arkadaşlar neredeyse hamileliğimin 20. haftasından beri akıntı problemim var.üşütmemeye falan çalışyorum ama 27. haftada böyle şikayetler yaşayan var mı merak ediyorum. normal mi
bu izin olayıyla ılgılı tecrübelı oldugum için acıklama yapmak ıstıyorum
ilk dogumumda 37 ye kadar çalıştım bunun için 31+6 da dr a söledım doğuma 8 haftası var ancak 3 hafta kalana kadar calısabılır yazan yanı buna benzer standart bişi yazıyo siz yazdırmıyosunuz raporu ordan basıp herkese verdıgı çıktıyı sızede verıyo dr raporu verıyo bu rapor cepte bunu muhasebecınıze verıyosunuz işleme koyuyo. bundan sonra 37 de yanı 36+6 yada 37 +0 farketmez gıdıp işgöremez raporu alıyosunuz ve izne çıkmış oluyosunuz bu raporu aldıktan sonra artık 16haftalık izin baslamıs oluyo ister 38 de dogurun ister 39 da 40 da farketmez.dıyelımkı 37 de ızne cıktınız 38 de dogum yaptınız ıznın sadece bı haftasını dogumdan once kullanmıs olursunuz dogumraporunu muhasebecınıze verıyosunuz gerı kalan 15haftanın hepsını dogumdan sonra kullanıyosunuz ama dıyelımkı 40 da dogurdunuz 3 hafta kullanılmıs olur 13 hafta kalır dogum sonrasına yanı 37 den sonra nezaman dogum yaparsan yap 16haftadan düşerler artan izni dogum sonrasına aktarırlar...
bu dogumumda 32 de izne cıkıcam işgöremez raporumu 32 de alıcam 32 den sonra artık dogum yapana kadar ne kadar
zaman gecerse o kadar izin kullanmışolucam mesela ben 39 da dogum yapıcam sezaryenle 7 hafta kullanmış olucam dogum sonrasına 9 haftam kalıyo.. yanı raporunuzu alınca ne zaman dogum yaparsanız yapın dogum belgenız oldugu için artan ızınler günü gününe aktarılıyo....
Bir sorum olacak 32 de izne çıktım peki bebek 40+ ya kalırsa yani 41 veya 42 de olursa ne oluyor
çok içimden gelerek yazdım canım içimden geldi ve altıma yaptım valla neye uğradığımı şaşırdımsüpersin ya bi taraftan güldüm yazın o kadar içten ki bir taraftan kendimi lavaboya attığım zor anlar geldi aklıma :)) çalışmak işe gelmek insanın gözünde büyüyor
çok tatlısın :) ben de aynen senin gibiyim.. bi öğrencim var mühendislik okuyo ama 4 işlemden habersiz bide ukala ağzına yapıştırmamak için zor tutuyorum kendimi bazen
topidiğim ben de ufak kaçırıyodum ama bu kadarı olmamıştı:))) minikkebelekim sen yine iyisin bende kacirmalar 2 ay once basladi. Azcok doku olsa idrar torbam ve hapsursam hooop kaciyor :) bazn de oyle ani baski yapiyor ki sanki saatlerdir tuvalete gitmemisim gibi, zor yetisiyorum inanin.
Ben de hastaneye goturecegim esyalari nereye koysam diye dusunuyorum. Bavulla gitsek olur mu ki?
arkadaşlar doğum izni için doktordan 32+0 da mı rapor almak gerekiyor bilen var mı
Evet 32+0 da almak gerekiyor.Ben geçtiğimiz hafta doktora gittiğimde 32+0 da gel dedi.Bu ara da seninle tahmini doğum tarihimiz de aynı.:13:[/QUOTE
doktora sormayı unuttum gittiğimde teşekkür ederim.Evet ya doğum tarihi aynı gerçekten ne tesadüf
Bir sorum olacak 32 de izne çıktım peki bebek 40+ ya kalırsa yani 41 veya 42 de olursa ne oluyor
Kızlar bu arada ben çamaşırları renkli,beyaz,siyah beyaz(beşiktaşlı)eşyalar ve mavi olarak 3 e ayırdım
o kadar çok beşiktaşlı siyah beyaz ve mavi kıyafet varmış ki ayrı bi posta yıkanacak oldular
akşam yıkamaya başlicam önümüzdeki hafta ütülenecek.
Bu arada doğum iznimi ayarladım.bu hafta 32+0 da doktorum çalışabilir rapor verecek.
32+0 da alınması gerekiyor doğuran arkadaşlarımdan da öğrendim
Ben 1 ocakta doğurucam görünüyor.
Aralığın ilk haftası yani 36. hafta 1 haftalık yıllık iznimle birleştirip kasımdan sonra tamamen izne çıkıyorum.
Allahın izniyle o günleri görmeye az kaldı çok sabırsızlanıyorum
yine aynı şekilde doğumdan sonrasın 1 yada 2 hafta yemiş oluyorsun. yani toplamda kullandığın izin şuan 16 hafta (değişecek diyorlar ama daha kesinleşmedi).
doğumdan önce ister 8 haftasını kullan ister 3 haftasını kalanı doğumdan sonraya aktarılıyor.
bende nasipse 36 haftada izne çıkmayı planlıyorum. yılbaşından sonra evdeyim inşallah :)
-hayatında hiç çalışmamış insanların gelip doğuma kadar çalış sonra bebekle daha çok zaman geçirirsin demeleri yokmu çıldırtıyo beni, ya tamam belki iyi niyetle söylüyolar ama, sen hamileliklerinde yan gelip yatarken ben bir dünya stresle savaşıyorum.
yeri gelmişken söylüyeyim dedim ohh rahatladım
2 gündür kasık ve karın bölgemde inanılmaz sancılar giriyor.sabaha kadar uyumadım bıçak gibi saplanıyo çok korktum doğummu diye.bu tip ağrılar yaşayanlar varmı kızlar yardım....
2 gündür kasık ve karın bölgemde inanılmaz sancılar giriyor.sabaha kadar uyumadım bıçak gibi saplanıyo çok korktum doğummu diye.bu tip ağrılar yaşayanlar varmı kızlar yardım....
o zaman dogum sonrasındakı ızınden kullanmıs olursun ıznınçogalmaz 41 de dogurduysan dogumdan sonraya 8 degıl 7 hafta kalır
42 de dogurursan 6 hafta ne yazıkkı:) toplam ızın 16 hafta:)
aynı şikayetler bende de var canım cumartesı günü randevum var sabırsızlıkla o günü bekliyorum. normal diyolar sahte sancı olabilir karın ağrısı da bebek büyüdüğü için oluyomus ama yine de içim rahat etsin dersen dr görün canım geçmiş olsun
Selam Sdila,
Bende de ara ara oluyor ama seninki kadar şiddetli değil. Ben magnezyum kullanıyorum, sen kullanıyor musun? magnezyum içersen kasılmalar - ağrılar baya bir hafifliyor. Tabi doğum sancısını azaltmıyor. 2 gundur yasadıgına gore doğum sancısı olmasa gerek.
hafif kasılmalarım vardı canım doktoruma sormuştum olabilir demişti çok önemsemiyordum.ama dün hem kokudan hem acıdan kıvranınca sabaha kadar korktum artık.haklısın içim rahat etsin en iyisi doktoruma bir gideyim ben. sağol canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?