kayınvalidelere hak vermişsindir o zaman :)
Arkadasım ben cok tırsıyodum sobadan e malum mardındeyım mecbur kurduk öle guzel ısınıyorum kı bebegımde ısınıcak :)
Herkese iyi akşamlar, yazdıklarınızı ancak okuyabildim doğum konuşuluyor bende biraz korkuyorum nasıl olucak, çatı nasıl bişey :18:
Bugün canım annem geldi hastane çantalarımızı hazırladık daha doğrsu valizlerimiziikiside tekerlekli bi ufak bde ortaboy oldu. Abarttımmı acaba diyorum ama herşeyi kararında koydum. Herkes tatilemi doğumamı gidiceksn diyor sizin kaç valiz oldu
kızlar benim ismimin altındaki çiçek isimleri değişiyo şimdi de nergis olmuşumne ki bunlar neyle ilgili acaba
Benim doktorum sormadı ben normal istiyorum girermisiniz defim
Çok duyduk normal diyio ilk sancıda beni sezeryana alın diyenleri dedi
Yüzü düştü adamın
Ne kafar basit gelio sezeryan onlara sanki normal olan sezeryanmış gibi davranıolar
Allah allah neden bir doktor öyle der ki ? hastasını rahatlatacağı yerde bu soruyla daha da strese sokuyor.....
bu gidişimde bana da sordu doktorum hangi doğum şekli diye.Ben de normal doğum düşünüyorum dedım.Epidurali sordum.Şu an için epiduralı konuşmak erken dedi.Belki açıklığın çok iyi olacak gerek kalmayacak epidurale beli de bebğin pozisyonu uygun olmayacak epidural gereksiz olacak yine dedi.şu an erken dedi.Çatı muayenesi için bana dediği 38. hafta mı ne yapacak yanı son haftalarda. cunku bazen catı kontrolunden sonra lekelenme geldı dıyen hastalarım oluyor dedı.
Senin doktorun biraz kırık heraldi kafadan =))
Sen hiç sıkma canını bana da biraz sezaryana yönlendirecek gibi geldi.
Çoğu doktor yapıyor artık bunu...
Eee ameliyata girdiği için alacakları primde ona göre değişir canım.
2.600 gr normal doğum için çok iyi bence.
Sen sıkma canını olur mu..
Olumsuz bir şey derse başka yerde yaptır çatı muayenesi...
ooo hoo ne valızı canım ne koydun kı o kadar bnmkı bı çanta spor çantaları varya ondan tam doldu hembebegın hembnm herseyımı aldı babamıza bıle esofman koyduk ama ole valız valız olmadı ben hastaneye valızlerle gırsem gülerım tutamam kendımı evın hastaneye çok mu uzak...
ooo hoo ne valızı canım ne koydun kı o kadar bnmkı bı çanta spor çantaları varya ondan tam doldu hembebegın hembnm herseyımı aldı babamıza bıle esofman koyduk ama ole valız valız olmadı ben hastaneye valızlerle gırsem gülerım tutamam kendımı evın hastaneye çok mu uzak...
Şeker yüklemesi yapılacağı zaman yaptıranlar yaptırmayanlara karşı ayyy iğrenç bişey içirdiler baklava şırası gibi vs laflarda bulundular. İster istemez ben de ön yargı oluşmuştu. Velhasıl ben de içtim limon sıkıp limonatadan farkı yoktu bumuymuş abarttıkları şey demiştim ve abartanlara karşı içimde inanılmaz öfke vardı.
Gel zaman git zaman gene aynı şeyleri yaşamaya başladık. Çatı muayenesi olmuş olabilirsiniz canınız acımış olabilir normaldir ama herkesin canı acıyacak diye bişey yok vayyyy çok acılı bu çatı muayenesi vayyy dayanılmaz acı duyuluyo diye veryansın etmesin kimse lütfen burda bi çok kişinin ilk gebeliği biraz daha ılımlı olalım derim.
Bende aynı hayal kırıklıgını hsgde yaşamıştım ıkadar korkmuştumki 6 ay korkudan gidememiştim sonra el mahkum gittim ve işlem bittiginde bunun içinmi 6 ay beklemişim diye üzüntüden aglamıştım herkesi agrı eşiği farklı
Bende aynı hayal kırıklıgını hsgde yaşamıştım ıkadar korkmuştumki 6 ay korkudan gidememiştim sonra el mahkum gittim ve işlem bittiginde bunun içinmi 6 ay beklemişim diye üzüntüden aglamıştım herkesi agrı eşiği farklı
Yeni doğan sünneti acısı ne zaman geçer ne kadar sürer bebiş kendini ne zaman toparlar bilen var mı arklar
Bende ins hemen yaptiracam sunnetiniDoktoruna göre değişiyor ama genelde doğduktan sonraki ilk 7-10 gün icinde yapılmasını tavsiye ediyorlar. Bebek hissetmiyormuş böylece anestezi vermeden yapabiliyorlar. 6. Aydan sonra ise genel anestezi ile yapıyorlarmış. Doktorların cogu hemen olmasını öneriyor böylece idrar yolu iltihaplanmasına erken önlem alınmış oluyormuş.
Evet canım bitti bakalım darısı sizlere telden haftaları takvimi göremiyorum37. Haftan bitmiş, ne güzel... Maşallah diyeyim...Çok özendim şimdi...
Ben de o hayal kırıklığını doğum sonrası dikişlerim yapılırken yaşadım, doğum sonrası çok acı çok acı deyip durdular, o sırada kızımın kara kara bakan gözlerine bakmaktan hiç bir şey hissetmemiştim...
Evet canım bitti bakalım darısı sizlere telden haftaları takvimi göremiyorum
Evet kuzenimde öyle söylemişti çok yüreklendirmeye çalışıyorum kendimi ama normal dogum için ne kadar başarılı olurum bilmiyorum bugün netleşecek kontrol var hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?