ay canım benim bebek hep zayıf çıkıyo.ama doktor haftasıyla uyumlu diyo.anlamıyorum o kadar da yiyorum oysa kibizim kızın son fotosunu gördüm korktum resmen.alien gibi .doktor yüzünü karnına yapıştırmış ondan böle dedi ama beni pek avutmadı bu sözü.ama ondan önce çok net poz vermişti az burnu büyük olcak.napsın her iki geni de büyük burun geni taşıyo...
Bizde eşimle her kontrol öncesi kilosuyla ilgili iddaya giriyorz ve genelde onun tahmineri doğru çıkıyor. en son kontrole gittiğimde doktorum bebeğin annenin depolarından beslendiğini ancak protein alımının bebeği direk etkilediğini söyledi. Özellikle balık balık diye ısrar etti. Bebeğinin kilosu maşallah çok iyi.. Benm çevremdede var öyle daha doğmadan bebekleri yarıştıranlar yok benimki 4 kilo doğdu şununki şu kadar dodu
Sağol canım, doktor da normal diyo ama işte annelere hep az geliyo heralde
Biz de bu sefer iddaaya girmiştik. Eşim 1700 ve altı demişti, ben 1800 ve üstü demiştim, ben kazandım
protein gerçekten çok önemli, bir de kaşar peyniri, muz ve pekmeze yüklenin diyo herkes. O kadar çok kaşar peyniri yedim ki artık kahvaltıda midem bulanmaya başladı, sürülebilen labne aldım onu yiyorum birkaç gündür. Kahvaltıda midem bulanıyo son günlerde, anlamadım sebebini :44: Sabah 6.30'da kalkıyorum, hala çalışıyorum çünkü. o saatte yiyebildiğime şükür, izne çıkınca kalkıp gezinip canım isteyince yerim ama şimdilik acele acele hemen doyurayım karnımı diye gözlerim kapalı oturuyorum sofraya, o kadar erken saatte normaldir heralde:44:
Bence o saatte yiyebilmen bile iyi belki çok erken saat olduğu için bulanıyodur. Bende geçen hafta izne ayrıldım 1 haftadır daha sağlıklı beslenebiliyorum gerçekten ama kilolarda daha hızlı artıyr tabi
Simdi geldim ebeyle konustum 3 normal dogum yapmis biri son zamanlarda ekmegi azalt bol su ic sivi gidalarla beslen dedi nasil anlarim dogumun basladigini dedim nisan ya da su gelme olayindan daha cok sancilarin duzenli aralikta olmasi onemli dedi ben su beklicektim artik nisani ya da sancilari kontrol ederim dogumu sen yapacaksin doktor sadece takip edecek dedi bol ikin dogumda cok onemli dedi diskini yapar gibi ikin dedi
Eki Görüntüle 885835
Çarşamba kapı süsü yapmak için keçe almıştım, uğraşması hoşuma gitti, fazla fazla da gelince buzdolabı magneti de yapayım dedim, bayağı uğraştırdı ama sonuç beni mutlu etti, hepsi bitmedi... Dört renk olacak... İsimlik de eklenecek...
kapı süsünün de kurdeleleri kaldı, bitince onu da eklerim...
Ters olmuş niye ki...
Merhaba kızlar,
Allah izin verirse bende Ocak annesi olacağım. Uzun zamandır takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. Bende medipol megaya gidiyorum. Bir kızım olacak. Doktor rahim ağzı kısalığından şüphelendiği icin 24. Haftadan beri kendime dikkat ediyorum. Erken dogum riskine karsı çantam haftalar oncesinden hazırkızımın odasını da gecen hafta hazırladım. Bu arada Belediye'mizde düzenlenen hamile okuluna ve bebegim olacak seminerlerine katıldım. Seminerde Ayşe öner uygulamalı eğitim verdi. İnsallah faydasını görürüm. 36-37. Haftalardaki annelere ayse hanımın tavsiyesi sabah göğüs uçlarına ve cevresine kolonya sürmek. Akşamları krem veya yağ sürmek. Kolonya nasırlaşmasına yardımcı oluyormuş. Böylece daha az yara oluyormuş emzirirken. Sizinle paylaşmak istedim. Hepimize hayırlı doğumlar
Sağol canım, doktor da normal diyo ama işte annelere hep az geliyo heralde
Biz de bu sefer iddaaya girmiştik. Eşim 1700 ve altı demişti, ben 1800 ve üstü demiştim, ben kazandım
protein gerçekten çok önemli, bir de kaşar peyniri, muz ve pekmeze yüklenin diyo herkes. O kadar çok kaşar peyniri yedim ki artık kahvaltıda midem bulanmaya başladı, sürülebilen labne aldım onu yiyorum birkaç gündür. Kahvaltıda midem bulanıyo son günlerde, anlamadım sebebini :44: Sabah 6.30'da kalkıyorum, hala çalışıyorum çünkü. o saatte yiyebildiğime şükür, izne çıkınca kalkıp gezinip canım isteyince yerim ama şimdilik acele acele hemen doyurayım karnımı diye gözlerim kapalı oturuyorum sofraya, o kadar erken saatte normaldir heralde:44:
bu ara bulantı bende de var. hatta başka yazanlar da oldu. mide sıkıştığı içinmi böyle oluyo acaba.
Beğenmene çok sevindim...evet normal doğumda anne aktif olacak mecbur. ıkınabilmek marifet:) Hadi hayırlısı bakalım.
diğer yaptıklarının da fotosunu çeker misin, çok beğendim ben yaptıklarını. hatta yaparken ayrıntılı çekersen sevinirim. tabi zahmet olmazsa...vaktin olursa...
Valla canım birkaç kere okudum ben de yazanlar oldu evet ama bende yoktu birkaç güne kadar o yüzden yorum yazmamıştım ama benim de başıma geldi sonunda. gün içinde de oluyo bazen, ilk başlardaki günlere döncem diye ödüm patlıyo
Beğenmene çok sevindim...
Daha bugün bitti, ipleri felan temizlemem gerek, biraz karışık çıkmış.... Aslında çok basit, alt zemin için önce kalıp çıkardım, ona göre keçeleri kestim, sonra yuvarlak tekerleri, kestim... Orta şerit bende bir tül parçası vardı, ondan... Ama su taşı alınsa tuhafiyeden daha güzel durur... Tekerleri ve tülü diktim, bir de keçem ince olduğu için altına karton yapıştırdım, ama kalın keçede gerek olmaz... Elimdekileri değerlendirmek istediğim için onları kullandım...
Yapması çok zevkli... Benim el becerim fazla yoktur, biraz yamuk bile kesmişim, , elimden gelmiyor ne yapayım....
bende çok korkuyorum. o zamanlar bulantılardan yiyemeyince bebek çok etkilenmiyodu ama şimdi zor iş. tuzlu çubu kraker de yiyemiyorum tansiyonum sınırda. leblebi mi yesek acaba. o iyi geliyodu.
Kaç gün sürüyor acaba bu eğitimler ??
evet normal doğumda anne aktif olacak mecbur. ıkınabilmek marifet:) Hadi hayırlısı bakalım.
diğer yaptıklarının da fotosunu çeker misin, çok beğendim ben yaptıklarını. hatta yaparken ayrıntılı çekersen sevinirim. tabi zahmet olmazsa...vaktin olursa...
yakmaz mı acaba kolonya sürmek? sen denedin mi? kapkara ve kupkuru oldu benim göğüs uçlarım. bazen çamaşırıma değince çok sızlıyor.
bu ara bulantı bende de var. hatta başka yazanlar da oldu. mide sıkıştığı içinmi böyle oluyo acaba.
Aynı beklenti nedense bende de var. Bu sefer artık 2 kiloyu geçmiştir dedim 1888 çıktı, her seferinde de soruyorum doktora normal mi, gelişiminde gerilik yok di mi diye, kadın da hep iyi, normal diyo ne bilim:44: gerçi son haftalarda birikiyo yağ dokusu, o yüzden bundan sonra alacağı kilolar belirleyecek doğum kilosunu. Bol bol bebiklere yarayacak şeyler yememiz lazım. Yediğimiz börek-çörek bebişlere yaramıyo malesef
slm annecikler nasılsınız ?
paşamla ben geldim memlelete geldim salı günü forma girme fırsatım olmamıştı nasılsınız ? keyfler nasıl? ndoğum yapoan oldu mu hiç ??
bu arada en büyük bebek benimki aranızda kızlar....koğuş ağası olmuş kızım...bebişlerinize söleyin saygıda kusur istemiyomuş hanım ağa....sonra burdan beni tekmeliyo. şaka maka ilk ben mi doğurcam acaba? sezaryen olursam 20 günüm ya var ya yok benim...her an aralık annesi olabilirim...
Yok benim oglum var 38 de pirtlatayim diyorummm
oooo saygılar abi...kusura bakma biz de meydanı boş bulduk.ağalık taslıyoduk....hakkaten senin az kaldı o zaman sezaryen mi düşünüyosun.normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?