- 24 Nisan 2013
- 2.233
- 1.523
- 373
- 32
elektrikli pompa denedin mi canım o daha kolay diyorlar tamamen de boşaltıyormuş
doğuma giden arkadaşlar hayırlısıyla kolaycacık doğumlar yapın gelin inşallah. speedy de doğum yapmış çok şaşırdım daha dün mü ne doğuramadım fln diyordu. hadi bakalım pıtır pıtır doğurun hamişler
40mız çıktı bugün biz de doktora gittik geldik. kızımın yüzünde kırmızı kırmızı şeyler vardı. doktor egzama tarzı alerji olduğunu söyledi. neden olduğunu sorduğumuzda sütten kaynaklanabileceğini söyledi. yediğim peynirden sütten yoğurttan hatta yumurtanın beyazından bile yani hayvansal gıdalardan olabileceğini söyledi ilaçlar yazdı. gelişimimiz de gayet iyiymiş 1buçuk kiloya yakın almışız şimdiye kadar. sonra benim de kontrolüm vardı. dikişlerim tamamen iyileşmiş ama dış kısımda enfeksiyon oluşmuş bizim vuslat gene başka bahara kaldı anlıcanız
Darisi bizim basimiza ins. Canim senin normal dogum muydu sezeryan miydi. Normal ise kac dikisliydi
Normal doğumdu canım. İçtekileri hiç sormadım hiç dışta da 5tane görünüyordu
Benimde 16 tane şuan sanırım ilk oğlumda dikiş sayımı hatırlamıyorum ama bir ayda tam iyileşmişti kırkım çıkana kadar bişi kalmadı inşallah bu da öyle olur. İnşallah seninkide hemen iileşir.Benim bebegimin bas cevresi buyuk oldugu icin dikis sayim 20kusurdude iilesme 40 günü buluyorsa iyi dicktm.
Benimde 16 tane şuan sanırım ilk oğlumda dikiş sayımı hatırlamıyorum ama bir ayda tam iyileşmişti kırkım çıkana kadar bişi kalmadı inşallah bu da öyle olur. İnşallah seninkide hemen iileşir.
Doğum yapan kadını alıp başka yere götürmek ne demekse anlamadım. O çocuk eşin ve senin, ikinizin. Nasıl bırakıp gitceksin Allah aşkına öyle aylarca? Adam özlemicek mi karısını çocuğunu? Bazen insanlar çok anlayışsız olabiliyor, ailenden de olsa kişi, bu böyle. Doğumdan sonra umarım en kısa sürede toparlanırsın da kimsenin yanında kalmasına gerek kalmaz, herkes de istediği yere gider.
Ben depend aldım canım, daha önceden deneyimim yok nasıl olur rahat eder miyim bilmiyorum, sadece tahmin üzerine bizim hazırlıklar
Valla ne bilim, doktorum çrş günü kendi tavsiye etti münsebeti, akşamına da ben aradım nişan geldi diye, hiçbir uyarıda bulunmadı şunu yap bunu yapma diye. Ciddi bir zararı olur mu ki, korktum bak şimdi :44:
40+2deyim bugün bende suni sancı çekme taraftarı değilim durumu değişmemiş ise eger inş bu hafta kendi gelir bebeğimin ama hiç bir deişiklik yok kasılmalar dışında etrafımdaki herkes sagolsun son günlerde iyice yıpratmaya başladı nerdeyse bebeğin gelmemesini bile benden bilicek halde eşimin tarafı Allahtan kendi ailem beni ve bebeğimin sağlığını en az benim kadar düşünüyorda az olsun rahatlıyorum ama çevre faktörüde çok yıpratıyormuş şugünlerde onuda görmüş oldum
bu kadar sabrettin otur yerinde, ne sezeryanı yaaa... bırak artık sancın suyun birşeyin gelsin, gerekirse doktor yapsın sezeryanı delirme
canpedler hava almıyor çok rahatsız ediyor, uzun zaman kullanman gerekecekse değiştir onları ben hastanede kullandım sadece o bile yetti bana. hava alan birşey bulmaya çalış
hiç bir sıkıntı olmadıkalp atışlarını bile etkilemedi. kordon boyu ve kaç kat dolandığı çok önemliymiş. ilk doğumda tek kat değilmiş herhalde o kordon ki ben perişan olmuştum, bunda "doğurmadım" denecek kadar rahat bir doğum oldu.
takvimimnin bittiği gece doğuran gördük bu sayfada, telaşa lüzum yok. içeride kalamayacaklarına göre mutlaka gelecekler. don't panic
sen bir de doğumdan sonra gör onları, sütünü eleştirecekler, emzirmeni beğenmeyecekler, üstünü ince bulacaklar, kalın bulacaklar, mevlidine karışacaklar, gelen hediyelere bahane bulacaklar. gardınızı alın şimdiden, gerekeni tersleyin, eşlerinize karşı da "mağdur" u oynamaya başlayıp sulu gözlülük yapın. hiç kimse olanları anlatmadan sulanmış gözlerle gerginlikleri anlatın, asla karşı tarafı da suçlamayın, "senin ailen" diye başlayan cümleler asla kurmayın. siz doğuracaksınız ama lohusa sendromunu genellikle "lüzumsuz insanlar" yaşayacak. kırıcı olmamaya çalışın ama yeri geldiğinde de çemkirmekten korkmayın.
ayyy... korkutmak için yazmadım kusura bakma :26: ama insanlar senin duygusal zayıflık yaşadığın bu dönemi huysuzluk yapmak için fırsat bilebilirler, ki potansiyel mevcut sanırım...
hadi inşallah hayırlısıyla gelsin kuzun, rabbim yardımcın olsun...
Selam arkadaslar;
Dün bizden hala tik yok diyen speedy bu sabah kizini saglicakla kucagina aldi
Darisi dogumu bekleyenlere olsun insallah.
Ben ve benim gibi çocuk isteyenlere olsun insallah
selam kızlar ben de 1 hafta önce normal doğum yaptım ama sorunlar bitmiyor. Bebeğim kilo kaybediyor rahat emziremiyorum oturmaya çalışıyorum bu defa da dikişlerimin açılmış olduğunu gördüm çok üzüldüm ne yapacağımı bilemiyorum. Bir yandan bebeğim bir yandan canımın acısı bir yandan emzirme sıkıntısı. bebeğime sevinemedim çok üzgünüm.
bu açılma konusunda ne yapmak gerekiyor tam vajina çıkısında açıklık. orası öyle mi kalacak?
Canım kusura bakma geç yazdım biraz ama ben nete telden giriom çok uyuz ondan .Ben sonrasında bi problem yaşamadım dikişleri kuru tut yeter,her wcden sonra tuvalet kagıdını ıslatıp pansuman yapar gibi sil sonra tekrar aynı şekilde kuru tuvalet kagıdıyla kurula.Baticonla falan pansuman yapmayın orasını nemli bırakıyor ve pamuklar iplere takılıyor iyileşmesi gecikiyor iyileşmesini istiyorsan kuru tut başka bişiye gerek yokBenim bebegimin bas cevresi buyuk oldugu icin dikis sayim 20kusurdude iilesme 40 günü buluyorsa iyi dicktm.
Canım kusura bakma geç yazdım biraz ama ben nete telden giriom çok uyuz ondan .Ben sonrasında bi problem yaşamadım dikişleri kuru tut yeter,her wcden sonra tuvalet kagıdını ıslatıp pansuman yapar gibi sil sonra tekrar aynı şekilde kuru tuvalet kagıdıyla kurula.Baticonla falan pansuman yapmayın orasını nemli bırakıyor ve pamuklar iplere takılıyor iyileşmesi gecikiyor iyileşmesini istiyorsan kuru tut başka bişiye gerek yok
Sen kaç gün önce doğum yaptın bana 5 gün oldu dikişlerim iyi azcık sızlıyo oturabiliyorumSenin de dikisin cokmus canim. Sonrasında bi problem yaşadn mi. Psikolojk olarak bana iyilesemicem hep agricak gibi geliyo
Ben o zaman korkudan bakamadım şimdi yok galiba ama açıldıysa dikiş gerekmiyor ilaçla tedavi ediliyor diye biliyorum sen bi doktora görün istersenDemin Dikis yerine baktım pembe küçük bi aciklik var gibi. Sen de de aynısı olmuş muydu canim. Moralim bozuldu kendi kendine kaynar mi yoksa dikis mi gerekiyor acaba
Kızlar biz kontrole gittik bugün. Kızım kordonu yine 2 tur dolamış doktor çıkamıyor artık. Daha fazla ilerleyebilse doğardı dedi. Yarın sabah hayırlısıyla sezeryana giriyorum. Ne kadar zamandır beraber bekliyoruz sizinle bebişlerimizi. Hep dua ettim Rabb'ime hakkınızda hayırlısı neyse onu versin diye. Kısmetim böylesiymiş çok heyecanlıyım, insan mutluluktan heyecandan da ağlarmış. Hakkınızı helal edin.Kendime gelip, kafamı toparlar toparlamaz yazıcam size iyi haberlerimizi inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?