2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Biz 1 aylikken cektirdik cnm..ben rotayı yaptirdim oglumda kizimda da yaotircam,cok riskli bence eger virusu kaparsa hast. Yatiyor gunlerce..dr. mutlaka yaptirin dedi..

bu kalca usg nasil cekiliyo ya uyumasimi lazim cocugun
Evt cnm kipirdamaması lazim o yuzden bana uyut dediler..yani sakin bebekse uyumasada olur..

Canim belki bilmek istersin ben Kanadada yasiyorum burda da rota asisi yapiliyor... Turkiyede var mi diy sormustum orda da yapiliyormus ama arastirmak hic aklima gelmedi... Sen niye yaptirmadin ilk cocugunda?

Tabii burda kalca ultrasonu falan yok :/ hamilelikte ultrasonu zor gordum. Neyse Allahtan kayinvalidem burda da o soyledi ayaklarini bitistir dumduz yap. Topuklar bogumlat her cizgi ayni hizada mi kontrol et dedi. Bir terslik olursa giderim dr. yoksa bunlara dert anlatamam anlamazlar (

Son düzenleme:
Ne yaptın canım, dr gidecektin. Nasılmış bebişin

Canımm o gün hava çok yağışlıydı ve soğuktu çıkarmak istemedim randevuyu iptal ettim Hışırtı büyük oranda geçti şuan daha iyi Sen de öksürük yoksa merak etme demiştin Öyle oluncada götürmedim Kalabalık hastane felan hiç de gitmek istemiyodum iyi oldu bi yandan Çok sağol sorduğun için senin bebiş nasıl oldu iyidir umarım

Biz de biraz daha iyiyiz, öksürük tek tük oldu, burun damlasına devam, o da tıkanıklığa iyi geliyor, inş. İyice geçer...

Hastaneler çok kalabalık hakikaten, sanki bütün çocuklar hasta, sağlam gidenin bile hasta olma riski yüksek... Geçtiyse gitmemeniz daha iyi olmuş...

Dilzarcım,

gecis donemiymis ,gecti emmeme sorunu cok sukur. oturtmaya caliisyoruz duzenimizi iste.

Aysbozz'dan haberim yok ama Topidik iyi, Sengul'unu buyutuyor. Facebook2tayız. Winebir'i de bulduk orada. sende gelsen nee guzel olur :)

Zehracım nasıl? buyuyor di mi? Ablası nasıl? alıstılar mı birbirine?

Kızlar pişik konusunda naçizane fikrimi paylaşmak istedim. Ben de evi mustelalarla doldurup şu an eline bile almayanlardanım. Kızıma hastanede mustela pişik önleyici kullanmıştım, kendi canımın acısından iyi ilgilenemedim sanırım eve geldikten sonra, 3-5 günlük falandı heralde bacaklarının kalçayla birleştiği kısımda derileri soyulmuş gibi pişik olmuştu yavrum. Mustela pişik tedavi kreminden sürdüm bana mısın demedi. Ön kısmına Bepanthol totoya zeytinyağı herşeye birebir. Kızımın altı pamuk gibi bembeyaz maşallah. Şiddetle tavsiye ederim.
Bi de sizin kuzular kaç günlükken daha uzun uyumaya başladı? Biz 33 günlük olduk bugün, kızım hala gece 2, max 2,5 saatte bir uyanıyo emmek için. Bu 3-4 hatta 5 saat kesintisiz uyuduğunu söyleyenler var facebook daki grupta, ne zaman oluyo o iş
Kızımın akşam yemeğinden sonra başlayan ve yatana kadar sürdürdüğü nur topu gibi bir ağlama krizimiz oldu 1 haftadır. Hayırlı olsun
Bu arada gaz konusunda hala ısrarlıyım, bebişlerimiz emerken hava yuttuğu için gaz oluyo, bizim yediklerimizden değil. Yani bu benim fikrim tabi çünkü öyle olsa benim Zeynep havalanır uçardı ben sürekli bakliyat yiyorum koca bir bardak süt de içiyorum hergün. kalsiyum hamilelik dönemindekinden bile önemli şu anda. Gaz olmasın diye üç beş çeşit şeyi döndüre döndüre yiyip sütünüzün miktarını ve kalitesini azaltmayın. Şurda süreceği 3 veya 4. Aya kadar. Dua edelim de bebişlerimiz sabırsızlanıp bir an önce dönmeye hareketlenmeye başlasınlar.
Neyse çok konuştum. Kızım uyuyo kolumun üstünde. Ben yavaştan kayayım yatağın içine kızımla ve uyku moduna geçeyim. Herkes için gazsız sancısız, az uyanmalı güzel bir gece olsun

Kizim hep sagina yattigi için yastik siparişi verdim.hepsi burada dan. El kadar yastiga da 75 TL verdim ya...hadi hayirlisi..
Bir grup misafiri daha savdim. Darisi yarin aksama. Yorgunluktan uyku tutmadi. O kadar yorgunum yani

iyi geceler kizlar
cogunuz benim gibi ayaktasinizdir muhtemelen.biz ailecek hasta olduk maskeleri taktik oyle gezioruz.efe hala oksuruyo onceki gibi olmasada.bende nezle oldum.bebeklerimiz hasta olmasin yaa onlara gelen bize gelsin

O kadar alıntı yaptım yine silindi...

Minikkelebek... Geçmiş olsun... Zehra da grip oldu efe gibi.... Allahım şifalar versin yavruşlarımıza...
sagol canim ya zehramada gecmisler olsun.niye boyle oldular koruyamadikmi anlamadim.efe terlemeye basladi.belkide ondan hasta oldu.dikkat ettik ama nafile
canım maden suyunu nasıl içtin ? yani günde kaç tane akşammı sabah mı onu da bi sölesen denemek istiyorum :) kızım az kilo almış sütüm yetmiyo olabilir
canim sodayi gunde bir bazen iki iciyorum.genelde aksamlari.sutun yagli degildir belkide.sen ne yiyosun.yediklerinden kismiyosun dimi
Gecmis olsun canim.umarim hemen iyilesir...
sagol tatlim insallah iyilesicez
sagol uyardigin icin peditus verdi bize.hic istemiorum kullanmak ama mecburr :84:
Geçmiş olsun canım, peditus 5 günden uzun kullanılmıyor doktorun söylemiştir ama hatırlatıyım dedim, bu arada maden suyu sütün yanında gazda yaparmı acaba

sagol canim doktor bes gun dedi yarin son kez kullancaz.sagol hatirlattigin icin
soda bize gaz yapmadi.ama soyle bisey var.sutu soguk icersen gaz yapabilir.disarda ilinmis olsun.soguk su bile icirmiolar bana gaz yapar diye

Kizim hep sagina yattigi için yastik siparişi verdim.hepsi burada dan. El kadar yastiga da 75 TL verdim ya...hadi hayirlisi..
Bir grup misafiri daha savdim. Darisi yarin aksama. Yorgunluktan uyku tutmadi. O kadar yorgunum yani

canim ne yaparsan yap sevdigi tarafa donuyo komik bi sekilde
biz kafasinin arkasina bel destek yastigini koyuyoruz.doktor kafasini sola cevirin dedi
ama bi bakiyoz bizim yaramaz yine saga donmus yamuk kafa olucak

canim ne yaparsan yap sevdigi tarafa donuyo komik bi sekilde
biz kafasinin arkasina bel destek yastigini koyuyoruz.doktor kafasini sola cevirin dedi
ama bi bakiyoz bizim yaramaz yine saga donmus yamuk kafa olucak

Canim cok geçmiş olsun. Umarim atlatirsiniz Hastaligi. Bu yastikla hangi tarafa yattigi sorun olmuyormus. İstediği gibi yatsin artik bizimki dedik. Sağ tarafına battaniye sıkıstirip duruyordum: ))

Kizlar doktorun siz cocuklarinizi mikroplardan nasil koruyorsunuz yani (tasiyici rol oynuyir sonucta adam hergun mikroplarla beraber) sorusuna verdigi cevap: ellerinizi ve agzinizi sık yikayin, bol su için ve dengeli beslenin.

Son düzenleme:
Kızlar grip oldum sabah doktora gidicem acaba ilaç verirmi , emziriyorum ya oğluma geçerse napıcam
sendemi canim ya gecmis olsun.bizde ailecek hastayiz cok dikkat et eger yakinda anne veya kv varsa bebege onlar baksin.sende emzirirken mutlaka maske tak.doktor ilac verir muhtemelen.aferin fort verecektir.bana grip olursan onu al demisti doktor.antibiotik verirsede emzirdigin icin ona gore verir.
Canim cok geçmiş olsun. Umarim atlatirsiniz Hastaligi. Bu yastikla hangi tarafa yattigi sorun olmuyormus. İstediği gibi yatsin artik bizimki dedik. Sağ tarafına battaniye sıkıstirip duruyordum: ))

sagol canim.o yastik nasi bi yastikmis acaba.bizde bi yastik aldik 75 tl verdik yan yatis yastigi bogulma onleyici ve sicak su torbasi koyma yeri var.yatak gibi.ama pek bi islevini kullanmiyorum.hafif egimi var reflu yastigi niyetine kullaniyorum kusmasin diye

Kizlar oyun hslisi almayi dusunuyormusunuz.
ben simdilik almicam oynamaya baslayinca kendim yapmayi dusunuyorum.
kk da bi topikte kendi yapan arkadas vardi.denize girerken kullanilan uzun makarnalar varya ondan 2 taneyi capraz yapip ustune oyuncaklar asmisti.altinada yorgan dikmisti.
ben de kendim yapcam

Kizlar oyun hslisi almayi dusunuyormusunuz.

evet canım almayı düşünüyorum çünkü hem oyalıyor hem de hareket ederek gazını çıkartmayı kolaylaştırıyormuş. fisher price piyanolu jimnastik merkezini beğendim. ayağıyla hareket ettiğinde piyanoya dokunduğunda ses çıkıyor az daha büyüyünce de kendisi oynar o olacak gibi ama arkadaşların önerileri varsa dinlerim

pişik konusunda bazen çok az kızarıyor ama çok şükür hiç olmadık doğduğundan beri saf zeytinyağı kullanmaya çalışıyorum. asit oranı etkiler bebeği dediler ama bizim z.yağlarının asit oranı fazla değil ondan içiim rahat kullanıyorum. gaz konusunda bi süt içmiyorum ama bacaklarım kemiklerim ağrıyor kalsiyuma şimdi çok daha fazla ihtiyacım var biliyorum ama hamilelikte bile zorla içtim şimdi daha zor geliyor.

bio gaiga kullandık ama bizde hiç fayda etmedi. doktor dolapta muhafaza edin demişti biz koymadık öyle ortalarda süründü durdu ondan da etkisini yitirdi sanırım.bi arkadaşın tavsiyesi ile nurse harvey's diye bitkisel bi şurup kullanıyoruz senin söylediğin kriz saatlerini en aza indirdi diyebilirim. ama hiç gaz ilacı kullanmayın diyen de var. gözümün önünde sancıdan kıvranmasına gönlüm el vermiyordu.

2.aydan sonra 3 saat uyumaya başladı bizim. ondan önce saat gibii 2 saat olunca uyanır emerdi. bir keresinde maksimum 4,5 saati görmüştük onda da bi korkuyla uyanıp hemen emzirmiştim ve bu kadar uyuduğum için kendimi kötü hissetmiştim şimdiyse karnı iyi doymuşsa 3 saat uyuyor çok şükür

ağlama krizleri bizde de her akşam istisnasız aynı saatlerde 6-12 arasında olurdu 8-10 gibi şiddetlenirdi kolik mi acaba diyordum. şimdi 1-2 saate indi diyebilirim o da uyumaya çalışıyor ama dalamıyor. uyku düzenini oturttuğumuzda o da geçer inş. çok şey yazdım canım bilgilerimi paylaşmak istedim tutamadım kendimi

kızımın ilk 'agu'ları geldi kızlar çok şükür. aslında ilk defa iki gün önce duydum. daha önce de "gıı,guu" diye sesler çıkarıyordu. şimdi yüzüne bakıp her konuştuğumda aguu guu aguu diye tepkiler veriyor kendi kendineyken bile sürekli bi sesler çıkartıyor. zaten kollar bacaklar hiç durmuyor sürekli kıpır kıpırr çok şükür. az daha hareket etmeye başlarsa gazını da rahat çıkarır inş

cok guzel canim yaa
efe de bi aya yakindir ufak tefek sesler cikariyodu.ozellikle bi haftadir konusurken agzimizin icine bakiyo.aguuuu diye bagiriyo bazen esim sesine uyanip seviyo.
bugun salona biraktim mutfakta cay yapiyodum icerden sesleri geliyo aaaaa uuuuuu aguiyyyyy

Merhaba herkese, ben de ilk agularını duydum,10 gün oldu ilk sesleri çıkarması, inanılmaz keyif veriyor insana, nasıl tatlı şeyler bunlar :) arkadaşlar ben bugün oğluma indirime giren tiny love dan dönence ve oyun halısı almayı düşünüyorum. Çok mu olur, birini mi alsam, ikisi de dikkatini çekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…