2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar dun hiç bir şey yoktu her şey normaldi. Sabah saat altı buçukta çok güzel emdi kızım normalde saat dokuz gibi tekrar emmesi gerekiyordu ama memeyi ağzına verdiğimde öğürdü istemedi ben de Bi kaç kere daha denedim tekrar aynı şeyi yapınca vazgeçtim. O ara kendi kendine oynadı yarım saat geçince tekrar verim dedim bu sefer Bi kaç kere deneyince aldı ama en,fazla uç Dakka emdi bıraktı sonra kendi kendine oynarken onu da çıkardı şimdi de uyuyor uyandıramıyorum arada Bi gözlerini açıyo guluyo sonra tekrar dalıyo uykuya napim kızlar gidimmi doktora?

bi rahatsızlığı olsa durmaz canım ağlar.. onların bu dönemde uyumaları lazım zaten benim oğlum da bazen aynısını yapıyo dün gündüz de gecede uyudu acıktıkça kalktı ve bi yerde okumuştum bebekleri doyurmak için kaldırmayın kendisi acıkınca kalkar die..

Hanımlar aşı yaptırırken bebeğinizi uyanık mı tutuyorsunuz, uykudayken mi yapıyorlar. Uykuda iken yapılırsa korkar mı acaba diye tereddüt ediyorum.

uyurken yapılırsa korkar ya uyanık olmalı bence

hiç birşey olmaz. sakin ol. ben kimi zaman uyanıp emzirmeye çalışıyorum o uyanmıyor. rahat bırak uyusun çocuk

allah rahmet eylesin

ilk günden beri diyorum, bebeğinizle aranızda elçiye gerek yok siz birbirinizin dilinden anlarsınız diye, başarmışsın tebrik ederim :124::124::124:

bunu öğrendiğim iyi oldu. 40 gün rapordan sonra ben de bir ay ücretsiz izin alacağım galiba. sağ ol.

sakin ol ateşi falan yoksa paniğe kapılma akşam üstüne kadar bekle. bence bir sorun yoktur. baktın için rahat etmiyor ya da çocuk açılmıyor, o zaman götürüsün doktora.

Canim gercekten uyandirmamak mi gerekiyor kendi agliyordu yada mikirdaniyordu dun uyandigim halde emzirmedim oda hic uyanmadi pisman oldum artik uyandigim an emziricem bebise guven olmuyo

Ben sordum doktora cnm,çünkü bazen benim kide 4-5 saat uyudugu oldu,bende dalmisim endiselendim senin gibi,ama dr artik uyandirmana gerek yok,o kendi acikinca uyanir dedi.arkadasimin oglu 3 aylikken sabaha kadar uyuyordu,hic uyanmadan..

canım için rahat etsin istiyosan bi altını falan aç kendine getir. sonra tekrar uyur zaten. bebişler aç kaldıklarında kan şekerleri düşüyor ve oda uyuklatıyor bebileri... birazda karnını doyurursun. gene uyur...

annemi aradım azıcık şekerli su ver dedi ben de iki çay kaşığı verdim iki uç Dakka sonra açtı gözlerini memeyi de aldı emdi tek memeyi şimdi yine uyuyor off ne bilim insan her halinde endişeleniyor Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin inşallah

iki çay kaşığı şekerli su içtikten sonra kendine geldi biraz daha sonra kendi isteğiyle memeyide aldı emdi uyuyor şimdi

hiç korkma canım ben herşeye ağlıyodum eşim dr götürdü kızdı sen böyle olursan bu çocuk hep hastaanır die. benim oğlum 8 saat hiç kalkmadan uyuduğunu biliyorum. emzirmek istersen memeyi almazsa sık göğsünü sütünü göğüs ucuna sür bebeğin ağzına gezdir hem tutmuş olur hemde iyi kavrar hemşire arkadaşım demişti..

kızlar meraba.size bi sorum var. siz bebeğiniz ve eşiniz üçünüz aynı odadamı yatıyorsunuz yoksa bebekle siz bir odada eşiniz başka bir odadamı yatıyo.malum kocalar çalışıyo ya ben kıyamadığımdan ayrı odada yatıyoz bebeğimle.ama bugün düşündümde bebeğin kapısını açık bıraksam bende hemen yanındaki odada yatsam sesini duyuyorum nasıl olsa olurmu acaba.siz nasıl yapıyorsunuz?

sağolun kızlar iyi ki varsınız emdi uyudu az önce uyandı oynuyoruz şimdi iyi çok şükür birazcık da kustu :/

sağolun kızlar iyi ki varsınız emdi uyudu az önce uyandı oynuyoruz şimdi iyi çok şükür birazcık da kustu :/

bak ne güzel keyfi yerinde demek ki bi sıkıntısı olsa durmaz ağlar belli eder canım.. çok emdiyse fazlasını kusmuştur benim sıpa doğduğu günden beri kusuyo günde 3 4 kez kıyafet değişiyoruz mendilsiz gezmiyoruz

Evet, üçümüz aynı odada uyuyoruz. Kv ilk başta oğlum sen çalışıyorsun, sen git başka odada yat, biz bakarız dedi ama eşim gitmek istemedi. Hep birlikte yatıyoruz. Ben elimden geldiği kadar eşimi gece uyandırmadan çocuğu emzirip yatırıyorum. Bir sıkıntımız olmadı.

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.bir de ücretsiz izni dilediğimiz kadar alabiliyor muyuz?yani iki aylık üç aylık gibi...dilekçe ona göre mi veriliyor.ben bu dönemi raporla kapatıp seneye almayı düşünüyorum da...yani 10 ay kadar olacak benimki

benim eşim de çalışıyo lojmanda oturuyoruz evimiz dar fazla odamız yok paşam da bizle yatıyo eşimle beraber yatıyoruz rahatsız olduğunda başka odaya geçiyo sabaha karşı. ben bazen sesini duymuyorum yorgun olunca eşim uyandırıyor beni
eşim geceye gidince sabahlarım ben artık kusuyo sesi duymam die:18::18::18:

canım çok sağol bilgiler için benim de iznim 20sinde bitiyor.bir 10 gün rapor alıp ücretsiz izne ayrılayım diye düşünüyorum .yani nisan ve mayıs ücretsiz olucak.haziran maaşını almak için nezaman başlamalıyız.bir bilgin var mı

Hanımlar oğlum 2aylık oldu. Yüzü pul pul, sanki konak yüzündede var gibi. Özellikle kaş çevresi , alnında bayağı var. Islak pamukla silip kuruluyorum bir saat sonra yine aynı. Sizde de oldu mu? Bebeğimin konağı da iki haftadır oluştu ve geçmedi, banyo ile geçiyor tekrar oluşuyo. Yani şu an başında konak var, acaba ordan yüzüne mi geçti diyorum.

Son düzenleme:

bebiş eşim ben aynı odada yatıyoruz canım. bende eşime demiştim ayrı odada yatabilirsin sabahları işe gitcen diye ama eşim bırakamaz öyle bizi ayrı gayrı olmaz dedi.

aynı odada yatıyoruz canım biz. park yatağımızı koyduk ayak ucumuza. hatta artık bizde park yatak tarafına koyuyoruz başımızı. açıkçası ben ayrı odada yatsın istemem. gece biz uyandığımızda uyandırmıyorum rahatsız etmiyorum onu ama tamamen bağımsız olmasın. çünkü babalar anne gibi hissetmiyor evladını, sorumlulukla emekle hissedecek diye düşünüyorum. sağolsun eşimde yardımcı oluyo ,bazen ben uyuyup kalıyorum o uyutuyo.

kızlar istediğimiz kadar alabiliyoruz diye biliyorum. ben dilekçemi görmedim eşim yazdı verdi. dilekçeye şu tarihte başlayacağım filan yazmamış. başlamak istediğin zaman yine ben şu tarihten itibaren başlamak istiyorum diye dilekçe yazıyoruz. hatırlıyorum ilk göreve başladığımda bi arkadaş vardı, ücretsiz izine ayrılmıştı sanırım 1-2 ay geçti. maddi olarak sıkıştılar tekrar ben dönme k istiyorum dedi ve döndü. biz maaşı çalışmadan aldığımız için ayın 15inden önce başvurmalısın. ama kurum maaşları ayın 7 si gibi yapıyomuş genelde. yani ayın 15ini beklemeyin. ne zaman ayrılmak istediğinizi belirtin dilekçenizde ve önceden verin. mesela ben haziranın başında, 15 hazirandan itibaren göreve başlamak iştiyorum diye vercem yazımı. bilmiyorum anlatabildim mi?

emzik kullananlar bebeğiniz uyuyunca alıyomusunuz ağzından emziği? benimki iki gündür emziği almaya başladı, hem alıştırmak istiyorum emziğe hem istemiyorum. uyurken ağzından alınca da ağlıyo. çünkü gazını çıkarmak için ıkınırken emzikten güç alıyo. alışırsa da yalnız bir anne için büyük kolaylık olacak. diş yapısını filan bozar mı acaba ilerde? bırakması zor olur mu? siz ne yapıyorsunuz? ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

bizimde kaşlarında var, ama ben bişey yapmadım. yalnız burda zeytinyağı sürüp bekletip konak tarağıyla tarayanları okumuştum. bi dene istersen canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…