2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
insan bu kadar istekle sancı bekler mi:) kendime şaşıyorum ben bekliyorum o gelmiyor baska seyler düşünmeye çalışsamda olmuyor

benımle gunu yakın olanlar ne yaptılar bende sancı çıkmıyo dun gırdım nst ye. cuma tekrar cağırdı

canım ben varım günümüz yakın bende de sancı hiç çıkmıyor yalnız akşamları karnım geriliyor o kadar doktora dün gittim suyu yavaş yavaş azalmaya başlamış eşide yaşlanmaya başlamış gibi bir seyler dedi artık gelmesi gerek dedi cuma tekrar gel açıklık varmı bakalım olmadı pzt yatırırız falan dedi

benımle gunu yakın olanlar ne yaptılar bende sancı çıkmıyo dun gırdım nst ye. cuma tekrar cağırdı

eğer suyu falan yeterli olursa ben kendi sancımı beklemeyi istiyorum hastanede sunni sancı beklemek bana baya kötü geliyor

sende hiç doğuma dair belirti oluyor mu

Kızlar rahim incelmesi dedi dun doktor bana acaba bu incelme bikac gün iiçinde dogum yapacagımamı işaret ?

benım de takvıme gore 16 gunum var ama daha erken de gelebılır sezeryan olursam da 10 12 gunum var ayy ne heyecanlıııııı ınanamıyorum:)))

bugun depend bezı alacagım, kullan at kılot mu alsam ama onlar nerde satılıyor kı?? Alan var mı onlardan? hastaneye de sabahlıgım yok krem renklı kalın bır hırka goturecegım pek uymuyor gecelık ve pıjemalarıma ama olsun dedım benı hastanede zıyaret edecek tanıdıklarım yok zaten eve gelecekler. olmadı fotograf cekılırken cıkarırım:)))Ayy nelerı dusunuyorum. Bu arada bebege hanı su alttan cıtcıtlı atlet koydunuz mu ? ben koymadım sadece ıkı tane zıbın koydum....

Kızlar biz geldik 38+0 doktor muayenemizin sonuçları taze çıktı
Doktorumuz bize çok pis ters köşe yaptı
Çatı muayenesini sancılarım başlayınca yapacakmış diye rahat rahat geziniyodum ya ben ortalıkta; nst'ye girdik sonuçlara bakarken 3-5 tane yüksek sancı görüyorum gelin bi bakalım çatı muayenenizi yapalım demesin mi ama ben hazır değilim uygun değilim diye kekelerken, 'ne yapacaksın ki hazır olmak için' dedi. Ben de dedim kuaföre gitcem
Kadın güldü, 'bizim için hiç problem değil öyle şeyler, zaten çarşaf örtüyoruz üstüne, gerçekten hiç sorun değil' falan diyo ama ben bi yandan ikna etmeye çalışıyorum sonra baksanız falan diye, bi yandan da artık kuaföre gidelim diyen annemi dinlemediğim için kendime kızıyorum. Tabi doktor gel gel bakalım diye ısrar edince dedim kurtuluş yok bu işten. Geçtim yan tarafa soyundum örttüm üstümü koydum bacaklarımı da çatala kurbanlık gibi bekliyorum canım acicak mı dedim hayır dedi doktor iyi madem, hem doğum yapıcam alışayım o kadar acıya dedim. Öyle jel falan da sürmedi, sadece eldivenle baktı, yokladı, o ara bebiş yukarı kaçtı biraz, kafasına mı dokundunuz yukarı kaçtı dedim, hayır kafasına dokunmadım, kasılmıştır bebek biraz dedi:) hani hep söylüyoruz ya herkesin ağrı eşiği farklı diye, bir kez daha kanıtlanmış oldu. Zerre kadar canım yanmadı, çok saldım ama kendimi kaslarımı çok gevşek bıraktım, öyle olunca yumuşacık oluyo zaten insan:) doktorum da 'çok güzeldi muayenen, gayet rahattın, durumun normal doğuma çok müsait' dedi, sarılıp öpesim geldi o an bir parmaktan biraz fazla açılman var dedi. Önce pazartesi gel dedi sonra ya da çarşamba gel dedi. Çrş gidecez yine bakalım. 3100 gr olmuş minik kızım bizde haberler böyle, kızım babasını beklesin, Pazar'a kadar doğmasın diye dualar ederek oturup bekliyoruz:)

Canım inşallah en kısa sürede alır kızın memeyi, eminim yapıyosundur, bu gibi durumlarda bıkmadan usanmadan emzirin diyolar. Umarım sende de işe yarar, özledik seni iyileşin artık da aramıza dön

Çok geçmiş olsun, hayırlı olsun canlar
Yavrularınızın mutlu sağlıklı ömürleri olsun, hayırlı evlat olsunlar inşallah

Hayırlısı olsun canım inşallah cumaya kadar sancıların gelir de istediğin şekilde doğurursun

Hayırlısı olsun canım az kalmış kavuşma gününe
Darısı babamız dönünce başımıza inşallah

Sen kimseye bakma canım, herkesin ağrıya dayanma gücü başka. Ben de bazen sancı gelince 'bu kadar sancıya doğuruluyosa şahaneymiş bu iş' diyorum da annem bekle bakalım dahası gelcek diyo

Gözün aydın canım, annecik de gelmiş, doğur sen artık

Gaz sancısı için elma(adaçayı) yağı(şişesinde böyle yazıyo) kullandığını söyledi arkadaşım. Baharatçıdan almış, karnına ve ayak altlarına sürüp mesaj yapıyormuş. Ben de aldım bugün hastaneden gelirken, denicem bakalım bebiş doğunca. İstersen bi dene canım sen de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de hastane çıkışının içine polar sıcak tutan yelek koydum sız yün mü koydunuz?? Ağız bezi de iki tane koydum ..

Kızlar rahim incelmesi dedi dun doktor bana acaba bu incelme bikac gün iiçinde dogum yapacagımamı işaret ?

Canım gününü Allah bilir tabi ama rahim ağzının incelmesi ve yumuşaması doğumun yaklaştığının bir belirtisi
Bu arada 1 parmaklık açıklık ne kadar oluyo yani kaç cm bilen var mı:44:

Sürprizli bir kontrol olmuş senin ki ama bir taraftan da gizel olmuş, yarın çatı muayenesi var diye bile düşünmedin....

Bu arada bir parmak, bir cm den az açılma için kullanılıyor, sonra cm hesabına geçiyorlar...

canım doktor bana da pazartesi yaptı incelemeyi. normal doğum için uygun ama henüz rahimde açılma yok, beklicez dedi. önümüzdeki pazartesi yine kontrolüm var. bir terslik varmı yolda diye bakmıştır. doğurcağın anlamına gelmiyor bence.

Rahim incelmesi doğumun yaklaştığını gösterir ama kaç gün varken incelir hiçbirfikrim yok...

canım evet sankı 3 ayı geckın zamandır ayrıolan bız degılız dedım bnde içimden:) az önce aramış esprı yapıyo suyu ısıt bılmem ne dıye..şaka bı yana ben enfeksıyon korkusundan zaten bişi yapamam((sadece onu denedım şaşırttı benı dur bakalım:)
bu arada ılk dogumumda 30 gune yakın sürmüştü leke.. kişiye hatta dogumdan doguma değişiyo 2 ayayakın süren oluyomuş canım eger çok kanama yoksa kahve pembe lekeyse az oluyosa önemseme...

Ah ben de aynı şeyi bugün dr a dedim, nolcak böyle ne ağrım var ne sancım, bugün çatı muayenesini de oldum iğrenç bişi acımıyor ve korkulcak bişi değil (hatta dr bakmıyo bile tamamen eliyle yokluyo ) ama kendini kötü hissediyosun işte,ne bir açıklık ne bebeğin aşağı inme durumu hiç bi belirti yok henüz. Dr doğum sabır işi biraz beklemek lazım 41. haftaya kadar bekleriz dedi.Eşim şubatın 2. haftası yurtdışına gidiyor 10 günlüğüne,eğer 41 e filan kalırsa 1 hafta görücek sadece

Tatlım kullanat külot whatsons larda satılıyor ben oradan aldım bir paket hastane çantasına koydum, eğer sabahlık düşünüyorsan ten mağazasında ciddi indirim var şu ara, ben oradan upuzun siyah penye kapişonlu bir sabahlık aldım içine lohusa geceliği de var gri renkte piyasada satılanlardan epey ucuza geliyor gecelik-sabahlık takım yapmak istersen (60 küsür).
2 tane hastane çıkışı seti hazırladım ayrı ayrı şeffaf paketledim,o an hangisi verilirse verilsin hemşireye tam takım olsun diye düşündüm.Her bir pakette içinde bağlanan zıbın,çıtçıtlı atlet,çıtçıtlı tulumu,şapkası,eldiveni,alt üst ayrı takımı,çorabı,patiği ve önlüğü,2 adet ağız bezi var. 3. pakette de ayrıca hastaneden çıkarken penyelerinin üzerine giydirebileceğim kalın kadife alt-üst ve yelek ten oluşan bir takım hazırladım.
Ben de tereddüt ettim çıtçıtlı atlet konusunda göbek bağından dolayı, oyüzden hem bağlanabilen zıbın hem çıtçıtlı atlet koydum,zaten minicikler ne kadar yer kaplıycakki.

Kızlar doğuma girecekler için Allahtan kolaylık, Bebekleri doğmuş olanlara sağlıklı, sıhhatli, mutlu ve huzurlu koca bir ömür diliyorum
Kısmetse bende Nisan annesiyim =)
Hep bir sabırsızlıkla topiğinizi takip ediyorum.
Yeni doğmuş miniklerin resimlerini görmek için ama hiç rastlamadım =)
Paylaşında gözümüz gönlümüz açılsın

canım zıbın giydirmediler ben boşuna götürdüm
sadece çıtçıtlı badi ve üzerine tulum giydirdiler.

ahahahahaaaa açılmışsın kızzz şimdi muayene oldun ya o da doğumu tetikler muhtemelen
sen de yakında doğurabilirsin gibi geldi bana
Bir de hastane çıkışının içine polar sıcak tutan yelek koydum sız yün mü koydunuz?? Ağız bezi de iki tane koydum ..
ben ağız bezi koydum canım ama yelek koymadım giydirmiyolar zaten
canımmm hayırlı olsun bebeğin
bekliyoruz müsait olunca gel yinee
canım çok zor dimi valla bebişten önce ne rahatmışız diyorum ama allah acılarını yaşatmasın da bi şekilde besleriz
sen ısrarla ver memeni.
bizim hemşireler hiç biberon kullanmadı.kadeh gibi bişey vaar onunla veriyoruz dediler mamayı
bizde alalım dedikte siz boğazına kaçırırsınız yapamazsınız kaşıkla veya biberonla verin dediler
bi de biberondan önce mutlaka ama mutlaka memeyi emmesini sağlayın ki kolayca beslendiğini sanıp memeyi bırakmasın dediler.
sen devam et ağzına tıkıştır canım memeyi

gözünüz aydın kzlar allah analı babalı büyütsün
Doğum yapan arkadaşlar kilolarınız ne durumda, ben doğum öncesi yani sabah doğuma giderkenki kilomla eve geri döndüm anlamadım nasıl iş bu. Bebek 3 kilo suyu filan nasıl oluyo bu
canım ödem olmuştur ben tartılmadım ama eve geldiğimde hamilelikten daha toplu duruyodum
şimdi şişlerim indi bacaklarım inceldi.göbüş kaldı maalesef
onuda sporla halletcez artık

Canım gününü Allah bilir tabi ama rahim ağzının incelmesi ve yumuşaması doğumun yaklaştığının bir belirtisi
Bu arada 1 parmaklık açıklık ne kadar oluyo yani kaç cm bilen var mı:44:

Hayirli dogumlar diliyorum cnm..bana dr son muayenede 2 parmagım rahatca girdibdemisti,aciklik 3 cm demisti..seninki de 1.5- 2 cm olabilir ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…