kızlar teşekkür ederim. eşim ssormuş bi sorunmu var diye. tedbir amaçlı diyorum demiş. heralde çift bez yapınca düzelecekmi diye bakacak. hayırlısı artık. inşallah bir ay sonra ki kontrolde sorunsuz çıkar.
kızlar teşekkür ederim. eşim ssormuş bi sorunmu var diye. tedbir amaçlı diyorum demiş. heralde çift bez yapınca düzelecekmi diye bakacak. hayırlısı artık. inşallah bir ay sonra ki kontrolde sorunsuz çıkar.
kızlar biz bugün kalça ultrasonuna gittik. çok ağladı bebeğim o sırada gaz sancısı tuttu.. neyse sonucu eşim gösterdi geldi çünkü ben arabaya koştum ezirmeye. doktor iki kat bez sarın demiş. 1 ay sonra tekrar gelin mutlaka demiş. size ne dediler?
bebeğimin boynunda ve bileklerinde boğumlarının olduğu yerlerde genelde kırmızı kuruluklar var, kesik gibi. sizde de var mı bepanten sürsem diyorum. burda çocuk doktoru yok, perşebeleri başka ilçeden geliyor. zaten olsada yalnızım götürmek zor oluyo,soğuk gaz sancısı vs. sizdede var mı gittinizmi doktora diye soırayım dedim.
bebeğin makatında iki kırmızı nokta oluşmuş sanırım ıkınmaktan, hemoroid olabilir mi ki?
bugün bezini değiştirirken kakasını yaptı, sarı köpük şeklinde çıkıyo. sıvı oluyodu bezinde kakası zaten ama bu bildiğiniz baloncuk baloncuk köpüktü. gaz olduğu içinmidir?
bi de bi arkadaşım gece lambasının bebeğin büyüme hormonlarını etkilediğini bu yüzden kullanılmasının önerilmediğini söyledi. siz kullanıyor musunuz? ben kullanıyorum, pimpirikliyim biraz gece uyanır uyanmaz görmeliyim bebeği. hem ışık kapalıyken bi anda açınca
irkiliyor bebek.
Sizin bebişleriniz uyuyo heralde biz hala ayaktayız(
Hiç endiselenme canım benim arkadasın bebeğinde de risk gördüler doktor bir ay çift bez tak dedi sonraki kontrolde sorun yok tek bez yapabilirsin demiş etrafımda böyle cok var.
sağolun kızlar, inşallah çift bezle hallolur herşey.zaten önemli derecede olsa bez tak gel demez düşük bir ihtimal olsa bile böyle söylüyorlar inş bidahaki kontrolden sonra güzel haberlerini alırız canım
Geçmiş olsun canım inşallah hemen geçer kalça sorunu.
Arkadaşın doğru söylemiş canım akşam dokuzdan sonra sabaha kadar büyüme hormonu salgılanır bunun için bebişler ve çocuklar erken yatıp ışıksız ortamda uyumalıdır çünkü lamba gece etkisini azaltır diye biliyom biz belki dokuzda yatıramıyoz ama ışığı açmıyalım bari diyom ışığı kapatıp uyuyoz yatak odasında bakmak isteyincede balkonun ışığını açıyom ama işim bitince kapatıyom açık kalmıyo yani.
kızkardeşim kalça çıkıklığı geçirdi.ama biz 1 yaşındayken yürüyorken farkettik.doktor eğer erken farkedilseydi çift bezle bandajla çözülürdü dedi...yani bi sorun varsa çözümü çok kolay.kızkardeşim 2 ameliyat geçirdi.şimdi 9 yaşındave maşallah yaşıtlarından daha gelişkin ve sağlıklı yani bişey varsa bile en kötü ihtimalle 2 ay uğraşırsın sonra hiçbişeyi kalmaz.ben seni üzmek istemedim.sadece en kötü ihtimali söyledim.inan çok basit artık çözümü.ayrıca arkadaşımın bebeğinde de seninki gibi risk görüldü 1 ay çift bez kullandı hatta kendi özel bez dikti.normal bezin üstüne sardı diğerinden daha kalın oldu.2. ay kontrolünde geçmişti.merak etme ama doktor ne dediyse harfiyen yap
Sağol canım. Kardeşine de geçmiş olsun. Inşallah bizde atlatıveririz. Dünden beri çift bez sarıyor um. Bakalım artık.
Kızlar herzaman giremiyorum ama takip etmeye çalışıyorum . Gaz ilaçlarıyla ilgili yazdıklarınızı okudum benimde ilk çocuk doktoru sab'tan günde 4 defa 8 damla kullanmamı söylemişti. Hastane çok yoğun olduğu için doktorumuzu değiştirdik.şimdiki doktorumuz çok deneyimli biri bana mümkün olduğunca hiç bir ilaç kullanmamamı zaten bu kadar çok verirsen bir süre sonra ilacın etki etmeyeceğini söyledi. Sabahları vr akşamları bebek yağıyla Msj yapıyorum oğlumun göbişine bide çok sancısı olursa bazı günde en fazla 2 kere oluyor 4 damla sab veriyorum anında rahatlıyoru bebeğim. Bide bu ilaçlara alışında bebişler tuvalet ve gaz çıkarmak için hep ihtiyac duyuyorlar. Mümkün olduğunca kullanmamak gerek diye düşünüyorum.
Kızlar bebeginizle dışarı çıkabiliyor musunuz? Benim bebeğim 2 aylik oldu. 6-7 defa çıktık. Uyuyorsa gezmemizde sıkıntı olmuyor ama uyumuyorsa bir sıkıntısı olmasa da agliyor, durmuyor. O yüzden dışarı çıkmaya cesaret edemiyoruz, çoğu zaman işkenceye dönüşüyor. Acaba pusetini mi sevmiyor? Oto Koltuğu olarak da kullanılabilen ana kucaklari var ya ondan kullanıyoruz. İçinde iki büklüm oluyor gibi geliyor. Yoksa ben mi bir yerde yanlış yapıyorum. Her gün evdeyiz, bunaldık artık iyice.
Yanlız değilsin arkadaşım anlattığın şeylerin aynısını bizde yaşıyoruz
sağolun kızlar, inşallah çift bezle hallolur herşey.
bende ışığı kapatıp el feneri alayım bari yanıma. kuzum karanlıkta uyusunda büyüsün :) lansinohun etken maddesi hakkında ne duydun, ben çok kullandım, silmeden bebeğimi emzirdiğimde çok oldu. hele ilk zamanlar hep verdim silmeden.
Kızlar merhaba yarın trt 1 de elıne sağlık programını ızleyın yarınkı konu kolık sancısı ve yenı doğan sarılığı ve bu gıbı konular yenı doğanlarla ılgılı belkı faydası olur dedım ızleyın .
Ne yaptın canım, dr gidecektin. Nasılmış bebişin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?