Kızlar dun hiç bir şey yoktu her şey normaldi. Sabah saat altı buçukta çok güzel emdi kızım normalde saat dokuz gibi tekrar emmesi gerekiyordu ama memeyi ağzına verdiğimde öğürdü istemedi ben de Bi kaç kere daha denedim tekrar aynı şeyi yapınca vazgeçtim. O ara kendi kendine oynadı yarım saat geçince tekrar verim dedim bu sefer Bi kaç kere deneyince aldı ama en,fazla uç Dakka emdi bıraktı sonra kendi kendine oynarken onu da çıkardı şimdi de uyuyor uyandıramıyorum arada Bi gözlerini açıyo guluyo sonra tekrar dalıyo uykuya napim kızlar gidimmi doktora?
Hanımlar aşı yaptırırken bebeğinizi uyanık mı tutuyorsunuz, uykudayken mi yapıyorlar. Uykuda iken yapılırsa korkar mı acaba diye tereddüt ediyorum.
Kizlar bebisim dun gece hic uyanmadi ben gece uyandim kendi uyansin dedim emzirmedim sabah olmus yine uyanmamisti ben emzirdim simdi pismanim gece kalktigimda emzirseydim diye zaten dun gece herzaman uyudugu saatten 3 saat sonra uyudu simdi korkuyorum susuz kalip bobreklere zarar.mi gelir allah korusun toplamda 8 saati buldu emme araligi
Hiç de aydın olmayan bir günden herkese merhaba.. Biz iki aylık bebelerimizin gözüne bakarken, tek suçu ekmek almak için evden çıkmak olan masum bir çocuğun ölüm haberini almak çok acı.. Allah ailesine sabır versin, mekanın cennet olsun Berkin..
aslında ilk 40 gün kv. ve annem yanımdaydı. ben emzirmeye çalışırken acır gözlerle bakıyolardı bana moralim bozuluyodu. bebikle bi viyaklasa yanımda bitiyolardı yazık bebişe mama ver diye. bebek bu aglıcak tabi. işte 1 haftadır onlar yoklar :) bende kafama göre tıktım memeyi ağzına vazgeçmedim hiç uğraştım. üstüne mama verdim gene aç kalmasın diye. bide benim biberonlarımın deliği ip gibi ince, sanki benim memeden daha çok süt geliyo onlara göre :) ama bi süre memeyi vermeden kendim elimle sıktım süt gelene kadar, yada sagdım... agzını dayayıp hemen süt gelincede emdi şımarık. şimdi hala elimle sıkıp ucuna biraz süt getiriyorum etrafına sürüyorum ....
şunuda unutmadan söyliyim ilk emmeye başladığında memeyi, emdikten sonra çok kustu... dr. sordum biberonun ucu silikon , meme ucu et belki öğürtüyordur alışmadığı için dedi. ama ben yine emzirmeye devam... bi gün sonra kusmada kalmadı zaten... kimse vazgeçmesin emzirmekten. benim sıpam aldıysa memeyi hepsi alır...
günaydın kızlar. gaz sancısı 7. gününde :) rekora koşuyoruz. dün çok ağladım ama bugün iyiym çok şükür. alıntı yapamadım ama cvp yazanlara tşk ederim. iyiki burası var azıcık olsun rahatlıyoruz.
benim iznim cuma günü bitiyor. ücretsiz izin dilekçesi verdim. seminere kadar ücretsiz izin alıcam inşallah. arkadaşımdan öğrendiklerimi yazayım ki ücretsiz izin alacak olanlar bilgilensin istedim. tabi ben öğretmen olanlar için anlatıyorum. diğer kurumlar farklı olabilir. izin için dilekçenizi kurum maaşınızı yapmadan önce vermeniz gerekiyomuş. genelde maaşları ayın 7 si gibi yapıyorlarmış. bide siz ücretsiz izinde iken eşiniz çalışmayan eş yardımı alabiliyormuş. onuda sizin çalıştığınız kurumdan ücretsiz izinde olduğuna dair belge alıp kendi kurumuna bildiriyormuş. onuda maaş yapılmadan önce yaparsak o ayın parasını kaybetmiyor muşuz. o da ayda 160 tl gibi bi miktarmış. ben bilmiyordum bunları, benim gibi bilmeyenler olur diye yazdım.
hepinize az gazlı, bol sütlü, bol gülücüklü agulu günler diliyorum :)
Kızlar dun hiç bir şey yoktu her şey normaldi. Sabah saat altı buçukta çok güzel emdi kızım normalde saat dokuz gibi tekrar emmesi gerekiyordu ama memeyi ağzına verdiğimde öğürdü istemedi ben de Bi kaç kere daha denedim tekrar aynı şeyi yapınca vazgeçtim. O ara kendi kendine oynadı yarım saat geçince tekrar verim dedim bu sefer Bi kaç kere deneyince aldı ama en,fazla uç Dakka emdi bıraktı sonra kendi kendine oynarken onu da çıkardı şimdi de uyuyor uyandıramıyorum arada Bi gözlerini açıyo guluyo sonra tekrar dalıyo uykuya napim kızlar gidimmi doktora?
Canim gercekten uyandirmamak mi gerekiyor kendi agliyordu yada mikirdaniyordu dun uyandigim halde emzirmedim oda hic uyanmadi pisman oldum artik uyandigim an emziricem bebise guven olmuyo
uyurken yapılırsa korkar ya uyanık olmalı bence
hiç birşey olmaz. sakin ol. ben kimi zaman uyanıp emzirmeye çalışıyorum o uyanmıyor. rahat bırak uyusun çocuk
allah rahmet eylesin
ilk günden beri diyorum, bebeğinizle aranızda elçiye gerek yok siz birbirinizin dilinden anlarsınız diye, başarmışsın tebrik ederim :124::124::124:
bunu öğrendiğim iyi oldu. 40 gün rapordan sonra ben de bir ay ücretsiz izin alacağım galiba. sağ ol.
sakin ol ateşi falan yoksa paniğe kapılma akşam üstüne kadar bekle. bence bir sorun yoktur. baktın için rahat etmiyor ya da çocuk açılmıyor, o zaman götürüsün doktora.
bi rahatsızlığı olsa durmaz canım ağlar.. onların bu dönemde uyumaları lazım zaten benim oğlum da bazen aynısını yapıyo dün gündüz de gecede uyudu acıktıkça kalktı ve bi yerde okumuştum bebekleri doyurmak için kaldırmayın kendisi acıkınca kalkar die..
canım için rahat etsin istiyosan bi altını falan aç kendine getir. sonra tekrar uyur zaten. bebişler aç kaldıklarında kan şekerleri düşüyor ve oda uyuklatıyor bebileri... birazda karnını doyurursun. gene uyur...
annemi aradım azıcık şekerli su ver dedi ben de iki çay kaşığı verdim iki uç Dakka sonra açtı gözlerini memeyi de aldı emdi tek memeyi şimdi yine uyuyor off ne bilim insan her halinde endişeleniyor Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin inşallah
hiç korkma canım ben herşeye ağlıyodum eşim dr götürdü kızdı sen böyle olursan bu çocuk hep hastaanır die. benim oğlum 8 saat hiç kalkmadan uyuduğunu biliyorum. emzirmek istersen memeyi almazsa sık göğsünü sütünü göğüs ucuna sür bebeğin ağzına gezdir hem tutmuş olur hemde iyi kavrar hemşire arkadaşım demişti..
sağolun kızlar iyi ki varsınız emdi uyudu az önce uyandı oynuyoruz şimdi iyi çok şükür birazcık da kustu :/
kızlar meraba.size bi sorum var. siz bebeğiniz ve eşiniz üçünüz aynı odadamı yatıyorsunuz yoksa bebekle siz bir odada eşiniz başka bir odadamı yatıyo.malum kocalar çalışıyo ya ben kıyamadığımdan ayrı odada yatıyoz bebeğimle.ama bugün düşündümde bebeğin kapısını açık bıraksam bende hemen yanındaki odada yatsam sesini duyuyorum nasıl olsa olurmu acaba.siz nasıl yapıyorsunuz?
günaydın kızlar. gaz sancısı 7. gününde :) rekora koşuyoruz. dün çok ağladım ama bugün iyiym çok şükür. alıntı yapamadım ama cvp yazanlara tşk ederim. iyiki burası var azıcık olsun rahatlıyoruz.
benim iznim cuma günü bitiyor. ücretsiz izin dilekçesi verdim. seminere kadar ücretsiz izin alıcam inşallah. arkadaşımdan öğrendiklerimi yazayım ki ücretsiz izin alacak olanlar bilgilensin istedim. tabi ben öğretmen olanlar için anlatıyorum. diğer kurumlar farklı olabilir. izin için dilekçenizi kurum maaşınızı yapmadan önce vermeniz gerekiyomuş. genelde maaşları ayın 7 si gibi yapıyorlarmış. bide siz ücretsiz izinde iken eşiniz çalışmayan eş yardımı alabiliyormuş. onuda sizin çalıştığınız kurumdan ücretsiz izinde olduğuna dair belge alıp kendi kurumuna bildiriyormuş. onuda maaş yapılmadan önce yaparsak o ayın parasını kaybetmiyor muşuz. o da ayda 160 tl gibi bi miktarmış. ben bilmiyordum bunları, benim gibi bilmeyenler olur diye yazdım.
kızlar meraba.size bi sorum var. siz bebeğiniz ve eşiniz üçünüz aynı odadamı yatıyorsunuz yoksa bebekle siz bir odada eşiniz başka bir odadamı yatıyo.malum kocalar çalışıyo ya ben kıyamadığımdan ayrı odada yatıyoz bebeğimle.ama bugün düşündümde bebeğin kapısını açık bıraksam bende hemen yanındaki odada yatsam sesini duyuyorum nasıl olsa olurmu acaba.siz nasıl yapıyorsunuz?
çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.bir de ücretsiz izni dilediğimiz kadar alabiliyor muyuz?yani iki aylık üç aylık gibi...dilekçe ona göre mi veriliyor.ben bu dönemi raporla kapatıp seneye almayı düşünüyorum da...yani 10 ay kadar olacak benimki
canım çok sağol bilgiler için benim de iznim 20sinde bitiyor.bir 10 gün rapor alıp ücretsiz izne ayrılayım diye düşünüyorum .yani nisan ve mayıs ücretsiz olucak.haziran maaşını almak için nezaman başlamalıyız.bir bilgin var mı
Hanımlar oğlum 2aylık oldu. Yüzü pul pul, sanki konak yüzündede var gibi. Özellikle kaş çevresi , alnında bayağı var. Islak pamukla silip kuruluyorum bir saat sonra yine aynı. Sizde de oldu mu? Bebeğimin konağı da iki haftadır oluştu ve geçmedi, banyo ile geçiyor tekrar oluşuyo. Yani şu an başında konak var, acaba ordan yüzüne mi geçti diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?