2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

onlar yapacağına sen yapıyorsun demi tahmin edebiliyorum anlayış olmayınca insanda zoooor

Ben magnezyum kullandığından beri ağrı ve kramplsrım azaldı özellikle sırt ağrım

Canım ne kadar düşüncesizler ne diyim, ama sen onlara ifade etmezsen anlamazlar. Ara ara kötü olduğunu söyleyebilirsin gerekiyosa numara yap sancı ağrı giriyor de. Ahh sizinlede ilgileneniyorum mahcubum yemek yapamıyorum doğru düzgün filan de. Napalım bizi mecbur ediyolar

Maşallah güzel geçmesine sevindim, kilısu bıyu gayet güzel. bizde yeni verdik mobilya siparişini 1 aya ancak gelirmiş geç kalmışım biraz

amaben bizzat kendım yasadıgımı uygulananı söyluyorum kimseden duymadım bunları.. böyle oluyo aynen anlattıgım gıbı....

canım nasıl oyle oldu ya? sen hangı kurumda calısıyorsun pekı? benım bıldıgım adı dogum sonrası ızın.daha dogmadan nasıl ızın baslıyor???? dıyelım sen ayrıldın 37de .... bebek 40da dogdu 40 tan sonra baslaması gerekmez mı kalan 16 hafta????????

maşallah bebeğine ya, Allah sağlıkla büyümesini nasip etsin.

Ay okurken sinir oldum. Bizim zaten kendi derdimiz bize yetiyor, iyice agirlasmaya basladik, bir de dogumdan 2 ay once gelip kurulan ve hizmet bekleyen kayinvalide-kayinpedere pes diyorum. Insafli olsunlar biraz. Kendinizi ezdirmeyin arkadaslar, herkes haddini bilsin. Uzuldum durumuna arkadasim.

aynen örgü öreyim, bebek şekerlerini yapayım, hastane çantasını hazırlıyayım..
o kadar güzel geliyoki bana şuan bunlar :)
8 hafta geçermi ki ?

Geçer canım geçer hiç büyütme gözünde. Kuzucuklarınızı öğrendiğimiz andan beri geçen haftaları düşün ne kadar kısa kaldığını anlarsın

Maşallah canım kuzucuğuna, kilosu da boyu da iyi maşallah, hep böyle devam etsin inşallah. ben de yarın gitcem 1 ay 2 gün oldu görmeyeli, burnumda tütüyo yavrum bakalım bizimki ne kadar olmuş :44:

canım bana soylenen boyle degıl. bebek dogduktan sonra ıslermıs ızın yanı ayrıldıgın tarıhten degıl...

Canım senin dediğin gibi olsa kimse 32. haftadan sonra çalışmaz. Yeni çıkacak kanunla sadece 2 hafta artacak olan doğum iznimiz 8 haftası doğum öncesi, 10 haftası doğum sonrası toplam 18 hafta şeklinde. 18 hafta doğum sonrası izni değil. Doğum öncesi 8 hafta kala ayrılabilirsin, ama bunun 4 haftasını çalışıp 4 hafta kala yani 36'da ayrılırsan izne, çalıştığın o 4 haftalık doğum öncesi iznin, doğum sonrasına eklenir. 10 zaten hakkımız olan +4 hafta 32'den 36'ya kadar çalıştığın etti sana 14 hafta. İzne çıktıktan sonra (36'dan sonra) ne zaman doğurursan doğur 14 hafta ücretli iznin var.

Missya,

Kürek kemiklerimin ağrısı gece uyandırıyor beni. Sırtımdaki kemikleri çekiçle düzleştirmek istiyorum. Dusun bir de duzenli magnezyım kullanıyorum, kullanmasam kimbilir nasıl olacak. Ben son dakikaya kadar kalıcam ,sonra bebekle daha cok vakit geçiririm cnm

canım benim eşine söyle mutlaka anlamaya çalışacaktır inşallah. kayınvaliden de hizmet beklemesin senden. ya da iş miş yaparken offla pofla. hala da anlamıyorlarsa otur yanlarında bağıra bağıra hüngür hüngür ağla. hem için açılır rahatlarsın hem de hatalarını anlamış olurlar

hayır canım adı doğum sonrası izin değil doğum izni...

eski prosedüre göre yani hala yürürlükte olan yönetmelik hamile kadın 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası iznine ayrılabilir, dr raporuyla doğum öncesi izninin beş haftasını doğum sonrasına bırakabilir.. yani 32. haftada çalışabilir raporu alır sonra herhangi bir tarihte doğum iznine ayrılabilir..en gfeç 37 de izne ayrılması gerekir... çalıştığı hafta kadar doğum sonrasına aktarılır...

e diyelim ki 42 haftada doğum oldu ozaman da doğum sonrası izin kısalır... hepi topu 16 hafta uzamaz kısalmaz yani... eğere öbür türlü olsaydı 35. haftada 37 diye izin alır. 42. haftada doğum yaptım diye izni iki hafta uzatırdı çoğu...

8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası olmak üüüzere toplamda 16 haftta canım. ancak çalışabilir raporu alman durumunda doğuma 3 hafta kalana kadar çalışıp 5 haftayı da doğum sonrasına aktarabilirsin. hee 32 hafta doldu çalışabilir raporu aldın ama baktın ki çalışabilecek vaziyette değilsin raporu bozdurup izne ayrılabillirsin. benim bilgim bu yönde tatlım

Kızlar yarın alışverişe çıkıcaz. Son olarak bişeyler sormak istiyorum
1- biberon aventmi, chicco stepmi, dr brown mu
2- bebeyağı ile bakım kremi aynı şeymi? Hangi marka
3- yan yatırma yastığı gereklimi
4- sterilazatör gereklimi
Teşekkürlerr

Saol canım hepimizinkine maşallah . Evet biraz geç sanki olsun gelsinde varsın azcık geç olsun

ah ahh Allaha havale etmekten başka çarem yok ne yazık ki...

Canım ben bebek yağı aldım masaj için bakım kremi almadım valla almayıda düşünmüyorum
Yan yatırma yastığı aldım Allah korusun kusar musar lazım olur belki dedim
Sterilazatör e de şimdilik gerek duymadım hele bi doğsum çok biberon kullanırsam o zaman araştırırım dedim içime sinmezse temizliği yani!
Biberonu da chicco dan almıştım cam anne memesine uyumlu olandan.

Park yatak alan yada almayı düşünen arkadaşlar, 60*120 mi yoksa 70*110 mu düşünüyorsunuz. Yarın alıcam inşallah ve hangi ebatlar karar veremedim. 60 cm olan kapılardan geçer ama bebek dönmeye başlayınca rahat etmez diyolar. Nediyosunuz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…