2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kızlarrr yardım
kasıklarıma ara ara agrı gırıyo bebıs hareket edıyo sorun değil sırtım da cok kotu agrıyo kasılma falan da yok sızde de oluyo mu ? eşim de işe gitti

Arkadaşlar epidural doğum hakkında bir düşünceniz var mı? dün hastanemden aradılar cumartesi 1 saatlik bir eğitim varmış ona katılıcam.

arkadaslar merhaba...tam 30 haftalık hamileyim ve doktora gittiğimde kilosu az çıkıyo hep geride 1 hafta( sizlerin tam 30 haftalıkken bebeklerinizin gelişimi nasıldı? rahimiçi gelişim geriliğinden korkuyorum ben

Ben de 30. haftadayım, bu perşembe kontrole gideceğim. Benim bebeğim de pek tombiş değil.

kızlarrr yardım
kasıklarıma ara ara agrı gırıyo bebıs hareket edıyo sorun değil sırtım da cok kotu agrıyo kasılma falan da yok sızde de oluyo mu ? eşim de işe gitti

sakin ol canım bebiş dolandığı için oluyordur bende de var şuan aynı durum ama bastırıyor ondandır. kasılma olursa saatte 4 defa o zaman doktorunu arada sıkıntı olmasın.

sakin ol canım bebiş dolandığı için oluyordur bende de var şuan aynı durum ama bastırıyor ondandır. kasılma olursa saatte 4 defa o zaman doktorunu arada sıkıntı olmasın.

panik oldum sıkıntı bastı bir anda
şimdilik geçti ağrı kasılma yok canım

Hepimiz öyle dedik zaten canım... O beş haftan sonraya aktarılır yahut 37 de doğum yaptın, 16 haftanın tamamını doğum sonrası kullanırsın...

Problem kırkıncı haftan dolduğu halde doğum yapmamışsan ortaya çıkar, mesela 42. Hafta doğum yaptın kimse sana sen geç doğum yaptın doğum sonrası iznin doğum yaptığın günden başlar demez... Iki hafta cepten yer,doğum sonrasını 13 haftaya indirirsin...

Aslında kafa karışacak bir durum yok, doğum öncesi doğum sonrası toplam 18 hafta iznimiz var, o da yeni kanun çıkarsa (yoksa 16 hafta )ne zaman doğum yaparsan yap değişmez...

hayır cnm arkadaslardan sunu dıyenler oldu. dıyelım 37de ızne ayrıldın hemen 16 haftalık ıznın baslıyormus. oyle degılmıs ıste. 37de ayrıldın dıyelım. 38 bos gectı 39 bos gectı 40 da dogdu bebek. 40dan ıtıbaren 16 hafta ıznın baslar yanı 37den baslamaz.

bu arada yanlıs yazdım dogum oncesı 5 haftayı sonrakı ızınle bırlestırınce yanı 15 eder. dogum olduktan sonra baslar 15 haftalık ızın. yanı 37den ıtıbaren baslamaz. ne zaman 37de dogum olursa o zaman 37den baslar.

37 de doğum yaparsan doğum sonrası 15 haftalık iznin değil 18 haftalık iznin olur.. Dr dan 37 de doğum yapmıştır diye rapor alacaksın, tüm iznini doğum sonrasına aktaracaklar...

Dediğim gibi doğum öncesini sonrasını karıştırmadan bizim 18 hafta iznimiz var...bebeğin doğum haftasına göre Ne azalır ne çoğalır...

hmm evet 37de dogum yaparsan tabıkı o 3 haftada eklenır 18 olur....... ama pekı 39da dogum yaptık o zaman 39dan sonra devam eder 15 hafta.

hmm evet 37de dogum yaparsan tabıkı o 3 haftada eklenır 18 olur....... ama pekı 39da dogum yaptık o zaman 39dan sonra devam eder 15 hafta.

aslında aynı seylerı dıyoruz sanırım:)) 37de dogarsa 18 hafta ızın...38de dogarsa 17. hafta ızın.....39da dogarsa 16 hafta ızın....40da dogarsa 15 hafta ızın....seklınde degıl mı boyle dıyorsun yanı:))
tabı ben doktorun verdıgı normal dogum tarıhı uzerınden gıdıyorum. eger doktor dogumu erken yanı 38de gosterırse ısler degısır mı bılmem o zaman 35. hafta zorunlu ayrılmak gerekır yanlıs anlamadıysam.....

37 de ayrılıp 39 da doğum olursa 2 hafta kullanmış olur, 16 haftan doğum sonrasına kalır, hatta bunlar gün gün hesaplanıyor, beş gün bile aktarılabiliyor... Ama muhakkak doğum raporunda belirtilmesi gerek, haftanın...

Selam sabahmeltemi,

Keske oyle olsa. Hangi tarihte çıkarsan cık doğum iznine 16 haftan başlıyor..

arkadaşlaaaarrr konuya son noktayı koyuyorum doğum izni ayenen şu şekilde.valla ben çalışmıyorum ama izin konusunda o kadar karışıklık çıktı ki dayanamadım meb yönetmeliğine baktım.metin şu şekilde:

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM​
Mazeret İzinleri
Mazeret İzinleri
Madde 17- Memurlara, yıllık izinlerini kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun değişik 104 üncü maddesine göre aşağıda belirtilen hallere bağlı olarak mazeret izni verilir.
a) Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri
1) (Değişik: 21.07.2004/25529 RG) Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.
2) Erkek memura, isteği üzerine eşinin doğum yapması nedeniyle üç gün,
3) Memura, isteği üzerine kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, anne, baba, eş, çocuk veya kardeşinin ölümü halinde beş gün,
izin verilir.
Ayrıca, doğum yapan kadın memura, doğum yaptığı tarihten altı hafta sonra (doğumun sezaryenle olması halinde sağlık raporunda gösterilen dinlenme süresinin altı haftayı aşması halinde aşan süre dikkate alınmaz) başlamak ve günde birbuçuk saat olmak üzere altı ay süre ile süt izni verilir. Bu izin, eğitim-öğretimin aksatılmaması bakımından; okulöncesi ve sınıf öğretmenlerine eğitim ve öğretim saatleri dışında, diğer öğretmenlere ise çocuk emzirme durumları göz önünde bulundurularak derslerinin günün belli saatlerine konulması suretiyle kullandırılır.
b) Amirin takdirine bağlı olan mazeret izinleri
(a) bendinde belirtilen hallerden başka, memurlara mazeretleri nedeniyle bir yıl içinde toptan veya parça parça olarak on gün izin verilebilir. Zorunluluk halinde on gün daha aynı usulle mazeret izni verilebilir. Ancak, ikinci kez verilen bu on günlük mazeret izni, memurun yıllık izninden düşülür. Bu ikinci izin aday memurlara ve öğretmenlere verilmez.

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra ise; "Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.[/I

resmi gazetede bu şekilde okudum da arkadaşlar paylaşmak istedim.

hatta http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/04/20110415-17.htm burdan incelemek isterseniz link de ekledim.

Son düzenleme:
Yok 2. Saat sonrası 138 çıktı dün devamlı ölmuyorum ben ama ara ara ölçümler bu doğrultuda pek diyet yapyığım söylenemez tabi

Kısacası şu: doğum yaptıgın tarıh ne ıse o zamandan baslar 15 haftalık ızın.................(tabı 5 haftayı aktaranlar ıcın dıyorum)

canım herkes magnezyum kullandığını söylemiş ama benim doktor hiç öyle bir şey vermedi. ağrıları bir nebze de olsa hafifletiyor mu?

Maşallah bitanem kilosuda boyuda çok güzel maşallah ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…