- 24 Nisan 2013
- 2.233
- 1.523
- 373
- 32
ay kızlar aralık annelerine bakıyorum da doğuran doğurana.. çok heyecanlı yaa.bize de doğum hikayeleri yazmak nasip olcak mı bakalım.
bi de bebişler hep sarılık olmuş:44: haberler böyleee
canlarım az önce son eksiklerimi aldım.tabi bebek arabası ve bebek şekeri dışında...Eki Görüntüle 892798
ama bu bebek arabası mevzusunu halledemiyorum bi türlü yaa.beğendiklerim neden bu kadar pahalı?hayır oto koltuğu önemli bi ayrıntı olmasa bebek arabasının acelesi yok aslında.e bebek arabasıyla birlikte alınca daha uygun oluyo.offfff delircem
canlarım az önce son eksiklerimi aldım.tabi bebek arabası ve bebek şekeri dışında...Eki Görüntüle 892798
ama bu bebek arabası mevzusunu halledemiyorum bi türlü yaa.beğendiklerim neden bu kadar pahalı?hayır oto koltuğu önemli bi ayrıntı olmasa bebek arabasının acelesi yok aslında.e bebek arabasıyla birlikte alınca daha uygun oluyo.offfff delircem
Tüh sarılıkta gecmez bi türlü basımıza geldi 2 aylık olmadanda gecmedi
bebeğe mamayı damlalıkla vermek kaşıkla vermekten daha kolay sakın biberon verme meme başı karmaşası yaşayıp anneyi bırakıyor benim ilk kızım öyle oldu
Çok teşekkür ederim. ve evet seni tanıyorum, süpersin :) bence rahat rahat herşeyi sorman harika. için rahat ediyodur. benim 35. haftam. bebiş kız :) ismini ayşe koyucaz çünkü benim de eşimin de annesinin ismi ayşe. ikinci isme henüz karar vermedik. işaretlere çok inanırım ben, bunun için de hala işaret bekliyorum sanırım :)
hastane çantam için orta boy tekerlekli bi valiz aldık. Bi tane sekizli bi tane de beşli takım ayırdık içine. biri pembe diğeri de bembeyaz. ben beyaz giyinmiş bebişlere dayanamıyorum, çok istedim :) diğeri de kız olduğu belli olsun diye pembe mecbur :) pembe olan için bir de kalın pofuduk tulum koyduk çıkarken giysin diye. iki tane battaniye koyduk. biri ince diğeri de oldukça kalın. biberon, emzik ve 6 tane ağız bezi koyuyoruz. ağız bezlerini metreyle tülbent aldık, annem dikiyor. yenidoğan bebek bezi bir paket, bir de poposunu temzlemek için bebek temizleme pamuğu. ben kuru olup suya batırılarak ıslatılanlardan aldım. ıslak olanlar içime sinmedi. kendim için de bir pijama takımı bir de gecelik koydum. eşime de bir takım eşofman koyucam ama henüz almadım. en son da allıktı taraktı, o tarz ikincil şeyleri ve gece pedlerini ilave edicem. lansinoh göğüs kremi ve göğüs pedlerinden de koydum. herkes şart diyor :) bir de çıkarken giymek için kendime ayrıca bir kıyafet. girerken giydiklerimizin ne hale geleceği meçhul çünkü :)
şimdilik aklıma başka bir şey gelmiyor. ama sanırım en önemli olanlar bunlar. çok şükür annem de telaşlanmaya başladı da fazlası gerekiyosa o kesin hatırlar son gün gelmeden diye avutuyorum kendimi :)
Kendi tercihin bi aksilik yok yani öylemi?
Damlalığı bende okumuştum bi yerde ama bulamadım marketlerde felan internete de yazdım çıkmadı sen nerden aldın damlalık şişesini?
Canım 2 valizlilerden biri bendimugurbocuu ile konuştuktan sonra 1 valize indirdim. Koyduklarımı yazayım çokmu koymuşum acaba;
Bebek için;
1 adet 5 li hastane çıkışı
2 adet alt üst takım şapkalı (içlerinde çıtçıtlı yada zıbın yok)
1 adet ayaklı tulum
2 kısa kol 2 uzun kol çıtçıtlı
2 adet zıbın
1 hırka 1 yelek 2 çorap
1i puset için 3 battaniye
20 adet bez
Biberon emzik
1 adet alt değiştrme örtüsü
Benim için;
1 gecelik, 1 sabahlıklı takım,1 normal alt üst takım
2 çorap, terlik
Emzirme önlüğü
Ped, makyaj malz, diş macunu fırça, sarj
Göğüs çatlak kremi, gögüs kalkanı
3 adet alt çamaşır, 1 emzrme ateti ve sütyeni
İkramlık bebek çikolatası, kolonya
Bir valize sığdrdım. Fazlalık varmı sizce :26:
Akşam akşam kafayı yedim kızlar
Kocam yok bugün, şehir dışında. Hürrem'in özeti yayınlanırken kalktım evi süpürdüm, sildim ve toz aldım. Annem gelcek hafta sonu evi pis bulmasın dedim, birden içimden geldi
Kızlar bu arada mothercare den aldığım çıtçıtlı badiler bardı onların üzerinde minik araba gemi vs baskılar vardı . Onun üzerindende ütüyle geçtim sonra badinin diğer yerlerine bulaştı. Baskılı yerlere ütü değdirmeyin
haklısın canım...işte çift yönlü olsun konforlu olsun tekerleri sarsmasın falan derken fiyat artıyo da artıyo...en son deli cesareti alcam bi tane kurtulcam rastgele.görme şansım yok alırken burda öle bebek mağazası filan yok adam gibi.netten alcamBen arkadaşımdan hic kullanmadığı chicco simplicity serisi arabasını alıyorum omerserma, yanında anakucagı da var. Cok isime geldi cunku yaza kadar zaten doğru duzgun bebek arabasını kullanamayacağız, malum hava sartları. 1 yasından sonra da hafif olması dolayısı ile baston almak istiyorum, onun için cook para vereceğim bir sey almak istemedim.
ay ne güzel yaa.yok ki öyle yakınımız.bana zaten şuan sadece oto koltuğu lazım...dur bakalım yarın öbürgün alcam alınca paylaşırım...aldıklarını güle güle kullan canım. bebek arabası konusunda bütçene göre davran bence. şu anda alacağın oto koltuğu da uzun süre kullanılmıycak. 1 yaşına gelmeden yenisi gerekecek. yani ben bu konularda pek masraf yapmamaya çalışıyorum. özellikle küçükken. bebek arabası 300 tlye aldık. oto koltuğu ablamdan vardı, ama o da sunny babynin 100 tllik bi modeli idi. 8-9 ay kulladılar şimdi bana vericek.
baya uzun sürmüş genelde 10 günde falan geçiyor diye biliyorum. tabi kış bebeği olunca daha zor dimi, malum güneş ışığı yok. bi de gece ışıkta yatırmak gerekiyormuş değil mi? peki sarı ışık mı bu beyaz mı? sen bilirsin
ayy imrendim canım sana.maşallah...ben hiç uyuyamadım hamilelikte.mesela bugün 7.30 da kalktım.gece şu saat olmuş ben koyun sayma pozisyonu.öyle gündüz durup dururken uykusu gelen hamilelerde değilim..yok anacım uyku muyku inşallah kızım gelince güzel güzel uyur annesini de uyutur...sana iyi uykular tatlı rüyalar canım...Kızlar biz kızımla yatmaya gidiyoruz. uykulara doyamadım gitti yaa. güya evdeyim izne ayrıldım, yorulmuyorum.
ama kızım gelince pek uyuyamam belki, şimdiden depolansa keşke bütün gün uyurdum
iii geceler
ayy bugun ıkındıden sonra bnmde aklıma estı kalktım ve evın bütün perdelerını yıkadım ütüledım astım mutfak harıç mutfagın perdesı zebra o kaldı silinecek mutfak temızlıgı yaptıgım gün silerım..
bütün camları sildim hemde bu havada düşün banyonun paspas takımını yıkadım örtulerı yıkadım oturma odasının kanepelerını silmiştim iki gün oldu..
ıkı kalıp kek yaptım ıkı ölçü kurabıye ve derın dondurucuya yerlestırdım...
hiç halım kalmadı şimdi..
helekı baslamısımtemızlıge yaptıkça heryer ınsanın gözune görünüyo 10 güne ancak bıter zaten yarın çok bişi yapamam yorgunum şimdi hafıf seyler yaparım ertesı gün devam ederım durabılırsem..
Hastane çantama Göğüs pompasınıda koysammıki, bi sorun olursa hastanede yokmudur acaba. Koymadım ben onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?