Damlanın adini unuttum cnm,6 yıl onceydi..uyandirma tabii ki cnm,benimki 2 aylik dr uyandirma dedi ban keni ayarlar artık.bugün avm de actim altini bende bir baktim kaka heryer,prima premium care hemde sizdirmis..bizde huggies alcaz..kızlar gece emzirmek için bebeğini uyandırmayan var mı? ben uyandırmıyorum o kendisi uyanıyor. yani ıkıldamaya falan başlıyor acıkınca öyle tamamen uyanmıyor da ben anlıyorum uyanmaya çalıştığını alıyorum hemen.
bu arada 2,5 aylık olduk. 1-2 hafta öncesine kadar uyandırıyordum yani 1 hafta bile çok önemli şu anda onların gelişimde. benimkinin uyandırmama aşamasına geldiğini düşünüyorum?
he bir de bugün huggies aldım daha kullanmadım. bebeğim 5-5 buçuk kilo arası 3 numara aldım. prima bitsin ona başlıycam. prima 3 almıştım yeşil, şu anda biraz büyük geliyor. o bile kakayı szdırdı sırtına çıkardı pes dedim.
primadan pahalı olduğunu görünce eşim huggiesin daha iyi olduğuna karar verdi.
Bende burda okudukca kıımda da var sular akiyor agzindan birkac gundur yaa,eli hep agzinda,cok kucükler dis olmaz insallah...Kızlar bu diş olayı kafama takıldı iyice. Hala erken olduğunu düşünüyorum ama belirtiler onu gösteriyor. Kızım çok huzursuz gündüzleri düzenli uyurdu şimdi uyuyamıyor. Sürekli salyası akıyor omzuma aldığımda omzumu ıslatıyor kıyafetimin yakasını emiyor. Emzirirken de acıtıyor. Şimdi o kadar çok ağladı ki. KKontrol amaçlı parmağımı vermiştim ağzına hem ağladı hem ısırdı sonra da rahatladı heralde sustu durdu çok şükür. Gün boyu hiç uyumadı kuzum
Hayır o değil daha çok küçük. Hadi büyük olsa diş kaşıyıcısı verirsin eline ağzına götürür rahatlatır biraz. Ama şimdi çok çaresiz. İnş yanılıyorumdur da zamanını bekler :-(
Çok gecmis olsun cnm,dislerini nasil anladilar..kızlar oğlum çok fena oldu acile gittik daha şimdi geldik ateşi var grip olmuş peditus verdi kullanmasam mı bide balgam söktürücü verdi bide fitil verdi burnunu temizlediler evde devam dediler 1 hafta dikkat etcez bide dişlerimizi erken çıkartıcakmışız
slm kızlar biz annemlerdeyiz. dün eşimle eve gelmeden avmye gittik. avm açık alanda ama kapalı değil. kızı da sardık sarmaladık. liseden bi arkadaşı gördük. erkek. bu çok küçük niye çıkardınız, hasta edersiniz vs. dedi durdu. bi erkeğin böyle demesi de dokundu. kendimi kötü hissettim biraz. gelince vicdan azabı hissettim ama çok şükür kızıma bişi olmadı. araba yolculuğunda sallandığından sanırım gece patır patır çıkardı gazları. rahatça uyudubugün de anneme bırakıp gittik gezmeye. ben hala 28 beden kotlara sığmaya çalıştım ama sonunda durumu kabullenip 30 beden bi kot aldım. iyi geldi gezmek gerçekten. 2,5 aylık çocuğumu anneme bırakıyorum sütümü vs de bırakıyorum ama aklım hep evde. devlet de bana diyor ki 3 aylık çocuğunu bırak işe git. oldu canım...
bebeğin kaç günlük canım? biz 2,5 aylık olduk sanırım 75 günlüğüz. ben artık pek saat tutmuyorum. gündüz 3 saati buluyor bazen. hele gece bazen çok uzun uyuyor uyandırmıyorum bi süre. çünkü emdikten sonra rahat uyuyamıyor sancıdan.
damlanın adı ne biliyor musun canım? biz de kullanıyoruz adını şimdi hatırlmıyorum. ama bakıcam aynı mı diye
bizim park yatakta vardı kraftın. keyfi yerindeyse duruyor dönence ile. ben de uzaktan dinliyorum hem de konuşur gibi sesler çıkarıyor. hu, hi, egu falan diyor. artık kendince ne anlatıyorsa yavrum
kızlar gece emzirmek için bebeğini uyandırmayan var mı? ben uyandırmıyorum o kendisi uyanıyor. yani ıkıldamaya falan başlıyor acıkınca öyle tamamen uyanmıyor da ben anlıyorum uyanmaya çalıştığını alıyorum hemen.
bu arada 2,5 aylık olduk. 1-2 hafta öncesine kadar uyandırıyordum yani 1 hafta bile çok önemli şu anda onların gelişimde. benimkinin uyandırmama aşamasına geldiğini düşünüyorum?
he bir de bugün huggies aldım daha kullanmadım. bebeğim 5-5 buçuk kilo arası 3 numara aldım. prima bitsin ona başlıycam. prima 3 almıştım yeşil, şu anda biraz büyük geliyor. o bile kakayı szdırdı sırtına çıkardı pes dedim.
primadan pahalı olduğunu görünce eşim huggiesin daha iyi olduğuna karar verdi.
kızımda 3500 doğdu, 53 günlüğüz banada 6000 olduk gibi geliyor, evde kendi tartımda tarttığımda. ama bazende 5700 gibi çıkıyor. 1buçuk saate bir emziriyodum, iki gündür 2 saate bir emziriyorum. napiyim ben şimdi açmı kalsın yavrucak:) boşver kilo kaybetse daha mi iyi. hareketlenince atar kilolalrını. mamadan dolayı olsa takalım kafaya ama anne sütüyle böyle napalım Allahtan herşey:)
benimki de tutmuyor, bu ayda tutabilirler mi ki? benimki beni, dönenceyi bile zor takip ediyo. yaklaşmam lazımki görsün beni.
canım sütün yetiyo mu bilemem ama ben kendi rutinimizi anlatayım sana ona göre bi bak bakalım.
bizde çok kusuyoruz. eğer çok emerse özellikle gece uyku sersemi çok emiyo. bi 5-10 dk sonra süt gibi çıkarıyo fazlasını. çoğunlukla kesik gibi kusuyo, dediğin gibi gazını çıkarırken kustuğuda çok oluyor. dr bana avuç içini geçmeyecek şekilde kusuyosa normal demişti 10-15 günlükken gittiğimde. ben hala her bezini kakalı alıyorum bu arada. emmek istediği zaman farklı ağlıyor, naz yapar gibi. gazda çığlık atarak ağlıyor. bide eğer gazdan ağlıyosa iki elimide karnına koyup kucaklarsam susuyo biraz. tabi çoğu zman bende senin gibi neyden ağladığını çözemiyorum.
emerken yutkunuyor mu dikkatli dinle bakalım. tam emerken parmağınla bebeğini memeden ayırıp ağzında süt oluyo mu diye bakabilirsin. bunlar beni,m yöntemler, ne kadar doğru bilemem. tecrübeli anneler daha iyi bilir. göğüslerin şiş olmasa bile süt olabilir, benim sadece uyandığımda çok şiş oluyo onun dışında gün içinde yumuşak dediğin gibi ama ağzında süt görüyorum emerken. inşallah yardımcı olabilmişimdir.
Kızlar bu diş olayı kafama takıldı iyice. Hala erken olduğunu düşünüyorum ama belirtiler onu gösteriyor. Kızım çok huzursuz gündüzleri düzenli uyurdu şimdi uyuyamıyor. Sürekli salyası akıyor omzuma aldığımda omzumu ıslatıyor kıyafetimin yakasını emiyor. Emzirirken de acıtıyor. Şimdi o kadar çok ağladı ki. KKontrol amaçlı parmağımı vermiştim ağzına hem ağladı hem ısırdı sonra da rahatladı heralde sustu durdu çok şükür. Gün boyu hiç uyumadı kuzum
Hayır o değil daha çok küçük. Hadi büyük olsa diş kaşıyıcısı verirsin eline ağzına götürür rahatlatır biraz. Ama şimdi çok çaresiz. İnş yanılıyorumdur da zamanını bekler :-(
Damlanın adini unuttum cnm,6 yıl onceydi..uyandirma tabii ki cnm,benimki 2 aylik dr uyandirma dedi ban keni ayarlar artık.bugün avm de actim altini bende bir baktim kaka heryer,prima premium care hemde sizdirmis..bizde huggies alcaz..
Bende burda okudukca kıımda da var sular akiyor agzindan birkac gundur yaa,eli hep agzinda,cok kucükler dis olmaz insallah...
Çok gecmis olsun cnm,dislerini nasil anladilar..
sağol cnım teşekkür ederim çok ağlayıca araba koltuğuna koyup evin içinde geziyo ve uyuyo aç olsa uyuyamaz herhalde diye düşünüyorum peki göğüslerinde sızlama oluyor ama akıntı şeklinde değil demek istdeiğim acı şeklinde
Ilk emmeye başladığında sızı hissediyorum bi kaç saniye sonra geçiyor. Emme bittikten sonra sızlıyo, sanırım yeni süt gelirken oluyo. 5-10 dk kadar.
Bizde pers.olduk asilarimizi,ben yarin yikicam..ne güzel aglamamis senin bebis,benim kızım cok agladi ya,resmen morardi.pnömokok yakiyormus baya,ben yarim kasik calpol vrdim bir kere eve gelince..aksam agrisi ol.d agladi baya..Gunaydin kizlar biz persembe 2. Ay asilarimizi olduk bugun pazar banyo yaptirabilirmitim bebisi malm 3 gun yaptirma dendi.bu arada asilarda cok aglamadi ama bacaklari tut oynatma dedi hemsire onda ben sabit tutamadim babadi tutttu ateste olmadi cok sukur ama 6 saatte bir caprol verdim agrisi olmasin diye
doktor amcamız anladı yaşı vardı doktorumuzun baya tecrübesinden heralde anladı
salyasını bizimkinin de çoğaldı son günlerde.belki normal bir şeydir.emme de refleksten dolayı ne bulsalar emecek durumdalar.eğer göğüslerinde hafif de olsa çatlaklar varsa acır göğsün.telaş yapma diş değildir inş.
Diş etleri sertleşmiştir, ondan anlamıştır.. Bir iki diş çıkarsın siz bile anlayacaksınız, diş etiönce sertleşiyor, sonra beyazlıyor, çıkmadan önce de ince çizgi gibi izi oluyor....
Bu arada elini emmesi salya akıtması, ikinci ayı geçtikten sonra çok normal... İlla diş çıkaracağı anlamına gelmez....Tükürük bezleri çalışmaya başlıyor ama bizimkiler henüz ağızlarını toplayamıyor, emme refleksi de fazla zaten.... Kakasının azalmasıyla diş arasında bir bağlantı kuramadım, genelde diş çıkaracak bebekler, huysuzlanır, ateşlenir, hatta ishal olur, az kakayı duymamıştım, bilmiyorum...
Dört aylık diş çıkaran da var, bir yaşında çıkaran da... Altı aylık iki dişi vardı, geçen biri geldi... Doğal ve zor bir süreç..
Nerelerdesin engteac.merak ettim 40 ın çıktı bi daha yazmadın bi sorun yoktur umarım Yada belki yazdın ben görmedim
kızlar oğlum çok fena oldu acile gittik daha şimdi geldik ateşi var grip olmuş peditus verdi kullanmasam mı bide balgam söktürücü verdi bide fitil verdi burnunu temizlediler evde devam dediler 1 hafta dikkat etcez bide dişlerimizi erken çıkartıcakmışız
Gunaydin kizlar biz persembe 2. Ay asilarimizi olduk bugun pazar banyo yaptirabilirmitim bebisi malm 3 gun yaptirma dendi.bu arada asilarda cok aglamadi ama bacaklari tut oynatma dedi hemsire onda ben sabit tutamadim babadi tutttu ateste olmadi cok sukur ama 6 saatte bir caprol verdim agrisi olmasin diye
Bizde pers.olduk asilarimizi,ben yarin yikicam..ne güzel aglamamis senin bebis,benim kızım cok agladi ya,resmen morardi.pnömokok yakiyormus baya,ben yarim kasik calpol vrdim bir kere eve gelince..aksam agrisi ol.d agladi baya..
Günaydın annişler ve mutlu bebişleri
Biz kızımın 2 kere kırkını uçurduk. Birini 40. gününde halasında birini de dün akşam çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla yaptık. Gündüz avm'ye çıktık alacaklarım vardı iyi oldu onları hallettim. Restoranda oturup yemek bile yedik kızım da kucağımda meraklı meraklı etrafa bakındıçok ilgisini çekti insanlar hareketler sesler. Beklediğimden daha iyi bir performans sergiledi yani benim Zeyno sonra akşam da arkadaşlara gittik baya da kalabalıktık ama hiç rahatsız olmadı kızım. Hoşuna bile gitti arada emdi arada uyudu öyle idare ettik. İlk avm maceramız güzel geçti yani. Darısı başınıza:) akşama misafir var pasta yapcam sonra da kızımı banyo yaptırcam, şimdilik kaçıyorum. Herkesi öpüyoruz kızımla
slm cnm,ohh ne güzel gezince insan kendine geliyor değilmikızında sizi üzmemiş.zaten stres oluyoruz ya durmazsa ağlarmı diye hele ben ..bizde dün çıktık e bebek mağazasına gittik.bakındı etrafına eşim kucağında gezdirdi..sonra avm ye gidince emzirdim,uyudu biraz ..
tşkler kızlar normal yani dimi bu yaptıkları. inş çıkarmıyordur yoksa çok erken. çok huzursuz bugünler uyku düzenimiz de bozuldu iyice geçer inş hayırlısıyla
slm cnm,ohh ne güzel gezince insan kendine geliyor değilmikızında sizi üzmemiş.zaten stres oluyoruz ya durmazsa ağlarmı diye hele ben ..bizde dün çıktık e bebek mağazasına gittik.bakındı etrafına eşim kucağında gezdirdi..sonra avm ye gidince emzirdim,uyudu biraz ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?