Bende aynı fikirdeyim. Arabadan vazgeçirdim erken diye ama anakucağı lazım deyip duruyo . Diyorum kıyamıcaz ona koymaya iki dakka kucakta götürcez getircez muhtemelen ama işte ...canım bız ana kucagı ve bebek arabası almayı dusunmuyoruz sımdılık en azından yaza kadar 6 aylık olur o zaman araba alırız dedık. hem butceden dolayı hem de bebıs kısın dogacak kucuk olacak ne kadar dısarı cıkaracagız kı ? hastaneye gotururken de su kalın battanıyelere saracam zaten arabamız var kapından bınıp hemen hastane kapısına ınecez ınsallah
pastörize süt içmeye çalışıyorum zoraki. bu yaşıma kadar toplasanız bir bardak içmemişimdir ama bebeğim için kapatıyorum gözümü dikiyorum zoraki :120: ama şöyle güzel taze süt bulup bi yoğurt yapamıyorum maalesef. bir kaç yerden aldık sütü ama daha pişirmeden bozuldu, onlara da güvenemiyoruz. mecburen hazır yoğurda hücum maalesef. ama ev yoğurdu olarak satılan yoğurtlar var. daha kısa sürede bitirmek gerekiyor tadı da güzel , bide sanki daha az katkı maddesi var gibi :114:
Ben hiç süt içemiyorum dolayısıyla yoğurt ve ayran la kalsiyum almaya çalışıyorum tatlım . En kalitelisi süt imiş ama içemiyorsak yapıcak bişi yok sanırım.
Canım normalde süt mide ağrısına iyi gelir derler, mide yanmanın sebebinin süt olduğuna emin misin? Çünkü mide yanması, reflü mide asidinden kaynaklanır ve sen çok hafif şeyler yesen içsen de oluyo malesef, mesela ben meyve yediğimde bile oluyo bazen. Ha şöyle bişey var baharatlı, acılı falan yiyince daha çok oluyo, dikkat edince daha az oluyo ama benim reflüm çoğu zaman hep var.
Kasiyumla ilgili soruna gelince, kaşar peyniri çok kalsiyum içeriyo, büyük kalın bir dilim kaşar, bir kase yoğurt, bir büyük bardak da ayran karşılar bence günlük ihtiyacını.
kızımın teyzeleri size bişey danışmak istiyorum. ben 10 güdür süt içemiyorum. içtiğim zaman yemek borum çok yanıyo. zaten normalde de hep yanıyo, süt içince çoğalıyor. şimdi de acaba içsem mi diyorum 10 gündür içmedim, ondan önce her gün içiyodum. onun yerine bi kase yoğurt yesem, ama yoğurt hazır yoğurt. siz nasıl yapıyosunuz süt işini?
canım biz güvenilir birinden günlük süt alıyoruz taze taze, tadı güzel kokmuyor rahatlıkla içiyorum, kendim yoğurdumu da yapıyorum en güzeli bu tabi bulabilirsenhazır yoğurtlar bozulmuyor bir ayda bile Allah bilir içinde ne var benim yoğurdum dolapta durduğu halde bir haftadan sonra ekşimeye başlıyor sen düşün artık neler yediriliyoruz hazırlarda bulabilirsen sütçü bir amca bul kendine :112: sütü ince bir tülbentle süz, bolca kaynat için rahat içsin bebişin de hatta kaymağını ayır kahvaltıda balla ye şifa olsun bebişine
canım biz güvenilir birinden günlük süt alıyoruz taze taze, tadı güzel kokmuyor rahatlıkla içiyorum, kendim yoğurdumu da yapıyorum en güzeli bu tabi bulabilirsenhazır yoğurtlar bozulmuyor bir ayda bile Allah bilir içinde ne var benim yoğurdum dolapta durduğu halde bir haftadan sonra ekşimeye başlıyor sen düşün artık neler yediriliyoruz hazırlarda bulabilirsen sütçü bir amca bul kendine :112: sütü ince bir tülbentle süz, bolca kaynat için rahat içsin bebişin de hatta kaymağını ayır kahvaltıda balla ye şifa olsun bebişine
çok haklısın aslında canan_bil. :106: en yakın zamanda bi sütçü bulmak lazım iyice araştıracam yarından itibaren inş. kendim için hiç önemsemezdim ama bu bebişler herşeyi en ufak ayrıntısına kadar düşünmemizi sağlıyor
Kızlarr.
bu içimdeki zilli mesaneme bir vuruyor o an sanki saatlerdir tuvaletim varmış da tutuyomuşum gibi geliyo ama vurmayı bırakınca o an gidiyo tuvaletim size de oluyo mu çok komik yaakendi kendime glüyom valla düştüğümüz hallere bak bir de artık en ufak hareketini bile hissetmeye başladım gün boyu kıpır kıpır napsın onun da canı sıkılıyo. Erkek kardeşim de abla yeğenimin canı çok sıkılıyo bi oyuncak yutuver de bari bunalmasın orda diyor
Rabbim bebişlerimizi sağlıklı bir şwkilde zamanında kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :)) Öpüldünüz
kızımın teyzeleri size bişey danışmak istiyorum. ben 10 güdür süt içemiyorum. içtiğim zaman yemek borum çok yanıyo. zaten normalde de hep yanıyo, süt içince çoğalıyor. şimdi de acaba içsem mi diyorum 10 gündür içmedim, ondan önce her gün içiyodum. onun yerine bi kase yoğurt yesem, ama yoğurt hazır yoğurt. siz nasıl yapıyosunuz süt işini?
Kendinle gurur duymalisin canim, her ikisini de basariyla tamamlayacaksin insallah. Benim bu hafta 4. Haftam ise gitmiyorum. Mudurum is konusunda huzursuz ediyordu beni, bir de bankada hamileliginin basindan beri rapor alan biri olunca yeter artik dedim, 1 aylik rapor aldim. Dogum iznimle birlesecek. Ama iyi ki evdeyim, hem daha iyi besleniyorum, hem de gun icinde uyuyorum, hazirliklari da fazla yorulmadan nerdeyse tamamladim. Bu yuzden sana imrendim, benim tek yaptigim uyumal, kitap okumak, ufak tefek ev isleri :) imkanin varsa izne ayril, gercekten is temposu yoruyor.Canım bilgisayarın başında tünekliyordum:)) yaz yaz yaz bitmiyor 120 sayfa yazmışım:)) Şimdi hocanın okuyup geri dönmesini bekliyorum. Sadece çok az işim kaldı. Sen nasılsın? tatlı kızın nasıl? Hoca çok iyi davranıyor bana, umarım çok yormaz beni:))
Sağol canım yüzdüm yüzdüm sonuna geldim. İki doğum yapacağım diyorum:) Bundan sonra biraz rahatladım gibi. Sen nasılsın? Ayrıldın mı izne? Ben de izin konusunda çok kararsızım
benim ananemin köyde inekleri vardı biz küçükken, her hafta bize süt gönderirdi annem de yoğurt, peynir yapardı, içmemiz için ayırırdı, yazın köye gittiğimizde ananeme yardım ederdim süt kaynatırken falan çok hoşuma giderdi peynir yapışıçocukluktan alışkanlık sütten anlarım yani mümkün olduğunca hazır süt ürünü kullanmamaya çalışıyorum kendim yapmak varken bebişler doğunca da en güzeli ev yapımı yedirmek. o çok övdükleri uht sütler falan uzun süre dayansın diye bir çok zararlı şeyi içinde barındırıyor dikkat etmek lazım, tabi yaşadığınız yerde böyle bir imkan varsa
ilkımde bebek daha bnm yaa..arayı uzatmayım bırakalım artık korunmayı ne zaman olursa olsun dedık korunmayı bıraktıgım gün kalmışımDDDD 2 buçuk yasında oğlum var ama ıyıkı böle oldu çok mutluyum oğlan oldugu içinde sevınıyorum şimdi eşim çok mutlu çünkü bu durumdan oğluma arkadas olur dıyorum ben de komsum var bnmgıbı 2 yas arayla ıkıoglu varçok ıyıler öyleolcaz dıyorum3 yaş etmıyo arası ıkısının.....
kızlar bugün kontrolden geldim bebeğin başı aşağıda dedi doktor sizinkiler ne alemde:)sabah heyecanla 2013 annelerine sormuşum :)
Minikkelebegim izne ciksana artik, banka oglusunu dogurmak icin hic ic acici bir yer degil :)))Günaydın kızlar
yine işe geldik
ama son 19 günüm
bence bu oğlan 40 haftayı beklemez ben aha da buraya yazıyorum sonra alıntı yapıcam
daha ne doğum çantam hazır ne evim temizlendi ne çamaşırlar ütülendi
gece uykusu yok gibi,bu hafta belim de ağrımaya başladı.her geçen gün zorlaşıyo :26:
Pembe olana bayildim yaaa :)) güle güle kullan canim. Bende kis ama gecelik aldim herkes geceligi tavsiye etti acep normal takimda koysam mi?
Günaydın anneler
dün doktora gittik çalışabilir raporumuzu aldık.aklınızda olsun bazı hastaneler sistemden kuruma raporunuzu girdik falan deyip yazılı bişey vermiyor.
ama mutlaka yazılı rapor alın.mesela benim çalıştığım yer kabul etmiyor sistemden raporu,mutlaka yazılı lazım.
bebecik iyi 2000 gr olmuş maşallah deyin
bu arada artık kontrollerim 2 haftada 1 olacak
bebek dönmemiş ama 3 gün kala bile döneer dedi doktor.yani normal doğuma sıcak bakıyoruz
3 cm lik bir myom oluşmuş ama önemli değil dedi doktorum
bu ay 3,5 kilo almışım doktorum yavaşşşş dedi
bizden haberler böyle
Merhaba kızlar.
Eşimin bana sürpriz olarak internetten yaptırdığı süs sabunları :) burası küçük bir yer olduğu için yaptırma şansım yoktu bugün görünce çok sevindim. burda akrabalarımız yok ama annelerimizle akrabalarıma göndericem. ve bir kaç tane de sevgili arkadaşlarımaa :)
Eki Görüntüle 860289 Eki Görüntüle 860290 Eki Görüntüle 860291
eşime çookk teşekkürler :)
Günaydın kızlar
yine işe geldik
ama son 19 günüm
bence bu oğlan 40 haftayı beklemez ben aha da buraya yazıyorum sonra alıntı yapıcam
daha ne doğum çantam hazır ne evim temizlendi ne çamaşırlar ütülendi
gece uykusu yok gibi,bu hafta belim de ağrımaya başladı.her geçen gün zorlaşıyo :26:
arkadaşlar mrb;
dünden bu yana belim ağrıypr ve bu da beni çok korkutuyor şimdi de bebeğin sürekli oynadığı yeri mi değişti ne farklı ağrılarım oluyor ilk bebeğimde erken doğum tehlikesi vardı bunda dr lar herşey yolunda d,yor ama ben çok tedirginim sizde de bel ağrısı yaşayan var mı birazdan dr a gidecem inş. herşey yolundadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?