emzik kullananlar bebeğiniz uyuyunca alıyomusunuz ağzından emziği? benimki iki gündür emziği almaya başladı, hem alıştırmak istiyorum emziğe hem istemiyorum. uyurken ağzından alınca da ağlıyo. çünkü gazını çıkarmak için ıkınırken emzikten güç alıyo. alışırsa da yalnız bir anne için büyük kolaylık olacak. diş yapısını filan bozar mı acaba ilerde? bırakması zor olur mu? siz ne yapıyorsunuz? ne düşünüyorsunuz?
Canim gercekten uyandirmamak mi gerekiyor kendi agliyordu yada mikirdaniyordu dun uyandigim halde emzirmedim oda hic uyanmadi pisman oldum artik uyandigim an emziricem bebise guven olmuyo
Canım, önce sakin ol... Zor biliyorum..
Açlıktan ağladığına emin misin, belki gazdır ya da akşam huzursuzluğudur,
Çocuk dr danış, bir fikir verir sana...
kilosu çok iyi aç kalmamış olması lazım. akşamları benim göğüslerim de sönük sönük oluyor ama gece uyanmadan uyuyor kilosu da seninkiyle aynı, ağlaması başka şeydendir belki, aç olduğuna çok eminsen bol sulu mama hazırla belirtilen ölçüdeki suya ölçünün yarısı kadar mama koy ver ama aç değildir o çocuk. mama kabız da yapıyor aklından çıkarma. canı sıkılıyordur belki. konuşun oyalayın hareket ettirin. başka ne desem bilemedim :26:
canim bizdede bazen o durum oluyo.efe emmis olsa bile ac gibi davraniyo dayanamayip mama yapiyorum hemen uyuyo.sanirim aliskanlik haline getirdi.sutum az degil ama yetmiyo gibi hisse kapiliyorum.onceden doymuyo memeler de yumusak sut yok diye 3 defa mama yapiodum.simdi bazen hic mama vermiyorum artik aciktikca meme cektiriyorum emdikce sut iniyo sizlayarak.
gecen gazetede dr yazmis ki gunde 5
defa bez doluyosa doyuyodur mama vermeyin.
masallah iki ayda 2,5 kilodan fazla aldi ama biraz obur.seninkide oyledir muhtemelen canim.
ben maden suyu ve aktardan aldigim kimyonlu rezeneli karisim cayi iciyorum.aktarlarda poset seklinde karisim satiliyo artik anne cayi diyolar.
bide pompayla sag bakalim belkide sutun yeterli miktardadir
Geçmiş olsun canım, inş düzelirsiniz...Merhaba arkadaşlar , benim kızım 56 günlük oldu ama kilo alımı çok yavaş ben de bu duruma çok üzülüyorum. Kızım 20 günlükken hastalandi ve 10 gün hastanede yatti. Kızım 3.450 gr doğdu, hastaneye yattıginda 3.000 gr' dı, hastaneden çıkarken 3.170 gr. ,Dr. Kontrolünde 3.350 gr geldi bu hafta yine kontrole götürecegiz insaallah biraz daha kilo almıştır. Mama vermek istemiyorum ama günde 2-3 kez veriyorum, sık sık emzirıyorum da. Mamayı biberonla verince beni emmek istemiyor, ben de kaşıkla veriyorum. Biberonla verirsem de uyurken veriyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, benim durumumda olan var mı :-(
Canim gercekten uyandirmamak mi gerekiyor kendi agliyordu yada mikirdaniyordu dun uyandigim halde emzirmedim oda hic uyanmadi pisman oldum artik uyandigim an emziricem bebise guven olmuyo
kızlar meraba.size bi sorum var. siz bebeğiniz ve eşiniz üçünüz aynı odadamı yatıyorsunuz yoksa bebekle siz bir odada eşiniz başka bir odadamı yatıyo.malum kocalar çalışıyo ya ben kıyamadığımdan ayrı odada yatıyoz bebeğimle.ama bugün düşündümde bebeğin kapısını açık bıraksam bende hemen yanındaki odada yatsam sesini duyuyorum nasıl olsa olurmu acaba.siz nasıl yapıyorsunuz?
kızlar meraba.size bi sorum var. siz bebeğiniz ve eşiniz üçünüz aynı odadamı yatıyorsunuz yoksa bebekle siz bir odada eşiniz başka bir odadamı yatıyo.malum kocalar çalışıyo ya ben kıyamadığımdan ayrı odada yatıyoz bebeğimle.ama bugün düşündümde bebeğin kapısını açık bıraksam bende hemen yanındaki odada yatsam sesini duyuyorum nasıl olsa olurmu acaba.siz nasıl yapıyorsunuz?
Kızlar bu 2. Ayda yapılan aşıyı tam günü gününemi yaptırmak lazım, 1 hafta geçse bişey olurmu acaba ancak gidebilicem doktora. Doktoruma telefon açtım olur dedi ama sağlık ocağındaki hemşirede olmaz günü gününe yapılmalı dedi napsam sizce bi bilginiz varmı
Ayy cnm benimki de alissa keske,ugrasiyortum hep ama itiyor diliyle,cocuk doktorlari verin emzigi diyor..ben ogluma 3.ayda alistirdim 10.ayda kendi birakti..uykuya dalarken aglayinca iyi oluyor..emzik kullananlar bebeğiniz uyuyunca alıyomusunuz ağzından emziği? benimki iki gündür emziği almaya başladı, hem alıştırmak istiyorum emziğe hem istemiyorum. uyurken ağzından alınca da ağlıyo. çünkü gazını çıkarmak için ıkınırken emzikten güç alıyo. alışırsa da yalnız bir anne için büyük kolaylık olacak. diş yapısını filan bozar mı acaba ilerde? bırakması zor olur mu? siz ne yapıyorsunuz? ne düşünüyorsunuz?
Kızlar bu 2. Ayda yapılan aşıyı tam günü gününemi yaptırmak lazım, 1 hafta geçse bişey olurmu acaba ancak gidebilicem doktora. Doktoruma telefon açtım olur dedi ama sağlık ocağındaki hemşirede olmaz günü gününe yapılmalı dedi napsam sizce bi bilginiz varmı
günaydın kızlar. gaz sancısı 7. gününde :) rekora koşuyoruz. dün çok ağladım ama bugün iyiym çok şükür. alıntı yapamadım ama cvp yazanlara tşk ederim. iyiki burası var azıcık olsun rahatlıyoruz.
benim iznim cuma günü bitiyor. ücretsiz izin dilekçesi verdim. seminere kadar ücretsiz izin alıcam inşallah. arkadaşımdan öğrendiklerimi yazayım ki ücretsiz izin alacak olanlar bilgilensin istedim. tabi ben öğretmen olanlar için anlatıyorum. diğer kurumlar farklı olabilir. izin için dilekçenizi kurum maaşınızı yapmadan önce vermeniz gerekiyomuş. genelde maaşları ayın 7 si gibi yapıyorlarmış. bide siz ücretsiz izinde iken eşiniz çalışmayan eş yardımı alabiliyormuş. onuda sizin çalıştığınız kurumdan ücretsiz izinde olduğuna dair belge alıp kendi kurumuna bildiriyormuş. onuda maaş yapılmadan önce yaparsak o ayın parasını kaybetmiyor muşuz. o da ayda 160 tl gibi bi miktarmış. ben bilmiyordum bunları, benim gibi bilmeyenler olur diye yazdım.
hepinize az gazlı, bol sütlü, bol gülücüklü agulu günler diliyorum :)
Kızlar dun hiç bir şey yoktu her şey normaldi. Sabah saat altı buçukta çok güzel emdi kızım normalde saat dokuz gibi tekrar emmesi gerekiyordu ama memeyi ağzına verdiğimde öğürdü istemedi ben de Bi kaç kere daha denedim tekrar aynı şeyi yapınca vazgeçtim. O ara kendi kendine oynadı yarım saat geçince tekrar verim dedim bu sefer Bi kaç kere deneyince aldı ama en,fazla uç Dakka emdi bıraktı sonra kendi kendine oynarken onu da çıkardı şimdi de uyuyor uyandıramıyorum arada Bi gözlerini açıyo guluyo sonra tekrar dalıyo uykuya napim kızlar gidimmi doktora?
emzik kullananlar bebeğiniz uyuyunca alıyomusunuz ağzından emziği? benimki iki gündür emziği almaya başladı, hem alıştırmak istiyorum emziğe hem istemiyorum. uyurken ağzından alınca da ağlıyo. çünkü gazını çıkarmak için ıkınırken emzikten güç alıyo. alışırsa da yalnız bir anne için büyük kolaylık olacak. diş yapısını filan bozar mı acaba ilerde? bırakması zor olur mu? siz ne yapıyorsunuz? ne düşünüyorsunuz?
Günaydın bayanlar ben süt sağma makınası almayı düşünüyorum hangı marka yı önerırsınız hangısı daha ıyıdır
ben kullanıyorum canım uykuya dalınca kendısı atıyo ağzından cok kolaylık hemde sureklı emmek ıstıyo uyucagı zaman emzık verıyorum uyuyo kendısı
Ayy cnm benimki de alissa keske,ugrasiyortum hep ama itiyor diliyle,cocuk doktorlari verin emzigi diyor..ben ogluma 3.ayda alistirdim 10.ayda kendi birakti..uykuya dalarken aglayinca iyi oluyor..
,
Dr olur demis iste cnm,bizim hemsirede dedi bans..verem asisi sadece pers.gunleri oluyirmus,eger gelemezseniz bir sonraki hafta da olur dedi..
Slm kızlar, ben bebişimi üşütmüşüm galiba. kakası ve gazı çok kötü kokuyor. bi de midesi bulanıyor. yüzünden anlıyorum midesi bulandığını, gözlerimin taa içine öyle bir bakıyor ki çaresiz çaresiziçim gidiyor..bu durumda iyi gelen bişi var mı? ne yapabilirim. ben nane falan kaynatsam içsem sütümden ona geçer mi acaba? sürekli uyumak istiyor, ama uykuya dalamıyor gibi.
gaz sancısı geç mi başladı sizde canım? 7.gün demişsin de. demek iznin bitti, benim de bu ayın sonunda bitiyor. rapor almayı düşünüyorum olmazsa ücretsiz izin.
canım ben çok uğraştım vermeye ama almıyo benim kızım diş yapısını bozar mı diye korkma ben söylemesi ayıp beş yaşına kadar emdim çok şukur dişlerimde bir sorun yok :)
canım ben çok uğraştım vermeye ama almıyo benim kızım diş yapısını bozar mı diye korkma ben söylemesi ayıp beş yaşına kadar emdim çok şukur dişlerimde bir sorun yok :)
Geçmiş olsun canım, inş düzelirsiniz...
Ben bir kere göğüslerimden rahatsız olduğum için uyandırdım, sonra pişman oldum, emdiği de bir şeye benzemedi, uykudan da oldu... Ondan sonra da hiç uyanmadığı olmadı, o ilk ve son oldu ama uyanmasa da uyandırmam artık...
Tabi ki beraber yatıyoruz, o işe gidiyorsa ben de evde yatmıyorum ya... Bebek, ev işi yemek... Baba olmak kolay değil öyle...
Ben erkeklere fazla yüz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum, canım... Ben onun annesi değilim ki aman uyanmasın diye düşüneyim, karısıyım, uyanırsa da uyusun, bu hayatı iyisiyle kötüsüyle paylaşacağız...
Geçmiş olsun canım, inş düzelirsiniz...
Ben bir kere göğüslerimden rahatsız olduğum için uyandırdım, sonra pişman oldum, emdiği de bir şeye benzemedi, uykudan da oldu... Ondan sonra da hiç uyanmadığı olmadı, o ilk ve son oldu ama uyanmasa da uyandırmam artık...
Tabi ki beraber yatıyoruz, o işe gidiyorsa ben de evde yatmıyorum ya... Bebek, ev işi yemek... Baba olmak kolay değil öyle...
Ben erkeklere fazla yüz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum, canım... Ben onun annesi değilim ki aman uyanmasın diye düşüneyim, karısıyım, uyanırsa da uyusun, bu hayatı iyisiyle kötüsüyle paylaşacağız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?