2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
iyi akşamlar kızlar. herkes iyidir umarım. biz akşam oturmamızdan geldik yeni. yarın için yazılı hazırlayıp, sütümü içip yatarım artık. doğum iznini tartışan arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okudum, aslında hepiniz aynı şeyden bahsediyorsunuz, ama herkesin anladığı şekil farklı, ve bunu açıklamaya çalışıyor. aslında yönetmelikte gayet anlaşılır bir biçimde açıklanmış bana kalırsa, buradaki tek fark, doğum öncesi iznin ne kadarını doğum sonrasına aktarabiliyorsunuz. doğum izni konusunda farklılıklar işte burada ortaya çıkar. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/04/20110415-17.htm kafasında soru işareti olanlar, burada yönetmelik ayrıntılı olarak açıklanmış

bu arada ben doğum izninin 2 hafta uzatıldığına dair resmi yazıyı bulamadım nette. yayınlandı mı resmi gazetede? bulan varsa link atabilir mi?

Kizlar ben yarin insallah 32. Haftaya giriyorum ama doktora haftaya cuma gidicem durum boyle olunca 33 olucaz ben calisabilir raporu o zaman alsam problem olur mu 37 ye kadar calismak istiyorum

canım 32 ye girmeden gitsen fena olmaz aslında. ben de kendi doktoruma gidemiycem ama en yakın devlet hastanesindeki doğumcuya gidip yazdırcam, doktorumla o şekilde konuştuk. ben çarşambadan çarşambaya yeni haftaya giriyorum. doktorum çarşamba gel o zaman dedi. ben de şehirdışında olduğum için gelemem haftaiçi dedim. o zaman devlette yazdır dedi. yani gün atlamasan daha garanti olur bence. yönetmelikte sağlık raporuyla belgelenmeyen günler doğum sonrasına eklenmez diye yazıyor

çok sağol canım umarım yorulduğum için oluyordur. daha hiç nst ye girmedim, gerek olmadı yani. karnımın genelde bir bölümünde oluyor. kısa sürüyor. tamamında kasılma nadir oluyor yani. pozisyondan kaynaklanıyordur inşl.

Son düzenleme:
Âmin findux82 Rabbim arayan isteyen herkese nasip etsin. Evlatla ve evlatsızlıkla da imtihan etmesin

Yok Dilzarım, kafa karışıklığı başka yerden çıkıyor. 37. haftada doğum iznine çıkıyoruz ya , sabahmeltemi doğum izni o zaman başlamıyor, dogurdugunuz tarihte başlıyor diyor.. Bizde kendisine olmaz oyle sey diyoruz.

Ister 32. haftada ister 37. haftada cık, 16 haftalık veya onaylanırsa 18 haftalık iznin cıkıs tarihinden başlıyor.. Yoksa bu hukumet doğum izni 16 hafta değil 19 hafta derdi... Maazallah 3 hafta oyle kafadan izin verirler mi? Su verecekleri henüz onaylanmayan izin için bile 2 senedir yaygara koparıyorlar. Hala imzalayamadılar yani bu arada.. Sanırsın 2 sene veriyorlar.. 2 hafta = 15 gun için bu yaygara yani.

Anladım canım yani ben seninkini 100 lük sonucu olarak değerlendirdim ya o yüzden karşılaştırmadım . Haklısn ama sınırda sayılırım demi paronaya yaptım herhal ya her yediğimde şeker aklıma geliyo hep bebişin göbek çevresini soruyom eşime her doktordan çıktığmda normalmi diye ... Annem iki bebişini 5 kilo doğurmuş kızlar yawrum haberide yok hep anlatırdı benim bebeklerimi besledi bünyem diye :) aile komple şeker akraba evliliği zati ben kafayı yemiyim de kim yesin :) abarttım sanırım saol arkadaşım rahatladım biraz sayenizde...

Yok cnm, gayet iyi olçumun, bak paylaştım işte senle referans aralıklarını. Benimde ailemde genetik bu arada. Dışardan aldığın sekeri kes bence, tatlı vs de yeme, meyve de cok yeme. Ekmegi komple kaldır. Sıkalım dişimizi ,surada 2 ayımız kaldı. Tek derdimiz bu olsun. Evet ilk değerim sınırda benim ama ben onu yenerim! sende yenersin! evlatlarımız için herseyi yaparız biz! di mi? 2 ay yemeyiz seker di mi?

bende de çok fazla çatlak oluşmadı Ben Bella B isminde bi krem almıştım onu kullanıyorum Ayrıca bir yağ karışımı hazırlamıştım kendim zeytin yağ,portakal,badem vs... onu boş bi sprey şişesine koydum bir gün bunu bir gün diğer kremi kullanıyorum Ayrıca sürdüğüm zaman
üzerimdeki kıyafetin yağı çekmemesi için streç sarıyorum :):)karnıma gögsüme bir süre öylece kalıyor Sonra streçi çıkartıyorum uzun süre nemli kalmasını sağlıyor....

Tamam canım kestim bitti artık şımarmak yok:) yanlız ekmek bize çok gerekliymiş diyetisyen öle demişti ( tam tahıllı tabiki) seninde haberin olsun da istersen yani.

1- Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilmektedir.

2-Memurun doğumdan önceki sekiz haftalık analık izninin, doğum tarihinden önceki üç haftaya kadarki kısmını Kurumunda çalışarak geçirebileceği, bu durumda tabip raporuna bağlı olarak Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği azami beş haftalık izin süresinin doğum sonrası analık izni süresine ekleneceği hükme bağlanmış olduğundan, sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden Kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık iznine eklenmesi mümkün bulunmamaktadır.

3- Beklenen doğum tarihinden önce doğum yapan memurun, doğum yapmadan önce kullanamadığı analık izni süreleri, doğum sonrası analık izni sürelerine ilave edilecektir

4- Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.

sanırım bizim için önemli nokta son madde. doğum sonrası iznimiz ne kadarsa, yani şimdiki durumda 8 hafta, maksimum 5 hafta çalışıp uzatabiliriz etti,13 hafta bunun tamamı doğum sonrasında başlıyor.

yaw kızlar bana göre çok net, ama umarım sizin kafanızı karıştırmamışımdır. öyleyse kusura bakmayın.

kızlar elimde resimdeki kraftın portbebe beşiği var. demonte şekilde bi arkadaşımdan ödünç almıştım. şuanda kurulumunu yapamıyorum bilen var mı? yardımcı olabilir mi?

Canım işine karışmak gibi olmasında streç kullanmasan daha iyi olur bence sen bilirsin tabi...

Yok aynı şeylerden bahsetmiyoruz canım, sen doğum izni doğurunca başlar, doğumun olana kadar izninden düşmez boş geçer o haftalar diyosun, bense izne ayrıldığın gün eksilmeye başlar diyorum ve hala da ısrar ediyorum ama biz nasıl olsa birbirimizi ikna edemicez, az önce dediğim gibi doğurunca görcez nasıl olsa deyip konuyu kapatıyorum kendi açımdan

Maşallah bebişine bitanem değerleri güzel maşallaahh! Şu uçuk çokmu çıkıyo bide neden çıkyo acaba bu kadar bünyen hassas sanırım doğal yolu yokmu acep bu kremin keşke olsa?

Canım malum bu herpes virüsü vücuda girince bidaha ölmüyo, tekrar tekrar çıkıyo, fizyolojik ya da psikolojik olarak zayıf yakalamasın. Ama zovirax B grubu bir ilaç zaten. Çıkacağını anladığım zaman 1-2 gün sürüyorum geri dönüyo zaten, kullanmazsan iyileşmesi 1 ayı bulabiliyor

Canım bu referans değerleri yükleme sonucun için öyle değilmi yani yükleme sonucu 1 saat sonra 180 sınır. Benim bahsettiğim normal yediğimiz öğün sonrası 1. Saat şeker değeri. Yani normal bi öğünden sonra 1. Saat 140 altı olmalı parmaktan yaptığımız ölçümler sonucu.

Geçmiş olsun canım pis virüs defolsun gitsin artık !

Canım malum bu herpes virüsü vücuda girince bidaha ölmüyo, tekrar tekrar çıkıyo, fizyolojik ya da psikolojik olarak zayıf yakalamasın. Ama zovirax B grubu bir ilaç zaten. Çıkacağını anladığım zaman 1-2 gün sürüyorum geri dönüyo zaten, kullanmazsan iyileşmesi 1 ayı bulabiliyor [/QUOTE]

ahhh ah ben de çok çektiim bu uçuk illetinden. yüzümün her tarafında çıkabilme potansiyeline sahipti. gözümde, çenemde, yanağımda, burnumda... ama sen söyleyince farkettim ki hamileliğim boyunca çok şükür fazla çıkmadı. hormonların etkisi var mıdır acaba?

Son düzenleme:

Canım bende 2 kere çıktı şimdiye kadar hamilelik başından beri. Kışın daha çok çıkıyo genelde, bakalım nasıl olcak bu kış:44: kışın dudaklarım çok çatlıyor, çatlakların arasından çıkıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…