İnşallah canım saol hepimizinki inşallah...geçmiş olsun findux. bir sıkıntı yok şimdilik. inşallah sendede herşey normal gider.
Yüksekmi diyosun canım benim doktor diyetisyene yolladı karışmıyo uzmanlığı değil ya ! Diyetisyene de ilk bi gittim verdiği listeyi pek uyguladım denemez onun içim yüzüm tutup bidaha gitmedim en iyisi biraz boğazımı tutamda takipe alam çok yüksek değil deyip önesemedik arttı sanırım.
Tamam yapayım canım hamile iken tokluk 140 geçmemeli dedin açlık kaçı geçmemeliymiş onu dedimi?Canım şöyle yapalım yarın ne yiyosan normalde ye. Sabah açlık şekerini ölç , kahvaltıdan sonra 1. Saat tok, öğle yemeğinden ve skşam yemeğinden donra 1. Saat tokluklarını ölç not al bi bakalım. Yalnız tokluklarını ölçerken ilk lokmayı ağzına aldıktan tam 1 saat sınra ölçüyorsun çünkü 60. Dk da zirve yapıyor şeker sonrasında düşmeye başlıyor. Yani 9:30 da ilk lokmayı alıyosan tam 10:30 da ölç. Ben dahiliye diyabet doktoruna gidiyorum diyabet hemşiresi bu şekilde ufak bi eğitimle anlattı bunları
Tamam yapayım canım hamile iken tokluk 140 geçmemeli dedin açlık kaçı geçmemeliymiş onu dedimi?
Bende de ara ara oluyor canım. Sürekli oturmaktan da kaynaklanıyo olabilir ben doktoruma söylemiştim sağ kasığım çok ağrıyor diye, hiçbir sorun olmadığını normal olduğunu söylemişti bana :)kızlarrr yardım
kasıklarıma ara ara agrı gırıyo bebıs hareket edıyo sorun değil sırtım da cok kotu agrıyo kasılma falan da yok sızde de oluyo mu ? eşim de işe gitti
Açlık 90-95, 1. Saat tokluk 135-140 ı geçmemeli . Eğer geçiyosa diyete başlıyoruz bu sefer diyetle ölçüm yapıyoruz. Genelde diyetle düşüyor eğer düşmezse insüline başlanıyor. Ama diyete harfi harfine uymak lazım ben bu sabah diyet kahvaltı yaptım saat 9 da ve ara öğünü atladom sunumum vardı. Öğle yemeğini 3 te yedim yine diyetti ve şekerim 182 çıktı şokkk tabi, çünkü ara öğünü atlamıştım. dikkat edelim biz neysede bebişlerimize zararı var.
Merhaba, bir konuya açıklık getirmek istiyorum.Dün konuşulan mesele var ya doğum öncesi ve doğum sonrası konusu. Şöyle ki müdür yardımcım ile konuştum kendisi bir bayan ve geçen sene doğum yaptı. Aynen benim dediğim gibiymiş.Doğum sonrası izin bebek doğduğu günden itibaren başlar dedi. Yani diyelim ki 37'de zorunlu ayrıldık. çalıştığımız 5 haftayı sonraki 10 haftaya ekliyorsun yani 15 hafta ediyor ve bebek diyelim ki 38 de doğdu ya da 40 neyse artık o tarıhten ıtıbaren gecerlı. yanı ızne ayrıldıgımız 37. haftadan baslamaz ızın... Yani burda bir arkadaş demiş ki öyle olsa herkes 32de ayrılır dıye nıye ayrılsın ki o zaman sonraya aktaracağı ızın azalır. o yuzden calısıyor kı 5 haftayı aktarabılsın. Neyse işte zaten adı dogum sonrası ızın mantıklısı da bu. Bizzat bilir kişiden ogrendım.Ayrıca baska dogum yapmıs arkadasım da aynısını dedı.... Zaten mantıklısı da bu.
hayır cnm arkadaslardan sunu dıyenler oldu. dıyelım 37de ızne ayrıldın hemen 16 haftalık ıznın baslıyormus. oyle degılmıs ıste. 37de ayrıldın dıyelım. 38 bos gectı 39 bos gectı 40 da dogdu bebek. 40dan ıtıbaren 16 hafta ıznın baslar yanı 37den baslamaz.
Çok saol tatlım canım sıkıldı şimdi nası çıkmış öyle 180 lerde benimki kaç oluyo Allah bilirailede genetik napıcan of ...
bende zorlanıyorum okulda. 32 de bırakmayı düşünüyorum. yoksa çok zor olacak. çok yoruluyorum. ikinci dönemide ücretsiz izinle bitircem inşallah. pijamayı nerden aldın canım? kaça aldın? bedeni nasıl? yıkayınca çekti mi?
Canım sen bunu nasıl birine sordun bilemiyorum, müdür yardımcısının da bunu bilmemesine çok şaştım. Öyle olsa herkes 32'de bırakırdı diyen bendim. Senin dediğin mantık bir yere kadar doğru, 37'ye kadar çalışırsan, o zamana kadar kullanmadığın 32-37 arasındaki 5 hafta doğum sonrasına eklenir 15 hafta iznin olmuş olur, bu tamam. Ama dediğin gibi 37'de izne çık, 38-39-40 boş geçsin 40'ta doğur sonra 15 haftan başlasın diye bişey olmaz. Mantıken bu izinler ücretli izin olduğundan kimse sana boş izin vermez. Öyle olsa, 37'de ayrıldım 40'ta doğurdum +15 hafta izin toplam 18 hafta ücretli izin kullanmış olurum. Sen 37'de ayrıldın ertesi gün doğurdun sen 15 hafta ücretli izin kullanmış olursun. Karışıklık olur. Devlet ne zaman doğurduğuna karışmaz, 37'de çıktığın günün ertesi günü 15 haftan eksilmeye başlar.
Neyse bu doğum izni olayını fazla uzatmayayım, doğurunca hepimiz öğreniriz nasıl olsa
Biz bugün doktora gittik. Kuzum 1100 gr, 37 cm olmuş. 27+6'yız bugün. Karnımı delen koca ayaklarını ellerini gördüm kuzumun ısırasım geldibaşı yukarda, ayakları aşağıdaymış ama sorun değil daha döner dedi doktorum.
Vitamini bıraktığımı söyledim, sorun değil, beslenmene dikkat edersen sorun değil dedi, zaten başından beri vitamini illa kullan demiyodu.
Uçuk çok çıkıyo dedim zovirax'a izin verdi.
Midem yanıyo çok, Rennie çiğneme tabletî kullanıyorum ona da izin verdi. 32. Haftada rapor için çağırdı. Bizim ziyaret böyle geçti
Yok 2. Saat sonrası 138 çıktı dün devamlı ölmuyorum ben ama ara ara ölçümler bu doğrultuda pek diyet yapyığım söylenemez tabi
kızlar çatlaklarınız başladı mı...merak ettim?
Sıkma canını dur bakalım yarınki sonuçlara, yarın rutin ne yiyosan onları ye sonuçlara bakarız. Bi sonraki günde birebir uyarsın diyetisyenin verdiği listeye bide o şekilde ölçüm yaparız
Findux ne bu canım? 100'luk mu? Yazsana bir kac cıktı?
Benim 50'lik 1 saat sonrası 187 cıkmıstı, yanıltabilir 50'lik dedi, 100'luk yaptı.
100'luk 1 saat 181 cıktı - sınır 180'di.
2. saat 148 cıktı - sınır 155
3. saat111 cıktı- sınır 140'tı.
doktor takma kafana ama sınırda, ekmeği ve tatlıyı kes , başka bir seye gerek yok dedi. Doktorumuzda aile dostumuz, kotu çıksaydı cidden uyarırdı yani
Canım sen bunu nasıl birine sordun bilemiyorum, müdür yardımcısının da bunu bilmemesine çok şaştım. Öyle olsa herkes 32'de bırakırdı diyen bendim. Senin dediğin mantık bir yere kadar doğru, 37'ye kadar çalışırsan, o zamana kadar kullanmadığın 32-37 arasındaki 5 hafta doğum sonrasına eklenir 15 hafta iznin olmuş olur, bu tamam. Ama dediğin gibi 37'de izne çık, 38-39-40 boş geçsin 40'ta doğur sonra 15 haftan başlasın diye bişey olmaz. Mantıken bu izinler ücretli izin olduğundan kimse sana boş izin vermez. Öyle olsa, 37'de ayrıldım 40'ta doğurdum +15 hafta izin toplam 18 hafta ücretli izin kullanmış olurum. Sen 37'de ayrıldın ertesi gün doğurdun sen 15 hafta ücretli izin kullanmış olursun. Karışıklık olur. Devlet ne zaman doğurduğuna karışmaz, 37'de çıktığın günün ertesi günü 15 haftan eksilmeye başlar.
Neyse bu doğum izni olayını fazla uzatmayayım, doğurunca hepimiz öğreniriz nasıl olsa
Biz bugün doktora gittik. Kuzum 1100 gr, 37 cm olmuş. 27+6'yız bugün. Karnımı delen koca ayaklarını ellerini gördüm kuzumun ısırasım geldibaşı yukarda, ayakları aşağıdaymış ama sorun değil daha döner dedi doktorum.
Vitamini bıraktığımı söyledim, sorun değil, beslenmene dikkat edersen sorun değil dedi, zaten başından beri vitamini illa kullan demiyodu.
Uçuk çok çıkıyo dedim zovirax'a izin verdi.
Midem yanıyo çok, Rennie çiğneme tabletî kullanıyorum ona da izin verdi. 32. Haftada rapor için çağırdı. Bizim ziyaret böyle geçti
Canım yok 100 lük yaptımıştım sadece bir değer yüksek çıktı sonra bana dediki en az iki değerin yüksek çıkmalıki şekerin var diyeyim ama sen genede diyetisyene bi git dedi bende gittim diyetisyene ama dediya yok şekerin diye takmadım tabi diyet listesini bi ay geçti bi bakam dedim şeker nolmuş diye kahvaltıdan 2 saat sonra bir tokluk kan şekeri baktırdım 138 çıktı tabi diyet yapmazsam olcağı bu işte benim işgüzarlığım tatlım ya kendime kızıyorum bu kadar iradesiz olmamam lazım bu ne ya!
Selam sabahmeltemi,
Keske oyle olsa. Hangi tarihte çıkarsan cık doğum iznine 16 haftan başlıyor..
Bana da şeker yasak tuz yasak kilo almak yasak.. Of of sonucu güzel olmasa dayanılacak gibi de değil
Oğlumun hareketini içimde hissetmek herşeyi unutturuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?