2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Boşver canım herkez baksın işine ya çocuğun huysuzmuşta omu bakıyomuş onane ne çok biliyolar anlamadım gitti bu zinkoda uyutuyomu gerçekten arasıra lazım olur belki :)

Deniyim ozaman bende maden suyunu inşallah faydası olur sütten çok eksiğim yok ama 1 haftadır gazımız problemli

Bizim de gaz olayı bir hafta 10 gündür azdı iyice. Çığlık çığlığa ağlıyo akşam yemeğinden sonraki saatlerde

Demiştin canım haklısın kapattım bende tvyi mvyi bari kucağımda güzelce uyusun napayım!

Ben de o moddayım işte, uyusun da nerde ve nasıl uyursa uyusun diyorum. Bu dönem emme ve uyuma ile büyüyecek ve bu günlerin telafisi yok. Napayım artık düzen oturtma biraz beklesin

Buda benim minik fındığım :))

Yaaa ben göremiyorum ama telefonda bazen görünüyo bazen görünmüyo

polvit hala iyileşmedi mi memelerin.... çok sürdü yaraların yaaa üzldüm şümdi... çok acı verici bişi yaaa inşalllah hemen düzelirsin.çoooookkkk geçmiiş olsun cannm

canım çok sağolasın ya acılarım azaldı çok şükür ama tam bir iyileşme olmadı.kan tahlili istedi cildiyeci dr b12 ve bazı kan değerlerim düşkmüş bu da iyileştirmeyi geciktiriyormuş.şimd i vitamin takviyesine de başladık.ben hamileyken düzenli içmedim ne vit ne de demir ilacı.sanırım ondan.kesinlikle çok acı veriyormuş azalmasına bile seviniyorum

Sub simplex kullananlar gunde kac kez ve kac damla kullaniyosunuz.ben bi kac kez kullandim ama bi faydasini gormedim faydasini gormem icin duzenli mi kullanmak gerek? Siz de ise yaradi mi
Bize dr günde 4 kere 8 damla verdi ama pek fayda göremedik..yani emerken kaka yaparken kıvraniyor hep..sordum ben 6 saatte birmi vereyim diye sorunyasayinca ver dedi duzenli vermeye gerk yok dedi amacben verdim yine ,,haftaya 2 aylik kontrolde sorcam biogaia iyi diyor herkes sab birakcam ona geceyimmi diye..
Slm cnm,gunluk en az 25 gr almali dedi dr bize..benim kizımda ilk hafta az aldı ..seninkide gunde 15 gr akmis,sutunu arttirmaya calis cnm.bol bol su ic,bulgur pilavi,komposto.humana still tea ic.incir.sogan,boza.ye..insallah faydasi olurda mamaya gerek kalmaz..

Aynılarını bende yasıyorum eğer kilo alımında problem yoksa hiç korkma doyuyor demektir biz hep kilo alimini takip ediyoruz

Tek tek te iciyorum hepsi karışıkta iciyorum ama hazirlarindan iciyorum hepsi karışık sallama çayları var hiç korkma iç.doktorum hiçbir zararının olmadıgını söyledi cocuğa

Kızlar sizin bebelerin gaz sancıları nasıl yani mıkırdanma şeklindemi yoksa çılgıncamı ağlıyorlar

benim kızım emdikten 20 dk sonra falan ani ve yüksek sesle bağırıyor.anlıyorum hemen gaz olduğunu.kucağıma alıp biraz sırtına vurunca çok şükür hemen ağzından çıkartabiliyor.alttan zorlanıyor daha çok o da emerken

Kizlar oglum sarilik gecirmedi ama yüzündeki gözündeki o hafif sari renk kaldi, daha1 aylik
Sizi bebişler nasıl
Bi de biz gaz icin gunde 4 doz sabsimplex , akşam 9 da bio gaia, yatarken de 3 kasik rezene cayi verios, masallah guzel bi gece gecirios

Bizimkindede gaz var ama çığlık çığlığa ağlamıyor ıkınıyor ve normal bir ağlama yapıyor anlamadım gaz sancısımı, ıkınırken emdiğini kusuyor (((

Hep sorunlarimi yazdim dogumdan beridir. Allah razi olsun , cevapladiniz bikmadan. Burda sizkerin tecrubelerini okuyarak, cok sey ogrendim, kimi zaman kafami kurcalayan seyler cevap buldu. Bende cicegi burnunda anne olarak kimilerine yarari olur diyerek bikac bisey paylasmak istiyorum.
Hickirik: bebege kasikla su veya anne sutu yutturarak kesmeyi denedim. Birkez ise yaradi. :) enazindan siddeti azaldi.birde ayak basparmaklarinin altina parmagimizla bastirarak da durduranilecegimizi ogrendim denedim olmadi, belki sizde ise yarar.hickirik esnasinda bebegi Dik tutmayi biliyorsunuzdur.
Sut arttirmak:
İlk gunler goguslerim sis olarak gezdim. Tecrubesizligimden bebegi iyi emziremedm ve o sutler uctu gitti birkacgune. Sagma makinesi aldim telasla. Her emzirmeden sonra sagdim. Bazen o uyudugunda sagiyordum ve ilk zamanlar toplam 30-40 ml cikiyordu bebek acliktan cok agladi. Kilo alamayinca mama takviyesi yaptim ama korka korka. Gunde 2-3 kez, 30 cc ile basladim. Ama emzirdikten yarim saat sonra veriyordum. Benim sutler 50 ml ye cikti derken 60-70 ve simdi geceleri 3 saat emzirmediysem cok sukur 100 cikiyor , gunduz bu miktar azalıyor tabi. 70 ml anca oluyor ama olsun. Kar kardır :) Aksam saatleri genelde yetmiyor sutum ve mamayida sutun yetmedigi zamanlarda emzirdikten sonra veriyorum. Simdi yine en fazla 3 kez, cogu zaman bir kez veriyorum ama ikigundur 60 ml ye cikardim mamayi. Gunler gectikce mideside buyuyor kuzumun.
Mamayi son 2 haftadir veriyorum. Kilomuz yavas ilerliyor ama olsun. Anne sutunu zorlamaya devam.
Gaz:
Bizde de basladi malesef. Rezene cok iyi geliyor. Kasikla tadini sevmediginden tukuruyor :) bende mama veya sutu biberonla verirken, son 2-3 yudumluk kalinca icine 2 cay kasigi rezene koyuyorum. Bebegimde yutuyor bi guzel :)
Kendimde hergun termos bardagima yaklasik 1 litrelik demleyip koyuyorum ve gun icinde tuketiyorum rezeneyi.
Sut sagma makinesi: tavsiye uzerine medela aldim. 10 gun sonra emme gucu zayifladi. Simdi iade etmek istiyorum ama servisi 3 saat mesafede bir yerde. Satin aldimiz yer, iadeyi kabul etmedi .
Sagarken artik sut gelmiyorsa bile birkac dk daha devam edin. Baska kanallar acilarak sut gelmeye devam edebiliyor. Benim makine artik tam olarak bosaltmiyor goguslerimi. Tam bosalmasi cok onemli.
Sagdigim sutude birsonraki ogunde , emzirdikten sonra hemen biberonla veriyorum.
Uyku:
Gece oldugunun farkina varsin diye iki gundur isigi acmadan emziriyorum. Konusup gulmuyorum. Sonra hemen uyudu, tabi bu gece uyuduktan bi yarim saat sonra kalkti, yine emdi. Yine uyudu. Tavsiye ederim kizlar. Gece uyku sureside uzadi bu sayede.
Tracy den bahsetmistiniz. EASY yontemini uygulayin mutlaka. Ben once altini temizlerdim. Artik once emziriyorum. Bu sayede uyumadan once gazini cikaracak daha cok zaman kaliyor. Biraz konusup gezdirip uyutuyorum. Simdi yeni hedefim, uyku vakti gelince yataginda kendisinin uyumasini saglamak!
Aklima gelenler bunlar.

Son düzenleme:

bende tam bunu yazıcaktım. oğluşum 2 gündür düzgün emmeye başladı. ama emdilten sonra 4-5 kez kusuyor. sağıp biberonla verirsem bi sorun yok içiyor. ama memeden emince kusuyor. hemşire teyzemisi arayıp sordum. biberona, plastiğe alıştığı için meme belkide öğürtü hissi yaratıyordur dedi. ne yapmalı bilmiyorum...

Kızlar bebeginizle dışarı çıkabiliyor musunuz? Benim bebeğim 2 aylik oldu. 6-7 defa çıktık. Uyuyorsa gezmemizde sıkıntı olmuyor ama uyumuyorsa bir sıkıntısı olmasa da agliyor, durmuyor. O yüzden dışarı çıkmaya cesaret edemiyoruz, çoğu zaman işkenceye dönüşüyor. Acaba pusetini mi sevmiyor? Oto Koltuğu olarak da kullanılabilen ana kucaklari var ya ondan kullanıyoruz. İçinde iki büklüm oluyor gibi geliyor. Yoksa ben mi bir yerde yanlış yapıyorum. Her gün evdeyiz, bunaldık artık iyice.

Bebeklerinizin hic 10 15 dk araliksiz agladigi oluyo mu?
Benim kizim bi hafta onceye kadar cok sakin bi bebekti gecen hafta pazar ne oduysa oldu ara ara ozellikle aksamlari aglama krizleri oluyo. Dun gece cokk kotu oldu 15 dk araliksiz aglafi hic bisey fayda etmedi en sonunda sesi kisildi yorgunluktan uyudu. Ben de kontrolumu kaybettim aglamaya basladim. Bu kadar aglamasi normal mi benim durumumda olan var mi yada bi cozum bulan. Gazdan dolayi bu kadar kotu oluyo sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…