Yapmayın canlarım ya, son günlerimiz yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, belki de içerde kaldıkları tek bir gün ileride hayatlaını kalitesizleştirecek bir rahatsızlıktan koruyacak onları... İçerisi kapalı kutu, biz bilmeyiz, rabbimiz bilir, biraz dha sabır...
Ben de bazen özellikle geceleri doğsun artık diyorum... Sonra başka şeylere veriyorum kendimi, unutmak için....
Allah yardımcın olsun canım, inş hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına...
Ah ben de aynı şeyi bugün dr a dedim, nolcak böyle ne ağrım var ne sancım, bugün çatı muayenesini de oldumiğrenç bişi acımıyor ve korkulcak bişi değil (hatta dr bakmıyo bile tamamen eliyle yokluyo ) ama kendini kötü hissediyosun işte,ne bir açıklık ne bebeğin aşağı inme durumu hiç bi belirti yok henüz. Dr doğum sabır işi biraz beklemek lazım 41. haftaya kadar bekleriz dedi. Eşim şubatın 2. haftası yurtdışına gidiyor 10 günlüğüne,eğer 41 e filan kalırsa 1 hafta görücek sadece
Tatlım kullanat külot whatsons larda satılıyor ben oradan aldım bir paket hastane çantasına koydum, eğer sabahlık düşünüyorsan ten mağazasında ciddi indirim var şu ara, ben oradan upuzun siyah penye kapişonlu bir sabahlık aldım içine lohusa geceliği de var gri renkte piyasada satılanlardan epey ucuza geliyor gecelik-sabahlık takım yapmak istersen (60 küsür).
2 tane hastane çıkışı seti hazırladım ayrı ayrı şeffaf paketledim,o an hangisi verilirse verilsin hemşireye tam takım olsun diye düşündüm.Her bir pakette içinde bağlanan zıbın,çıtçıtlı atlet,çıtçıtlı tulumu,şapkası,eldiveni,alt üst ayrı takımı,çorabı,patiği ve önlüğü,2 adet ağız bezi var. 3. pakette de ayrıca hastaneden çıkarken penyelerinin üzerine giydirebileceğim kalın kadife alt-üst ve yelek ten oluşan bir takım hazırladım.
Ben de tereddüt ettim çıtçıtlı atlet konusunda göbek bağından dolayı, oyüzden hem bağlanabilen zıbın hem çıtçıtlı atlet koydum,zaten minicikler ne kadar yer kaplıycakki.
Kızlar selam:) pazartesi akşam sancılarım başladı, 12 saat sancı çektim ve sadece 2 cm açılmam oldu. Sabah genel anestezi ve sezeryanla bebişime kavuştum.3400 ve 50 cm doğdu. Anne olmak çok güzel bir duygufırsat bulunca uzun uzun anlatacağım. Hepinize sevgiler...
Pazartesi sabah 24 saat süren bekleme sonrasında bebeğimi kucağıma aldım benim biraz zor oldu ama ağrı eşiğimin yüksek olması sebebiyle dayanabildim çok şükür
Herkesin söylediği bebeğini kucağına aldığında herşeyi unutuyorsun efsanesini test ettim onayladım normal dogum yaptım dikişlerim biraz fazla o kadar onun dışında bende kızımda iyiyiz şükür bugün çıktık hastaneden doğum sonrası bıraksalar masadan kalkıp yürüyebilirim gibi hissediyordum :)
Normal doğumdan korkmuyor değildim açıkçası ama bebeğimi doğar doğmaz göğsüme koydu Dr işte o an dünyalara bedeldi
Gögüslerim olayı kavramaya çalışıyor dün gece kızım çok ağladı süt gelmedi yada yetmedi diyelim daha doğrusu hemşire mama takviyesi yapalım sarılık olmasın dedi verdim ama 10 cc kadar içti biberonla bugün vermedim inşallah gerek kalmaz tekrar
Bu arada yazdıklarınızı okuyamadım benim annem bebişi kendi kızı ilan etti neredeyse sadece süt ver modunda evde üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim
Doğuranlara evlâtlarımızla hayırlı sağlıklı uzuuun bir ömür henüz dogurmayanlarında Rabbim yardımcısı olsun
Bir küçük not: Sancı araları dinlenin mümkünse uyuyun nefes kontrolü yapın doğum öncesi sancılarda ıkınmayın enerjinizi doğuma saklayın yanınızda olacak kişiyi iyi belirleyin çook önemli
Sevgiler
Kızlar hepinizin gözü aydın. Allah analı babalı büyütsün. çok şükür ki hepiniz sağlıklısınız, bebişlerinizde.. arada uğrayıp hikayelerinizi önerilerinizi yazmayı ihmal etmeyinnherkese selamlar ;
cumartesi günü 16.00 da normal doğum ile oğlum dünyaya geldi 39+5 de doğdu 3.300 gram 52 cm
Çok da zor geçmedi doğumum umarım sizlerinde kolay geçer Ancak bugün şu saatte yazmaya fırsatım oldu
öğlen 13.00 de suni sancıyı bağladılar 16.00 da doğum gerçekleşti
2 günden sonra neyapacaksınız peki? kararını verdin mi? çok şükür ki bi sıkıntı yokmuş. bebek gelmiyorsa artık doktorun almak isteyecektir. içini ferah tut. burda günü geçip te sağsalim bebeğine kavuşanlar çok oldu. soğuktan dolayı gelmek istemiyor ocak bebekleri :)Günaydın ben hala doğum yapmadım bugün tam 41+2 olduk pazartesi doktorum yatış yapacaktı,vazgeçti 2 gün daha bekleyelim dedi ama ben cumaya kadar bekliycem bebeğimde bi sıkıntı yok hareketlerini takip ediyorum allah hepimizin yardımcısı olsun dualarınızı bekliyorum
Herkese merhaba, kimler doğum yaptı bilemiyorum benim gecem gündüzüm karıştı. Bebeğim ve ben iiz çok şükür sarılıkla uğraşıyoruz, göğüslerim çok fena ne kullandıysam olmadı 2 günde lansinoh kremi bitirdim.
Hastane çantasını sormuşlar ben;
1 hastane çıkışı, 2 tanede 5 li takımlar kullandım. Alt olarak 2 kat olmalı ve üstüne çorap hastanede ayakları ısınmadı çünkü.
2 penye, 1 fermuarlı ve 1 kışlık battaniye götürdüm hepsini kullandım düştüler kirlendiler filan.
Ağız mendili, tülbent ,3 çorap yetti. Şapka eldiven takımların içindekiler yetti. Toplam 10 tane filan bez gitti.
Göğüs pedi, lansinoh, süt arttırıcı içecekler ve emzirme atletini kullandım. Sudyeni kullanmadım belim üşüdü. Hasta bezi filan gerek yok hastaneden veriyolar ilk gün onları kullandım ikinci gün orkide geçttim. Makyaj yapmaya fırsatım olmadı.
En önemlisi 2 tane dayanıklı sağlam refakatçı, biri gündüz biri gece kalır. Annemin ilk gün pili bitti çünkü.
Dua edin kızlar bebeğimin sarılığı geçsin
dur ya tamara neden acele edıyorsun senınle nerdeyse aynı zamanız daha gunumuz var sımdıden strese gırme yoksa vakıt gecmez ben kendımı 28 ocaga falan odakladm
sancın kasılman var mı ben anlamıyorum ayırtedemıyorum agrım yok.sancı kasılma da nasıl bır sey bazen karnıma poposunu koyuyor gıbı oluyor sagdan soldan gerılıyor gıbı oluyor o mu kı??
Sürprizli bir kontrol olmuş senin ki ama bir taraftan da gizel olmuş, yarın çatı muayenesi var diye bile düşünmedin....
Bu arada bir parmak, bir cm den az açılma için kullanılıyor, sonra cm hesabına geçiyorlar...
Ah ben de aynı şeyi bugün dr a dedim, nolcak böyle ne ağrım var ne sancım, bugün çatı muayenesini de oldumiğrenç bişi acımıyor ve korkulcak bişi değil (hatta dr bakmıyo bile tamamen eliyle yokluyo ) ama kendini kötü hissediyosun işte,ne bir açıklık ne bebeğin aşağı inme durumu hiç bi belirti yok henüz. Dr doğum sabır işi biraz beklemek lazım 41. haftaya kadar bekleriz dedi. Eşim şubatın 2. haftası yurtdışına gidiyor 10 günlüğüne,eğer 41 e filan kalırsa 1 hafta görücek sadece
ahahahahaaaaaçılmışsın kızzz şimdi muayene oldun ya o da doğumu tetikler muhtemelen
sen de yakında doğurabilirsin gibi geldi bana
Hayirli dogumlar diliyorum cnm..bana dr son muayenede 2 parmagım rahatca girdibdemisti,aciklik 3 cm demisti..seninki de 1.5- 2 cm olabilir ...
benım de takvıme gore 16 gunum var ama daha erken de gelebılır sezeryan olursam da 10 12 gunum var ayy ne heyecanlıııııı ınanamıyorum:)))
bugun depend bezı alacagım, kullan at kılot mu alsam ama onlar nerde satılıyor kı?? Alan var mı onlardan? hastaneye de sabahlıgım yok krem renklı kalın bır hırka goturecegım pek uymuyor gecelık ve pıjemalarıma ama olsun dedım benı hastanede zıyaret edecek tanıdıklarım yok zaten eve gelecekler. olmadı fotograf cekılırken cıkarırım:)))Ayy nelerı dusunuyorum. Bu arada bebege hanı su alttan cıtcıtlı atlet koydunuz mu ? ben koymadım sadece ıkı tane zıbın koydum....
benım de takvıme gore 16 gunum var ama daha erken de gelebılır sezeryan olursam da 10 12 gunum var ayy ne heyecanlıııııı ınanamıyorum:)))
bugun depend bezı alacagım, kullan at kılot mu alsam ama onlar nerde satılıyor kı?? Alan var mı onlardan? hastaneye de sabahlıgım yok krem renklı kalın bır hırka goturecegım pek uymuyor gecelık ve pıjemalarıma ama olsun dedım benı hastanede zıyaret edecek tanıdıklarım yok zaten eve gelecekler. olmadı fotograf cekılırken cıkarırım:)))Ayy nelerı dusunuyorum. Bu arada bebege hanı su alttan cıtcıtlı atlet koydunuz mu ? ben koymadım sadece ıkı tane zıbın koydum....
Kızlar biz geldik38+0 doktor muayenemizin sonuçları taze çıktı
Doktorumuz bize çok pis ters köşe yaptı
Çatı muayenesini sancılarım başlayınca yapacakmış diye rahat rahat geziniyodum ya ben ortalıkta; nst'ye girdik sonuçlara bakarken 3-5 tane yüksek sancı görüyorum gelin bi bakalım çatı muayenenizi yapalım demesin miama ben hazır değilim uygun değilim diye kekelerken, 'ne yapacaksın ki hazır olmak için' dedi. Ben de dedim kuaföre gitcem
Kadın güldü, 'bizim için hiç problem değil öyle şeyler, zaten çarşaf örtüyoruz üstüne, gerçekten hiç sorun değil' falan diyo ama ben bi yandan ikna etmeye çalışıyorum sonra baksanız falan diye, bi yandan da artık kuaföre gidelim diyen annemi dinlemediğim için kendime kızıyorum. Tabi doktor gel gel bakalım diye ısrar edince dedim kurtuluş yok bu işten. Geçtim yan tarafa soyundum örttüm üstümü koydum bacaklarımı da çatala kurbanlık gibi bekliyorumcanım acicak mı dedim hayır dedi doktor iyi madem, hem doğum yapıcam alışayım o kadar acıya dedim. Öyle jel falan da sürmedi, sadece eldivenle baktı, yokladı, o ara bebiş yukarı kaçtı biraz, kafasına mı dokundunuz yukarı kaçtı dedim, hayır kafasına dokunmadım, kasılmıştır bebek biraz dedi:) hani hep söylüyoruz ya herkesin ağrı eşiği farklı diye, bir kez daha kanıtlanmış oldu. Zerre kadar canım yanmadı, çok saldım ama kendimi kaslarımı çok gevşek bıraktım, öyle olunca yumuşacık oluyo zaten insan:) doktorum da 'çok güzeldi muayenen, gayet rahattın, durumun normal doğuma çok müsait' dedi, sarılıp öpesim geldi o an bir parmaktan biraz fazla açılman var dedi. Önce pazartesi gel dedi sonra ya da çarşamba gel dedi. Çrş gidecez yine bakalım. 3100 gr olmuş minik kızım bizde haberler böyle, kızım babasını beklesin, Pazar'a kadar doğmasın diye dualar ederek oturup bekliyoruz:)
Canım inşallah en kısa sürede alır kızın memeyi, eminim yapıyosundur, bu gibi durumlarda bıkmadan usanmadan emzirin diyolar. Umarım sende de işe yarar, özledik seni iyileşin artık da aramıza dön
Çok geçmiş olsun, hayırlı olsun canlar
Yavrularınızın mutlu sağlıklı ömürleri olsun, hayırlı evlat olsunlar inşallah
Hayırlısı olsun canım inşallah cumaya kadar sancıların gelir de istediğin şekilde doğurursun
Hayırlısı olsun canım az kalmış kavuşma gününe
Darısı babamız dönünce başımıza inşallah
Sen kimseye bakma canım, herkesin ağrıya dayanma gücü başka. Ben de bazen sancı gelince 'bu kadar sancıya doğuruluyosa şahaneymiş bu iş' diyorum da annem bekle bakalım dahası gelcek diyo
Gözün aydın canım, annecik de gelmiş, doğur sen artık
Gaz sancısı için elma(adaçayı) yağı(şişesinde böyle yazıyo) kullandığını söyledi arkadaşım. Baharatçıdan almış, karnına ve ayak altlarına sürüp mesaj yapıyormuş. Ben de aldım bugün hastaneden gelirken, denicem bakalım bebiş doğunca. İstersen bi dene canım sen de.
Bir de hastane çıkışının içine polar sıcak tutan yelek koydum sız yün mü koydunuz?? Ağız bezi de iki tane koydum ..
Kızlar ya zencefil icmemın zararı varmı suan
tesekkur ederım canım ben de sımdı ıkısınden de koydum burda watsons mağazası yok eczeneye soracam bulamazsam da depend kılot alcam o da olur herhalde kalın bebek bezı gıbı gercı pahalı 18 lıra ama ne yapalım.
kızlar ben bebege bır canta hazırladım spor kucuk canta, kendı esyalarım sıgmadı onları da poset poset yapıp buyukce bır posete koydm yanı valıze koymadım abes kacmaz dımı zten arabamızla gıdecegız...
nerdesiniz yaaa.. kimsecikler yok, nereye kayboldunuz çabuk gelin topiğe :)
Ben varim olar mi
olaar tabi niye olmasın:)
Allah kismet ederse 24 ocak annesiyim bende
şimdiden hayırlı olsun.. sezercik olucaksın bu durumda..Allah az ağrı-sızıyla atlatmayı nasip etsin.. ilk bebiş mi? heyecan ne alemde:)
Evet canim sezercik olcam.bende sizlerdeki cesaret yok malesef
Ilk bebisim.kizim olacak.ismi Güneş
Heyecan had safhada.gun sayiyorum iste.
herkesın hala doğurmadın mı hıhı hıhı hohoho muhabbetınden bunaldım .e
En son ne zaman konuştugumu hatırlamadıgım akraba eş dost telefonu mu , felefonu açmayınca yılmadan wat.... dan yazan mı ,fa.... de paylaştıgım şarkının altına sen doğurmadın mı kız hala dıye soran mmı ....... ne ararsan var .konu komsuyu hıç katmıyorum araya :99:
'' aaaa zamanın gelmıs doktorun neden mudahale etmıyo ,bebek zehırlenecek '' v.s. v.s. herkes doktor kesıldı basıma
bugun akşam ustu telımi ve sosyal paylaşım hesaplarımı kapatmaya nıyetlendım en azından doğuma kadar, o kadar yanı .
herkesın hala doğurmadın mı hıhı hıhı hohoho muhabbetınden bunaldım .e
En son ne zaman konuştugumu hatırlamadıgım akraba eş dost telefonu mu , felefonu açmayınca yılmadan wat.... dan yazan mı ,fa.... de paylaştıgım şarkının altına sen doğurmadın mı kız hala dıye soran mmı ....... ne ararsan var .konu komsuyu hıç katmıyorum araya :99:
'' aaaa zamanın gelmıs doktorun neden mudahale etmıyo ,bebek zehırlenecek '' v.s. v.s. herkes doktor kesıldı basıma
bugun akşam ustu telımi ve sosyal paylaşım hesaplarımı kapatmaya nıyetlendım en azından doğuma kadar, o kadar yanı .
keşke normal doğum deneyebilseydin şartların uygunsa.. çok güzel bi isim bulmuşsunuz.. adıyla yaşasın.. sağlıkla doğsun.. bişey kalmamış kucagına almana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?