Hayırdır inşallah kim doğuruyo yahu? Biz uyanığız
Valla canım insanoğlu nelere dayanıyo, bu fiziksel bir acı ve kişiye göre de değişir. Daha önce bu kadar acı eşiğimi zorlayan bir durum yaşamadığım için kendime haksızlık etmek istemiyorum, vücuduma bu şansı vermek istiyorum. Eğer durum müsait olursa kesinlikle önce normal doğurmayı denicem. Ha olmazsa da kısmet değilmiş der giyeriz ameliyat önlüğünü. Sonuçta amacımız aynı gidilen yol başka, kısmette ne varsa o olacak. Ayrıca dediğin gibi doktor, olağan dışı bir durum gelişir de müdahale edilmesi gerekir diye, yoksa ebeyle de doğurulur hatta daha iyi olur. Çünkü malesef son yıllarda doktorlar doğuma cerrahi bir vaka olarak bakıyor, ebeye göre ise çoğalmanın doğal bir süreci ve sonucu
Bu arada Ankara'da mı yaşıyodun sen de?
Doğum tarihi olarak görünen tarih 40 haftamın bittiği gündür, çoğu çocuk da tamamlamaz. 37 haftalıksın anladığım kadarıyla şu anda. Bence gayet normal, açıklığın da olur herşey olur. bu saatten sonra doğumun başlasa bile durdurmazlar çünkü bebeğin içerden alacağını almış, kilosu da gayet iyi, akciğer gelişimi falan bitmiş oluyo bu haftada. Yani küvöze ihtiyaç duymaz. Bence sen doğurmaya bak biran önce, korkma hiç eninde sonunda hepimiz yapcazayrıca 4 kilo olursa da doktorun normal doğuma cesaret edemez gibi geliyo bana. Hayırlısı olsun inşallah.
Ben daha çatı muayenesi olmadım, doktorum da bişey demedi henüz. 37'den önce yapmıyorlar diye biliyorum çünkü açılmayı başlatabiliyo.
Canım sen yanlış anlamışsın. Biz gusül abdestinin olmamasını lohusalıkta kanamamız olacağına bağlı olarak söyledik.(yani ben öyle biliyorum) Yoksa doktor görmesi meselesi değil
Ben börekleri pişirmeden koyuyorum buzluğa, çıkarıp pişiriyorum sonra. Elmalı turta falan gibi şeyler piştikten sonra dolapta da uzun süre duruyo, onları da mikrodalgada ısıtıyorum yeni pişmiş gibi oluyo.
Canım bak şimdi, günlere fazla takılma, çünkü benim raporumda şu kadar haftalık ve günlük yazmıyo; 'doğumuna 8 hafta kalmış olup, 3 hafta kalana kadar çalışıp, bu günleri doğum sonrasına aktarması için çalışmaya devam etmesinde bir sağlık problemi yoktur' gibi bir cümle yazıyodu. Ben 32+0'da 5 Aralık'ta aldım, bu sayede 8 Ocak'a kadar çalışabilirim, 32+6'da alsaydım bu benim 14 Ocak'a kadar çalışmamı sağlayacaktı. Yani izne daha geç çıkıp daha geç işe başlamamı sağlayacaktı, öyle gün yanma diye bişey yok. Doğum öncesi 3 hafta+13 hafta doğum sonrası toplam 16 haftan, işi bıraktığın gün başlar. Doktoruna söyleyip ister 32+0'da ister 32+6'da alabilirsin bence.
Bu arada ben 6 Ocak Pazartesi günü 36+5'te bırakıcam. Haftanın ortasında bırakmak istemiyorum, yerime ücretli öğretmen gelcek çünkü. Hafta ortasında başlamasın diye en son 3 Ocak'ta cuma günü gidip, 6'sında da hem randevum var hem izin başlatma raporumu alıp okula götürcem.
Benim bebiş 32+0'da 1888gr'dı, kilosu normal mi diye sordum doktora. Çünkü anlatmıştım size 'karnın hiç büyümemiş, bebeğin gelişiminde bir problem yok di mi?' Şeklinde sorulara maruz kalmıştım. Doktorum 'saçmalamasınlar canım öyle şey olur mu, senden de kimse 4 kilo çocuk bekleyemez' dedi, rahatladımVelhasıl benimki iki katına çıkmaz muhtemelen ama 3 kilonun üstüne çıkar dedi doktorum, hayırlısı bakalım. Kaşar, pekmez ve muza dayanın kızlar
Ne kadar guzel bir oda, bayildim. Hali ve perdesi de cok guzel canim, ne kadar zevklisin. Misil misil uyusun yavrun odasinda ve buyusun kocanan olsun.oğluşumun odası birde park yatagımız var onu kurmadık daha
Canım siteyi paylaşır mısın rica etsem? Çok güzelmiş açıklamalar, ben her hafta dönümünde okuyorum bişeyler ama bu siteyi daha önce hiç okumadım. Teşekkür ederim bu arada
kızlar biz hala isime karar vermedik VENÜS mü ALYA mı sizce?
anlıyorum seni canım.benim de kızım 2500 gr doğmuştu.hastaneden çıkarken 2200 falandı.çok zorlandım ilk çocukta.ama dediğin gibi sağlıklı olsunlar da kiloyu tamamlıyorlar bir şekilde
34-37 hafta arası yapılıyor canım benim geçen hafta yapıldı mesela herhangi bir şey yok :)
tesekkur ederım canm acıklamalar ıcın.... ben oyleyse 9 aralıkta yanı 32+0da alacagım raporu ve 10 ocakta ayrılacagım inşallah
rica ederim canım, gebelik . org diye bir site orada zaten yönlendirmeler var hafta hafta gebelik diyor, haftana girip yazılanları okuyorsun, hesaplamalar kısmı var oradan bebeğin haftalara göre kilosuna da bakabiliyorsun
herkese günaydııın,
bugün doktor kontrolümüz var, gidelim bakalım paşamız ne alemde.. 32 hafta raporumuzuda alıp geleceğiz.
Grubun 4 üncü bebeği yolda herkes uyumuş
rica ederim canım, gebelik . org diye bir site orada zaten yönlendirmeler var hafta hafta gebelik diyor, haftana girip yazılanları okuyorsun, hesaplamalar kısmı var oradan bebeğin haftalara göre kilosuna da bakabiliyorsun
Hayırdır inşallah kim doğuruyo yahu? Biz uyanığız
Valla canım insanoğlu nelere dayanıyo, bu fiziksel bir acı ve kişiye göre de değişir. Daha önce bu kadar acı eşiğimi zorlayan bir durum yaşamadığım için kendime haksızlık etmek istemiyorum, vücuduma bu şansı vermek istiyorum. Eğer durum müsait olursa kesinlikle önce normal doğurmayı denicem. Ha olmazsa da kısmet değilmiş der giyeriz ameliyat önlüğünü. Sonuçta amacımız aynı gidilen yol başka, kısmette ne varsa o olacak. Ayrıca dediğin gibi doktor, olağan dışı bir durum gelişir de müdahale edilmesi gerekir diye, yoksa ebeyle de doğurulur hatta daha iyi olur. Çünkü malesef son yıllarda doktorlar doğuma cerrahi bir vaka olarak bakıyor, ebeye göre ise çoğalmanın doğal bir süreci ve sonucu
Bu arada Ankara'da mı yaşıyodun sen de?
Doğum tarihi olarak görünen tarih 40 haftamın bittiği gündür, çoğu çocuk da tamamlamaz. 37 haftalıksın anladığım kadarıyla şu anda. Bence gayet normal, açıklığın da olur herşey olur. bu saatten sonra doğumun başlasa bile durdurmazlar çünkü bebeğin içerden alacağını almış, kilosu da gayet iyi, akciğer gelişimi falan bitmiş oluyo bu haftada. Yani küvöze ihtiyaç duymaz. Bence sen doğurmaya bak biran önce, korkma hiç eninde sonunda hepimiz yapcazayrıca 4 kilo olursa da doktorun normal doğuma cesaret edemez gibi geliyo bana. Hayırlısı olsun inşallah.
Ben daha çatı muayenesi olmadım, doktorum da bişey demedi henüz. 37'den önce yapmıyorlar diye biliyorum çünkü açılmayı başlatabiliyo.
Merhabq arkadaslar ben bugun cati muayenesi oldum bebegin kafasi asagi donuk.ama daha kanala yerlesmemis catim dar ama kanala girdigindede bakilacakmis o kisimda darsa sezeryan olucak bir cm acilmam varmis bu takildi kafama simdiden 1 cm acilma olurmuki ocak 2 gibi gorunuyor dogum tarihim bebek 3.5 kilo 49 cm kafasi buyuk. Ama karniyla orantili dedi gelisimi iyimis daha vakit var 4 kiloyu buluruz yakinda sanirim benim gibi acilmasi olan varmi cati muayeneniz nasil gecti
günaydın everybody...
ben çok acıkmış uyandım bu sabah.(sanki önce farklıydı da)
kızım da acıkmış anneaeaea bi kere vurunca tane iki kere vurunca iki tane yapıyo annesine..bu gün gezme günü kocişle eksik tamamlama günü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?