2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Yok bitmemişti ama azdı günlük ped kullanıyordum, dikişlerin durumuna baktı gayet iyi iyileşmişsin dedi.o kadar..
Doğumdan sonra o kontrol hiç bişey ya :)) korkma

yok canım korkmuyorum. sadece o çatalı sevmiyorum. gidipte takrar açmak, gıcık iş yaniii...

bizimde öyleydi canım. ama 3-4 gündür akşamları cıyak cıyak baş edemedik. int.ten araştırdım bebeklerde akşam huysuzluğu oluyormuş. bu akşamda aynı şekilde başladı bende yeşil nane yapraklarıyla biraz kimyon tohumunu demleyip iki üç kaşık yutturdum bebişime. çabuk sakinleşti hiç uzamadı huysuzluğu.... şimdi yatıyor....

Sub simplex kullananlar gunde kac kez ve kac damla kullaniyosunuz.ben bi kac kez kullandim ama bi faydasini gormedim faydasini gormem icin duzenli mi kullanmak gerek? Siz de ise yaradi mi

Her öğünden önce 10 damla veriyordum ben ama artık kullanmıyorum bize fayda etmedi çünkü... Her bebekte farklı etki ediyor arkadasımda cok ise yaramış... 1 hafta kullan yarayip yaramadığını anlarsın canım

Sabah 8 den beri ayaktayız emiyoz memede uyuyoyatağına yatırıyom uyanıyo yarım saat uyumadı kesintisiz halbuki gece çok güzel uyumuştu sizinde böyle oluyomu kızlar ?
Slmlar herkese kizlar yazdiklarinizi iyi kotu okuyorum da yazamıyorum bi türlü benim oglum da ayni birakiyorum iki uc dk ya uyaniyor sizlerle konuşmayi özledim tlf dan da zor oluyo ya

Biz ilk kirkı cikinca gittik gezmeye,onda da uyudu baya bende alisveris yaptim,uyaninca emzirme odasinda emzirdim..birdaha cikmadik..bende bunaldim ama arada 1 saatligine anneme birakip kosturarak cikiyom disari,..bizde ana kucagina koyuyoz aynen beli bosta kaliyor,ama icine battaniyeyle dolruruyim ben,yinede arabada ituruyor gibi dij duruyor maalesef..

Gecmis olsun cnm,aksamustu aglama krizleri genelde kolik oluoyor..gaz sancisindan agliyorlar,oglumda olurdu,aksamustu 6 gibi baslardi..sac kurutma mak.acardik yaninda susardi..simdi kizim aglarsa ya da uyutmak icin aspiratoru aciyoz hemen susuyor....

bendede hergün değil ama haftada 2-3 kez öğle-akşam arası oluyor ve 40 dk-1 saat bazen 2 saat filan sürüyor. ne yapsam ağlıyor. ne emmek, neuyku hiç bişey kar etmiyor. üstelik yalnız oldugumiçin, bikaç dk da olsa bbeği alıp beni rahatlatacak kimsede yok. ağlıyoruz beraber ana kız o sıralarda kafayı yicek gibi oluyorum. inanırmısın el kadar yavruya kızıyorum. bağırıyorum. sonrada vicdan azabı çekiyorum
Buda benim minik fındığım :))

Ve yine bilindik sonuç kanepeye koyduğumuz gibi uyandık :)) kızlarbu benim göğüs uçlarım hiç düzelmedi sizinkiler nasıl şu an sol göğsümü emiyoz zonkluyo resmen ilk beş dakka hep!
maşallah yavruna , çok tatlı. göğüs yaraları bendede var. bebeğim yanlış emiyor çünkü. iilk plastik uçla emmeye başlayınca,ardından biberon.. ağzını açtırıp kahverengi kısmı içine aldırıyorum ama kızım damaklarıyla çiğneye çiğneye emiyor sanki.
emdikçede kayıyor ve sadece göğüs ucumu biberon gibi çekince uçlarda yara oldu. işine gelince ağrıtmadan sadece vakumlayarak emmeyide biliyor yalnız.ilk emzirmeye başlayınca uzun süre kızım ağzı açık bekliyo, çünkü cesaret edip memeyi ağzına vermem zaman alıyor uçları için iki kez soğan kesip koydum. göğüs pedinin üstüne. 1 saat kadar kaldı ve mucize gibi iyileştirmişti. lansinoh zaten kullanıyorum.

canım benimkide çok kusuyodu, emzirdikten sonra 15-20 dk omuzumda tutuyorum artık. yorucu oluyo ama kusmalarımız azaldı maşallah. ama tabi, belli olmuyo bazen fışkırtıyo. gece öyle oldu mesela.

ben bu ayın 8 ınden berı kullanıyorum,cok faydasını gordum,günde 4 defa ,8 er damla,doktorun verdiği olcu bu
faydasını hemen görmeye başladın mı iki üç gün sonramı faydasını gördün?

canım uyku düzenin bizimkine benziyo. gaza bağlı olduğunu düşünüyorum ben hep ıkınır durumda bebeğim. gaz bitince düzene girecek bizimkiler heralde. inşallah.

her emzirmeden sonra verilirmiymiş. o zaman günde kaç eder ya. 2 saate bir emiyoz nerdeyse. ben her damlada vicdan azabı yaşıyorum bebeğime bi sürü şey veriyorum diye. rahat insanmış eltin. ben 2 gün zinco kullandım daha çok bağırdı gibi geldi bıraktım.
Buda benim minik fındığım :))
maşallah maşallah çok tatlıı... Allah hayırlı sağlıklı ömür versin.

Kızlar sizin bebelerin gaz sancıları nasıl yani mıkırdanma şeklindemi yoksa çılgıncamı ağlıyorlar
bazen mıkırdanma şeklinde benimki, bazen çılgınca ağlıyo. kucağıma alıp koridorda turluyorum, sallıyorum bağırışlarında. bi nebze iyi geliyor.

biogaia yı da çok önerdiler ama 1 hafta sonra etki etmeye başlıyomuş doğru mu? bide bunları kullanınca bebeğin hiç mi gaz sorunu yaşamıyo? azaltıyor mu? mesela emerken ıkırdanması oluyo mu bunları kullanınca?

kızlar biz bugün kalça ultrasonuna gittik. çok ağladı bebeğim o sırada gaz sancısı tuttu.. neyse sonucu eşim gösterdi geldi çünkü ben arabaya koştum ezirmeye. doktor iki kat bez sarın demiş. 1 ay sonra tekrar gelin mutlaka demiş. size ne dediler?
bebeğimin boynunda ve bileklerinde boğumlarının olduğu yerlerde genelde kırmızı kuruluklar var, kesik gibi. sizde de var mı bepanten sürsem diyorum. burda çocuk doktoru yok, perşebeleri başka ilçeden geliyor. zaten olsada yalnızım götürmek zor oluyo,soğuk gaz sancısı vs. sizdede var mı gittinizmi doktora diye soırayım dedim.
bebeğin makatında iki kırmızı nokta oluşmuş sanırım ıkınmaktan, hemoroid olabilir mi ki?
bugün bezini değiştirirken kakasını yaptı, sarı köpük şeklinde çıkıyo. sıvı oluyodu bezinde kakası zaten ama bu bildiğiniz baloncuk baloncuk köpüktü. gaz olduğu içinmidir?
bi de bi arkadaşım gece lambasının bebeğin büyüme hormonlarını etkilediğini bu yüzden kullanılmasının önerilmediğini söyledi. siz kullanıyor musunuz? ben kullanıyorum, pimpirikliyim biraz gece uyanır uyanmaz görmeliyim bebeği. hem ışık kapalıyken bi anda açınca irkiliyor bebek.

ben hol ışığını açıyorum yatak odamın kapısınıda hafif aralıyorum bebeği görebiliyorum ışık kullanmıyorum ekstradan tam çekilmemiştir ondan bida istemiştir usg biz de istenmedi bi sorun yok dedi

canım bildiğim kadarıyla cevaplayım bezi iki kat bağla demişse kalça çıkıklığından tam emin olamamıştır ve iki kat bet bacak arasını daha ayrık tutacağı için onu önermiştir ama sen ihmal etme cünkü eğer kalça çıkıklığı varsa 6 aydan önce tedavisi kolay ama sonra zor çünkü çok yakınımda birinde vardı geç farkedildiği için ameliyat oldu ama şimdi geçti çok şükür bide sende kontrol et iki bacağını uzat kendine doğru düm düz yap ve topuğuna bak aynımı boyları krem konusuna gelince kilo alınca boğumlarının arası hava almadığı için kızara bilir pişik gibiyse hatta bepanten iyi gelir çünkü bazı dr pişik için veriyor o kremi hemoroid konusunu bilmiyorum canım ama benim kızımda aynen köpük köpük yapıyor kakasını ama benim kızım pek gazlı değil açıkcası ama huysuzlanıyorsa genede dr sor canım ben gece karanlıkta uyuyoruz çünkü oğlumda bizimle yatıyor oda asla ışıkta yatmaz ben yanıma küçük bir el feneri alıyorum tavana yansıtarak bakıyorum bebeğimin yüzüne hatta dün el fenerine sarılıp yatmışım kendime güldüm resmen pimpiriklik annelerin ruhunda var canım umarım yardımcı olmuşumdur

kızlar bugün dr kontrolunde kızım doktorun yanında kustu dr normal dedi kızım bir kilo almış boyuda 5 cm uzamış çok şükür iyi ama bizimde kızımın omzunda beyaz hafif pütür şeklinde el ayası kadar bir leke var dr cildiyeciye gönderdi oda şimdilik bişey diyemeyiz iki yaşına kadar gecede bilir dedi geçmeyede bilir sen 6 aylık olunca tekrar getir dedi biraz canımız sıkkın bakalım inş bi sıkıntı çıkmaz ama ben çok üzgünüm gerçi allah daha kötüsünü vermesin inş genelde yeni doğan bebek lekeleri zamanla geçiyor dedi ama bilmiyorum

Cnm birsey dememismi dr,sonucla ilgili..bir problem olunca benim bildigim 2 kat bez kullanilir..bizde cekildik,sorun yok dedi dr..ins..birdahakine sorun olmaz cnm..benim kizda da boynunda yuzunde kirmızı noktalar olusuyor isilikmi bilmiyorum,bepanthol surdum iki kere azaldi..
Kizlr bu arada bebeyagi zararliymis diye duydum 2 ark. Doktorları kullanma demis..ben bnyodan sonra suruyordum simdi ne sursem bilmiyoru,m..sizler ne kullaniyonuz..
Bende gece lambası kullaniyom..

Canim gazdan malesef suan bicogumuz ayni durumdayiz uzuluyoruz ama sabirli ve sakin olalim bu bir surec gecicek insallah

Aynılarını bende yasıyorum eğer kilo alımında problem yoksa hiç korkma doyuyor demektir biz hep kilo alimini takip ediyoruz
Kilosunu kendi capimda evde takip ediyorum bi sorun yok gibi ama net bilgiyi dr dan alicaz haftaya
Puseti derinse mutlaka icine destek minderi koy aradaki farki anlicaksin oda rahat edicek ben aldim e bebekten bebek daha rahat gorunuyor
Valla bende cikamiyorum cesaret edemiyorum bide suan burnu tikali hasta olucak galiba ama cok istiyorum onunla gezmeyi mesela emzirme odasi olan yerlere gidilebilir aslinda

Ne guzel buyumus masallah kuzusuna uzme kendini canim insallah gecer dogum lekesi oldugunu mu dusunduler neden sıkıntı ciksin ki

Kizlar benim dr um kusma kilo kaybina sebep olmazsa sıkıntı yok demisti

Findux masallah kizina

Bende artik yag ve pudranin onerilmedigini duymustum o yuzden mustelanin nemlendiricisini aldim ama banyodan sonra usumesin diye hizlica giydiriyorim pek ozenli suremiyorum yani yaza insallah :)

oğlumun burnu ve dudağı arasında bir de göz kapağında var leke ama zamanla açılıyor gibi geldi rengi bana.doktor çoğunluğun geçtiğini geçmezse lazerle tedavisi olduğunusu söyledi.omuz görünmeyen bir yer sonuçta kalsa bile psikoloji olarak çok etkilemez inş.canını sıkma bu yüzden.

kızlar teşekkür ederim. eşim ssormuş bi sorunmu var diye. tedbir amaçlı diyorum demiş. heralde çift bez yapınca düzelecekmi diye bakacak. hayırlısı artık. inşallah bir ay sonra ki kontrolde sorunsuz çıkar.

Bende artik yag ve pudranin onerilmedigini duymustum o yuzden mustelanin nemlendiricisini aldim ama banyodan sonra usumesin diye hizlica giydiriyorim pek ozenli suremiyorum yani yaza insallah :)

Bende alayim musteladan,sagol cnm..pisik kremimiz mustela cok memnunum..banyo sonrasi aynen bende hizlica ne surersem artik,usumesin diye..

merhaba kızlar...
bende ocak annesiyim :)
çok şükür doğumdan beri emziriyom sezeryan olmama rağmen
evet ilk günler sütüm damlaydı
3. gün sabah göğüs ağrısıyla bi uyandım sert ve ağrılıydı hemen dr gittik devamlı sağ dedi
elde sürekli sağdım ama fayda etmedi sonraki gün koltuk altlarım şişti süt dolmuş
elimde pompa olmadığı için hastanede sağdım çok rahatladım.
sonraki günler banyoda masaj ve sağmayla hallettim
şu an daha fazla emdiği daha rahatım ama gece çok şişiyo ve yatak çarşaflarım süt oluyo
inanın göğüs pedi dayanmıyo.
biraz uzattım ama sanırım ben bunları kurabiye ve meyva suyuna borçluyum
evet tatlı olabilir ama süt yapıyo
inşallah faydam olur diye yazıyorum
buzdolabım tam dondurucu olmadığı için sütler hoppp lavaboya malasef...

Aynını bende yapıyom özellikle sol göğüse sıra gelince findux geçicek deyip minik finduxumun suratına bakıyom ve o açılmış ağzı görünce çocuk aç hadi diyom öyle girişiyoz hala zonkluyo kullanmadığım krem kalmadı yurtdışından bile getirttik lansinohun da etken maddesi konusunda bitakım şeyler okudum geçirmeyincede bıaktım diğerleri gibi

canım benimde oğlumda kırmızı bi leke vardı göz kapağında ama zamanla geçti ama kızımın gögsünün üstünde ve beyaz bi leke kız olmasa erkek olsa sorun yok kıl olur ama bayanlar zaten takıntılı geçmezse diye üzüldüm gerçi araştırınca siyah kocaman leke olanlar varmış onları görünce bizimki dikkatli bakarsan belli oluyor inş geçer ben doktor takip edeceğiz dedi aman başka sorun çıkmasında allah korusun o daha kötü rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ya ben gösterdimde doktor gördü yoksa muayene etti kaç dr ama ben söyledikten sonra farkettiler hepsi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…