Yok bitmemişti ama azdı günlük ped kullanıyordum, dikişlerin durumuna baktı gayet iyi iyileşmişsin dedi.o kadar..
Doğumdan sonra o kontrol hiç bişey ya :)) korkma
Bebeklerinizin hic 10 15 dk araliksiz agladigi oluyo mu?
Benim kizim bi hafta onceye kadar cok sakin bi bebekti gecen hafta pazar ne oduysa oldu ara ara ozellikle aksamlari aglama krizleri oluyo. Dun gece cokk kotu oldu 15 dk araliksiz aglafi hic bisey fayda etmedi en sonunda sesi kisildi yorgunluktan uyudu. Ben de kontrolumu kaybettim aglamaya basladim. Bu kadar aglamasi normal mi benim durumumda olan var mi yada bi cozum bulan. Gazdan dolayi bu kadar kotu oluyo sanirim.
Sub simplex kullananlar gunde kac kez ve kac damla kullaniyosunuz.ben bi kac kez kullandim ama bi faydasini gormedim faydasini gormem icin duzenli mi kullanmak gerek? Siz de ise yaradi mi
Slmlar herkese kizlar yazdiklarinizi iyi kotu okuyorum da yazamıyorum bi türlü benim oglum da ayni birakiyorum iki uc dk ya uyaniyor sizlerle konuşmayi özledim tlf dan da zor oluyo yaSabah 8 den beri ayaktayız emiyoz memede uyuyoyatağına yatırıyom uyanıyo yarım saat uyumadı kesintisiz halbuki gece çok güzel uyumuştu sizinde böyle oluyomu kızlar ?
Biz ilk kirkı cikinca gittik gezmeye,onda da uyudu baya bende alisveris yaptim,uyaninca emzirme odasinda emzirdim..birdaha cikmadik..bende bunaldim ama arada 1 saatligine anneme birakip kosturarak cikiyom disari,..bizde ana kucagina koyuyoz aynen beli bosta kaliyor,ama icine battaniyeyle dolruruyim ben,yinede arabada ituruyor gibi dij duruyor maalesef..Kızlar bebeginizle dışarı çıkabiliyor musunuz? Benim bebeğim 2 aylik oldu. 6-7 defa çıktık. Uyuyorsa gezmemizde sıkıntı olmuyor ama uyumuyorsa bir sıkıntısı olmasa da agliyor, durmuyor. O yüzden dışarı çıkmaya cesaret edemiyoruz, çoğu zaman işkenceye dönüşüyor. Acaba pusetini mi sevmiyor? Oto Koltuğu olarak da kullanılabilen ana kucaklari var ya ondan kullanıyoruz. İçinde iki büklüm oluyor gibi geliyor. Yoksa ben mi bir yerde yanlış yapıyorum. Her gün evdeyiz, bunaldık artık iyice.
Gecmis olsun cnm,aksamustu aglama krizleri genelde kolik oluoyor..gaz sancisindan agliyorlar,oglumda olurdu,aksamustu 6 gibi baslardi..sac kurutma mak.acardik yaninda susardi..simdi kizim aglarsa ya da uyutmak icin aspiratoru aciyoz hemen susuyor....Bebeklerinizin hic 10 15 dk araliksiz agladigi oluyo mu?
Benim kizim bi hafta onceye kadar cok sakin bi bebekti gecen hafta pazar ne oduysa oldu ara ara ozellikle aksamlari aglama krizleri oluyo. Dun gece cokk kotu oldu 15 dk araliksiz aglafi hic bisey fayda etmedi en sonunda sesi kisildi yorgunluktan uyudu. Ben de kontrolumu kaybettim aglamaya basladim. Bu kadar aglamasi normal mi benim durumumda olan var mi yada bi cozum bulan. Gazdan dolayi bu kadar kotu oluyo sanirim.
bendede hergün değil ama haftada 2-3 kez öğle-akşam arası oluyor ve 40 dk-1 saat bazen 2 saat filan sürüyor. ne yapsam ağlıyor. ne emmek, neuyku hiç bişey kar etmiyor. üstelik yalnız oldugumiçin, bikaç dk da olsa bbeği alıp beni rahatlatacak kimsede yok. ağlıyoruz beraber ana kızBebeklerinizin hic 10 15 dk araliksiz agladigi oluyo mu?
Buda benim minik fındığım :))
maşallah yavruna , çok tatlı. göğüs yaraları bendede var. bebeğim yanlış emiyor çünkü. iilk plastik uçla emmeye başlayınca,ardından biberon.. ağzını açtırıp kahverengi kısmı içine aldırıyorum ama kızım damaklarıyla çiğneye çiğneye emiyor sanki.Ve yine bilindik sonuç kanepeye koyduğumuz gibi uyandık :)) kızlarbu benim göğüs uçlarım hiç düzelmedi sizinkiler nasıl şu an sol göğsümü emiyoz zonkluyo resmen ilk beş dakka hep!
canım benimkide çok kusuyodu, emzirdikten sonra 15-20 dk omuzumda tutuyorum artık. yorucu oluyo ama kusmalarımız azaldı maşallah. ama tabi, belli olmuyo bazen fışkırtıyo. gece öyle oldu mesela.kızlar benim bebeğim her iki emzirme arası en az 4 5 defa kusuyor.yani 1,5 saatte 5 defa kustuğu oluyo.ilk kusma tamamen süt sonra yavaş yavaş sümüksü kıvamda kusuyo sonra peynir peynir...arkasından hıçkırık tutuyor.var mı böyle bi durum yaşayan.sizce normal mi
faydasını hemen görmeye başladın mı iki üç gün sonramı faydasını gördün?ben bu ayın 8 ınden berı kullanıyorum,cok faydasını gordum,günde 4 defa ,8 er damla,doktorun verdiği olcu bu
canım uyku düzenin bizimkine benziyo. gaza bağlı olduğunu düşünüyorum ben hep ıkınır durumda bebeğim. gaz bitince düzene girecek bizimkiler heralde. inşallah.Kizlar ne olur bana akil verin gercekten sikayet etmiyorum ama bebegimin nesi var diye dusunmeye basladim sizin yazdiklarinizi okuuorum cok sasiriyorum size uyku duzeni mi yazicam bana yardim edin simdi aksam 7 en gec 8 uyaniyor sabaha karsi 4 yada 5 te uyuyor o arada hic uyumuyor zaman zaman agliyor sonra saat 8 yada 9 a kadar sadece emmek icin uyanip emip uyuyor sonra en az 2 saat uyumuyor ve 10 yada 10.30 filan uyuyor 12 yada 12.30 kalkiyor 3.30 yada 4 te uyuyor o ara yine hic uyumak yok 4 ten 7 ye kadar uyuyor yada 1 kez kalkip emiyor insallah guzelce yazabilmisimdir sonra hep emzirme cabasi ama dogru duzgun emmek yok surekli ayaklari cekip agliyor ben gercekten korkmaya basladim bu gazdan midir sizce
Bu arada sivilce icin benimde bi onerim var emdikten sonra mutlaka agzinin kenarini kirulayin kizlar elinizi sicak suyla yikayop hafifce bebeginizin yuzunu silin stelatoia diye mustelanin kokusuz nemlendiricisi var ondan surun bizdede vardi dr a sordum bebek teni oldugu icin o sıkıntı yok dedi ben boyle nemlendiridim cunki cildi baya kuruydu iyi geldi ama dr a sorun mutlaka once degelendirsin
Birde sut icin en gizel sey sicavik dus firsatiniz varsa hergun dus alin gpgisler doluyor kizlar
her emzirmeden sonra verilirmiymiş. o zaman günde kaç eder ya. 2 saate bir emiyoz nerdeyse. ben her damlada vicdan azabı yaşıyorum bebeğime bi sürü şey veriyorum diye. rahat insanmış eltin. ben 2 gün zinco kullandım daha çok bağırdı gibi geldi bıraktım.Yalniz ilk misafirimi agirladim eltim 9 bucukta.haber verdi su gelecek musaitmisin diye gelsin musaitim dedim dondurucuda biseyler vardi hazirladim eltim alt katta oturdugu halde yardim etmedi allah var bi cesit yapar diye dusundim sormadi bile misafirden sonra geldi buraya yaziyorum bundan donra olse ruhum duymaz bide simdiden cocuk kiyaslamakar basladi benimki cok yaramazmis onunkiletlr cok akillilarmis zinkoyu her emzirmen sonra veripbebegi uyusturursan bebegin sakin olur tabi ben ona uyup oyle yaptim bi gun bebek miyisti kaldi hemen kestim tabi agladim biraz da ben bu deliye uyup nasil boyle bisey yaptim diye neyse bebegim huysuz olsun varsin cani sag olsun ben raziyim nazar degdirmesin de ben memnunumv huyundan
maşallah maşallah çok tatlıı... Allah hayırlı sağlıklı ömür versin.Buda benim minik fındığım :))
bazen mıkırdanma şeklinde benimki, bazen çılgınca ağlıyo. kucağıma alıp koridorda turluyorum, sallıyorum bağırışlarında. bi nebze iyi geliyor.Kızlar sizin bebelerin gaz sancıları nasıl yani mıkırdanma şeklindemi yoksa çılgıncamı ağlıyorlar
Kizlar oglum sarilik gecirmedi ama yüzündeki gözündeki o hafif sari renk kaldi, daha1 aylik
Sizi bebişler nasıl
Bi de biz gaz icin gunde 4 doz sabsimplex , akşam 9 da bio gaia, yatarken de 3 kasik rezene cayi verios, masallah guzel bi gece gecirios
kızlar biz bugün kalça ultrasonuna gittik. çok ağladı bebeğim o sırada gaz sancısı tuttu.. neyse sonucu eşim gösterdi geldi çünkü ben arabaya koştum ezirmeye. doktor iki kat bez sarın demiş. 1 ay sonra tekrar gelin mutlaka demiş. size ne dediler?
bebeğimin boynunda ve bileklerinde boğumlarının olduğu yerlerde genelde kırmızı kuruluklar var, kesik gibi. sizde de var mı bepanten sürsem diyorum. burda çocuk doktoru yok, perşebeleri başka ilçeden geliyor. zaten olsada yalnızım götürmek zor oluyo,soğuk gaz sancısı vs. sizdede var mı gittinizmi doktora diye soırayım dedim.
bebeğin makatında iki kırmızı nokta oluşmuş sanırım ıkınmaktan, hemoroid olabilir mi ki?
bugün bezini değiştirirken kakasını yaptı, sarı köpük şeklinde çıkıyo. sıvı oluyodu bezinde kakası zaten ama bu bildiğiniz baloncuk baloncuk köpüktü. gaz olduğu içinmidir?
bi de bi arkadaşım gece lambasının bebeğin büyüme hormonlarını etkilediğini bu yüzden kullanılmasının önerilmediğini söyledi. siz kullanıyor musunuz? ben kullanıyorum, pimpirikliyim biraz gece uyanır uyanmaz görmeliyim bebeği. hem ışık kapalıyken bi anda açınca irkiliyor bebek.
kızlar biz bugün kalça ultrasonuna gittik. çok ağladı bebeğim o sırada gaz sancısı tuttu.. neyse sonucu eşim gösterdi geldi çünkü ben arabaya koştum ezirmeye. doktor iki kat bez sarın demiş. 1 ay sonra tekrar gelin mutlaka demiş. size ne dediler?
bebeğimin boynunda ve bileklerinde boğumlarının olduğu yerlerde genelde kırmızı kuruluklar var, kesik gibi. sizde de var mı bepanten sürsem diyorum. burda çocuk doktoru yok, perşebeleri başka ilçeden geliyor. zaten olsada yalnızım götürmek zor oluyo,soğuk gaz sancısı vs. sizdede var mı gittinizmi doktora diye soırayım dedim.
bebeğin makatında iki kırmızı nokta oluşmuş sanırım ıkınmaktan, hemoroid olabilir mi ki?
bugün bezini değiştirirken kakasını yaptı, sarı köpük şeklinde çıkıyo. sıvı oluyodu bezinde kakası zaten ama bu bildiğiniz baloncuk baloncuk köpüktü. gaz olduğu içinmidir?
bi de bi arkadaşım gece lambasının bebeğin büyüme hormonlarını etkilediğini bu yüzden kullanılmasının önerilmediğini söyledi. siz kullanıyor musunuz? ben kullanıyorum, pimpirikliyim biraz gece uyanır uyanmaz görmeliyim bebeği. hem ışık kapalıyken bi anda açınca irkiliyor bebek.
Canim gazdan malesef suan bicogumuz ayni durumdayiz uzuluyoruz ama sabirli ve sakin olalim bu bir surec gecicek insallahMerhaba arkadaslar okuyorum ki hepimizin sorunu benzer.. Benim bebegim 37 gunluk. Nirmalde 10-15 dk emerdi kizim tek gogusle doyup birakirdi. 2 saat sonra yine 10 dk diger gigus. Ancak 2 gundur zorla 5 dk emiyo. Normal mi acaba ?cok az emiyo gibi geldi bana. Emmemesinin nedenide herkes gibi kasilmalar yasiyo, gazi geliyo sanirim hopp zortlatiyo agliyo birakiyo memeyi.altini degistiriyorum. Uyutmaya calisiyorum ama uyumuyo sonra yine meme 3-4 dk boyle butun gun geciyo. Ne yapacagimi aasirdim. Duzene sokanlar nasil yapiyo anlatsinlar:)
Kilosunu kendi capimda evde takip ediyorum bi sorun yok gibi ama net bilgiyi dr dan alicaz haftayaAynılarını bende yasıyorum eğer kilo alımında problem yoksa hiç korkma doyuyor demektir biz hep kilo alimini takip ediyoruz
Puseti derinse mutlaka icine destek minderi koy aradaki farki anlicaksin oda rahat edicek ben aldim e bebekten bebek daha rahat gorunuyorKızlar bebeginizle dışarı çıkabiliyor musunuz? Benim bebeğim 2 aylik oldu. 6-7 defa çıktık. Uyuyorsa gezmemizde sıkıntı olmuyor ama uyumuyorsa bir sıkıntısı olmasa da agliyor, durmuyor. O yüzden dışarı çıkmaya cesaret edemiyoruz, çoğu zaman işkenceye dönüşüyor. Acaba pusetini mi sevmiyor? Oto Koltuğu olarak da kullanılabilen ana kucaklari var ya ondan kullanıyoruz. İçinde iki büklüm oluyor gibi geliyor. Yoksa ben mi bir yerde yanlış yapıyorum. Her gün evdeyiz, bunaldık artık iyice.
Ne guzel buyumus masallah kuzusuna uzme kendini canim insallah gecer dogum lekesi oldugunu mu dusunduler neden sıkıntı ciksin kikızlar bugün dr kontrolunde kızım doktorun yanında kustu dr normal dedi kızım bir kilo almış boyuda 5 cm uzamış çok şükür iyi ama bizimde kızımın omzunda beyaz hafif pütür şeklinde el ayası kadar bir leke var dr cildiyeciye gönderdi oda şimdilik bişey diyemeyiz iki yaşına kadar gecede bilir dedi geçmeyede bilir sen 6 aylık olunca tekrar getir dedi biraz canımız sıkkın bakalım inş bi sıkıntı çıkmaz ama ben çoküzgünüm gerçi allah daha kötüsünü vermesin inş genelde yeni doğan bebek lekeleri zamanla geçiyor dedi ama bilmiyorum
Bende artik yag ve pudranin onerilmedigini duymustum o yuzden mustelanin nemlendiricisini aldim ama banyodan sonra usumesin diye hizlica giydiriyorim pek ozenli suremiyorum yani yaza insallah :)Cnm birsey dememismi dr,sonucla ilgili..bir problem olunca benim bildigim 2 kat bez kullanilir..bizde cekildik,sorun yok dedi dr..ins..birdahakine sorun olmaz cnm..benim kizda da boynunda yuzunde kirmızı noktalar olusuyor isilikmi bilmiyorum,bepanthol surdum iki kere azaldi..
Kizlr bu arada bebeyagi zararliymis diye duydum 2 ark. Doktorları kullanma demis..ben bnyodan sonra suruyordum simdi ne sursem bilmiyoru,m..sizler ne kullaniyonuz..
Bende gece lambası kullaniyom..
kızlar bugün dr kontrolunde kızım doktorun yanında kustu dr normal dedi kızım bir kilo almış boyuda 5 cm uzamış çok şükür iyi ama bizimde kızımın omzunda beyaz hafif pütür şeklinde el ayası kadar bir leke var dr cildiyeciye gönderdi oda şimdilik bişey diyemeyiz iki yaşına kadar gecede bilir dedi geçmeyede bilir sen 6 aylık olunca tekrar getir dedi biraz canımız sıkkın bakalım inş bi sıkıntı çıkmaz ama ben çoküzgünüm gerçi allah daha kötüsünü vermesin inş genelde yeni doğan bebek lekeleri zamanla geçiyor dedi ama bilmiyorum
ben hol ışığını açıyorum yatak odamın kapısınıda hafif aralıyorum bebeği görebiliyorum ışık kullanmıyorum ekstradan tam çekilmemiştir ondan bida istemiştir usg biz de istenmedi bi sorun yok dedi
canım bildiğim kadarıyla cevaplayım bezi iki kat bağla demişse kalça çıkıklığından tam emin olamamıştır ve iki kat bet bacak arasını daha ayrık tutacağı için onu önermiştir ama sen ihmal etme cünkü eğer kalça çıkıklığı varsa 6 aydan önce tedavisi kolay ama sonra zor çünkü çok yakınımda birinde vardı geç farkedildiği için ameliyat oldu ama şimdi geçti çok şükür bide sende kontrol et iki bacağını uzat kendine doğru düm düz yap ve topuğuna bak aynımı boyları krem konusuna gelince kilo alınca boğumlarının arası hava almadığı için kızara bilir pişik gibiyse hatta bepanten iyi gelir çünkü bazı dr pişik için veriyor o kremi hemoroid konusunu bilmiyorum canım ama benim kızımda aynen köpük köpük yapıyor kakasını ama benim kızım pek gazlı değil açıkcası ama huysuzlanıyorsa genede dr sor canım ben gece karanlıkta uyuyoruz çünkü oğlumda bizimle yatıyor oda asla ışıkta yatmaz ben yanıma küçük bir el feneri alıyorum tavana yansıtarak bakıyorum bebeğimin yüzüne hatta dün el fenerine sarılıp yatmışım kendime güldüm resmen pimpiriklik annelerin ruhunda var canım umarım yardımcı olmuşumdur
Cnm birsey dememismi dr,sonucla ilgili..bir problem olunca benim bildigim 2 kat bez kullanilir..bizde cekildik,sorun yok dedi dr..ins..birdahakine sorun olmaz cnm..benim kizda da boynunda yuzunde kirmızı noktalar olusuyor isilikmi bilmiyorum,bepanthol surdum iki kere azaldi..
Kizlr bu arada bebeyagi zararliymis diye duydum 2 ark. Doktorları kullanma demis..ben bnyodan sonra suruyordum simdi ne sursem bilmiyoru,m..sizler ne kullaniyonuz..
Bende gece lambası kullaniyom..
Bende artik yag ve pudranin onerilmedigini duymustum o yuzden mustelanin nemlendiricisini aldim ama banyodan sonra usumesin diye hizlica giydiriyorim pek ozenli suremiyorum yani yaza insallah :)
bendede hergün değil ama haftada 2-3 kez öğle-akşam arası oluyor ve 40 dk-1 saat bazen 2 saat filan sürüyor. ne yapsam ağlıyor. ne emmek, neuyku hiç bişey kar etmiyor. üstelik yalnız oldugumiçin, bikaç dk da olsa bbeği alıp beni rahatlatacak kimsede yok. ağlıyoruz beraber ana kızo sıralarda kafayı yicek gibi oluyorum. inanırmısın el kadar yavruya kızıyorum. bağırıyorum. sonrada vicdan azabı çekiyorum
maşallah yavruna , çok tatlı. göğüs yaraları bendede var. bebeğim yanlış emiyor çünkü. iilk plastik uçla emmeye başlayınca,ardından biberon.. ağzını açtırıp kahverengi kısmı içine aldırıyorum ama kızım damaklarıyla çiğneye çiğneye emiyor sanki.
emdikçede kayıyor ve sadece göğüs ucumu biberon gibi çekince uçlarda yara oldu. işine gelince ağrıtmadan sadece vakumlayarak emmeyide biliyor yalnız.ilk emzirmeye başlayınca uzun süre kızım ağzı açık bekliyo, çünkü cesaret edip memeyi ağzına vermem zaman alıyoruçları için iki kez soğan kesip koydum. göğüs pedinin üstüne. 1 saat kadar kaldı ve mucize gibi iyileştirmişti. lansinoh zaten kullanıyorum.
oğlumun burnu ve dudağı arasında bir de göz kapağında var leke ama zamanla açılıyor gibi geldi rengi bana.doktor çoğunluğun geçtiğini geçmezse lazerle tedavisi olduğunusu söyledi.omuz görünmeyen bir yer sonuçta kalsa bile psikoloji olarak çok etkilemez inş.canını sıkma bu yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?