2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhaba Ocak Anneleri...Bu topiği yeni fark ettim.bende 8 ocak da bir kız annesi oldum.yarın sabah 2. ay aşımız var.korkuyorum sıkıntı olur mu?gitmeden birşey vermem gerekiyor mu?doktor hiç bir şey demedi.çocuk doktoru daha önceden paranox vermişti. aşıyada fayda eder demişti.siz aşı oldunuz mu

bazen bizim ki de yapıyor onu.Yatırdığın an uyanıyor.sonra tekrar emiyor.yine uyuyor.yatırınca tekrar uyanıyor.biz ilk zamanlar mama takviyesi de yapıyorduk.Mama yeyince derin derin uykuya dalıyordu.Bana çokca doyup derin uyumak istediği için öyle yapıyor gibi geliyordu.gece uykusuna dalmadan önce öyle sık emzirmenin bir zararı olmaz bence.Neticede belki 4 saat 5 saat uyanmayacak.Tabi çocuktan çocuğa değişir.yatağına yatırınca da hafif hafif sallayarak yatağa alışmasını bekliyorum.fakat ilk zamanlar çok gazı vardı o yüzden de kucaktan indirince uyanıyordu.Bende birşey keşfettim.sabahlığıma sarıp emziriyordum ve yine o sabahlıkla yatırıyordum.o zaman kucaktan indiğini anlayamıyordu.Anne kokusu işte :)bir dene bakalım

Evt cnm,cunkü 2. Memeyi daha az emdiği icin ikinci sefer emzirmece ondan baslıcan.tek emiyorsa senin ki dodrudur o zaman,ben iki tanesini emzirmeye calısiyorum.
;
Slm cnm.benim kizimda/5 ocak doğumlu.gitmeen verme cnm,eger sonsinda ates,ağrı olursa var..bosuna ilac almasın kızın.ben dönunce aglyinca biraz verdim,agrisi oldu sanirim,o da bir kere yarim kasik calpol verdim o kadar.

Günaydın kızlar , geçen Perşembe aşılarımızı yaptırdık çok şükür sıkıntı olmadı. Koluna verem aşısı yaparken kızarır yara olabilir dediler ama hiç bişey olmadı hatta iğne yeri bile bugün belli değil. Aşı tutmamış olabilir mi ? Sizin aşı yeriniz nasıl belli oluyor mu ?

Annemden ne çok duymuştum şu cümleyi " anne olunca anlarsın "... Bir gülüşün her şeyden kıymetli olduğunu, teninin o süt kokunun hiç parfüme deodoranta değişilmeyeceğini, aşıdan sonra gözünden dökülen yaşların yere değil de kalbime düştüğünü , uykusuz gecelerin ardından gözümde oluşan halkaları , yetişememe duygusunu , annem yokken ki ilk günümde bayılacak gibi olduğumu ve annemin kıymetini ANNE olunca anladım.

Seni kucağıma almayı bile bilemedim. Hamileyken her gece rüyamda gördüğüm hakkında tonlarca kitap okuduğum halde emzirmeyi bile beceremedim göğüslerimi yara ettim ağlaya ağlaya babanın omzunu sıka sıka emzirdim. Ağlayınca susturamadım gazını çıkaramadım. Ikınmaktan ağlamaktan kızardın morardın. Altını değiştirirken çenen titredi, elime kakanı yaptın, tek başımıza yaptırdığımız ilk banyomuzda çok ağladın komşular telaşla kapıya geldi. Sen ağladın ben ağladım, sen güldün ben güldüm, sen uyudun ben uyumadan seni izledim…

Dilini çıkardın salyanı akıttın omzumu yaladın… Her gün sana anlatıp tanıtırken evimizde ne çok eşyamız olduğunu gördüm. Sana öğreteceğim şeyleri düşündükçe asıl şimdi öğretmen olduğumu anladım.

Rüyandan acıklı şeyler gördün dudağını büzüp hıçkırarak ağladın uyandın, komik şeyler gördün utangaç bir şekilde güldün. Altını değiştirdikten sonra bezini ağırlığıyla orantılı gururlandım kendi kendime güldüm.

Çok yoruldum belki şu an bunları yazarken kollarımı bile kıpırdatmakta zorlanıyorum. Evet çok yorgunum uykusuzum. Ama her şeyden önemlisi bu halime de şükretmeyi öğrendim.

çok dolmuştum artık. açtım sayfayı daha neler yazdım neler de ancak bu kadarını paylaştım. ayrı bir konu da açtım aslında. doldukça siz de yazarsınız diye buyrun

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=699480

3 ay sonra falan olur iz bizim hemsire oyle dedi

Verem aşısı deri altına yapıldığı için aşı ilk yapıldığı anda iğneyi çektikten sonra deri altına hava dolduğu için mercimek büyüklüğünde beyazlık olması lazım aşısı doğru yapıldığında .. Başkaca bir kızarıklık yara olmaz..

Canım ya ne güzel ifade etmişsin duygularını hatta duygularımızı :) gece bir buçuktan beri uyumadı sabahladım annemi aradım geldi şimdi o oğlumu uyutmaya çakışıyo bende biraz uyumaya çalışıyorum. Annem sabah gelince bende anneme dedim uykusuzluktan konuşamaz haldeyim ama "değer" , bi gülüşüne herşey değer..

birkaç gecede bende aynısı oldu.5 saat uyumuşuz kızımla.ama artık çok acıksa ağlardı diye düşünüyorum.ben sabah uyandım hatta kızım hala uyuyordu.ben de çok kötü hissetmiştim ama ben uyansam da bazen kızımı uyandıramıyorum ki.

off şimdi okurken gene ağladım...

Benim Zeyno da öyle. Hatta son 2-3 gündür sırtı yere geldiğinde öyle bir ağlıyo ki dudaklarının etrafı morarıyo canı istediğinde ise yattığı yerden tv'ye bakıp auuuu sesleri çıkarıyo. Tamamen keyfine bağlı.
Kucakta uyuma meselesine gelince, benim kızım da hala kurbağa gibi omuzda uyuyo çoğunlukla. Ana kucağına ince bir yastık koydum üstüne de 3-5 gün giydiğim ter kokan iğrenç bir badimi sardım uyuduktan sonra ters şekilde aynı omzumda durduğu gibi yastığın üstüne bırakıyorum. Bazen 1- 1,5 saat uyuduğu oluyo o şekilde. Arada uyanıp kafayı sürtüyo sağa sola çeviriyo kıpırdıyo ama kokuyu alınca geri uyuyo çoğunlukla :)
Kilosu artmaya başladıkça omuzda taşıma zorlaşmaya başladı ben de ayağımda sallamaya alıştırmaya çalışıyorum. Şu an uyuttum ayağımda ama sallamayı bırakmaya korkuyorum çünkü hemen kıpırdanıyo. emzik de almıyo hala napcaz bilmem bu inatçı bebelerle
Ayrıca o kadar sık emzirirsen atıştırmaya çevirir emme olayını çok sıkıntı yaşarsın. Bi ara her istediğinde emzir dedikleri için ben de her ağladığında verdim, baktım emmiyo, memeyle oyun oynuyo. Şu an 2 saatten önce emziriyorum. Böyle olunca acıkıyo 2 saatte, doğru düzgün emiyo. Oyun oynadığı zaman bi alıyo bi bırakıyo o arada sütten fazla hava yutuyo sonra saatlerce ağla bakalım. Şimdi 45 günlük olduk, 2 ayı bitsin 1 hafta 2,5 saatte emzircem alışsın diye, sonra 3 saate çıkarcam. Öyle aralıklı emzirince bazen iki memeyi bile emdiği oluyo
Tabi bu söylediklerim gündüz için geçerli. Gece her uyandığında emziriyorum çünkü başka türlü uyumuyo. Bu gaz olayının da tamamen emmeyle alakalı olduğunu gece emzirmelerinde anladım çünkü gece emerken öyle k.çını başını oynatmadan cuk cuk emiyo memeyi hiç çıkarmıyo ağzından, emerken de uyuya kalıyo sonrasında gazını çıkartmadan yatırıyorum ve uyanmıyo. Nadiren saatte bir uyanıyo bazı huysuz gecelerde ama çoğunlukla 2-2,5 saat uyuyo. Dün gece canımıza okudu uyuyana kadar en sonunda internetten anne karnı sesi diye bişey buldu eşim açtı başucuna 5 sn sonra uyudu 23.30'da uyuttuk uyandığında 3'ü geçiyordu saat inanamadım saate. Uykusu var onların da uyurlarsa anneye kim eziyet etcek

Canım ne güzel tercüman olmuşsun hislerimize

Ağladım okurken, çok güzel yazmışsın. hepimiz aynı hisler içindeyiz demekki. Allah her isteyene nasip etsin bu mutluluğu.

Son düzenleme:
Cok güzel yazmıssin cnm,hepimiz anne olunca anladık çogu seyi,en önemlisi de annelerimizin kiymetini

AMAN NE AĞLADIM NE AĞLADIM BU YAZDIKLARINAAAA hala aglıyorum. çok iyi yazmışsın arkadaşım valla her anne aynı şeyleri yaşıyor demekki inan aynı şeyleri yaşadık ve hssettik biz de.annem gdince elim ayagım birbirine dolaştı. hatta vakit bulup buraya yazamıyorum bile.ama bu yazıyı okuyunca bıraktım ocaktaki kavrulan yemeğin soğanını....amaaaaaaannnnn yanarsa yansın boş ver dedim.. içim katılıyo ağlamaktan şu anda....... anne olmak çooooookkk güzel bir duygu..allah isteyen ve hakeden herkese yaşatsın bu duyguyu.

ayrıca beni yada düzelteyim bizi anlattıgın için teşekkürler....

mrh anneler nasılsınız :)
bi kaç bişi merak ettim de
bebeğin doğduğu günü de sayıyo musunuz yoksa ertesi günden mi sayıyosunuz kaç günlük olduğunu ben doğduğu gün sayılır diyorum eşim sayılmaz
birde benim paşam 2 aylık 5 kg sizin bebişler nasıl kilo ? nette okudum 6 7 kg yazıyo bana az gibi geldi??

Ağladım okurken, çok güzel yazmışsın. hepimiz aynı hisler içindeyiz demekki. Allah her isteyene nasip etsin bu mutluluğu.

off şimdi okurken gene ağladım...

yaa kızlar ağlamayın ama lütfen üzülürüm bak şimdi. diyorum ya çok dolmuştum boşalttım içimi bi güzel ama aman siz ağlamayın kimse ağlamasın

bizim kız akşam doğmuştu öyle olunca saymıyordum o günü ama bundan sonra hafta hesabı yapacam ya kafam karışıyor matematiğim de kötü olunca

bizim kız akşam doğmuştu öyle olunca saymıyordum o günü ama bundan sonra hafta hesabı yapacam ya kafam karışıyor matematiğim de kötü olunca

benim oğluşum 9 ocak 15:15 de doğdu o günü saymalımıyım saymamalıyım ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…