bazen bizim ki de yapıyor onu.Yatırdığın an uyanıyor.sonra tekrar emiyor.yine uyuyor.yatırınca tekrar uyanıyor.biz ilk zamanlar mama takviyesi de yapıyorduk.Mama yeyince derin derin uykuya dalıyordu.Bana çokca doyup derin uyumak istediği için öyle yapıyor gibi geliyordu.gece uykusuna dalmadan önce öyle sık emzirmenin bir zararı olmaz bence.Neticede belki 4 saat 5 saat uyanmayacak.Tabi çocuktan çocuğa değişir.yatağına yatırınca da hafif hafif sallayarak yatağa alışmasını bekliyorum.fakat ilk zamanlar çok gazı vardı o yüzden de kucaktan indirince uyanıyordu.Bende birşey keşfettim.sabahlığıma sarıp emziriyordum ve yine o sabahlıkla yatırıyordum.o zaman kucaktan indiğini anlayamıyordu.Anne kokusu işte :)bir dene bakalımevet cnm benımkı kucuk daha:) gunduz uyuyor gece de uyuyor ama artık kucaga ıyıce alıstı mesela sımdı koltukta cok agladı kac kez kucak koltuk yaptık en son artık derın daldı ve uyudu koltukta.evet aslında yarım saat 1 saat cok az oluyor. nasıl yanı en son dıyelım dag memeyı emzırdım bırdahakıne gene sagı mı emsın? ben dıgeerını emzırıyordum bu arada tek meme emıyor benımkı..... altını acarsam uykusu dagılırsa anca dıger memeyı de azcık emıyor...
Evt cnm,cunkü 2. Memeyi daha az emdiği icin ikinci sefer emzirmece ondan baslıcan.tek emiyorsa senin ki dodrudur o zaman,ben iki tanesini emzirmeye calısiyorum.evet cnm benımkı kucuk daha:) gunduz uyuyor gece de uyuyor ama artık kucaga ıyıce alıstı mesela sımdı koltukta cok agladı kac kez kucak koltuk yaptık en son artık derın daldı ve uyudu koltukta.evet aslında yarım saat 1 saat cok az oluyor. nasıl yanı en son dıyelım dag memeyı emzırdım bırdahakıne gene sagı mı emsın? ben dıgeerını emzırıyordum bu arada tek meme emıyor benımkı..... altını acarsam uykusu dagılırsa anca dıger memeyı de azcık emıyor...
Slm cnm.benim kizimda/5 ocak doğumlu.gitmeen verme cnm,eger sonsinda ates,ağrı olursa var..bosuna ilac almasın kızın.ben dönunce aglyinca biraz verdim,agrisi oldu sanirim,o da bir kere yarim kasik calpol verdim o kadar.Merhaba Ocak Anneleri...Bu topiği yeni fark ettim.bende 8 ocak da bir kız annesi oldum.yarın sabah 2. ay aşımız var.korkuyorum sıkıntı olur mu?gitmeden birşey vermem gerekiyor mu?doktor hiç bir şey demedi.çocuk doktoru daha önceden paranox vermişti. aşıyada fayda eder demişti.siz aşı oldunuz mu
Kıymetli tabi kolaymı oluyor o çocuk, eller öpsün diyemi doğurduk biz, azcık büyüsün bari, tabi ben fırsat buldukça öpüyorum ama kimse görmeden sonrada ben bile öpmedim diyorum :)))))
Annemden ne çok duymuştum şu cümleyi " anne olunca anlarsın "... Bir gülüşün her şeyden kıymetli olduğunu, teninin o süt kokunun hiç parfüme deodoranta değişilmeyeceğini, aşıdan sonra gözünden dökülen yaşların yere değil de kalbime düştüğünü , uykusuz gecelerin ardından gözümde oluşan halkaları , yetişememe duygusunu , annem yokken ki ilk günümde bayılacak gibi olduğumu ve annemin kıymetini ANNE olunca anladım.
Seni kucağıma almayı bile bilemedim. Hamileyken her gece rüyamda gördüğüm hakkında tonlarca kitap okuduğum halde emzirmeyi bile beceremedim göğüslerimi yara ettim ağlaya ağlaya babanın omzunu sıka sıka emzirdim. Ağlayınca susturamadım gazını çıkaramadım. Ikınmaktan ağlamaktan kızardın morardın. Altını değiştirirken çenen titredi, elime kakanı yaptın, tek başımıza yaptırdığımız ilk banyomuzda çok ağladın komşular telaşla kapıya geldi. Sen ağladın ben ağladım, sen güldün ben güldüm, sen uyudun ben uyumadan seni izledim…
Dilini çıkardın salyanı akıttın omzumu yaladın… Her gün sana anlatıp tanıtırken evimizde ne çok eşyamız olduğunu gördüm. Sana öğreteceğim şeyleri düşündükçe asıl şimdi öğretmen olduğumu anladım.
Rüyandan acıklı şeyler gördün dudağını büzüp hıçkırarak ağladın uyandın, komik şeyler gördün utangaç bir şekilde güldün. Altını değiştirdikten sonra bezini ağırlığıyla orantılı gururlandım kendi kendime güldüm.
Çok yoruldum belki şu an bunları yazarken kollarımı bile kıpırdatmakta zorlanıyorum. Evet çok yorgunum uykusuzum. Ama her şeyden önemlisi bu halime de şükretmeyi öğrendim.
Günaydın kızlar , geçen Perşembe aşılarımızı yaptırdık çok şükür sıkıntı olmadı. Koluna verem aşısı yaparken kızarır yara olabilir dediler ama hiç bişey olmadı hatta iğne yeri bile bugün belli değil. Aşı tutmamış olabilir mi ? Sizin aşı yeriniz nasıl belli oluyor mu ?
Günaydın kızlar , geçen Perşembe aşılarımızı yaptırdık çok şükür sıkıntı olmadı. Koluna verem aşısı yaparken kızarır yara olabilir dediler ama hiç bişey olmadı hatta iğne yeri bile bugün belli değil. Aşı tutmamış olabilir mi ? Sizin aşı yeriniz nasıl belli oluyor mu ?
Annemden ne çok duymuştum şu cümleyi " anne olunca anlarsın "... Bir gülüşün her şeyden kıymetli olduğunu, teninin o süt kokunun hiç parfüme deodoranta değişilmeyeceğini, aşıdan sonra gözünden dökülen yaşların yere değil de kalbime düştüğünü , uykusuz gecelerin ardından gözümde oluşan halkaları , yetişememe duygusunu , annem yokken ki ilk günümde bayılacak gibi olduğumu ve annemin kıymetini ANNE olunca anladım.
Seni kucağıma almayı bile bilemedim. Hamileyken her gece rüyamda gördüğüm hakkında tonlarca kitap okuduğum halde emzirmeyi bile beceremedim göğüslerimi yara ettim ağlaya ağlaya babanın omzunu sıka sıka emzirdim. Ağlayınca susturamadım gazını çıkaramadım. Ikınmaktan ağlamaktan kızardın morardın. Altını değiştirirken çenen titredi, elime kakanı yaptın, tek başımıza yaptırdığımız ilk banyomuzda çok ağladın komşular telaşla kapıya geldi. Sen ağladın ben ağladım, sen güldün ben güldüm, sen uyudun ben uyumadan seni izledim
Dilini çıkardın salyanı akıttın omzumu yaladın Her gün sana anlatıp tanıtırken evimizde ne çok eşyamız olduğunu gördüm. Sana öğreteceğim şeyleri düşündükçe asıl şimdi öğretmen olduğumu anladım.
Rüyandan acıklı şeyler gördün dudağını büzüp hıçkırarak ağladın uyandın, komik şeyler gördün utangaç bir şekilde güldün. Altını değiştirdikten sonra bezini ağırlığıyla orantılı gururlandım kendi kendime güldüm.
Çok yoruldum belki şu an bunları yazarken kollarımı bile kıpırdatmakta zorlanıyorum. Evet çok yorgunum uykusuzum. Ama her şeyden önemlisi bu halime de şükretmeyi öğrendim.
birkaç gecede bende aynısı oldu.5 saat uyumuşuz kızımla.ama artık çok acıksa ağlardı diye düşünüyorum.ben sabah uyandım hatta kızım hala uyuyordu.ben de çok kötü hissetmiştim ama ben uyansam da bazen kızımı uyandıramıyorum ki.kızlar uyku muhabbeti geçmişte geçen gün ben de tedirgin oldum. bir iki gün önce gece 5 buçuk saat uyumuş kızım. bende uyumuşum. sonra ıkır mıkır sesler çıkarınca gözümü bi açtım kaç saat geçmiş. bi telaşla emzirdim. eşim büyük artık o diye teselli etti beni ama 3 saat deyince siz... bişey olmamıştır inşallah.
Seni kucağıma almayı bile bilemedim. Hamileyken her gece rüyamda gördüğüm hakkında tonlarca kitap okuduğum halde emzirmeyi bile beceremedim göğüslerimi yara ettim ağlaya ağlaya babanın omzunu sıka sıka emzirdim. Ağlayınca susturamadım gazını çıkaramadım. Ikınmaktan ağlamaktan kızardın morardın. Altını değiştirirken çenen titredi, elime kakanı yaptın, tek başımıza yaptırdığımız ilk banyomuzda çok ağladın komşular telaşla kapıya geldi. Sen ağladın ben ağladım, sen güldün ben güldüm, sen uyudun ben uyumadan seni izledim
Dilini çıkardın salyanı akıttın omzumu yaladın Her gün sana anlatıp tanıtırken evimizde ne çok eşyamız olduğunu gördüm. Sana öğreteceğim şeyleri düşündükçe asıl şimdi öğretmen olduğumu anladım.
Selam kızlar oglum 3 4 gundur kucaga alıstı artık yere koydumuz an aglıyor ne yapacagız bılmıyorum aslında kucagımda yatması hosuma gıdıyor ama yerınde yatmayı ogrenmesı lazım.tam daldı uyudu dıyorum omzumda yerıne koyuyorum aglıyor tekrar alıyorum emzırıyorum uyusun dıye uyuyor koyuyorum aglıyor kısır dongu oldu emzırme duzenım de yok yarım saat 1 saat 2 saat hep degısıyor 5 dk emıyor sag sol meme de karıstı
bunun ıcın onerısı olan var mı?
bazen bizim ki de yapıyor onu.Yatırdığın an uyanıyor.sonra tekrar emiyor.yine uyuyor.yatırınca tekrar uyanıyor.biz ilk zamanlar mama takviyesi de yapıyorduk.Mama yeyince derin derin uykuya dalıyordu.Bana çokca doyup derin uyumak istediği için öyle yapıyor gibi geliyordu.gece uykusuna dalmadan önce öyle sık emzirmenin bir zararı olmaz bence.Neticede belki 4 saat 5 saat uyanmayacak.Tabi çocuktan çocuğa değişir.yatağına yatırınca da hafif hafif sallayarak yatağa alışmasını bekliyorum.fakat ilk zamanlar çok gazı vardı o yüzden de kucaktan indirince uyanıyordu.Bende birşey keşfettim.sabahlığıma sarıp emziriyordum ve yine o sabahlıkla yatırıyordum.o zaman kucaktan indiğini anlayamıyordu.Anne kokusu işte :)bir dene bakalım
Cok güzel yazmıssin cnm,hepimiz anne olunca anladık çogu seyi,en önemlisi de annelerimizin kiymetiniAnnemden ne çok duymuştum şu cümleyi " anne olunca anlarsın "... Bir gülüşün her şeyden kıymetli olduğunu, teninin o süt kokunun hiç parfüme deodoranta değişilmeyeceğini, aşıdan sonra gözünden dökülen yaşların yere değil de kalbime düştüğünü , uykusuz gecelerin ardından gözümde oluşan halkaları , yetişememe duygusunu , annem yokken ki ilk günümde bayılacak gibi olduğumu ve annemin kıymetini ANNE olunca anladım.
AMAN NE AĞLADIM NE AĞLADIM BU YAZDIKLARINAAAAhala aglıyorum. çok iyi yazmışsın arkadaşım valla her anne aynı şeyleri yaşıyor demekki inan aynı şeyleri yaşadık ve hssettik biz de.annem gdince elim ayagım birbirine dolaştı. hatta vakit bulup buraya yazamıyorum bile.ama bu yazıyı okuyunca bıraktım ocaktaki kavrulan yemeğin soğanını....amaaaaaaannnnn yanarsa yansın boş ver dedim.. içim katılıyo ağlamaktan şu anda....... anne olmak çooooookkk güzel bir duygu..allah isteyen ve hakeden herkese yaşatsın bu duyguyu.
ayrıca beni yada düzelteyim bizi anlattıgın için teşekkürler....
Ağladım okurken, çok güzel yazmışsın. hepimiz aynı hisler içindeyiz demekki. Allah her isteyene nasip etsin bu mutluluğu.
off şimdi okurken gene ağladım...
mrh anneler nasılsınız :)
bi kaç bişi merak ettim de
bebeğin doğduğu günü de sayıyo musunuz yoksa ertesi günden mi sayıyosunuz kaç günlük olduğunuben doğduğu gün sayılır diyorum eşim sayılmaz
birde benim paşam 2 aylık 5 kg sizin bebişler nasıl kilo ? nette okudum 6 7 kg yazıyo bana az gibi geldi??
bizim kız akşam doğmuştu öyle olunca saymıyordum o günü ama bundan sonra hafta hesabı yapacam ya kafam karışıyor matematiğim de kötü olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?