2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Oyy oy yesinler maşallah annesi

Yok canım öyle şey... Ben de dört sene önce yaptım normal doğum zaten sana ait bir kıyafet bırakmıyorlar ki, ameliyat önlüğü gibi bir şey giyiyorsun uzun, yoksa o aldığınız geceliğe yazık, batıyor yani üstünüz doğum sırasında, ben sonra da mis gibi pijamalarımı giydim çok rahat ettim sonrası tamamen kişisel bir tercih... Neyle yatmayı seviyorsanız, onu alın bence...

Ne tuhaf bu hamilelik, okurken gözlerim doldu....

Dileklerimiz tamamen bunlar ama dile getirmek çok zor, umarım doğum öncesi, doğum ve sonrası her şey çok güzel olur...

Paylaşım için teşekkürler tomurcuk...

ay canım bnm dedıgım cahıllıkten yanı normal dogum yapmadıgım için bilmiyorum sancı esnasında ablama forma falan gıydırmemişler 2 gün sürdü onun ön sancısı gecelıgıyle beklemış 2 gün amelıyat önluguyle durulmazkı zaten dı mı dogumhaneye gırerken mi gıydırıyolar amelıyat önlüğünü? bana amelıyata gırmeden 1 saat önce gıydırdıler çıktıktan bi kaç saat sonra ayaga kaldırmaya gelınce hemsıreler gecelık gıydırdıler onunla yattım ertesı gun öglen olmadan gönderdıler eve....

Iki gün mü hastanede kaldı? Yazık ama insanın psikolojisi bozulur, niye evine göndermediler ki... Benim 12 de yatışım yapıldı, önlüğü giydim, 16. 35 de doğum yaptım... Yani sancı sırasında da önlükleydim....Bir saat daha öyle kaldım sonra üstümü değiştirdim...dediğim gibi o sırada zaten su geliyor, kan geliyor, önlük vermeseler de eski bir şey giymek gerekir...

Ablam da dokuz sene önce doğum yaptı, devlet hastanesinde, yedi yahut sekiz saat sürdü, ona da öyle yapmışlar... Demek ki hastaneden hastaneye değişiyor....

kötü geçmiş senin için üzüldüm. aslında kuzeninin yaptığı benimde aklıma gelmiyo değil ama bizim ufaklık biraz fazlaca hareketli hastaneyi birbirine katmasından korkuyorum bide ben kendimi kötü hissedicem die çocuğumuda perişan etmek istemiyorum..bilmiyorum ne yaparım ama heralde psikolojik açıdan en zorlanacağım günler doğumdan sonraki ilk iki gün olacak...

evet bende öyle yapıyım dıyorum ama eger esım yanımda kalırsa uyuyamıycak. ertesı gun evde de uykusuz kaldıgı için yatar uyursa ben sadece esımın ılgılenmesını ıstıyorum bnmle evde kv görümceyle basbasa kalmak ıstemıyorum o ılk bır hafta oglumu kımsecıklere de teslım edememen korktugum aralık yanı... evlerı yakın oldugu için alıp götürelım derler ama gönderemem çocuga sacma sapan laf söyler küçücük dünyasını alt üst ederler zaten şimdiden aman yavrum annen senı düşünmedı de tekrar doguruyoda daha sen bebeksın zor olacakdıye sacma sapan laf konusuyolar alıp götürürler kardesıyle ılgılı doldururlar o yüzden eşim o hafta ızınlı olcak yanımda olursa bana destek olur en çok oğlumla nasıl ılgılensem nasıl hemen ıyıleşsem onu düşünüyorum..hastanede yıne annem kv kalır yanımda oğlum babasına çok düşkün eve gıdın evde beraber yatın derım yatar sabah kalkar gelırler bende ınsallah hemen ıyı olurum. ilk dogum yapacaklar bebek bakımını düşünüyo ama bebek bakımı aşina oldugum bışi oldugu için ben nasıl olurda büyügü ılgısız bırakmam dıye onu düşünüyorum

yok yazık bnm ablam erken gıtmiş doğmadı çok çektı canım ablam bnm ılkının zorlugu yuzunden ıkıncıyı sezeryan yaptı..

ne olursa olsun senden ve babasından kimse daha iyi bakamaz oğluna kimseye gönderme doğumdan sonra.hem vicdanende kendini kötü hissedersin.benimde yanımda annem kalır hastanede oğlumada şimdi zaten halası bakıyor çokta iyi anlaşıyolar resmen birbirlerine aşıklar.ben işe giderken ağlamıyo çocuk halası ewine giderken nası ağlıyo görmelisin.oyüzden ben hastanedeykende halası bakar artık.uyku saatleri haricindede getirir zaten yanıma ama yinede geceleri hiç ayrı kalmayınca nasıl olcak ben kendimi nası hissedicem die düşünmeden edemiyorum.Bide ben daha odasını bile ayırmadım hala benim yatakodamda yatağı.kardeşinin beşiğinide yine bizim odamıza kurmayı düşünüyorum hep birlikte ya uyuruz yada uyumayız artık hayırlısı diyorum.sen odasını ayırmıştın dimi canım

Canim okuyunca kayitsiz kalamadim
madem anneni istemiyor kendi niye ilgilenmiyor seninle? Yada o ve gitseymis birsksaymis annecigin sana bakardi. Allah bu kvlerr biraz vicdan versin. Bu sefer de esin beya annn kalsin mumkunse. Benim de gorumcem
kalmak icin cok israr edecektir, ama ben annemi istiyorum cunku gorumcem fazla ilgilenmez benimle. Eltimin yaninda 1 ay kalmis, anne kiz hala soyluyorlar kaldim da ben baktim diye. Ben bile bunaldim yapilan iyilik milyon kere soylenir mi?

hepinize çok teşekkür ederim kv kp yada eşimle ilgili değil.çok daha önemli ama anlatamayacağım kadar acı duyduğum şeyler yaşıyorum...Allah yardımcımız olsun.

Omeserma,

Karnındaki yavrun iyi mi? Senin ve ailenin saglıgı iyi mi? Bu soruların cevabı evetse herseyin bir cozumu var. Lütfen kendini bu kadar uzme. Evladın da hissediyor senin hisettiklerini.

canım ben odasını 8 9 aylıkken ayırdım beşikte yatmıyo şimdide beşigi kaldırdım ona dolap baza falan aldım odasını yaptım beşiğide ilk basta yanıma koycam sonra abısının yanına koyarım beraber alışsınlar dıye..
aslında bana karışmasalar kendımherseyı yoluna koyarım ama kendılerınce çok sevdıklerınden mı neden yapıyolar bılmem her yaptıgıma burun sokarlar bız şöyleyapardık bizde çocuk büyüttük ikinci çocugun 1 sene sonra olması yok daha mı ıyı olurdu..
daha öncede solemıstım hamılelıgımı ögrenır ögrenmez çocuguma çişini öğrettım 20 aylıktı ılerde zor olmasın dıye.. akşamakadar tüm boş zamanlarımda ılgılenırım saymayı ögrettım resım yapmayı herseyı ögretıyorum evde renklerı ögrettım şekilleri bıde çok rahat sohbet edılır kıvama geldı kıtapokuyorum konusuyorum ama gelmışler gecen gün sıkma çocugumu dıyo babasına sıkılmak ne demek yaa seve seve oynar ögrenır bnmle yavrum yanı bizi bize bırakmıyolar hayatımıza dahıl olmaya calısıyolar...
böle anlatıyorumda ben artık hiç ezılmez oldum 3 senede umursamaz davranır der der dururlarama hamılelıkte bunalıyorum sıkıyo kendımce kaygılarım var bnmde hiç anlamaz daha beter depresyona sokarlar

Selam annişler biz geldik
Çalışmak artık zor geliyo valla geldiğim gibi duş alıp uzanıyorum televizyonun karşısına. Şu kalan vakit geçse de izne ayrılsam (şafak 47)
Geçen gün kuzumun 0-3 ay kıyafetlerinin hepsini ütüledim, hurca doldurdum, 15 Aralık'ta odamız gelecek kısmetse. Hazır herşeyi, hemen yerleştircem dolabına
Bu arada Tracy Hogg'un 'Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler' kitabını aldım, hemen bu akşam okumaya başlicam. D&R'ın internet sitesinden alıyorum kitaplarımı hep, şiddetle tavsiye ederim, her zaman bütün kitaplar indirimli, ayrıca çok çabuk geliyo. Salı gecesi sipariş verdim, az önce geldi bu kadar reklam fazla oldu ama memnun olduklarımızı paylaşmamız lazım di mi, her zaman eleştirmek olmaz :)

Yazı şahane, kesinlikle çıktısını alıcam:)

selam bayanlar. benmi aceleciyim meak ettim. bizim kızımızın odası hastane çantası ve mevlüt şekerleri bile hazır. sizce panikmi yapıyoruz ...?

ben taze süt buluyorum yoğurt yapıyorum ama peyniri bilmiyorum o nasıl yapılıyo onuda denim anlatırsan

tabi canım çok kolay, taze sütü alınca güzelce süzüp kaynatıyoruz bir taşım kaynayınca içine evde yaptığım yoğurdun suyunu ayırıyorum ben o yoğurt suyndan ve birazda yoğurttan alıp çırpıyorum( hafif ekşimiş yoğurt daha güzel kesilir ) bu sulu yoğurdu kaynayan süte karıştırıyorum 7-8 dakika daha kaynatmaya devam ediyorum göreceksin zaten altında yeşil bir su oluşuyor peynir top top olup suyun üstüne birikiyor çökelek gibi, bu sütün peynire dönüşme hali 7-8 dakikadan sonra duruyor farkedeceksin sonra altını kapat. bir süzgecin üzerine temiz bir tülbent ser ve sulu peyniri süz. normal süzgeçten geçirirsen biraz suya karışıp süzgeçten akma ihtimali var o yüzden tülbent olsa daha iyi. suyu süzülünce çökelek gibi yemek istiyorsan bir gece süzgeçte kalsın mümkünse soğuduktan sonra buzdolabına kaldır ertesi gün saklama kabına koyarsın dolapta 1 hafta kadar tazecik durur, daha fazla dayansın istersen içine tuz karıştır tadına bakarak tabi damak zevkine göre üstü açık biçimde buz dolabında 3-4 gün havalandır kuruyacaktır, kuruduktan sonra ağzını kapatsan da 2-3 hafta dayanır kokmaz. Ama kalıp şeklinde olsun istersen sulu peynirin suyu akınca peynir içindeyken tülbenti sıkıca bağla. yine suyunun rahat süzülmesi için süzgeçte kalsın üzerine bir ağırlık koy mesela bir tencereyi suyla doldurup bastır. üstüne koyduğun ağırlık düz olsun ki peynirin üstü düz olsun güzel şekil alsın. onu da bir gece öyle beklet ertesi gün kesip saklama kabına koyabilirsin. bu kalıp peynir daha uzun süre dayansın istersen süzdüğün suyu dökme içine bolca tuz at ve kestiğin kalıp peyniri bu tuzlu suya at uzun süre dayanır. umarım anlaşılır olmuştur kafana takılan bişey olursa sorabilirsin canım. bu arada ben ölçüleri göz kararı yapıyorum sanırım 5 kilo süte 2-2,5 su bardağı yoğurt suyu koyuyorum, yoğurt da ne kadar varsa bir bardak kadar falan koyuyorum. bu tarifi yoğurtsuz olarak da yapabilirsin. özel peynir mayaları satılıyor marketlerde aynı işlemleri yapacaksın tek fark kaynayan süte yoğurt değil 1 kaşık maya ekleyeceksin.

ay mükemmel bittim resmen. hemen fotoğrafını çektim herkese şakayla karışık okicam

Süper yazmışsın ya bayıldım Ben kapıya böyle bir yazı assam millet bana küser gider Gerçi keşke küsüp gitse dediklerim de yok değil hani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…