2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Burayı hemen kapatmasaydık ya biz de doğuralım öyle geçelim, seviyorum ben burayı

Merhaba,

Dort gozle anne olmayi bekleyen herkese saglikli ve kolay dogumlar diliyorum.

Yeni anne olanlara da bebekleriyle coook uzun ve guzel bir hayat diliyorum...

Biraz nostalji olsun, eski gunleri yad edeyim diye bu topic'e geldim. Hem hatirinizi sorayim hem de kendimce; acemi bir anne olarak tecrubelerimi paylasayim istedim ilk dogumunu yapacak anne adaylariyla.

21 ekimde dogum yapip aldim oglumu kucagima. Hastaneyle ilgili tavsiyelerim sunlar: yenidogan kiyafetlerinin yanisira biraz daha buyuk bir iki kiyafet de alin. Ozellikle sezaryen olunca biliyorsunuz daha uzun kaliniyor hastanede ve ultrasonda bebegin gercek kilo ve boyu tam olarak ongorulemiyor ve bu kiyafet sıkintisi yaratabilir. Bizde mesela oglum 4310 gr.dogunca koca kafasindan zor gecti giysiler :))) ayrica mutlaka gogus ucu cikaricisi alin. Piyasada cok pahalilari da var ama ben basit; 10 tl.'nin altinda bir tane aldim hala kullaniyorum.Gogus uclariniz acimasa da kreminizi surun cok iyi gelecek ilerisi icin onemli.

Erkek bebekler daha gazli oluyor bizde de var ama sukur ki cikariyor alttan usten hem de buyuk insan gibi :))) zaten cikarmasa infilak eder herhalde tovbe tovbe o kadar gaz var ki! Su ana dek ben bitkisel ilac vs.kullanmadim ama siz elbette doktor tavsiyesiyle kullanabilirsiniz. Ben 13 gun sonra 4.aya girince gazin azalmasini bekliyorum.Insallah...

Dogumdan sonra, kayinvalideniz, anneniz filan ister istemez yaninizda olacaklari icin hep size ve bebeginize karismaya meyilli oluyorlar. Bazen cok bunaliyor insan minik bebege ve yeni vucuduna alismaya calisirken...ben apartmanin bahcesine inip bir iki tur atiyordum. Hem beden hem de ruh sagligina iyi geliyor bu yuruyus...unutmayin bazen sinir gelse de gunun sonunda sizi ve bebegi dusundukleri icin surekli fikir beyan ediyorlar :)

Ben buralardayim herhangi bir konuda bana soru sormak isterseniz, memnuniyetle size yardimci olmaya calisirim...

merhaba kizlar
bugun dikislerimi kontrole gittik doktorumuza.hersey yolunda rahim 6 haftada toparlaniyomus.oturup kalkarken sizliyo biraz ama iyiyim.
oglumu haftaya sunnet ettiriyoruz cumaya gun aldik.bebegimin cani yanacak diye cok uzuluyorum ama cerrah 4/5 gunde iyilesir bakimi kolay olur dedi.yapilirken hissetmicek lokal olacak.
yinede kendimi tutamadim agladim valla (

merhaba kizlar
bugun dikislerimi kontrole gittik doktorumuza.hersey yolunda rahim 6 haftada toparlaniyomus.oturup kalkarken sizliyo biraz ama iyiyim.
oglumu haftaya sunnet ettiriyoruz cumaya gun aldik.bebegimin cani yanacak diye cok uzuluyorum ama cerrah 4/5 gunde iyilesir bakimi kolay olur dedi.yapilirken hissetmicek lokal olacak.
yinede kendimi tutamadim agladim valla (

Mrb arkadaslar pzts sezeryanla kızım doğdu 3kilo denmişti 2650 gr 47 cm doğdu cok ufak ama saglıgımız yerınde şükür inş hepiniz saglıcakla yavrularınıza kavuşursunuz

Canım anlattıklarını yaşıyor gibiyim. Kv ni yandan annem ni yandan herseye karışıyorlar. Havalar buz burda dışatı da çıkamıyotum dolanıp stres atayım.

Göğüs ucumdaki yaralar yine oldu. Sağmaya çalışırken nitaz fazla zorladım o da yara yaptı. Sma annelik işte onun karnı doysun da ben sacılara katlanırım

Seni bulmuşken tecrübeli anneden faydalanayım. Sütüm yetiyor mu mama kullanmalı mıyım diye çok düşünüyorum. Ne düşünüyorsun ne önerirsin?

Gaz konusunda bişe duymuştum. Hani aktivite halıları var çocuklar onları kullanırken hareket halinde olup daha kolay gaz çıkartıyorlarmış. Bizim kız da 2 3 aylık olunca almayı düşünüyorum. Hem de gelişimleri için uygunmuş

niye şimdiden sünnet yapıyorsunuz ki az büyüseydi

Omeserma yı rüyamda gördüm nbugün. Üzülme kafanı takma fln diye moral veriyordum. O ve tüm bekleyenler hayırlısıyla kavuşursınuz inş kuzucuklarınıza

herşey iyi olur inşallah canım. bebişin erken sünnet olması iyi damarlarda ince olduğu için daha çabuk iyileşiyormuş. benim oğluş da doğsun inşallah, göbeği kuruyup düşünce bende geciktirmeden sünnet ettirmeyi düşünüyorum. iyi haberlerini almak güzel.. :)

Canım üzülme hiç, nasıl olsa yapılacaktı o, küçükken hemen toparlanıyolarmış. Benim oğlum olursa ben de yaptırıcam kısmetse ilerde

Mrb arkadaslar pzts sezeryanla kızım doğdu 3kilo denmişti 2650 gr 47 cm doğdu cok ufak ama saglıgımız yerınde şükür inş hepiniz saglıcakla yavrularınıza kavuşursunuz

hayırlı olsun arkadasım, sen bol bol emzirir beslersin kızını sağlığı yerindeyse hiç endişelenme

daha cabuk iyilesiyor ve idrar yolu enfeksiyonunu onluyormus yaptiran hrrkes tavsiye ediyor

sagol canim.ben yaptirinca dusuncelerimi de yazarim.k validemin komsusu yaptirmisti gobekten cabuk iyilesiyor demis.bebis cok hareketlenmeden ve korkmadan yaptiralim.

daha cabuk iyilesiyor ve idrar yolu enfeksiyonunu onluyormus yaptiran hrrkes tavsiye ediyor

sagol canim.ben yaptirinca dusuncelerimi de yazarim.k validemin komsusu yaptirmisti gobekten cabuk iyilesiyor demis.bebis cok hareketlenmeden ve korkmadan yaptiralim.

evet canim ilerde daha zor olur
aglar o simdi acikir eli kolu durmaz gozunden yas dokulur aklima gelince acaip oluyorum ne bilim ya annelik zormus anacimmm ama yapilacak sonucta.sagligi yerinde olsun yavrularimizin insallah da bunlar da guzel seyler allah damatliginida gostersin

Ayy sistim okurken kizlarr doguranlarin gozu aydin bekleyenleride rabbim bi avazta kurtarsin ins. bende kismetse mart annesi olucam 31.haftamiz bitiyoo rabbim saglik mutluluk huzur versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…