorsunki aslında. Belki bir hafta öncesinde kalmışsındır, ustune gormussundur. Sıkma canının arkadaşım.
yine aynı şekilde doğumdan sonrasın 1 yada 2 hafta yemiş oluyorsun. yani toplamda kullandığın izin şuan 16 hafta (değişecek diyorlar ama daha kesinleşmedi).
doğumdan önce ister 8 haftasını kullan ister 3 haftasını kalanı doğumdan sonraya aktarılıyor.
bende nasipse 36 haftada izne çıkmayı planlıyorum. yılbaşından sonra evdeyim inşallah :)
-hayatında hiç çalışmamış insanların gelip doğuma kadar çalış sonra bebekle daha çok zaman geçirirsin demeleri yokmu çıldırtıyo beni, ya tamam belki iyi niyetle söylüyolar ama, sen hamileliklerinde yan gelip yatarken ben bir dünya stresle savaşıyorum.
yeri gelmişken söylüyeyim dedim ohh rahatladım
Kızlar selam herkese, haftanın en gıcık gününü bitirdik geldik kızımla
Akşam gratis'ten uni baby 3'lü mendili 12.50'ye aldım. 2 paket aldım bulmuşken, daha önce bu kadar ucuzuna denk gelmemiştim. Yakınınızda varsa indirimi kaçırmayın derim.
Ben de 1 Ocak'ta 36+0'da ayrılmayı planlıyorum. Bizim günlerimiz aynı mı ki, telefondan giriyorum da göremedim senin doğum tarihini.
Seninkiler de mübarek doğurana kadar bekleseymiş bari. Kendine bile hâli olmayan hamile kadına hizmet ettirmeye mi gelmişler? Valla düşüncesîz insan her yaşta aynı, yaşa başa bakmıyo bu işler.
2 gün var arada benim de 30-31 ocak gibi nasipse :) bir an önce zaman geçsin istiyorum ama doğum için değil izin için
kızlar, izin konusu konuşuluyor bir süredir.bende 31 aralıkta son kez işe gelmeyi planlıyorum.doğum zamanında olursa 4 hafta önce izne çıkmış olacağım.8 hafta kaldı ama bana çok uzak geliyor.giderek hareket etmek zorlaşıyor.birde kemik ağrıları başladı bende, yürürken acıyor resmen, sizlerde durumlar nasıl?
Ben de ben deevde kalıp şöyle kuzumu bekleyeceğim günleri saymak istiyorum. Doğum olur elbet
bu izin olayıyla ılgılı tecrübelı oldugum için acıklama yapmak ıstıyorum
ilk dogumumda 37 ye kadar çalıştım bunun için 31+6 da dr a söledım doğuma 8 haftası var ancak 3 hafta kalana kadar calısabılır yazan yanı buna benzer standart bişi yazıyo siz yazdırmıyosunuz raporu ordan basıp herkese verdıgı çıktıyı sızede verıyo dr raporu verıyo bu rapor cepte bunu muhasebecınıze verıyosunuz işleme koyuyo. bundan sonra 37 de yanı 36+6 yada 37 +0 farketmez gıdıp işgöremez raporu alıyosunuz ve izne çıkmış oluyosunuz bu raporu aldıktan sonra artık 16haftalık izin baslamıs oluyo ister 38 de dogurun ister 39 da 40 da farketmez.dıyelımkı 37 de ızne cıktınız 38 de dogum yaptınız ıznın sadece bı haftasını dogumdan once kullanmıs olursunuz dogumraporunu muhasebecınıze verıyosunuz gerı kalan 15haftanın hepsını dogumdan sonra kullanıyosunuz ama dıyelımkı 40 da dogurdunuz 3 hafta kullanılmıs olur 13 hafta kalır dogum sonrasına yanı 37 den sonra nezaman dogum yaparsan yap 16haftadan düşerler artan izni dogum sonrasına aktarırlar...
canım bana soylenen boyle degıl. bebek dogduktan sonra ıslermıs ızın yanı ayrıldıgın tarıhten degıl....
bu dogumumda 32 de izne cıkıcam işgöremez raporumu 32 de alıcam 32 den sonra artık dogum yapana kadar ne kadar
zaman gecerse o kadar izin kullanmışolucam mesela ben 39 da dogum yapıcam sezaryenle 7 hafta kullanmış olucam dogum sonrasına 9 haftam kalıyo.. yanı raporunuzu alınca ne zaman dogum yaparsanız yapın dogum belgenız oldugu için artan ızınler günü gününe aktarılıyo....
canım bana soylenen boyle degıl. bebek dogduktan sonra ıslermıs ızın yanı ayrıldıgın tarıhten degıl...
Bitanem çok üzüldüm okudukça inşallah senin halinden anlarlar artık bu kadar olmaz ya ağlamak niye yasakmış onu anlamadım ağlamazsan nasıl açılıcan ben zırt pırt ağlıyom valla ! Belki seni görüp dönmek isterler geri sıkma lütfen canını çok erken değilmi daha iki buçuk ay var inşallah dönerler yani.herkesin derdi başka işte.herkes izin alıp evde oturmak istiyo.ben de keşke bi işim uğraşım olsaydı da kendimi dışarı atsaydım diye dua ediyorum.kaynanam kayınbabam geldiler.doğuma kadar da bendeler.sözde bana yardıma geldiler.kahvaltı hazırlıyosa toplamayı benden bekliyo.yemek yapıyosam o da ucundan toplamaya yardım ediyo.bide ben yardım etmezsem surat beş karış oluyo.sanki keyfimden yapmıyorum.dün bütün gün diş tedavisi oldular.yemek yapmaktan akşama kadar 5 dakka oturmadım.ayak üstünde durmaktan ayaklarım balon gibi şişmiş.çok bunalımdayım.ağlamak bile yasak hamileyken yaa.eşimede bişey diyemiyorum.ne acı ağlamaya bile hakkımız yok....Allah yardımcım olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?