bu arada en büyük bebek benimki aranızda kızlar....koğuş ağası olmuş kızım...bebişlerinize söleyin saygıda kusur istemiyomuş hanım ağa....sonra burdan beni tekmeliyo. şaka maka ilk ben mi doğurcam acaba? sezaryen olursam 20 günüm ya var ya yok benim...her an aralık annesi olabilirim...
bu hafta doktor normale uygun dedi çatı yaptı normal istiyorum inşalllah çok tırsıyorum ama sezaryen de korkutuyor beni
ömeserma kız bebekler erken geliyomuş genelde. belki 39 da falan gelir belki bizimkiler. ayy hadi hayırlısı, sağlıklısı...
bugün çok doğurmak istedim nedense.sancım da vardı hafif.hatta duşta kendimi yokladım.ya bi de ben hala normal doğuma şans verdiğim için kendiliğinden oluverse diyorum yani ha bugün ha yarın demesen o stresi yaşamasam diye.hatta bu gün sancılaşınca kalktım hastane çantamı tam olarak hazır ettim.fermuarını bile kapadım.neden bilmiyorum ama kendimi çok hazır hissettim bugün hiç korkmadım bile.normalde bu sancıyla soluğu hastanede almıştık biz...ama tabi hayırlısını versin rabbim sağlıklı versin de ben dayanırım canım
bu hafta doktor normale uygun dedi çatı yaptı normal istiyorum inşalllah çok tırsıyorum ama sezaryen de korkutuyor beni
oğluşumun odası birde park yatagımız var onu kurmadık daha
amin. öyle tabi sağlıklı olsun bebklerimizde bizde inşallah. soğuk kanlısın o zaman maşallah.
aslında daha soğuk kanlıydım da vasfiye teyzeye benzeyen,felaket tellalı,insanın yaşam enerjisini emen bi arkadaşım beni öyle bi korkuttu ki....hatta hala aynı konuşmalarına devam ediyo.geçen markete gidiyoken aradı beni.ne işin var dışarıda doğurcan şimdi git evine falan dedi.yok daha var dedim.ay sanki sen erken doğurcan içime öle doğuyo falan diyo.korkuttuğu şeyleri de anlatmıcam sizi de yok yere tedirgin etmiyim.zaten artık açmıcam telefonunu.artık iyi niyetinden şüphe ediyorum çünkü.kendisi de 6 ay önce doğum yaptı düşüncesizlik olduğunu sanmıyorum bu konuşmalarının.
ne insanlar var ya. çok kızıyorum. bana da iyi niyetli gibi gözükmedi arkadaşın. görüşmemek en güzeli. çokta düşünme söylediklerini, etrafta gördüğümüz herkes bu yolla geldi dünyaya. aslında doğum ile ilgili ne iyi ne kötü hiç bişey dinlememeli heralde. her doğum kendine özeldir deyip geçmeli ama işte ben yapamıyorum. kasım annelerini, aralık annelerini filan takip ediyorum. :)
slm annecikler nasılsınız ?
paşamla ben geldim memlelete geldim salı günü forma girme fırsatım olmamıştı nasılsınız ? keyfler nasıl? ndoğum yapoan oldu mu hiç ??
ben de bu ara hamurişinden başka bişey yemiyorum desem yeridir.hiçbişey istemiyo canım abur cubur istiyo bi tek..zaten mide bulantılarım da geri çıktı meydana.hiç gitmedi gerçi ara ara yokluyo maalesef.ne protein aldım doğru dürüst ne vitamin.karbonhidrat desen hat safhada ama....çok sıkıldım sağlıklı beslenmek zorunda olmaktan.zaten 36. haftamdayım.şimdi doğum başlasa sevincem nerdeyse.zaten iş yaptım bugün azcık sol kasığım sancıyo.şikayet etmiyorum bile.....
bu arada en büyük bebek benimki aranızda kızlar....koğuş ağası olmuş kızım...bebişlerinize söleyin saygıda kusur istemiyomuş hanım ağa....sonra burdan beni tekmeliyo. şaka maka ilk ben mi doğurcam acaba? sezaryen olursam 20 günüm ya var ya yok benim...her an aralık annesi olabilirim...
Yok benim oglum var 38 de pirtlatayim diyorummm
aynen ben de haftaya gircem çatı muayenesine.rahat yaparsın derse normal.eh falan derse sezaryen.zaten doktorum normali seven biriymiş duyduğuma göre.bu konuda yalan söyleyeceğini sanmam sırf sezaryene almak için.ama işte yılbaşına denk gelir diye korkup sezaryen yapmasından korkuyorum.sonuçta hangi doktor yılbaşını heba etmek ister ki.
Hoşgeldiniz canım , hiç korkma kimsecikler doğurmadı sen yokken, bişey kaçırmadın
Ben de bugün onu anlatıyorum arkadaşlara işyerinde. Doğurayım, süt müt davaları da bitsin; bir süre meyve, kuru yemiş, kaşar peyniri.. sağlıklı ne varsa çıkarmak istiyorum menümden. Ne kadar abur cubur varsa onlarla beslencem, bıktım bu sağlıklı beslenme olayından diyodumbebişe yarasın diye hergün aynı besin gruplarını almaktan midem bulanıyo benim artık ben öyle düşünüyorum :44:
Ne güzel ya kızlar size çok özeniyorumben hala çalışmaya devam ederken siz bebişlerinize kavuşçaksınız muhtemelen. Ben de artık 36 haftalık olmak istiyorum çok kıskandım benim bebiş de 40 haftayı bitirmez gibi geliyo bana çünkü doktor başı dönmüş hatta baya aşağıda dedi. Benim kaburgalarımın altında, midemin oralarda hiçbir şey yok. Hani doğumuna 2 hafta kalan kadının göbeği aşağıya iner de bakan senin doğumun yakın der ya, işte benim göbüş o pozisyonda resmen :44:
Benim son doğum tarihi de tam yarıyıl tatiline denk geliyo, doktorumun ikizleri var, 1. sınıfa başladılar bu sene, onlarla tatil planı var kadının. İnşallah onlar gitmeden doğururum
bi doktorun tatilini eğlencesini düşünmediğimiz kalmıştı onu da yaptık...halimize bak.doğurunca büyük bi ohhhh çekcez bence.kiloları falan düşünmicem...bende bu pimpirik varken kilo milo kalmaz diye düşünüyorum
Sorma valla, doktoruma psikolojik baskı yapıyorum, 'size çok güveniyorum normal doğum için' diye. O da 'ben tatil planı yapmayayım bari o zaman' diyo ama tabiki ben doğurcam diye kadın tatili Ankara'da geçirecek hâli yok. Bi de ben doktoruma ' doğum anında canım acıdığı için beni sezeryana alın dersem dinlemeyin sakın' dedim. Tamam dedi ama o olmazsa, başka doktorlar kesin beni keser çeneme dayanamayıpyani sanki bu doktorum olmazsa normal doğum yapamicakmışım gibi geliyo.
Selamlar,
Kızlr aranızda Bursa'da olan var mı, varsa hangi hastanede doğum yapmayı düşünüyorsunuz ?
İkinci sorum da, BİZ ESKİ HALİMİZE DÖNEBİLECEK MİYİZZ??
Grubun 4 üncü bebeği yolda herkes uyumuş
Grubun 4 üncü bebeği yolda herkes uyumuş
yok yaa.öyle katlanılmicak gibi acımıyomuş.zaten çok ekstrem bi durum olursa seni dinlemez alırlar sezaryene.ama öle olcak olsa muayenende çıkardı ortaya.merak etme.kime sorduysam çok acımıyo dedi.nolcak yaa zehir olsa içilir 12 saat o da en fazla.ben doğuma yakın enerji veren şeylerden yemek istiyorum.sancılarım başlayınca yemeye başlıcam ki rahat ıkınabiliyim.ama tabi çatı muayenesi olumluysa ve normale karar verirsem.yok yaa. o an tek düşündüğün şey bebeğini pırtlatmak olcaktır.dünyanın en iyi doktoru da olsa iş bize düşüyo.ben doktor değiştirdim ama takmıyorum.sonuçta yurtdışında bu işi ebeler yaptırıyor doktor deil.hem ayrıca yabancı ünlülern birçoğu evde doğurmuş bebeğini.bizim toplum azcık abartmayı seviyo.e biz de milletten duya göre korktuk da korktuk.halbuki o gün gelince pırt diye doğcak bebeler...(ankaralıyım da)
Merhabq arkadaslar ben bugun cati muayenesi oldum bebegin kafasi asagi donuk.ama daha kanala yerlesmemis catim dar ama kanala girdigindede bakilacakmis o kisimda darsa sezeryan olucak bir cm acilmam varmis bu takildi kafama simdiden 1 cm acilma olurmuki ocak 2 gibi gorunuyor dogum tarihim bebek 3.5 kilo 49 cm kafasi buyuk. Ama karniyla orantili dedi gelisimi iyimis daha vakit var 4 kiloyu buluruz yakinda sanirim benim gibi acilmasi olan varmi cati muayeneniz nasil gecti
maşallah senin yavruna da, sağlıkla gelsinler de kilosuna pek takılmıyorum ama zayıf bebeğe bakmak zor oluyor, oğlum 3300 gr doğmuştu 40 haftalık, bu 38 haftalık zayıf doğar diye telaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?