2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Nasreddin hoca misali sizinkiler konuşursa benim kızım da düşünür... o öyle yaparken ben de ses deneme bir, ki deneme bir ki diyorum, o zaman da gülüyor...
dusunmeden konusmasindan iyidir canim ihihiii
Teşekkürler 'miniiikkelebek'
rica ederim ne demek

amin canim bende ultrasonda bebek gorunce bi acaip oluyorum artik.bide iki defa bebegimi kaybettim ben.o yuzden sadece ultrasonda gorecekmisim gibi geliyordu efeyi.sukurler olsun kucagima almak nasip oldu.Allah herkese nasip etsin
annesi kuzucugun bikac haftaya gulucuklere baslar

kızlar bepanten dedıgınız ısım degıstıren bepantol degıl mı? merhem yanı ben de ondan sureyım barı bazen altını acıtıgmda, mustela suruyorum ama hafıf kızarıklık var ve boyle bırazck da makat kısmında hafıf kanlı bır yapı var sankı yırtık gıbı acaba ben acılı yedım ondan mı oldu ıkınırken kanattı?

Kızlar akşam az kaldı ağrıdan ölüyodum
Biz her akşam 10 civarında yıkıyoruz Zeynep'i. Akşam 9 gibi emdi uyudu. 10,30 gibi uyandı yıkadık, emzirdim 11.30 gibi uyudu. Saat 2'ye geliyodu. Bir uyandım sağ mememin ağrısından ölüyorum sandım. Taş gibi olmuş, süt birikmiş sanırım. İçten içten nasıl ağrıyo ama, kalktım hemen, ağlaya ağlaya sağ taraftan emzirdim Zeynep'i ama ağrı geçmiyo. Yattım uyur uyanık arası, 4'te bir daha uyandım tuvalete gittim geri döndüm yorganın altına girdim, nasıl titriyorum, donuyorum yorganın altında. Ağlamaya başladım eşim uyandı, ölüyorum dedim kalktı bana parol getirdi içtim yorganın üstüne battaniye de örttürdüm ama 5'e kadar uyuyamadım. Hala da ağrıyo sağ memem. Dokunmadığım halde zonkluyo. Anladığım kadarıyla ben takip etmeden sol mememi üst üste emzirdim yatmadan önceki saatlerde. Çünkü yatarken bişey yoktu 3 saatte bu hale gelemez. Siz siz olun memeleri sırayla emzirmeyi unutmayın

Valla canım ye bence, dediğim gibi gazsız ama sütüm bittiği için mamayla beslenen bir bebeğim olacağına az daha gazlı bir bebeğim olsun daha iyi. Yanlış anlaşılmasın, mecbur kalıp yavrusunu sırf mamayla besleyen birsürü kişi var, süt bu olmayınca olmuyo işte. Ama yemediğim için sütüm kesilirse çok üzülürüm. Biberon, meme her türlü gaz oluyo nasıl olsa. Ye gitsin

Benim kızımın en uzun uykusu kucakta olursa 2 saat. Biyere bırakınca zaten hemen uyanıyo. Gece bile 2 saatte bir uyanıyo. 40'ı geçince değişir diye umutla yaşıyorum:)

Evet eski bepanthen artık bepanthol oldu

İyice makatın içinde mi, pişik yediklernle alakalı olabilirmiş de yırtığın olacağını sanmam... Sanırsam Yırtık hemen öyle görünmez canım, benim büyük kızımdaolmuştu, dr bize gösterdi, iyice açıyor deliği ben de merhem sürerken bakayım dedim de azcık zorladım sonra cesaret edemedim... Göremedim...

kızlarr nasılsınız neler yapıyosunuz. ben dün twist and shape diye bi spor aleti aldım. canı doğru dürüst bişey istemyen ben spor aleti eve girdiğinden beri sürekli yiyorum. dün anason çayı içmeye de başladım sanki bugün göğüslerimi daha dolu hissediyorum psikolojik mi ne acaba. kızım şu anda mıkır mıkır edip duruyo yattığı yerde insanı strese sokuyo he an ağlayıverecekmiş gibi :))) şöyle üç beş aylık olsalarda rahat rahat sıkıştırıp sevsem artık diye dört gözle bekliyorum . ne güzel bazı miniklerimiz agulamaya başlamış darısı bize inşallah ağlama sesinden başka sesler de duyalım artık. bizim bugün 41. günümüz dahaa

yok cnm makatın ıcınde degıl kenarında, aslıda yırtıık gıbı degıl de boyle nokta nokta kan kan bır sey anlatamadım sanırım:) bepantol sureyım bazen de zeytınyagı en ıyısı deneye deneye ogrenecegız, mustela da zaten bıtmek uzere.

bu arada kızlar sız bebeklerınızı yyanaklarından opuyormusunuz ben dayanamıyorum sureklı opuyorum yuzunden hem de babası da opuyor napayım ıcıme sokasım gelıyor Allah ısteyen herkese nasıp eder ınsallah

Kızlar merhaba Benım bebış bu aralar memeye fazla saldırmıyo sankı doyumluk degılde keyfı emıyo kuzucum ılk zamanlardakı gıbı emme yok bıde anlıyo konusmalardan hep yanında olayım ıstıyo sankı ..artık buyuyolar belkıde hareketlendıler ılk aya gore ondanmı acep sızde emış ler ne durumda su ıkı aylık kontrolunu dort gozle beklıym bakalım ne kadar kılo almş

Slm 25 gunluk bi kizim var ve sag göğsüm mastit oldu ama nasil oldu suan gogsum komple kirmizi ve cok agriyo ustelik sutumde cok azaldi anlamadm niye onceden fiskirirdi resmn yavrum ac kaldi mecburen mamaya basladm ama moralim cok bozuk ( kizim zatrn hic uyumuyor gecleri hep ayaktayim gündüzleri ise 1 saat yatp kalkiyo tekrar surekli onunlaym napcam bilmiyorum uyku duzenimz hic yok sizinkilerde boyle mi hiç duzelmeyecek gbi gaz sancisi olabilir mi bilmiyrm ama gazini çıkartıyorum hep zaten biogaia kullaniyrm bakalm nereye kadar boyle olucak göğsüm bi yandan sizliyo sutumde yok uykusuzm yorgunum dus alamiyorm temizlik yapamiyrm galiba artk delircem yardm edin bi akıl verin bana kizlar ((((

benımkıde bugun guzel emmmedı 45 gunlk olduk ben yıne ısrarla emzırıyom ama çok az emıyo doyuyokı dılıyle ıttıyo valla ama gel gor ben doymadını dusunuyom

ne guzel canım inş bızde göruruz o gunlerı aglamaktan fırsat bulamıyokı bızımkı hep bır mıkırtı bı rahat yok valla

guzel fıkır canım benımde aklıma yattı ben de yaapayım yavruma nette varmıdır acaba makarnalarla yapılı olark model

.
Benim kizimda ayni artik eskisi gibi emmiyo bayagi endiselendim ama bilmiyorum. Eskiden gogsume saldiran bebis artik gozunu fikiyo bakiniyo 2 cekiyo birakiyo. 5 dk yi gecmiyo emmesi. Ama 5 dkda gogsum bosalmiyo hala dolu. Bitirmiyo yani hepte onsut icmis oluyo ne olacak biyle bilmiyorum

canım çok geçmış olsun allah yardım etsın sen daha kotu olmadan bır dok gorun derım daha sonra geç olmasın..ılık suyla masaj yap memene bıde rahat sutyen tak ama dr gıt antıbıyotık vermeden gçsn çok gçmiş olsun ...bırak hersey dagınık kalsın senden ve bebekten önmlı degıl ben ole yapıyom

cnm bana da bazen oluyor gogsum sısıyo o uyurken sagıyorum aslında o emdıkten sonra gerı kalanı sagmak lazım dıye dusunuyoum. hatta sımdı ben sagayım cunku gogsum sısmeye basladı ve benımkı daha uyuyor. gecmıs olsun

ben oğluma rota yaptırmadım ama yaptıranlar da benimkiyle beraber ishal oldu çok gerekli değil bence, buna da yaptırmayacağım.

uyku bebekten bebeğe değişiyor ben oğlumu sütten kesene kadar (15 ay) her gece 2 saatte bir uyandım. bunun uykusuysa çok ağır gece ben uyanıp emzirmeye kalkıyorum o uyuyorsa hiç bir şekilde uyanmıyor. havadan oluyor o gaz için rahat olsun :)

canim ne yaparsan yap sevdigi tarafa donuyo komik bi sekilde
biz kafasinin arkasina bel destek yastigini koyuyoruz.doktor kafasini sola cevirin dedi
ama bi bakiyoz bizim yaramaz yine saga donmus yamuk kafa olucak

kafası çok biçimsiz değilse paniklemeye gerek yok, zamanla değişiyor kafa yapıları kendileri dönmeye başlayınca da düzeliyor şekli, oğlumunki yamulmuştu ama şimdi hiçbirşeyi yok düz kafa yastığına falan gerek yok bence rahatlayın

ben kırmızılık farkedersem sürüyorum, ilk 20gün falan düzrnli kullandım ama şu an kaka da düzene girdiğinden çok gerekli değil bence. benim kız 50 günü geçti çok şükür, kaka da 2 günde bire düştü

sütün yetiyor demek ki, gücü yetip rahatça da boşaltıyorsa acıkmıyordur. gece uyku ağır basıyordur ondan isteksizdir.

senin yediğinden olacağını sanmam ya... ama geçmezse doktora götür, dermatit olabilir.

ben de öpüyorum. kendi çocuğumu öpmeyip ne yapacağım, başkasınınkini kucağıma bile alamam ben kendiminkini elbet mıncıklayacağım.

göğsünü sağman lazım, ateş düşürücü al, göğsüne masaj yap parmaklarınla hafif hafif piyano çalar gibi hareket ettir parmaklarını, bir yandan masaj yaparken bir yandan sağmaya çalış, sakın bastırma hiç bir işe yaramaz o zaman, zorlayınca beter oluyor kibar davranman lazım, yumuşatabilirsen sonrasında bebeğini emzir o daha iyi boşaltır.

selam kızlar
kızıma atipik dermatid teşhisi kondu yanakları kuru ve kırmızı, aynı anda gözümüz de çapaklı çok perişan oldu yavrum.
dermatid için sizlere hangi şampuanları önerdiler, doktor bana mustela dedi ama çevremde satıldığı bir yer yok netten de almak istemedim.

sag ol cnm ben de onu da arada kullanayım barı.

Ben sadece bepanthol ve zeytinyağı kullanıyorum. Pamuk gibi kızımın totosu gün içinde duşun altında 1-2 kere yıkıyorum poposunu kaka yaptıktan sonra. Sürekli silmiyorum yani ondan pişik olmuyor olabilir.

Canım bir yakınını çağır duşa gir ılık suyla masaj yap göğüslerine. Bana da oldu 2 kere, ilkinde kıpkırmızı olmuştu dediğin gibi. 2.'si dün akşam oldu kızarmadı çok şükür de çok ağrıyo hala bol bol emzir o memeni başka çaresi yok çünkü o memeyi emzirmek sağmaktan daha kolay. Eşim de gece diyo bana kalk sağ diye. Sen dedim deli misin ben elimi süremiyorum pompayla nasıl sağayım. 2 kere ağrıyan taraftan bir kere diğer taraftan emziriyorum. Ağrın var diye sakın emzirmeyi bırakma komple kesilmesin sütün. Çok geçmiş olsun.

Ben opuyorum surekli,opmeden durulur mu bilmiyorum..

Gecmis olsun cnm.ins.sutun artar zamanla.bol su ic.tabii uykuda onemliymis,dinlenemeyince iyi sut azaliyormus..yaninda kmse yokmu yardim ederdi sana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…