NEEEE İKİLİ TESTMİ AYYYY ÇOK HEYECANLI NE ÇABUK GELDİ YAA
KESİN BİZİMDE NE OLUYOR DİYENE KADAR BÜYÜMÜŞ OLACAK ZATEN SÜREÇ HEP HEYECANLI KESE,KALP ATIŞI,BEBEK DERKEN KUCAĞIMIZA GELECEKLER
Pufpuf geçmişmolsun canım... İnş. Hakkında hayırlısı olur....
Bugün Dr gittim ve bir dolu kafam karıştı.... akşama tekrar başka bir dr gideceğim...
Kese 5 hafta 5 günlük gözüküyormuş ve bebek keseye göre küçükmüş... Kalp atışaları 90 ınn altındaymış yani çok zayıfımış...
İki tane yolk sac gözüküyormuş kesenin de büyüklüğü göz önünde tutulursa ikiz olmalıymış ama ikinci kalp atışı yokmuş...
Düşme olasılığı varmış ama progesteron bile yazmadı...
Akşam dört buçukta randevu aldım... Bakalım o Dr ne diyecek....
kızlar bu gün benim kalp atışlarımda bi tuhaflık var bu günlerde normal midir ... Birde çok gerginim çatacak insan arıyorum ... Puff
evet ikili test hoş daha 18 gun var çok heyecanlıyım korkuyorum hepsi karışık birde caba bişey olmuşmudur sölemi bölemi sürekli endişe kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ne kadar başarılıoluyorum bilmem inş. kuzum hissetmiyodur
Sağol canım insan nasıl karmakarışık oluyor...canım karından mı baktı?zaten görünmeyebilir daha 6 haftan bitmemiş
benim doktorum 100 ve üzeri normal demişti yani öyle yavaş da değil ki..
belki biri tutunacak,kalbi atan bebişine bir sakıncası var mıymış diğerinin görünmemesinin
Bende bgn gittim doktora minigimin minik kalbi atmaya baslamis. Bugun onunla ilk kez tanistim cok mutlu oldum,herkesin vu mutlulugu yasamasi dilegmle...
CANIM HİÇ ÜZÜLME 5+5 TE NE GÖRMEK İSTİYO BU DR ANLAMADIM.BENİM ÖNCEKİ GEBELİĞİMDE 6+1 DE GÖZÜKMÜŞTÜ KALP ATIŞI KESİN YENİ BAŞLAMIŞTIRMAŞALLAH CİMCİMELERE İNŞ DİĞERİNİ DE SAĞLIKLA DUYARSIN.HEM BİRİ ANLATMIŞTI 8. HAFTADA 2. BEBEK GÖSTERMİŞ KENDİNİ ARKADA KALDIYSA ÇIKAMAMIŞTIR ANNESİ
benim de çok hızlı atıyokızlar bu gün benim kalp atışlarımda bi tuhaflık var bu günlerde normal midir ... birde çok gerginim çatacak insan arıyorum ... puff
Sağol canım insan nasıl karmakarışık oluyor...
Hayır vajinal baktı... 100 değil 90 altı gözüküyormuş... Yanındaki kızla fısır fısır bir sürü şey konuştu... Sorun mu var dedim... Bir şey söylemedi... Sonra anlattı her şeyi.... düşebilirmiş... takip edilmeliymiş... ki başından beri çok fena bel ve karın ağrım oluyor... kanama yok ama...
Benim satım belli değil o da çok problem oluyor
Sat 17mart ama ben 24 Nisan'a kadar korundum ki olması imkansız... Ondan sonra da ne zaman yumurtladım ne zaman döllendi hiç bilinmiyor.. Ölçülere göre hareket ediliyor ...
:)) sonumuz hayr olsun evet benim habibide az nazımı çekmiyor garibim .. Neyse ki hallerinden memnunlar .. :d
hayatta kendi çayını bile doldurmayan adam bulaşık yıkıyor çok üzülüyorum ama çoookkk cidden :d ...:))
sağol canım insan nasıl karmakarışık oluyor...
Hayır vajinal baktı... 100 değil 90 altı gözüküyormuş... Yanındaki kızla fısır fısır bir sürü şey konuştu... Sorun mu var dedim... Bir şey söylemedi... Sonra anlattı her şeyi.... Düşebilirmiş... Takip edilmeliymiş... Ki başından beri çok fena bel ve karın ağrım oluyor... Kanama yok ama...
Benim satım belli değil o da çok problem oluyor
sat 17mart ama ben 24 nisan'a kadar korundum ki olması imkansız... Ondan sonra da ne zaman yumurtladım ne zaman döllendi hiç bilinmiyor.. ölçülere göre hareket ediliyor ...
benim de çok hızlı atıyo
ama hem işyerindeki stresten
hem de yarın sabah doktor randevum var ondan :18:
birini dövsem de rahatlasam
allah allah sen korunurken hamile kaldın yani canım
valla bilemedim ki,karın ve bel ağrısı çoğunda oluyor zaten yeter ki kırmızı kanaman olmasın
o iyi bişey kanaman yok
bi doktora daha görün canım istersen,kalp atışları da hızlanır belki
şu an daha çook küçük
Benimde yarındı aslında ama haftasonu başka bir işim çıkınca bugüne aldım.
sen çok geç yumurtlamışsın.en güvenilir kan testleri daha orda bile yeni çıktıysa bebecik de yenidir.Çok sağol canım... İçimi rahatlattın... Takıldığım nokta neden progesteron yazmadı... Madem düşük olabilir dedi.... Muhtemelen bir anomali olduğunu düşündü...
Benim tahminime göre korunurken değil korunmayı bıraktıktan sonra yumurtlama oldu ve sonra hamile kaldım... Zaten yumurtlamam düzensizdi polikistik varmış... Geç yumurtlama geç döllenme... Yoksa sata göre 10 haftalık hamile olmam gerekirdi... Ki imkansız ...kan tahlillerimizde geçen hafta yeni çıktı hamilelik....
Bu akşam gideceğim başka bir Dr... Bakalım o ne diyecek....
arkadaşlarım dün çok kötü bir şey oldu hiç sancı ve ağrım yokken birden bire kanamam oldu geceyi hastanede geçirdim düşük riskim varmış.. dualarınızı bekliyorum..
Kaan Kocatepenin yazısından 8. hafta gebelikler için bi alıntı....
DİKKAT
-Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
-Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
-Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?