Gözün aydın canım, anne gerçekten farklı, benim de iki gündür sürekli konuşarak geçiyor zamanım...birazdan da yürüyüşe çıkacağız, burada çok soğuk yok, öğle vakti güzel oluyor....
benımle gunu yakın olanlar ne yaptılar bende sancı çıkmıyo dun gırdım nst ye. cuma tekrar cağırdı
benımle gunu yakın olanlar ne yaptılar bende sancı çıkmıyo dun gırdım nst ye. cuma tekrar cağırdı
iyi akşamlar canlarım çok özledim sizi.ama giremiyorum kötü günler geçiriyoruz.hastaneden taburcu olmadan önce çocuk doktoru sütüün yeterli olmadığını söyledi mama takviyesi yapcaz dedi.tamam dedim demez olaydım.bebeğim bir daha mememi almadı.biberonla da sürekli miktarı artırıyoruz kakası düzensizleşti.günde 7-8 olması gerekirken 15 e kadar yapıyo.bazen yapıyo açıyorum açıkken de yapıyo tekrar temizleyip kapatıyorum kapatınca tekrar yapıyo...üstelik de pişik oldu hemde ne kadar özendiğim hiç bekletmediğim halde.tek nedeni sık değişmesi ve silmekten tahriş olması sebamed önleyici kullanıyodum şimdi hametan yazdı doktor.acele acele şunu yazayım.eğer bebeğinizi sütünüzün doyurmadığına inanıyosanız biberon vermeden önce bi düşünün eğer risk teşkil etmiycek düzeydeyse hiç vermeyin göğüsler emzirdikçe doluyo ve boşalıyor...bi de bol bol uyuyun dinlenin.ben doğuma giderken 3 saatlik uykuyla gittim hala 1 gram uyuyamıyorum.doğumdan önce ne kadar dinlenirseniz o kadar kar.sizi özledim kendinize iyi bakın.
Kızlar selam:) pazartesi akşam sancılarım başladı, 12 saat sancı çektim ve sadece 2 cm açılmam oldu. Sabah genel anestezi ve sezeryanla bebişime kavuştum.3400 ve 50 cm doğdu. Anne olmak çok güzel bir duygufırsat bulunca uzun uzun anlatacağım. Hepinize sevgiler...
Pazartesi sabah 24 saat süren bekleme sonrasında bebeğimi kucağıma aldım benim biraz zor oldu ama ağrı eşiğimin yüksek olması sebebiyle dayanabildim çok şükür
Herkesin söylediği bebeğini kucağına aldığında herşeyi unutuyorsun efsanesini test ettim onayladım normal dogum yaptım dikişlerim biraz fazla o kadar onun dışında bende kızımda iyiyiz şükür bugün çıktık hastaneden doğum sonrası bıraksalar masadan kalkıp yürüyebilirim gibi hissediyordum :)
Normal doğumdan korkmuyor değildim açıkçası ama bebeğimi doğar doğmaz göğsüme koydu Dr işte o an dünyalara bedeldi
Gögüslerim olayı kavramaya çalışıyor dün gece kızım çok ağladı süt gelmedi yada yetmedi diyelim daha doğrusu hemşire mama takviyesi yapalım sarılık olmasın dedi verdim ama 10 cc kadar içti biberonla bugün vermedim inşallah gerek kalmaz tekrar
Bu arada yazdıklarınızı okuyamadım benim annem bebişi kendi kızı ilan etti neredeyse sadece süt ver modunda evde üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim
Doğuranlara evlâtlarımızla hayırlı sağlıklı uzuuun bir ömür henüz dogurmayanlarında Rabbim yardımcısı olsun
Bir küçük not: Sancı araları dinlenin mümkünse uyuyun nefes kontrolü yapın doğum öncesi sancılarda ıkınmayın enerjinizi doğuma saklayın yanınızda olacak kişiyi iyi belirleyin çook önemli
Sevgiler
Günaydın ben hala doğum yapmadım bugün tam 41+2 olduk pazartesi doktorum yatış yapacaktı,vazgeçti 2 gün daha bekleyelim dedi ama ben cumaya kadar bekliycem bebeğimde bi sıkıntı yok hareketlerini takip ediyorum allah hepimizin yardımcısı olsun dualarınızı bekliyorum
günaydın hanımlar,
dün son kez dr kontrolümüze gittik, nstye girdik.her şey yolunda görünüyor.oğlumuza kavuşmaya 1 haftamız kaldı.
heyecanlıyız...
doğum yapanlara hayırlı olsun, darısı biz bekleyenlere...
Günaydın kızlar
dün gece 11 de sancılarım tuttu ve hastahaneye gittik süpriz bi sekilde benim doktorum o gece nobetciymiş alttan muyane edildim acıklıgım 2 cm olmus ve rahim bilmem neyi incelmeye baslamıs ben bu sancılarla dogururum dedim ama nst de benim oğlanın tıkı cıkmadı nst den önce kasıla kasıla bi hal oldu.neyse dogumhaneye aldılar beni tekrar baktılar acılmama orda bi kadını doguma alıyolardı ben aglamaya basladım kadın hastahaneyi yıktı resmen bagıra bagıra ve kendimden utandım bu kadar sancıyla dogurucam diye hastahaneye geldim.anlıcanız bı gece daha hüsranla bitti :):)
selam kızlar,
dün akşam annem geldi, keyfim yerinde sabah kahvaltımızı yaptık beraber.. şimdide keyif yapıyoruz.. hoş annem kurtlandı bile dinlen diyorum temizliğe başlamam lazım ya bebek erken doğarsa diyor.. yok diyorum daha zamanı var çağırma bebeğimi :) ama sanırım ancak bugün iş yaptırmadan durdurabileceğim hatunu, yarın sabahtan başlar temizliğe.. insanın annesinin yanında olması başka bişey bu durumda.. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Annesi hayatta olmayanlarada sabır versin .
normalde iki patikli alt giydiriyoruz ama bide çorap giydireyim sıcak tutsun yavruyu. karnına masajı deniyoruz canım ama o bile fayda etmedi şimdiye kadar
aslında doğru gaz sıkıntısı içiin daha erken gibi ama olabiliyor demek. 20. günden sonra başladı bizde sancılar. şu aralar hat safhaya ulaştı. emerken bile çırpınıyor kuzum ellerini vuruyor yüzüne, ayaklarını büküyor sıkıyor kendini.
geceleri 1buçuk 2 saatte bir uyanıyor şimdi emziriyorum gazını çıkartmaya çalışıyorum derken bayaa bi geçiyor. ama ilk dönemler hiç uyanmıyordu zoraki ağzına sokuyordum memem yara oluyordu tabi. almıyorsa ağzına sütünü sık birazcık ucuna sür bebeğin ağzına tut. 10 dk fln öyle beklerdim sonradan ağzına alır emmeye başlardı
Kızlar rahim incelmesi dedi dun doktor bana acaba bu incelme bikac gün iiçinde dogum yapacagımamı işaret ?
Sürprizli bir kontrol olmuş senin ki ama bir taraftan da gizel olmuş, yarın çatı muayenesi var diye bile düşünmedin....Kızlar biz geldik38+0 doktor muayenemizin sonuçları taze çıktı
Doktorumuz bize çok pis ters köşe yaptı
Çatı muayenesini sancılarım başlayınca yapacakmış diye rahat rahat geziniyodum ya ben ortalıkta; nst'ye girdik sonuçlara bakarken 3-5 tane yüksek sancı görüyorum gelin bi bakalım çatı muayenenizi yapalım demesin miama ben hazır değilim uygun değilim diye kekelerken, 'ne yapacaksın ki hazır olmak için' dedi. Ben de dedim kuaföre gitcem
Kadın güldü, 'bizim için hiç problem değil öyle şeyler, zaten çarşaf örtüyoruz üstüne, gerçekten hiç sorun değil' falan diyo ama ben bi yandan ikna etmeye çalışıyorum sonra baksanız falan diye, bi yandan da artık kuaföre gidelim diyen annemi dinlemediğim için kendime kızıyorum. Tabi doktor gel gel bakalım diye ısrar edince dedim kurtuluş yok bu işten. Geçtim yan tarafa soyundum örttüm üstümü koydum bacaklarımı da çatala kurbanlık gibi bekliyorumcanım acicak mı dedim hayır dedi doktor iyi madem, hem doğum yapıcam alışayım o kadar acıya dedim. Öyle jel falan da sürmedi, sadece eldivenle baktı, yokladı, o ara bebiş yukarı kaçtı biraz, kafasına mı dokundunuz yukarı kaçtı dedim, hayır kafasına dokunmadım, kasılmıştır bebek biraz dedi:) hani hep söylüyoruz ya herkesin ağrı eşiği farklı diye, bir kez daha kanıtlanmış oldu. Zerre kadar canım yanmadı, çok saldım ama kendimi kaslarımı çok gevşek bıraktım, öyle olunca yumuşacık oluyo zaten insan:) doktorum da 'çok güzeldi muayenen, gayet rahattın, durumun normal doğuma çok müsait' dedi, sarılıp öpesim geldi o an bir parmaktan biraz fazla açılman var dedi. Önce pazartesi gel dedi sonra ya da çarşamba gel dedi. Çrş gidecez yine bakalım. 3100 gr olmuş minik kızım bizde haberler böyle, kızım babasını beklesin, Pazar'a kadar doğmasın diye dualar ederek oturup bekliyoruz:)
.
Kızlar rahim incelmesi dedi dun doktor bana acaba bu incelme bikac gün iiçinde dogum yapacagımamı işaret ?
canım gününü allah bilir tabi ama rahim ağzının incelmesi ve yumuşaması doğumun yaklaştığının bir belirtisi
Bu arada 1 parmaklık açıklık ne kadar oluyo yani kaç cm bilen var mı:44:
lex , lidyana , mutlu 46 bebekleriniz hayırlı uğurlu olsun. sütünüz bol , memeleriniz yarasız, bebeğiniz sancısız, lohusalığınız problemsiz olsun inş :106:
böcüğüm ya benim hala kanama bitmedi. daha doğrusu lekelenme şeklinde geliyor düşün yani bir ay oldu. kız maşallah hemen söyledin mi eşine nasıl tepkisiz kalabilmişaslında gülmesi onayı gösterir ama sen yine de 40 gün bekle anacım hem sağlık açısından hem de dini açıdan. miniğini de büyüğünü de öp bizim yerimize
Çoğu zaman ben de aynı şeyi söylüyorum, ne biçim 38 haftalığım ben ağrım neyim olmicak mı benim diye dolanıyorum evin içindebenim ağrılar bi başlicak tam başlicak o ağrılarla da doğurcam heralde
Ah ben de aynı şeyi bugün dr a dedim, nolcak böyle ne ağrım var ne sancım, bugün çatı muayenesini de oldumiiifffffffffff, herkes doğuruyor. ben sanki hiç doğuramıycakmışım gibi hissediyorum. 38 haftalığım. yeter artık bebişte büyümüştür büyüyeceği kadar. 40. haftayı beklemese de olur. ama normal doğum istediğim için sabırsızlıktan çatlaya çatlaya beklicem bakalım. tabi herşeyin hayırlısı :)
benım de takvıme gore 16 gunum var ama daha erken de gelebılır sezeryan olursam da 10 12 gunum var ayy ne heyecanlıııııı ınanamıyorum:)))
bugun depend bezı alacagım, kullan at kılot mu alsam ama onlar nerde satılıyor kı?? Alan var mı onlardan? hastaneye de sabahlıgım yok krem renklı kalın bır hırka goturecegım pek uymuyor gecelık ve pıjemalarıma ama olsun dedım benı hastanede zıyaret edecek tanıdıklarım yok zaten eve gelecekler. olmadı fotograf cekılırken cıkarırım:)))Ayy nelerı dusunuyorum. Bu arada bebege hanı su alttan cıtcıtlı atlet koydunuz mu ? ben koymadım sadece ıkı tane zıbın koydum....
canım zıbın giydirmediler ben boşuna götürdümbenım de takvıme gore 16 gunum var ama daha erken de gelebılır sezeryan olursam da 10 12 gunum var ayy ne heyecanlıııııı ınanamıyorum:)))
bugun depend bezı alacagım, kullan at kılot mu alsam ama onlar nerde satılıyor kı?? Alan var mı onlardan? hastaneye de sabahlıgım yok krem renklı kalın bır hırka goturecegım pek uymuyor gecelık ve pıjemalarıma ama olsun dedım benı hastanede zıyaret edecek tanıdıklarım yok zaten eve gelecekler. olmadı fotograf cekılırken cıkarırım:)))Ayy nelerı dusunuyorum. Bu arada bebege hanı su alttan cıtcıtlı atlet koydunuz mu ? ben koymadım sadece ıkı tane zıbın koydum....
ahahahahaaaaKızlar biz geldik38+0 doktor muayenemizin sonuçları taze çıktı
Doktorumuz bize çok pis ters köşe yaptı
Çatı muayenesini sancılarım başlayınca yapacakmış diye rahat rahat geziniyodum ya ben ortalıkta; nst'ye girdik sonuçlara bakarken 3-5 tane yüksek sancı görüyorum gelin bi bakalım çatı muayenenizi yapalım demesin miama ben hazır değilim uygun değilim diye kekelerken, 'ne yapacaksın ki hazır olmak için' dedi. Ben de dedim kuaföre gitcem
Kadın güldü, 'bizim için hiç problem değil öyle şeyler, zaten çarşaf örtüyoruz üstüne, gerçekten hiç sorun değil' falan diyo ama ben bi yandan ikna etmeye çalışıyorum sonra baksanız falan diye, bi yandan da artık kuaföre gidelim diyen annemi dinlemediğim için kendime kızıyorum. Tabi doktor gel gel bakalım diye ısrar edince dedim kurtuluş yok bu işten. Geçtim yan tarafa soyundum örttüm üstümü koydum bacaklarımı da çatala kurbanlık gibi bekliyorumcanım acicak mı dedim hayır dedi doktor iyi madem, hem doğum yapıcam alışayım o kadar acıya dedim. Öyle jel falan da sürmedi, sadece eldivenle baktı, yokladı, o ara bebiş yukarı kaçtı biraz, kafasına mı dokundunuz yukarı kaçtı dedim, hayır kafasına dokunmadım, kasılmıştır bebek biraz dedi:) hani hep söylüyoruz ya herkesin ağrı eşiği farklı diye, bir kez daha kanıtlanmış oldu. Zerre kadar canım yanmadı, çok saldım ama kendimi kaslarımı çok gevşek bıraktım, öyle olunca yumuşacık oluyo zaten insan:) doktorum da 'çok güzeldi muayenen, gayet rahattın, durumun normal doğuma çok müsait' dedi, sarılıp öpesim geldi o an bir parmaktan biraz fazla açılman var dedi. Önce pazartesi gel dedi sonra ya da çarşamba gel dedi. Çrş gidecez yine bakalım. 3100 gr olmuş minik kızım bizde haberler böyle, kızım babasını beklesin, Pazar'a kadar doğmasın diye dualar ederek oturup bekliyoruz:)
Canım inşallah en kısa sürede alır kızın memeyi, eminim yapıyosundur, bu gibi durumlarda bıkmadan usanmadan emzirin diyolar. Umarım sende de işe yarar, özledik seni iyileşin artık da aramıza dön
Çok geçmiş olsun, hayırlı olsun canlar
Yavrularınızın mutlu sağlıklı ömürleri olsun, hayırlı evlat olsunlar inşallah
Hayırlısı olsun canım inşallah cumaya kadar sancıların gelir de istediğin şekilde doğurursun
Hayırlısı olsun canım az kalmış kavuşma gününe
Darısı babamız dönünce başımıza inşallah
Sen kimseye bakma canım, herkesin ağrıya dayanma gücü başka. Ben de bazen sancı gelince 'bu kadar sancıya doğuruluyosa şahaneymiş bu iş' diyorum da annem bekle bakalım dahası gelcek diyo
Gözün aydın canım, annecik de gelmiş, doğur sen artık
Gaz sancısı için elma(adaçayı) yağı(şişesinde böyle yazıyo) kullandığını söyledi arkadaşım. Baharatçıdan almış, karnına ve ayak altlarına sürüp mesaj yapıyormuş. Ben de aldım bugün hastaneden gelirken, denicem bakalım bebiş doğunca. İstersen bi dene canım sen de.
ben ağız bezi koydum canım ama yelek koymadım giydirmiyolar zatenBir de hastane çıkışının içine polar sıcak tutan yelek koydum sız yün mü koydunuz?? Ağız bezi de iki tane koydum ..
canımmm hayırlı olsun bebeğinKızlar selam:) pazartesi akşam sancılarım başladı, 12 saat sancı çektim ve sadece 2 cm açılmam oldu. Sabah genel anestezi ve sezeryanla bebişime kavuştum.3400 ve 50 cm doğdu. Anne olmak çok güzel bir duygufırsat bulunca uzun uzun anlatacağım. Hepinize sevgiler...
canım çok zor dimi valla bebişten önce ne rahatmışız diyorum ama allah acılarını yaşatmasın da bi şekilde besleriziyi akşamlar canlarım çok özledim sizi.ama giremiyorum kötü günler geçiriyoruz.hastaneden taburcu olmadan önce çocuk doktoru sütüün yeterli olmadığını söyledi mama takviyesi yapcaz dedi.tamam dedim demez olaydım.bebeğim bir daha mememi almadı.biberonla da sürekli miktarı artırıyoruz kakası düzensizleşti.günde 7-8 olması gerekirken 15 e kadar yapıyo.bazen yapıyo açıyorum açıkken de yapıyo tekrar temizleyip kapatıyorum kapatınca tekrar yapıyo...üstelik de pişik oldu hemde ne kadar özendiğim hiç bekletmediğim halde.tek nedeni sık değişmesi ve silmekten tahriş olması sebamed önleyici kullanıyodum şimdi hametan yazdı doktor.acele acele şunu yazayım.eğer bebeğinizi sütünüzün doyurmadığına inanıyosanız biberon vermeden önce bi düşünün eğer risk teşkil etmiycek düzeydeyse hiç vermeyin göğüsler emzirdikçe doluyo ve boşalıyor...bi de bol bol uyuyun dinlenin.ben doğuma giderken 3 saatlik uykuyla gittim hala 1 gram uyuyamıyorum.doğumdan önce ne kadar dinlenirseniz o kadar kar.sizi özledim kendinize iyi bakın.
Pazartesi sabah 24 saat süren bekleme sonrasında bebeğimi kucağıma aldım benim biraz zor oldu ama ağrı eşiğimin yüksek olması sebebiyle dayanabildim çok şükür
Herkesin söylediği bebeğini kucağına aldığında herşeyi unutuyorsun efsanesini test ettim onayladım normal dogum yaptım dikişlerim biraz fazla o kadar onun dışında bende kızımda iyiyiz şükür bugün çıktık hastaneden doğum sonrası bıraksalar masadan kalkıp yürüyebilirim gibi hissediyordum :)
Normal doğumdan korkmuyor değildim açıkçası ama bebeğimi doğar doğmaz göğsüme koydu Dr işte o an dünyalara bedeldi
Gögüslerim olayı kavramaya çalışıyor dün gece kızım çok ağladı süt gelmedi yada yetmedi diyelim daha doğrusu hemşire mama takviyesi yapalım sarılık olmasın dedi verdim ama 10 cc kadar içti biberonla bugün vermedim inşallah gerek kalmaz tekrar
Bu arada yazdıklarınızı okuyamadım benim annem bebişi kendi kızı ilan etti neredeyse sadece süt ver modunda evde üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim
Doğuranlara evlâtlarımızla hayırlı sağlıklı uzuuun bir ömür henüz dogurmayanlarında Rabbim yardımcısı olsun
Bir küçük not: Sancı araları dinlenin mümkünse uyuyun nefes kontrolü yapın doğum öncesi sancılarda ıkınmayın enerjinizi doğuma saklayın yanınızda olacak kişiyi iyi belirleyin çook önemli
Sevgiler
gözünüz aydın kzlar allah analı babalı büyütsünherkese selamlar ;
cumartesi günü 16.00 da normal doğum ile oğlum dünyaya geldi 39+5 de doğdu 3.300 gram 52 cm
Çok da zor geçmedi doğumum umarım sizlerinde kolay geçer Ancak bugün şu saatte yazmaya fırsatım oldu
öğlen 13.00 de suni sancıyı bağladılar 16.00 da doğum gerçekleşti
canım ödem olmuştur ben tartılmadım ama eve geldiğimde hamilelikten daha toplu duruyodumDoğum yapan arkadaşlar kilolarınız ne durumda, ben doğum öncesi yani sabah doğuma giderkenki kilomla eve geri döndüm anlamadım nasıl iş bu. Bebek 3 kilo suyu filan nasıl oluyo bu
Canım gününü Allah bilir tabi ama rahim ağzının incelmesi ve yumuşaması doğumun yaklaştığının bir belirtisi
Bu arada 1 parmaklık açıklık ne kadar oluyo yani kaç cm bilen var mı:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?