2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım şöyle yapalım yarın ne yiyosan normalde ye. Sabah açlık şekerini ölç , kahvaltıdan sonra 1. Saat tok, öğle yemeğinden ve skşam yemeğinden donra 1. Saat tokluklarını ölç not al bi bakalım. Yalnız tokluklarını ölçerken ilk lokmayı ağzına aldıktan tam 1 saat sınra ölçüyorsun çünkü 60. Dk da zirve yapıyor şeker sonrasında düşmeye başlıyor. Yani 9:30 da ilk lokmayı alıyosan tam 10:30 da ölç. Ben dahiliye diyabet doktoruna gidiyorum diyabet hemşiresi bu şekilde ufak bi eğitimle anlattı bunları

Tamam yapayım canım hamile iken tokluk 140 geçmemeli dedin açlık kaçı geçmemeliymiş onu dedimi?

Tamam yapayım canım hamile iken tokluk 140 geçmemeli dedin açlık kaçı geçmemeliymiş onu dedimi?

Açlık 90-95, 1. Saat tokluk 135-140 ı geçmemeli . Eğer geçiyosa diyete başlıyoruz bu sefer diyetle ölçüm yapıyoruz. Genelde diyetle düşüyor eğer düşmezse insüline başlanıyor. Ama diyete harfi harfine uymak lazım ben bu sabah diyet kahvaltı yaptım saat 9 da ve ara öğünü atladom sunumum vardı. Öğle yemeğini 3 te yedim yine diyetti ve şekerim 182 çıktı şokkk tabi, çünkü ara öğünü atlamıştım. dikkat edelim biz neysede bebişlerimize zararı var.

kızlarrr yardım
kasıklarıma ara ara agrı gırıyo bebıs hareket edıyo sorun değil sırtım da cok kotu agrıyo kasılma falan da yok sızde de oluyo mu ? eşim de işe gitti
Bende de ara ara oluyor canım. Sürekli oturmaktan da kaynaklanıyo olabilir ben doktoruma söylemiştim sağ kasığım çok ağrıyor diye, hiçbir sorun olmadığını normal olduğunu söylemişti bana :)

Çok saol tatlım canım sıkıldı şimdi nası çıkmış öyle 180 lerde benimki kaç oluyo Allah bilir ailede genetik napıcan of ...

Canım sen bunu nasıl birine sordun bilemiyorum, müdür yardımcısının da bunu bilmemesine çok şaştım. Öyle olsa herkes 32'de bırakırdı diyen bendim. Senin dediğin mantık bir yere kadar doğru, 37'ye kadar çalışırsan, o zamana kadar kullanmadığın 32-37 arasındaki 5 hafta doğum sonrasına eklenir 15 hafta iznin olmuş olur, bu tamam. Ama dediğin gibi 37'de izne çık, 38-39-40 boş geçsin 40'ta doğur sonra 15 haftan başlasın diye bişey olmaz. Mantıken bu izinler ücretli izin olduğundan kimse sana boş izin vermez. Öyle olsa, 37'de ayrıldım 40'ta doğurdum +15 hafta izin toplam 18 hafta ücretli izin kullanmış olurum. Sen 37'de ayrıldın ertesi gün doğurdun sen 15 hafta ücretli izin kullanmış olursun. Karışıklık olur. Devlet ne zaman doğurduğuna karışmaz, 37'de çıktığın günün ertesi günü 15 haftan eksilmeye başlar.

Neyse bu doğum izni olayını fazla uzatmayayım, doğurunca hepimiz öğreniriz nasıl olsa
Biz bugün doktora gittik. Kuzum 1100 gr, 37 cm olmuş. 27+6'yız bugün. Karnımı delen koca ayaklarını ellerini gördüm kuzumun ısırasım geldi başı yukarda, ayakları aşağıdaymış ama sorun değil daha döner dedi doktorum.
Vitamini bıraktığımı söyledim, sorun değil, beslenmene dikkat edersen sorun değil dedi, zaten başından beri vitamini illa kullan demiyodu.
Uçuk çok çıkıyo dedim zovirax'a izin verdi.
Midem yanıyo çok, Rennie çiğneme tabletî kullanıyorum ona da izin verdi. 32. Haftada rapor için çağırdı. Bizim ziyaret böyle geçti

Çok saol tatlım canım sıkıldı şimdi nası çıkmış öyle 180 lerde benimki kaç oluyo Allah bilir ailede genetik napıcan of ...

Sıkma canını dur bakalım yarınki sonuçlara, yarın rutin ne yiyosan onları ye sonuçlara bakarız. Bi sonraki günde birebir uyarsın diyetisyenin verdiği listeye bide o şekilde ölçüm yaparız

canım pijama dünyasından aldım pijaclup markası önünde ipe asılı oyuncak ayıcık falan var resim ekleyebilirsem bakayım yıkadım çekme falan olmadı m beden aldım gayet iyi zaten üstü bol altınında beli ayarlanan lastiklerden 59 tl idi yanlış hatırlamıyorsam üzerindeki etikette 86 yazıyor uygun yani bir bak istersen

Eklentiler

• $pijama.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 23

maşallah bebısıne. canım mudur yardımcım bayan ve o da yakınlarda dogum yapmıs bırı.hem sadece o degıl dıger dogum yapmıs arkadasım da aynısını dedı. yanı soyle kı demın de konustugumuz gıbı 37 de ayrılıp 37de dogum yaparsan o uc haftan eklenır beklenen dogum tarıhınden once yaptın dıye yanı 18 hafta olur (40.hafta beklenıyor ya dogum) 38 de yaparsan 17 hafta olur 39 da yaparsan 16 hafta olur 40da yaparsan 15 hafta olur ve ıznın baslar. aslında aynı seylerden bahsedıyoruz.ızın evet baslar ayrılır ayrılmaz ama 18den baslar anlatabıldım mı hatta demın de bı arkadasımız boyle acıkladı aynı seyler yanı

Yok 2. Saat sonrası 138 çıktı dün devamlı ölmuyorum ben ama ara ara ölçümler bu doğrultuda pek diyet yapyığım söylenemez tabi

Findux ne bu canım? 100'luk mu? Yazsana bir kac cıktı?

Benim 50'lik 1 saat sonrası 187 cıkmıstı, yanıltabilir 50'lik dedi, 100'luk yaptı.

100'luk 1 saat 181 cıktı - sınır 180'di.
2. saat 148 cıktı - sınır 155
3. saat111 cıktı- sınır 140'tı.

doktor takma kafana ama sınırda, ekmeği ve tatlıyı kes , başka bir seye gerek yok dedi. Doktorumuzda aile dostumuz, kotu çıksaydı cidden uyarırdı yani

bende de çatlak henuz cıkmadı. ben her aksam bebe yagı suruyorum kalcama dızımın arkasına goguslerıme hatta daldırıyorum uclarına da:9 ve karnıma

Sıkma canını dur bakalım yarınki sonuçlara, yarın rutin ne yiyosan onları ye sonuçlara bakarız. Bi sonraki günde birebir uyarsın diyetisyenin verdiği listeye bide o şekilde ölçüm yaparız

Tamam canım var elimde diyet listesi genel olarak çok farklı yiyorum denemez ama arada kızlar kuarbiye alıyo atıyom ağzıma bitane yada tam tahıllı yicen diyo ben normal yiyom bide bu aralar gece sandüviçi takıntım tuttu yemeden kafamdan gitmiyo böyle yani neyse artık yarın bi ölçtürem kızlara parmak ucu cihazıyla yazayım canım sana akşam ölçemem ama ok evde yok çünkü gene biraz fikir ediniriz herhalde çok saol tatlım.

Canım yok 100 lük yaptımıştım sadece bir değer yüksek çıktı sonra bana dediki en az iki değerin yüksek çıkmalıki şekerin var diyeyim ama sen genede diyetisyene bi git dedi bende gittim diyetisyene ama dediya yok şekerin diye takmadım tabi diyet listesini bi ay geçti bi bakam dedim şeker nolmuş diye kahvaltıdan 2 saat sonra bir tokluk kan şekeri baktırdım 138 çıktı tabi diyet yapmazsam olcağı bu işte benim işgüzarlığım tatlım ya kendime kızıyorum bu kadar iradesiz olmamam lazım bu ne ya!

Maşallah bebişine bitanem değerleri güzel maşallaahh! Şu uçuk çokmu çıkıyo bide neden çıkyo acaba bu kadar bünyen hassas sanırım doğal yolu yokmu acep bu kremin keşke olsa?

Bana da şeker yasak tuz yasak kilo almak yasak.. Of of sonucu güzel olmasa dayanılacak gibi de değil
Oğlumun hareketini içimde hissetmek herşeyi unutturuyor

Son düzenleme:

Ee iyide benim sonucumu gordun mu? kahvaltıdan iki saat sonraki değerimi? verdiğim referans aralıklarını gordun mu? Gayet normalsin yani..
bak referans değerler ile paylaşıyorum tekrar, aynı senin durum, doktor sıkma canını ,tatlıdan uzak dur, ekmek yeme dedi, o kadar..

Selam sabahmeltemi,

Keske oyle olsa. Hangi tarihte çıkarsan cık doğum iznine 16 haftan başlıyor..

Canım kafa karışıklığı da şu yeni düzenlemeden çıkıyor herhalde", yeni düzenlemeyle 18 hafta oluyor ya doğum izni sabah meltemi hesabını buna göre yapıyor, 37 de izne ayrılacak, 40 da doğum yapacak dolayısıyla doğum yaptıktan sonra 15 hafta izni olacak...

Tabii bu kanun biz doğuruncaya kadar çıkarsa...

Bana da şeker yasak tuz yasak kilo almak yasak.. Of of sonucu güzel olmasa dayanılacak gibi de değil
Oğlumun hareketini içimde hissetmek herşeyi unutturuyor

Ben hala inanamıyorum ekranda seyrettiğim bebişin benim karnımda olduğuna ve benim kızım olduğuna :)) Çok büyülü ve doğa üstü bişeymiş gerçekten Rabbim tüm bebişleri korusun inşallah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…