Ben komple karıştım canım :) yani 37 hafta da çıkarsak sonraki izne ekleniyor di mi?
arkadaslar merhaba...tam 30 haftalık hamileyim ve doktora gittiğimde kilosu az çıkıyo hep geride 1 hafta( sizlerin tam 30 haftalıkken bebeklerinizin gelişimi nasıldı? rahimiçi gelişim geriliğinden korkuyorum ben
kızlarrr yardım
kasıklarıma ara ara agrı gırıyo bebıs hareket edıyo sorun değil sırtım da cok kotu agrıyo kasılma falan da yok sızde de oluyo mu ? eşim de işe gitti
sakin ol canım bebiş dolandığı için oluyordur bende de var şuan aynı durum ama bastırıyor ondandır. kasılma olursa saatte 4 defa o zaman doktorunu arada sıkıntı olmasın.
Merhaba, bir konuya açıklık getirmek istiyorum.Dün konuşulan mesele var ya doğum öncesi ve doğum sonrası konusu. Şöyle ki müdür yardımcım ile konuştum kendisi bir bayan ve geçen sene doğum yaptı. Aynen benim dediğim gibiymiş.Doğum sonrası izin bebek doğduğu günden itibaren başlar dedi. Yani diyelim ki 37'de zorunlu ayrıldık. çalıştığımız 5 haftayı sonraki 10 haftaya ekliyorsun yani 15 hafta ediyor ve bebek diyelim ki 38 de doğdu ya da 40 neyse artık o tarıhten ıtıbaren gecerlı. yanı ızne ayrıldıgımız 37. haftadan baslamaz ızın... Yani burda bir arkadaş demiş ki öyle olsa herkes 32de ayrılır dıye nıye ayrılsın ki o zaman sonraya aktaracağı ızın azalır. o yuzden calısıyor kı 5 haftayı aktarabılsın. Neyse işte zaten adı dogum sonrası ızın mantıklısı da bu. Bizzat bilir kişiden ogrendım.Ayrıca baska dogum yapmıs arkadasım da aynısını dedı.... Zaten mantıklısı da bu.
Hepimiz öyle dedik zaten canım... O beş haftan sonraya aktarılır yahut 37 de doğum yaptın, 16 haftanın tamamını doğum sonrası kullanırsın...
Problem kırkıncı haftan dolduğu halde doğum yapmamışsan ortaya çıkar, mesela 42. Hafta doğum yaptın kimse sana sen geç doğum yaptın doğum sonrası iznin doğum yaptığın günden başlar demez... Iki hafta cepten yer,doğum sonrasını 13 haftaya indirirsin...
Aslında kafa karışacak bir durum yok, doğum öncesi doğum sonrası toplam 18 hafta iznimiz var, o da yeni kanun çıkarsa (yoksa 16 hafta )ne zaman doğum yaparsan yap değişmez...
bu arada yanlıs yazdım dogum oncesı 5 haftayı sonrakı ızınle bırlestırınce yanı 15 eder. dogum olduktan sonra baslar 15 haftalık ızın. yanı 37den ıtıbaren baslamaz. ne zaman 37de dogum olursa o zaman 37den baslar.
hmm evet 37de dogum yaparsan tabıkı o 3 haftada eklenır 18 olur....... ama pekı 39da dogum yaptık o zaman 39dan sonra devam eder 15 hafta.37 de doğum yaparsan doğum sonrası 15 haftalık iznin değil 18 haftalık iznin olur.. Dr dan 37 de doğum yapmıştır diye rapor alacaksın, tüm iznini doğum sonrasına aktaracaklar...
Dediğim gibi doğum öncesini sonrasını karıştırmadan bizim 18 hafta iznimiz var...bebeğin doğum haftasına göre Ne azalır ne çoğalır...
hmm evet 37de dogum yaparsan tabıkı o 3 haftada eklenır 18 olur....... ama pekı 39da dogum yaptık o zaman 39dan sonra devam eder 15 hafta.
37 de ayrılıp 39 da doğum olursa 2 hafta kullanmış olur, 16 haftan doğum sonrasına kalır, hatta bunlar gün gün hesaplanıyor, beş gün bile aktarılabiliyor... Ama muhakkak doğum raporunda belirtilmesi gerek, haftanın...hmm evet 37de dogum yaparsan tabıkı o 3 haftada eklenır 18 olur....... ama pekı 39da dogum yaptık o zaman 39dan sonra devam eder 15 hafta.
hayır cnm arkadaslardan sunu dıyenler oldu. dıyelım 37de ızne ayrıldın hemen 16 haftalık ıznın baslıyormus. oyle degılmıs ıste. 37de ayrıldın dıyelım. 38 bos gectı 39 bos gectı 40 da dogdu bebek. 40dan ıtıbaren 16 hafta ıznın baslar yanı 37den baslamaz.
Yok 2. Saat sonrası 138 çıktı dün devamlı ölmuyorum ben ama ara ara ölçümler bu doğrultuda pek diyet yapyığım söylenemez tabiTokluk 1. Saat diyetle genellikle 110-130 arası, nadiren 140. Diyeti bozarsam 140 ve üzeri. Doktorum diyeti aşarsan yükselir dedi. Ve tokluk 1. Saat 130-140 ı aşmamalıymış. Bizim şekerimiz kaçsa bebişinki onun 20 altıymış. Senin 1. Saatlermi 140 çıkıyor ?
sırt ağrısı için doktorum yapacak birşey yok ağırlık noktanız değişiyor dedi. bende magnezyum kalsiyum alıyorum ama nafile . her bebeğin kilosu aynı olmuyor ama üç aşağı beş yukarı aynı durumda oluyorlar.
günaydın kızlar sonunda görüşebildik kızımlaaağrılar malesef oturarak çalıştığım için oluyormuş ki 37 ye kadar çalışacağım bakalım neler olacak haftaya rapor yazacak dr. biraz dinleneceğiz.. kızım artık dönmüş başı aşağıda olunca ve sürekli oturarak çalışınca baskı hissediyormuşum.... 30. haftadayız kızım 1600 gr ve 38,5 cm olmuş maşallah nst ye de baglandık ben çok sevsemde kızım pek sevmedi sanırım göbeğin üzerine bağlanan aletlere tepti durdu hatta canımı yakacak kadar bi daha ki görüşmemiz 19 gün sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?