Gebeliğin seyri sırasında kanama ortaya çıktığında eğer ultrasonda canlı yani kalp atışları olan bir embryo görülebiliyorsa bu gebeliğin düşük olmaksızın devam etme olasılığı %90-96 arasında değişmektedir.
Bebek kalp atımı saptandığında haftalara göre gebeliğin devam etme olasılığı şu şekildedir:
Gebelik haftası Kanama varsa Kanama yoksa
< 6 hafta %67 %84
7-9 hafta %90 %95
9-11 hafta %96 %98
Bir başka deyişle 7 haftada kanama görülür ve düşük tehdidi ortaya çıkarsa bu gebelik %90 sorunsuz devam edecektir. Kanamayı görür görmez progesteron başlamak bu oranı daha da arttırmaz.
Devamını Oku: Hamilelikte Aspirin ve Progesteron - tupbebek.com
kızlar cok şaşkınım bugun gece test yaptım cııkmıycak diye başında beklıyodum geçen ay aşılama olmustum tutmadı bu arada annemle konusuyoruz annem bilmiyo test yaptıgımı tabı normal konusurken anne ben hamileyim diye cıglık atttım yazık kadın şaşırdıcok komık oldu galıba hamileyimmmmmmmmm :) inşallaaaah yarın beta yaptırcam nolursunuz dua edin hatta burası hamile sayfası herkes 1 tane ayetel kürsi okusun yalvarıyorum ilk bebeğim düşük oldu bu benı bırakmasın Raabbbim OL desin ki olsun ismim EMİNE :)
Cnm 4 gundur mide bulantim old. İcin dogru duzgun bisey yiyemiyorum ona ragmen belim bi kalinlasti oturunca gobegim kat kat oluyo ben de anlamadim. Hamile degilken bu.kadar az yesem hemen zayiflayiverirdim.günaydın kızlar nasılsınız. bugün benim gobiş çok şiş. neden bilemedim ki?
3 gündür mide bulantım olmadığı için yedikçe yedim ondan mı?
bir türli 10 haziran gelmek bilmiyor kızlar.
pufpuff herşeyin hayırlısı canım. moralini yüksek tut. bol bol dua ediyorum senin için.
günaydın güzel anne adayları ve göbüşler nasılsınız ?? izinli olmama rağmen uyuyamadım bulantılar uyandırdı ...benim göbüş azıcık yükseldi gibi sanki öyle olan varmııııııııı ??????????*
sağol tatlım... şu cuma günü rabbim tüm arkadaşlarımıza sağlıklı gebelikler versin.. Sen de 8. haftayı gectin kutlamalıyız bunu :)
cnm sen görebildinmi bebişi.5000 olmadan görünmüyor diye biliyorum.benim de son adet tarihim 14 nisan.ayın 13 ünde baktırdım 92,2 çıktı.22 sinde hcg 1500 tabi küsüratları da var ama onu bilmiyorum.
Amin canım allah kimseyi yavrusunun acısıyla sınamasın
Çok şükür ilk defa bu haftaya kadar geldik.
Yarın doktor kontrolümüzü de atlatırsak biraz rahatlicam o zaman kutlicam işte :18:
kalp atışı için yarın gidicem doktora.çok heyecanlıyım gerçekten.ilk hamileliğimde kalp atışı için gittiğimde hüsrana uğramıştım,kürtaj olmuştum.inşallah bu kez mutlu ayrılıcam doktorumdan pıtpıtları duyucaz inşallah.kanama alanı ne durumda onu da çok merak ediyorum.bu kadar iğne ilacın üstüne bugün hala lekelenmem vardı
Ben de öyle aniden acıkıp, az yiyince doyuyorum. İşe gelirken yanımda stok getiriyorum artık. Meyve, altın çörek vs. Akşama kadar çok kötü oluyorum yoksa. Uykusuzluk halim eskisi kadar değil. Gerçi akşam on buçukta yattım sabah telefonun sesini dumadım, işe geç kaldım ama en azından sekizde uyumuyorum. Mide bulantısı bende de yok. Arada bir şeylerin kokusu kötü geliyor, geçiyor hemen. Aman olmasın da zaten. Her sabah iki minibüsle işe geliyorum, yollarda mahvolurum. Bir de önümüz yaz.
günaydn hatunlar nasılsınız herkes gibi bendede şişlik alıştım artık pantolon dügmesi açık gezmeye acaba bikaç bol pantolonmu alsak dogumdan sonrada nasılsa hemencecik küçülemicez ozamanda giyeriz
valla kuzum ben 1.5 vermişim 48.6 kiloyumsadece sutyenim acıtıyor onu değişmem gerek ...
günaydın canlarım...
Dün tburcu arkadaşımla size haber yollamıştım kahverengi lekelenmem oldu diye.. Aslında onada bi yandan sevinip bi yandan üzülmüştüm hani yerleşme oluyodur belki diye.. Ama bu sırada ağrılarım sık sık olmaya kısa ama yoğun olmaya başladı gece boyuda sürdü.. Onun üstüne 1-2 saat geçti sonra peçeteye kanama geldi bi miktar ve onun ardındanda çamaşırıma kırmızılı kahverengili.. Dün gece kesin bişeyler olcak korkusuyla yattım ve devamlı içimden "Allah'ım nolur bana yardım et,bi önceki gibi ağrılı olmasına izin verme" diye dualarla uyumuşum.. Yatarkende ped koydum her ihtimale karşı.. Sabah ped temizdi ama idrarla birlikte kan geldi ve yine peçeteye bi miktar geldi kan.. Ama şu an ağrım yok uzanıyorum hâlâ.. Gariptirki bunca şeye rağmen bi umudum var hâlâ, bende garipmiyim nedimi???
Şu an yoğun kanamam olmadı..
Parça gelmesi veya şiddetli ağrımda yok..
Sanırım umudumu bu yüzden koruyorum,biliyorum içten duanız ve yanımdasınız...
Düşük yaşanana kadar sağlıklı bi bebiş ve sağlıklı hamilelik olması için duanızı esirgemeyin nolur..
Yazdıklarınızı tek tek okudum.. Hepinize çok teşekkür ediyorum.. Desteğiniz için,fikirleriniz,moral verdiğiniz..herşey için..
Gunaydin hamisler bu sabah bir degisigim halsiz hissediyorum haftasinu gelsede dinlensem
benim gögüsler zaten buyuk olduklarını için 90 takıyodum onalrda sıkıntı yok göbek sıkıntısı varr onuda inş. bu hafta sonu çözecegim
dün noldu biliyomusun agaçtan çagla kopardım tam ısırdım sonra iaçlanmış oldugu aklıma geldi yutmadan tukurdum agzımıda yıkadım ama yinede korktum bişey olursa diye insan mantıgıyla düşünemiyo demekki bu hamilelikte endişeleniyo hersey için birde 11 haziranda kotrolüm var ikili test yapılcak onun içinde heyecanlıyım allahıma sıgınıyorum
hadi insallah tatlım.. aylardır ugrasıyoruz rabbim yuzumuze baksın bu kez...
kız sen minicikmişsin ne güzelvalla kuzum ben 1.5 vermişim 48.6 kiloyumsadece sutyenim acıtıyor onu değişmem gerek ...
canım tiffany varsa yakınlarda orda fit ve beli lastikli pantolonlar var hem de renk renkgünaydn hatunlar nasılsınız herkes gibi bendede şişlik alıştım artık pantolon dügmesi açık gezmeye acaba bikaç bol pantolonmu alsak dogumdan sonrada nasılsa hemencecik küçülemicez ozamanda giyeriz
merhaba cnm......benim sana bi sorum var
bebeğinin tahmini doğum tarihi 01.01.2014...benim eltiminde ultrason ölçümüne göre tahmini doğum tarihi senin bebeğinle aynı
yalnız eltimde adet düzensizliği var..tam olarak ne zaman hamile kaldığını bilemiyor
burda hesabıda var aslında ama oğlu yüzünden interneti kapattırmak zorunda kaldılar ..evden giremiyor kendi
eltimin son adetin ilk günü 10 mart
ama işte adet düzensizliği olduğu için adet tarihiyle tahmini doğum tarihi uyuşmuyor
senin son adetin ilk günü ne
eltim için çok önemli
bir oğlu var ve bunuda kız olsun istiyor
eğer martta hamile kalmışsa çin takvimine göre erkek...nisanda hamile kalmışsa kız çıkıyor
tahmini doğum tarihine göre kız olması lazım
al benden de o kadar zor geldim işyerine hatta bir ara yok gelemiycem sanırım dedim ve yatağa tekrar attım kendimi
aama sonra el mecbur kalktım geldim
iştahım yok uykum var keyıfsizim
Al benden de o kadarNormalde yediğimin yarısını yiyemiyorum canım hiçbirşey istemiyor, halsizlik uyku hali tavan yaptı. Ama bugün kaynımın kınası yarın düğünü var, o telaşı kalabalığı düşündükçe göğsüm sıkışıyor vallahi. Allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?